Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg

<< Previous thread | Next thread >>
Cum se poate face un style din manual in arranjor pe Korg PA 1x Pro ?
Go to page   <<      
Moderators: admin, pustiulica, angelitto
Author Post
arald73
Wed, 04 Aug 2010, 03:11PM
Guest
florin_yamaha a scris ...

Dl. arald ma scuzati aia este Hora lautareasca nu?.. ca la moldova clar nu se bate asa.. sper sa nu va suparati dar, cel putin basul nu este dublu,timpul 2 din bas cade pe octava mica dintre Sol-Do central.. scuze eu asa stiu la Hora moldoveneasca ! Numai bine

offf...!
mai baieti ...eu cant cu instrumentul asta...!
nu va mai jucati cu octava mica intre do si sol...!
cand nu stiti incercati sa va cenzurati nu va hazardati...!
ia sa-mi scrieti dvs formula aia cu pricina sa o vad si eu...!

Back to top
florin_yamaha
Wed, 04 Aug 2010, 06:03PM

Registered Member #2169
arald73 a scris ...

florin_yamaha a scris ...

Dl. arald ma scuzati aia este Hora lautareasca nu?.. ca la moldova clar nu se bate asa.. sper sa nu va suparati dar, cel putin basul nu este dublu,timpul 2 din bas cade pe octava mica dintre Sol-Do central.. scuze eu asa stiu la Hora moldoveneasca ! Numai bine

offf...!
mai baieti ...eu cant cu instrumentul asta...!
nu va mai jucati cu octava mica intre do si sol...!
cand nu stiti incercati sa va cenzurati nu va hazardati...!
ia sa-mi scrieti dvs formula aia cu pricina sa o vad si eu...!

Eu nu scriu,dau exemple..:) nu am auzit pe cei de la lautarii sau advahov,stefanet sa scrie partiturile ptr. tambal da.. le scriu doar armoniile ! Sanatate !

LINK: Click aici !

Back to top
arald73
Wed, 04 Aug 2010, 06:58PM
Guest
....asculta cu atentie ...formula de bas a tambalului este tot...dubla ....!
te duce in eroare ciocanelul...!
asculta cu atentie ...
aaa...! ca sunt pasaje cand prinde cum spun timbalisti "cate una"...asta e altceva (ca pe vlasca cum spun sudistii)...dar...judecand pana la absurd daca lucreaza "cate una"...atunci "umplutura"...de unde se aude...?
in alta ordine de idei de uzual in orchestra de folclor se scrie ...cifraj...dar, sunt si alt gen de orchestre unde se scriu partituri...iar printre instrumente se regaseste si tambalul...!
din curiozitate rugati un coleg instrumentist la orchestra de folcor (timbalist) sa va arate cum tine ciocanelul de hora...si incercati sa il executati ...!
....cu stima...!

Back to top
florin_yamaha
Wed, 04 Aug 2010, 07:01PM

Registered Member #2169
Da asa e sunt pasaje dar mi se pare totusi ca nu e exact dublu sau e din cauza velocitatii si a sustainul... si de aia urechea te pacaleste
..Sanatate !

Back to top
arald73
Wed, 04 Aug 2010, 07:11PM
Guest
...ei....
pai vedeti domnule drag...imi pare rau ca nu putem sa comunicam prin mess nu am id dvs...v-as oferi exemple audio ...concludente...!

Back to top
florin_yamaha
Wed, 04 Aug 2010, 07:12PM

Registered Member #2169
ba il aveti dl. arald.. ma aveti in lista..intrati ca vam lasat un mesaj !

Back to top
florin_yamaha
Wed, 04 Aug 2010, 07:27PM

Registered Member #2169
SS

[ Edited Wed, 04 Aug 2010, 07:31PM ]

Back to top
mihai94
Thu, 12 Aug 2010, 11:02AM
Guest
Dn arald as doti si id-ul dvs sau adaugati ma si pe mn in lista dvs (cminor edit: citeste regulamentul - nu ai voie sa postezi ID-uri si poti lua ban)

[ Edited Thu, 12 Aug 2010, 11:08AM ]

Back to top
cminor
Thu, 12 Aug 2010, 01:14PM

Registered Member #55
Cata vorbarie si fara legatura cu intrebarea omului:

1. manualul reprezinta de fapt un style ce contine doar tobe, restul fiind splitat in ton upper si ton lower.
2. ca sa faci un style trebuie sa stii pe ce canale midi, are clapa din fabrica setate :
bass
tobe (asta e canalul midi nr. 10 cam la toate)
accompaniament (1-5 parturi)

P.S.

Te sfatuiesc sa descarci dvd-ul cu secretele korg.
contine muuuulte informatii chiar pt pa1x doar ca sunt in engleza..
ideea este ca si m eniul clapei este tot in engleza asa ca macar vizual si tot poti intelege una alta ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif
Un style are insa mai multe parti :
intro (1-3 variatii), main (1-4 variatii , depinde de clapa)
fill up/down (iar depinde de clapa), ending ...
pe urma, la unele clapa se lucreaza pe accorduri (major, minor, septima) iar altele au variatii unde poti specifica tu ce acord este (major 7, 5-/+ etc)

In principal, ar trebui ca (dupa ce salvezi si tu cu alt nume acel style , pt a nu pierde originalul) in editorul de style, sa poti selecta sectiunea (intro/main/etc) > variatia (Cv1/2 ..... major/minor/... ) , trackul ... (drums/bass/acc1/acc2/...)
acolo in functie de ce ai ales, selectezi ce ton vrei sa aibe acea portiune, si ... dai record.
probabil vei avea 1-2 masuri de metronom, apoi incepi sa canti ce vrei sa inregistrezi.
editezi quantizare/lungimi, etc, dai save si treci la trackul urmator.

unele clape au meniuri de transformare dintr-un acord in celelalte (daca ai facut major sa ti- l faca automat si pt minor si septima...

cam asta ar fi in mare...
spor la studiat clapa si butonare ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

[ Edited Thu, 12 Aug 2010, 01:15PM ]

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF