Forums
Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Sunetul live si mixajul audio! |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Intrebare adresata exclusiv d-lui Calin A7... ...M-ati putea ajuta va rog cu un raspuns referitor la urmatoarea problema de mixaj: Vreau sa folosesc ptr. acompaniament o chitara bas, o chitara armonie si tobe acustice! ...Care e marja (intervalul) de frecventa HZ - KHZ in care pot incadra fiecare in parte dintre instrumentele mentionate anterior, astfel incat sa pot preveni suprapunerea frecventelor??? [ Edited Mon Jun 18 2012, 03:34PM ] |
||
Back to top |
|
||
Calin A7 |
|
||
Registered Member #7351
Stimabile Domn....m-am exprima putin ironic ptr simplu motiv ca acest subiect s-a discutat si pe acest site de nenumarate ori (vezi sesiunea editare audio). In alt context, despre mixare, masterizare audio exista sute de pagini web ,tutoriale , carti etc ....cu explicatii ptr fiecare nivel ..(incepatori, profesionisti)...trebuie doar cautate, studiate, intelese si puse in practica. Este un domeniu f vast ...Cminor ti-a recomandat cursuri de specialitate...pe care iti sugerez si eu sa le urmezi....Referitor la intrebarea adresata exclusiv mie ...ti-as putea scrie 3 pagini de blog si tot "s-ar suprapune frecv". .:) nu e o stiinta fixa cu parametri exacti....dar tine cont de anumite reguli....Ca sa iti raspund la intrebae in primul rand trebuie sa o luam ca in clasa I: Gama de frecvente : 1.Joase - 60-250 Hz 2.Medii-joase - 250-2000 hz 3.Medii-inalte -2-4 khz 4.Inalte - 4-6 khz Fiecare instrument trebuie incadret in spectrul lui. Posibil sa ai mai multe boosturi pe aceeasi frecventa.. (de ex toba mare - bass) , daca sunt, departeaza-le...(EQ)(aici intervine urechea ta pe langa analyzoare-le de frecv) Iti las un link de unde sa descarci tehnici de mixare, masterizare folosind Waves-urile pe care le poti descarca gratuit ) ...sunt date ex separate ,pe instrumente,cu frecvente, valori ..etc..e si cu poze si cu video...sfatul meu e sa stai sa studiezi si incet vei intelege cum merge treaba... bafta ) LINK: Click aici ! |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
1. Nu ma consider Zeu , sau cine stie ce Guru in domeniul audio. Am anumite cunostinte dobandite in ani, si prin studiu. 2. Acest subiect este bun, chiar daca a mai fost discutat, pentru ca pana si eu cu 12 ani de experienta, am mai avut de invatat, si nu doar din cursuri, cat si de la OAMENI. Cand spun OAMENI, ma refer la cei cu bun simt si care nu se rup in figuri ca stiu, fac, dreg. Dintre cei care eu ii consider OAMENI, pot enumera: DorelC, Elgi, Valis, AdyE2, Cuslea Florin, Vlad music, Florin QS300 si inainte de a ma opri, imi cer scuze ca nu am loc si timp sa va scriu pe toti.. A fi OM si a invata de la un OM, nu inseamna doar un domeniu.. De la unii inveti ceva legat de muzica, de la altii de sunet, de la altii... ..de viata. Am tot respectul pentru cei care sunt OAMENI. 3. Inainte de "teorii" "studii" si alte "futosofii" pe domeniul sunet, lectia numarul 1 este educarea urechii. Daca nu realizezi ca o piesa suna prea sparta pe medii sau prea buhaita pe basi Dar cum nimeni nu s-a nascut invatat, toti avem ceva de invatat de la ceilalti. Poate insa trebuie sa incepem cu "respectul"... |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Calin A7 a scris ... Stimabile Domn....m-am exprima putin ironic ptr simplu motiv ca acest subiect s-a discutat si pe acest site de nenumarate ori (vezi sesiunea editare audio). In alt context, despre mixare, masterizare audio exista sute de pagini web ,tutoriale , carti etc ....cu explicatii ptr fiecare nivel ..(incepatori, profesionisti)...trebuie doar cautate, studiate, intelese si puse in practica. Este un domeniu f vast ...Cminor ti-a recomandat cursuri de specialitate...pe care iti sugerez si eu sa le urmezi....Referitor la intrebarea adresata exclusiv mie ...ti-as putea scrie 3 pagini de blog si tot "s-ar suprapune frecv". .:) nu e o stiinta fixa cu parametri exacti....dar tine cont de anumite reguli....Ca sa iti raspund la intrebae in primul rand trebuie sa o luam ca in clasa I: Gama de frecvente : 1.Joase - 60-250 Hz 2.Medii-joase - 250-2000 hz 3.Medii-inalte -2-4 khz 4.Inalte - 4-6 khz Fiecare instrument trebuie incadret in spectrul lui. Posibil sa ai mai multe boosturi pe aceeasi frecventa.. (de ex toba mare - bass) , daca sunt, departeaza-le...(EQ)(aici intervine urechea ta pe langa analyzoare-le de frecv) Iti las un link de unde sa descarci tehnici de mixare, masterizare folosind Waves-urile pe care le poti descarca gratuit ) ...sunt date ex separate ,pe instrumente,cu frecvente, valori ..etc..e si cu poze si cu video...sfatul meu e sa stai sa studiezi si incet vei intelege cum merge treaba... bafta ) LINK: Click aici ! Stimabile domn Calin A7 ...va multumesc ptr. buna-voita si straduinta de care ati dat dovada raspunzand intrebarii pe care v-am adresat-o anterior ...insa raspunsul dvs. e unul evaziv, relativ si discutabil ...deoarece, asa cum a mentionat si domnia voastra, mixing-ul nu e o stiinta fixa, bazata pe niste parametri exacti ...ci este un domeniu in care doar se tine cont de anumite reguli standard ...si in consecinta ne-am putea contrazice la infinit referitor la acest subiect! ...Eu personal, nu am prea multa scoala (si nici cursuri) ...insa, la "scoala vietii" unde am fost mereu premiant si pe care am absolvit-o cu 10 pe linie, am invatat ca intrebarile la care e cel mai greu de raspuns sunt cele al caror raspuns nu poate fi decat unul evaziv, relativ si discutabil! ...Va multumesc inca o data stimabile Domn Calin A7 si va doresc ...tot ce-mi doriti si dvs. mie!!! [ Edited Thu Mar 15 2012, 09:05PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
...O completare a raspunsului dat de dl. Calin A7, referitor la gama de frecvente si egalizarea audio : LINK: Click aici ! [ Edited Tue Mar 20 2012, 02:13PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
...Un tutorial by sound blog despre folosirea laptopului in conditii de live si latenta DPC: LINK: Click aici ! [ Edited Tue Mar 20 2012, 02:13PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
...In completarea acestui subiect, mi-as permite (daca nu deranjez pe cineva) sa postez si acest LINK: Click aici ! de unde puteti descarca un tutorial despre sunetul live si mixajul audio, facut de dl. Titu Cosmin, caruia ii multumesc pe aceasta cale! [ Edited Tue Mar 20 2012, 02:14PM ] |
||
Back to top |
|
||
victorr |
|
||
Registered Member #9068
Cuslea_FM a scris ... ...In completarea acestui subiect, mi-as permite (daca nu deranjez pe cineva) sa postez si acest LINK: Click aici ! de unde puteti descarca un tutorial despre sunetul live si mixajul audio, facut de dl. Titu Cosmin, caruia ii multumesc pe aceasta cale! Pune te rog acel tutorial pe un link extern ca nu am acces la downloads. |
||
Back to top |
|
||
DorelC |
|
||
Guest
|
cminor a scris ... 1. Nu ma consider Zeu , sau cine stie ce Guru in domeniul audio. Am anumite cunostinte dobandite in ani, si prin studiu. 2. Acest subiect este bun, chiar daca a mai fost discutat, pentru ca pana si eu cu 12 ani de experienta, am mai avut de invatat, si nu doar din cursuri, cat si de la OAMENI. Cand spun OAMENI, ma refer la cei cu bun simt si care nu se rup in figuri ca stiu, fac, dreg. Dintre cei care eu ii consider OAMENI, pot enumera: DorelC, Elgi, Valis, AdyE2, Cuslea Florin, Vlad music, Florin QS300 si inainte de a ma opri, imi cer scuze ca nu am loc si timp sa va scriu pe toti.. A fi OM si a invata de la un OM, nu inseamna doar un domeniu.. De la unii inveti ceva legat de muzica, de la altii de sunet, de la altii... ..de viata. Am tot respectul pentru cei care sunt OAMENI. 3. Inainte de "teorii" "studii" si alte "futosofii" pe domeniul sunet, lectia numarul 1 este educarea urechii. Daca nu realizezi ca o piesa suna prea sparta pe medii sau prea buhaita pe basi Dar cum nimeni nu s-a nascut invatat, toti avem ceva de invatat de la ceilalti. Poate insa trebuie sa incepem cu "respectul"... Florinescule multumesc pentru aprecieri si in primul rand pentru faptul ca ma consideri OM si prieten. Toate consideratiile din partea mea tie si familionului tau. In ceea ce priveste invatatul cred ca eu am invatat "furat" mai mult de la tine decat invers . Eu n-am absolvit nici un curs am doar peste 30 de ani de cantat si sunet. Am avut privilegiul sa trec de la soundul statiilor Doina, Regent, Vermona, orgilor Matador, Vermona, Regent si multe alte asemenea la ceea ce se intampla acum cu inalta tehnologie care trebuie sa recunosc ca ne-a ajutat dar nu ne-a facut mult bine. As prefera sa trec inapoi la basul meu, la contrabas ba chiar la inceput am cantat si cu chitara. Am fost primul in zona asta care m-am dus cu o chitara electrica la nunta spre marea mirare a unora. Ca sa fiu un topic la mine mixajul incepe cu ce ai zis foarte bine tu: "Daca nu realizezi ca o piesa suna prea sparta pe medii sau prea buhaita pe basi" as mai adauga eu mai bine nu te apuca ! Si in final conteaza respectul pentru ceea ce face fiecare si sa incercam sa ne ajutam, sa ne corectam cu idei fara sa ne jignim. Urechile si sa zic asa auzurile sunt de multe feluri la fel ca si oamenii. Si in arta mixajului trebuie toleranta. [ Edited Sun Mar 18 2012, 12:10PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
cminor a scris ... 1. Nu ma consider Zeu , sau cine stie ce Guru in domeniul audio. Am anumite cunostinte dobandite in ani, si prin studiu. 2. Acest subiect este bun, chiar daca a mai fost discutat, pentru ca pana si eu cu 12 ani de experienta, am mai avut de invatat, si nu doar din cursuri, cat si de la OAMENI. Cand spun OAMENI, ma refer la cei cu bun simt si care nu se rup in figuri ca stiu, fac, dreg. Dintre cei care eu ii consider OAMENI, pot enumera: DorelC, Elgi, Valis, AdyE2, Cuslea Florin, Vlad music, Florin QS300 si inainte de a ma opri, imi cer scuze ca nu am loc si timp sa va scriu pe toti.. A fi OM si a invata de la un OM, nu inseamna doar un domeniu.. De la unii inveti ceva legat de muzica, de la altii de sunet, de la altii... ..de viata. Am tot respectul pentru cei care sunt OAMENI. 3. Inainte de "teorii" "studii" si alte "futosofii" pe domeniul sunet, lectia numarul 1 este educarea urechii. Daca nu realizezi ca o piesa suna prea sparta pe medii sau prea buhaita pe basi Dar cum nimeni nu s-a nascut invatat, toti avem ceva de invatat de la ceilalti. Poate insa trebuie sa incepem cu "respectul"... Multumesc si eu d-le Florin cminor ptr. ca, in mod nemeritat, m-ati enumerat si pe mine in randul celor pe care dvs. ii considerati OAMENI!!! Daca nu cumva a fost doar o eroare faptul ca ma aflu si eu "in randul OAMENILOR" ...ma simt onorat si va multumesc ptr. apreciere si consideratie, mentionand ca acestea sunt reciproce si din partea mea ptr. dvs. ...desi nu am avut onoarea si placerea de a va cunoaste personal, ci numai prin intermediul acestui site!!! ...Sa va dea Dumnezeu sanatate si tot ceea ce va doriti, dvs. si familiei dvs!!! [ Edited Sun Mar 18 2012, 01:25PM ] |
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |