Forums
Clape.ro :: Forums :: Calculatoare si Internet :: Software |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Ajutor Windows 7 |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
hliviu |
|
||
Registered Member #9455
am o intrebare legata de instalarea w7 pe un laptop HP. laptop`ul l`am luat cu w7. am creat dvd`urile cu windows de pe recovery partition,si am sters partitia ca vreau sa il aranjez asa cum aveam pe xp. partitia C pt windows si programe si una pt restul. cand instalez cu dvd-urile originale imi face o singura partitie pe tot hdd. dau sa partitionez si imi da voie doar sa impart in 2 hdd`ul. am vizionat ceva tutoriale pe net sa umblu in cmd dar tot nu imi pot face treaba. la urma am vazut ca tre sa dau un copy de pe dvd`uri pe partitia C, dar nu imi da voie. nu inteleg. e chiar asa de ciudat laptop`ul asta sau eu nu fac ceva bine. daca e cineva care a avut o asemenea pb si a rezolvato sau daca este cineva care sa inteleaga ce vreau sa zic si ma poate ajuta va rog sa imi spuneti cam ce trebuie sa fac. va multumesc f mult. multa bafta.
[ Edited Wed Jul 20 2011, 10:53PM ] |
||
Back to top |
|
||
gabyversa |
|
||
Registered Member #8144
pentru a rula un windows 7 este necesar un minim de 40 giga pe partitia C fara restul programelor.Incearca sa faci partitia hardului cu un xp daca iti este mai familiar dupa care instalezi windows 7. Nu inteleg chestia cu am creat dvd`urile cu windows de pe recovery partition??? In general calculatoarele se dau impreuna cu cd-ul recovery al windowsului gata instalat, cu care recuperezi unele date ale windowsului in urma stergerilor, erorilor, etc. Deci cd-ul nu este un windows 7 full cu licenta pe care sa il poti instala de la zero.......
|
||
Back to top |
|
||
hliviu |
|
||
Registered Member #9455
gaby, cd`uri se dadeau inainte. acu nu iti mai da nimeni cd`uri. fac o partitie ''recovery partition'' in hdd. de 10-20Gb care nu o vezi decat daca intri in device manager. acolo pun windows`ul si driver`ele. si ai optiunea de a face din acea partitie cd/dvd`uri boot`abile. apoi partitia am facuto deja dar nu stiu cum sa fac sa imi ramana hdd`ul partitionat asa cum il pun eu. ca atunci cand pun dvd`ul boot`abil imi readuce hdd`ul la forma de la inceput, adica o singura partitie. sa incerc oare cu un alt windows7 si apoi sa pun driver`ele de pe aceste dvd`uri ?? a mai facut careva treaba asta ? merge bine ?
|
||
Back to top |
|
||
ady-pc |
|
||
Registered Member #9870
recupereaza driverele de pe partitia initiala foloseste cd.cu xp sterge partitia dupa aceea repartionezi hdd-ul in cate partitii vrei
|
||
Back to top |
|
||
DorelC |
|
||
Guest
|
Pentru boot, recuperari, partitii, imagini dupa parerea mea cel mai bun e un Hiren boot cd. Deabia dupa ce ai partitionat, formatat poti sa introduci cd-ul cu XP sau W7 sa-l instalezi. Eu dupa instalare folosesc softul Driver Genius care imi gaseste toate driverele necesare la zi. Le si downloadeaza de pe net si se pot instala de acolo din soft. Dupa ce ai pus drivere si softuri de baza care te intereseaza e bine sa bagi din nou Hiren boot cd si sa-ti faci o imagine la windows imagine care o poti tine pe D sau pe un dvd. La nevoie in 15 minute ai pus windows+drivere+programe inapoi .
|
||
Back to top |
|
||
DorinelParadox |
|
||
Registered Member #6316
Da ,daca nu cumva sa rescris altceva in acel sector!
|
||
Back to top |
|
||
DorelC |
|
||
Guest
|
Dorinele imaginea se pune din nou numai dupa ce se formateaza din nou C ! Si chiar daca ai mai adaugat programe tot nu o iei de la zero, windows, drivere si porgrame de baza sunt gata instalate. Si asta in 15 minute. Cat timp iti ia sa pui un windows, driverele si cateva programe de baza ?
|
||
Back to top |
|
||
DorinelParadox |
|
||
Registered Member #6316
M-am referit la recuperarea de date de pe o partitie!!! Normal daca ai un BACK-up facut la montare apare la fel ca NOU
|
||
Back to top |
|
||
DorelC |
|
||
Guest
|
In caz de ecran albastru sau windows busit deci nu se mai poate intra acest Hiren Boot CD are un mic Windows care se poate rula direct de pe cd si cu ajutorul caruia recuperezi tot ce vrei. Normal fisierele dorite se copiaza pe D dupa care se formateaza C si se reinstaleaza sistemul sau imaginea.
|
||
Back to top |
|
||
hliviu |
|
||
Registered Member #9455
va multumesc foarte mult baieti. am renuntat la ce vroiam eu. insa mai am o intrebare legata de W7. am inteles ca este si o versiune free. este buna ?? ceva diferente fata de cea home premium ?? va multumesc din nou.
|
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |