Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape
 
<< Previous thread | Next thread >>
Best arranger master keyboard ?!
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Cuslea_FM
Sat Sep 08 2012, 10:43PM

Registered Member #10858
Joined: Sat Mar 03 2012, 05:59PM
Location / Localitate:: Bernalda
Posts: 909

Vin si eu cu o noua intrebare pe care de data aceasta o adresez in special cunoscatorilor midi ...si anume ma intereseaza care dintre clapele cu aranjor fabricate pana in prezent ofera cele mai ample posibilitati in scopul de a fi folosite ca si midi controllere ptr. a controla alte surse de sunet externe (alte clape, module, soft-uri, etc.) ?! ...Adica, sa ma fac mai bine inteles, stiut fiind faptul ca un aranjor trimite niste Program Change/MSB/LSB si CC00/32 pe mai multe canale midi si ca unele dintre acestea sunt recunoscute iar altele nu sunt recunoscute de sursele de sunet externe, ma intereseaza care dintre aranjoarele fabricate pana in prezent stie sa lucreze cel mai bine cu surse externe de sunet, oferind cele mai ample functii de master keyboard ptr. ca utilizatorul sa poata avea posibilitatea de a scrie si altceva decat stie aranjorul ca banci interne sa trimita, astfel incat sa pot seta un style sa trimita alte Program Change/MSB/LSB si CC00/32 fata de ce are aranjorul respectiv in memoria lui interna, fara ca acesta sa-mi bage totul pe 00/00/001 si sa se aleaga prafu' (asa cum fac marea majoritate a aranjoarelor) ?!

[ Edited Sun Sep 16 2012, 11:10PM ]


Back to top
sarac.lipit
Sun Sep 09 2012, 09:58AM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Location / Localitate:: Humuleşti
Posts: 2428
g1000,g600-800. Scrii ce-ţi trece prin cap în ARR1-6 (c00-32), setezi canalul out(midiset) save şi gata. Ăste' 3 sigur n-au latenţă la MIDI-TX.

[ Edited Sun Sep 09 2012, 10:02AM ]

Back to top
Cuslea_FM
Mon Sep 10 2012, 01:22AM

Registered Member #10858
Joined: Sat Mar 03 2012, 05:59PM
Location / Localitate:: Bernalda
Posts: 909
sarac lipit a scris ...

g1000,g600-800. Scrii ce-ţi trece prin cap în ARR1-6 (c00-32), setezi canalul out(midiset) save şi gata. Ăste' 3 sigur n-au latenţă la MIDI-TX.

Aceasta e una dintre functiile foarte importante pe care ar trebui sa le indeplineasca un aranjor ptr. a putea fi considerat cu adevarat bun ...dupa multe nopti nedormite si dupa multe cercetari amanuntite incercand sa gasesc raspunsul la intrebarea "care e the best arranger" am ajuns la concluzia ca "Aranjorul Suprem" din punctul meu de vedere ar trabui sa dispuna de urmatoarele caracteristici:

1. Tinand cont de faptul ca eu detin deja o clapa de tonuri ptr. solistica, aranjorul ideal ptr. mine ar trebui sa aiba o claviatura calitativa de tip "Semi-Weighted Action" (semi-ponderata) care sa-i confere feeling-ul necesar ptr. acompaniamentul manual ...aici conduce detasat seria G de la Roland si respectiv modelul VA76, din acest punct de vedere aranjoarele mentionate avand cea mai corespunzatoare si mai calitativa claviatura semi-ponderata dintre toate celelalte clapele cu aranjor

2. Sa aiba o interfata a panoului de control complexa dispunand de functii si controlere care sa permita un mod de operare intuitiv capabil sa-i confere instrumentului o controlabilitate completa si rapida in LIVE ...si aici tot Roland-ul conduce si asta deoarece Korg-ul are o interfata complexa insa nu e foarte intuitiva si prin urmare nu e la fel de ușor de utilizat, la acest capitol Yamaha e codasa deoarece are o interfata simpla si mai usor de utilizat, insa unele functii si controlere importante nu sunt disponibile direct pe clapa (acestea regasindu-se insa pe deplin in software PC sau DAW)

3. Sa ofere posibilitati cat mai ample de editare a sunetului, dar mai ales a user style-urilor ...aici probabil conduce Korg-ul, dar nici Roland-ul si Yamaha nu stau rau la acest capitol

4. Sa aiba obligatoriu macar 2 Midi Out si sa stie sa lucreze cu surse externe de sunet, oferind cele mai ample functii de master keyboard ptr. ca utilizatorul sa poata avea posibilitatea de a scrie si altceva decat stie aranjorul ca banci interne sa trimita, Program Change/MSB/LSB si CC00/32, aceaste functii fiind foarte importante tocmai ptr. ca daca aranjorul dispune de aceste posibilitati, aproape ca nici nu mai conteaza generatorul de tonuri si placa de sunet a aranjorului respectiv fiindca din punct de vedere al sound-ului acesta va fi complet upgradabil prin faptul ca va putea fi folosit impreuna cu orice alte surse de sunet externe, alese dupa bunul plac al utilizatorului ...aici chiar nu stiu ce sa zic, care-i mai tare

[ Edited Sun Nov 18 2012, 01:44PM ]

Back to top
sarac.lipit
Mon Sep 10 2012, 08:39AM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Location / Localitate:: Humuleşti
Posts: 2428
după mine, un G1000 şi un lapton-placă de sunet ok.... ar fi idealul. În fond, G'ul n-are 2 toane ...braci şi ţambal. Asta o poţi rezolva şi cu un sampler relativ ieftin.
Back to top
Cuslea_FM
Mon Sep 10 2012, 08:54AM

Registered Member #10858
Joined: Sat Mar 03 2012, 05:59PM
Location / Localitate:: Bernalda
Posts: 909
sarac lipit a scris ...

după mine, un G1000 şi un lapton-placă de sunet ok.... ar fi idealul. În fond, G'ul n-are 2 toane ...braci şi ţambal. Asta o poţi rezolva şi cu un sampler relativ ieftin.

Intr-adevar maestre SL, batranica asta de G1000 indeplineste intocmai caracteristicile enumerate la toate cele 4 puncte (ca doar d-aia am si cumparat-o) ...insa, dupa parerea mea, ar fi interesant de dezbatut in ce masura indeplinesc caracteristicile enumerate la toate cele 4 puncte expuse anterior si celelalte clape cu aranjor, mai noi sau mai vechi, mai scumpe sau mai ieftine, mai cu pretentii sau mai fara, mai promovate sau mai putin promovate in RO.

[ Edited Fri Nov 09 2012, 01:08PM ]

Back to top
victor2008
Mon Sep 10 2012, 11:44AM

Registered Member #64
Joined: Tue Jun 03 2008, 06:36PM
Location / Localitate:: Ploiesti
Posts: 308
Parerea mea este un Roland G 70
Back to top
sarac.lipit
Mon Sep 10 2012, 05:10PM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Location / Localitate:: Humuleşti
Posts: 2428
victor2008 a scris ...

Parerea mea este un Roland G 70

are latenţă. Toane şi utilităţi mai bune în G'urile vechi. N-au mai dat importanţă MIDI...

[ Edited Mon Sep 10 2012, 05:19PM ]

Back to top
Cuslea_FM
Tue Sep 11 2012, 11:21AM

Registered Member #10858
Joined: Sat Mar 03 2012, 05:59PM
Location / Localitate:: Bernalda
Posts: 909
sarac lipit a scris ...

victor2008 a scris ...

Parerea mea este un Roland G 70

are latenţă. Toane şi utilităţi mai bune în G'urile vechi. N-au mai dat importanţă MIDI...

Deci, la acest "capitol" una dintre clapele astea mai noi si mai cu pretentii a fost facuta K.O. de batranul G1000 ...si deci G70-ul e "out of play" ...mai asteptam si alte propuneri ptr. confruntare, invitandu-va totodata sa interveniti cu argumente PRO si/sau CONTRA referitor la oricare dintre modelele comparate

...Apropo, dupa cum se vede treaba, nu prea se-nghesuie lumea sa-si laude clapele din dotare referitor la acest "capitol" ...si inclin sa cred ca doua sunt cauzele care determina aceasta lipsa de implicare a majoritatii colegilor de pe site in discutiile pe marginea subiectului dezbatut in acest thread, si anume, ori marea majoritate a colegilor nu prea sunt in cunostinta de cauza in ceea ce priveste acest "capitol", ori acestia cunosc foarte bine carentele clapelor pe care le utilizeaza si nu prea vor sa le faca de rusine si tocmai de aceea, ii rog pe toti cei "cunoscatori" sa se implice in discutiile pe aceasta tema, deoarece sunt de parere ca ar fi foarte interesant daca s-ar dezvolta putin acest "capitol" care prin subiectul pe care il dezbate ar putea da raspunsul multora dintre intrebarile la care multi dintre noi cei mai "nepriceputi" poate inca le mai cautam raspuns ...multumesc anticipat participantilor!!!

[ Edited Tue Sep 11 2012, 12:00PM ]

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



baracuda » 25 Apr : 14:39
Salutare...pot sa folosesc tableta ca si ecran la korg pa 800?

levi_20sm » 25 Apr : 01:06
Si o intrebare ce ace as vrea sa stiu style Dela clape de exeplu korg pa 1x sau pa 600 etc sent compatible cu corg pa 80 sau ?? Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu situatia asta multumesc o Sera placuta sa avetii

levi_20sm » 25 Apr : 01:03
Sall tuturor membrilor am o rugaminte daca de poate ma poate ajuta cineva cu set style de Banat tiganesc .sarbesc ? Penttu korg pa 80sd

Lisandru » 24 Apr : 22:05
CrysMm stiu ca nu are mufe midi dar are usb!ma gandeam ca a folosit cineva si merge cu midiconvertor!

Pavell » 24 Apr : 21:13
de ce nu pot sa donez? imi respinge cardul... si am pus totul corect

CrysMM » 24 Apr : 21:01
@Lisandru - S670 nu are port midi, nu ai cum sa conectezi modulul la clapa. Exista se pare ceva adaptor pentru USB host - midi, dar nu te pot sfatui aici, nu am pus mana pe asa ceva.

danieltrd » 24 Apr : 20:38
buna seara

Lisandru » 24 Apr : 20:03
Va salut prieteni!stie cineva daca se poate folosi psr s670 cu juzzy sampler?

Mihai13 » 24 Apr : 08:56
Buna dimineata domnilor

edward » 23 Apr : 22:30
salutare la toti

pyry » 23 Apr : 17:13
salutare si o saptamana minunata lumeeeeeee

Danystest » 23 Apr : 17:03
salut

dextar_x » 23 Apr : 16:29
Salutare

misukorg » 23 Apr : 11:54
Salutare, un ȋnceput de saptamana bun, tuturor, sa aveți o zii minunată!

Mihai13 » 23 Apr : 09:16
O saptamana buna tuturor!

valinico » 23 Apr : 09:10
Salutari si la multi ani sarbatoritilor zilei!

balamucfm » 22 Apr : 10:55
buna ziua

MDanny » 22 Apr : 10:26
salut

pyry » 22 Apr : 09:56
o duminica minuata la domniile voastre

sVipper » 20 Apr : 21:19
Salutare ! LINK: Click aici !

benone » 20 Apr : 21:03
Salutari tuturor ,si o noapte linistita

milumil » 20 Apr : 17:50
salutari la toata lumea domnilor un tutorial cum se poate face un style(macar notiuni de baza) pentru psr s970 ma poate ajuta cineva ok mii de multumiri

dextar_x » 20 Apr : 10:26
salutare

valinico » 20 Apr : 08:16
Neata !

danieltrd » 19 Apr : 22:52
buna seara

costygrek » 19 Apr : 21:02
seara buna tuturor!

pyry » 19 Apr : 19:36
buna seara colegi

dextar_x » 19 Apr : 10:59
cdinu LINK: Click aici !
incarcare set pa 800

dextar_x » 19 Apr : 10:57
Claudiu apesi butonu media apoi alegiu usb selectezi setul si dai lod

cdinu » 19 Apr : 07:36
Cine ma.ajuta.cu link
Andronescu pa 800 tutorial .
Ma intereseaza.cum.sa sterg setul din clapa si sa incarc altul.
Ms

cdinu » 19 Apr : 07:23
Salut colegi.

rogabriel » 18 Apr : 19:25
buna ziua muzicanti , o intrebare as avea si eu sunt incepator detin un roland E 50 spuneti-mi si mie careva cum pot baga set pe clapa daca trebuie de pe discheta sau merge de pe card si daca puteti sa-mi spuneti pasii cumva si la ce ajuta acest oarecare set pentru clapa , cu ce imbunataeste astept raspuns , multumesc anticipat !

dextar_x » 18 Apr : 15:16
salutare

ionut74 » 18 Apr : 08:15
O zi frumoasa tuturor

viorel t » 18 Apr : 08:12
salutare tuturor ! o saptamana excelenta va doresc!

george32 » 17 Apr : 18:55
salutare baieti

dextar_x » 17 Apr : 15:20
salutare

pyry » 17 Apr : 15:09
buna ziula la toata lumea

milumil » 17 Apr : 12:30
vrea cineva sa imi explice un pic mai in detaliu cum pot adauga instrumente pe un psr s970 multumesc

rogabriel » 17 Apr : 11:37
buna ziua muzicanti de unde pot lua un prigram de convertit tonuri multumesc

-DJ MOUSE- » 16 Apr : 19:45
Voice Creator -> Library Load

dextar_x » 16 Apr : 14:18
Cum incarc un set pe yamaha tyros 2. Cine ma ajuta ??? ma ajuta cineva pas cu pas

rogabriel » 16 Apr : 13:22
buna ziua muzicanti , o intrebare as avea si eu sunt incepator detin un roland E 50 spuneti-mi si mie careva cum pot baga set pe clapa daca trebuie de pe discheta sau merge de pe card si daca puteti sa-mi spuneti pasii cumva si la ce ajuta acest oarecare set pentru clapa , cu ce imbunataeste astept raspuns , multumesc anticipat !

milumil » 16 Apr : 13:10
abdon multumesc pentru bunavointa de a ma ajuta dar as avea o rugaminte daca bineanteles ai timp poti sa imi explici mai detaliat

dextar_x » 16 Apr : 11:39
mariusnazi la LINK: Click aici ! vb cu baieti si te rezolva

mariusnazi » 16 Apr : 11:18
Salutare . Stie cineva unde gasesc clape pentru roland fr ?

dextar_x » 16 Apr : 11:04
Cum incarc un set pe yamaha tyros 2. Cine ma ajuta ???

dextar_x » 16 Apr : 10:25
salutare colegi

dextar_x » 16 Apr : 10:24
salutare colegi...

abdon » 16 Apr : 09:46
Buna dimineata! milumil, prin Yamaha Expansion Manager YEM soft PC

Mihai13 » 16 Apr : 08:58
O saptamana buna domnilor!

milumil » 16 Apr : 08:50
Buna dimineata lume, as avea o intrebare cum pot pune instrumente mai multe pe un psr 970 multumesc

danieltrd » 15 Apr : 21:00
salutari

petrassrl » 15 Apr : 10:42
caut si eu un set de pa 600 din zona ardeal

petrassrl » 15 Apr : 10:41
buna ziua

Roberto E80 » 15 Apr : 09:19
neata buna tuturor!

cipri » 15 Apr : 08:20
Salutare tuturor.

Claudiux10 » 14 Apr : 16:40
Salutare stiti cumva unde pot gasi un ton de saxofon semplat pt pa 600 cat mai aproape de cel real de referat doza sax

balamucfm » 14 Apr : 13:05
Salut cipyanoo asta stiu .orga este a unui pusti de 15 ani iam bagat stayluri pe ea si eram interesat daca pot pune si semplere multumesc pentru imformatie

cipyanoo » 14 Apr : 13:01
Salutare!pentru balamucfm pe acel model de clapa nu se pot incarca semplere.dar poti sa o folosesti prin calculator cu programul kontakt.dar e ceva mai mult de lucru.ai nevoie de drivere si cabluri midi usb!

balamucfm » 14 Apr : 12:11
Va salut dragi colegi puteti sami spuneti daca pe o yamaha psr 413 pot pune semplere eu am acasa un roland asa ca pe yamaha nu am lucrat si nu stiu va multumesc

Raduiulian » 14 Apr : 10:55

Buna seara,de unde pot descarca si eu programul Style Works xt universal?

sorin77sol » 14 Apr : 09:26
Salut ! ...

tavy1979 » 14 Apr : 07:20
Buna dimineata la toata lumea!

Raduiulian » 13 Apr : 23:01
Buna seara,de unde pot descarca si eu programul Style Works xt universal?

DaNuTzZu » 13 Apr : 21:49
Am primit cum 2 seturi de pa1000, o sa le incarc in clapa si sa vad ce e de ele si poate le pun si aici...

Mihai13 » 13 Apr : 20:05
<DaNuTzZu>
Eu am incarcat din Sound toate Userele si din UserDK primele 100 de pozitii
ca atat a incaput.

spoitoru » 13 Apr : 19:12
V-a Multumesc Pentru Invitatie!

DaNuTzZu » 13 Apr : 19:04
Da am vazut,descărcat și probat setul de la tine.Este foarte bine ce faci si sper sa il termini repede.Multumim pentru efort si pentru ca împărți cu noi.La V2 l-am băgat la DIRECT si la convertit clapa direct însă V1 nu îmi ia tot, zice ca e prea mare...Ce este mai puțin important ca sa nu încarc din v1 ca sa intre restul???

Mihai13 » 13 Apr : 14:44
<Danutu>
Cel cu versiunile de la StudioRomania este OK ca material de baza dar ambele sunt cam mari pt PA1000 si da correct at fi sa incarci V1 si din V2 doar sty-lurile in direct.In plus sunt cam multe defecte ce trebuiesc reparate.
La <proiect> lucrez eu, pt mine, dar postand si pe site.
Cu telefonul nu merge pt ca astea-s regulile site-ului; doar discutand aici.
S-o porti sanatos!

DaNuTzZu » 13 Apr : 12:08
Oricum sunt multe care nu le stiu,am avut (încă am) pa600 si este diferența între pa600 si pa1000...As ruga daca cineva imi poate explica mai multe despre pa1000 sa imi lase un nr de tlf si sa îl sun...asa am discuta mult mai bine...

DaNuTzZu » 13 Apr : 12:04
Am văzut că cineva aici lucrează la un proiect de pa1000... Mai vreau sa imi zică cineva daca stie care este treaba la seturi cu versiunea 1 si 2.Am inteles de la cineva ca v1 se încarcă ca si set normal si v2 se pune la "DIRECT" CA el asa face la pa4x si zice ca e la fel ca la mine...

DaNuTzZu » 13 Apr : 11:57
@pustiulica mulțumesc. Am văzut asta,chiar am încărcat câteva seturi. Trebuie încărcate manual pentru că nu merge dintr-o bucată si se aud rau,plus că la multe style instrumentele nu sunt la locul lor pe trackuri... .

pustiulica » 13 Apr : 11:41
Sa o stapanesti sanatos si cu folos!

pustiulica » 13 Apr : 11:41
@DaNuTzZu, merg seturi din toate clapele Korg mai vechi. Gasesti pe site la download tot ce doresti. Set lucrat strict pentru Pa1000 nu cred ca a produs cineva.

pustiulica » 13 Apr : 11:39
@astefan4, tu esti deja pe site. Pentru a obtine altcineva o invitatie, trebuie sa completeze o cerere LINK: Click aici !

DaNuTzZu » 13 Apr : 11:05
Salutare.Ieri am achiziționat un korg pa1000.
Va rog frumos daca cineva are un set de pa1000. Mulțumesc.

cipri » 13 Apr : 10:16
Salutare tuturor.

pyry » 13 Apr : 09:31
neata colegi

astefan4 » 13 Apr : 09:26
Buna dimineata, tuturor! Ce pot face pentru a primi o invitatie pe site?

Mihai13 » 13 Apr : 08:21
Buna dimineata!

DaNuTzZu » 13 Apr : 00:30
Mersi lucianG1000

lucianG1000 » 13 Apr : 00:11
@DaNuTzZu... trebuie să încarci pe rând totul, mai puțin globalul.

DaNuTzZu » 12 Apr : 23:26
Salutare. Stie cineva daca seturile de pa4x merg pe pa1000 bine sau trebuie incarcate bucata cu bucata...?

Costy71 » 12 Apr : 13:23
buna ziua colegi

cdinu » 12 Apr : 12:21
Salut.
Pe statie de amplificare am echo ptr microfon, o pot conecta cu RCA in mixer pasiv peavy 6 ?
Ptr ca sa folosesc efectul echo?

cdinu » 12 Apr : 10:00
Salut crisays 123
Ai pa 800?

GabiSet » 12 Apr : 09:17
Salut colegi

costygrek » 12 Apr : 08:40
Salutare tuturor!

Mihai13 » 12 Apr : 08:38
O zi buna tuturor!

valinico » 12 Apr : 07:58
Buna dimineata!

cdinu » 12 Apr : 07:31
Salutari dragi colegi !
Aseara am.facut proba subu de 8 h cu 2/sateliti de 6 h fiecare .
Super nu sa intamplat nimic grav.

pyry » 11 Apr : 19:48
salutare colegii ,,,,organist eu am luat unul de la fly muzic si sunt foarte multumit de el uite linku aici LINK: Click aici !

Crissys123 » 11 Apr : 19:42
Va salut
Set ul lu marius gerea(2016) de pa800(nu ma refer la cel de pa2) mai este pe site?

claudyucla » 11 Apr : 18:52
buna seara

cipri » 11 Apr : 17:42
Salutare la toata lumea.

iulian_c68 » 11 Apr : 14:50
salutare la toata lumea

body » 11 Apr : 13:05
Oare unde am putea incerca sa cerem o actualizare OS si pentru Korg Pa 3x ?? Eu am si un Pa 300 il tin in Romania doar de craciun si pasti mai folosesc dar e super Incarc de pe PA3x ce lucrez in Belgiq si le ia aproape tot cu mici excepti dar ca sa spun suna destul de bine

Organist » 11 Apr : 11:05
Va salut! Poate cineva sa imi recomande si mie un stativ compatibil cu un mixer soundcraft signature 12...mixerul are dimensiunile  113 x 380 x 388 mm si greutatea de 5.66 kg...as vrea ceva care sa aibe inaltime minima 70 de cm...astept propunerile voastre si va multumesc anticipat!

dextar_x » 11 Apr : 10:53
salutare colegi...




Comentarii noi


[download] SET Pa1000 Viorel B. Posted by geogenesys on 25 Apr : 13:23
Si mai simplu explicat: daca setul acesta se numeste spre exemplu Viorel Pa1000 sau oricum s-o chema, la aceasta denumire adaugi .SET si ai rezolvat problema. Extensia este [more ...]


[Content] Buna
Vreau si eu 5 dl/zi
Posted by Danystest on 24 Apr : 13:17
BunaVreau si eu 5 dl/zi


[download] Doua set-uri Balcanice si doua Orientale pentru aranjoare KORG Posted by bits on 24 Apr : 08:24
Posibil sa fie doar Style-uri,fara tonuri.Sau or fi cu tonuri de fabrica?Frumoasa "descriptie".1524547521 ]


[download] CMihai-DZ-AD-21.04.2018.SET Posted by Mihai13 on 23 Apr : 18:48
Peste ceva timp cred ca 2-3 saptamani revin la Yamaha si voi incerca sa mixez cumva materialele, desi este mult mai usor sa fac un ritm de Korg dintr-unul de Yamaha, Korgul sta foa [more ...]


[download] CMihai-DZ-AD-21.04.2018.SET Posted by Yammy on 23 Apr : 18:26
Salutare Mihai.Pentru cei cu yamaha se poate userul de ușoară?Multumim.





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap