Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio

<< Previous thread | Next thread >>
Putere si boxe
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
hornaru
Mon Nov 05 2012, 04:06PM
Registered Member #11080
SALUT DRAGI PRIETENI....
AM NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA.

-ce inseamna difuzor cu dubla bobina?
am o boxa de bas,am desfacuto si pe difuzor scrie:8+8ohmi.
in cati ohmi ramane aceasta boxa?se tine cont cumva si de filtrul ei?adica ar putea ramane in 4 ohmi?aaaaa am uitat sa va spun ca are doua intrari jack si doua iesiri jack
-unde ar trebui sa conectez cablu de la putere,stiind ca puterea lucreaza la 4 ohmi,pt ca pe boxa in dreptul jackurilor nu scrie absolut nimik decat: left right,in toate cele 4!!!

-o alta intrebare:
se poate uni cele doua cabluri de semnal de la putere,intrunul singur?( am decat un aux. disponibil pe mixer)
-ce se poate intampla?
VA MULTUMESC MULT salutari...

[ Edited Mon Nov 05 2012, 04:28PM ]

Back to top
sarac.lipit
Mon Nov 05 2012, 04:14PM

Registered Member #45
1 - difuzor stereo, se foloseşte home în general
2 - da, nu se-tîmplă nimic, vei asculta MONO.

[ Edited Mon Nov 05 2012, 04:23PM ]

Back to top
victor_petrescu
Mon Nov 05 2012, 05:00PM

Registered Member #1769
nu vreau sa contravin regulilor site-ului si daca nu e voie rog administratorii sa stearga postarea.
informatii foarte detaliate despre tot ce tine de domeniul PA,boxe, difuri puteri ,etc si proiectare gasiti pe forumul Poweraudio,de la multi care stiu bine cu ce se mananca fenomenul.
nu vreau sa fac publicitate acestui site, sunt doar obiectiv

Back to top
hornaru
Mon Nov 05 2012, 07:49PM
Registered Member #11080
aha...acum am inteles!!!multumesc mult sarac lipit pt informatie.
oricum intentionez sa unesc cele 2 bobine in paralel,sa vedem ce-o sa iasa!!!!!ceva,ceva banuiam eu de stereofonie dar nu credeam ca si in frecventa de bas exista stereofonie......eee,oricum sant niste difuzoare care nu prea le dau importanta asa ca voi experimenta cu ele.Frica mea era sa nu ard puterea.
-spunemi te rog,ce se poate intampla daca unesc semnalele de la o putere(cablu Y) si-l bag pe auxiliar? se vor auzi amandoa canale?nu se va suprancalzi puterea?se va insuma watajul?

Back to top
hornaru
Mon Nov 05 2012, 07:55PM
Registered Member #11080
domnule petrescu....va multumesc mult pentru adresa site-ului.tocmai de aceea mam facut membru al acestui site,pt ca aici in spania noi nu prea stim de aceste adrese.
-persoane ca dumneavoastra,ne pot ajuta,iar noi la fel neam simti mandri daca vam putea ajuta cu ceva...
toate cele bune si un salut calduros din spania....

Back to top
sarac.lipit
Tue Nov 06 2012, 08:49AM

Registered Member #45
Amplificatorul
are în general ...
- 2 jack mono IN
- 2 jack mono OUT (sau-şi 2 mufe speciale SPEACK-ON)
- botonel pentru a ''lega'' ieşirile în
a-stereo
b-mono(bridge)

Acum... la OUT nu este bine să le legi aiurea dacă nu are botonelul
La IN poţi lega cum ţi se năzare... inclusiv în scurt... că nu se întîmplă nimic... doar ...
-va funcţiona OK dacă-s left-right sau masa comună şi L+R
-nu va funcţiona dacă-i scurt masa la R şi L
-va face ca toţi dracii bîrîind.. dacă nu ai masă

pentru sfaturi competente, trebuiesc detaliile amplificatorului, eventual foto clare şi luate în amurg... cînd natura se pregăteşte de culcare şi noi... de făcut părăluţe...

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF