Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Discutie privitoare la dinamica clapelor |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Athos-Korg |
|
||
![]() Registered Member #2661
Salut , am o rugăminte către cei care pot da explicaţii mai la obiect, cine poate da indicaţiii referitoare la dinamica folosită în cântare , atât la korg pa800 cât şi la roland gw8, cam cum trebuie şi la ce parametrii trebuie să folosim dinamica atunci când folosim pentru muzica uşoară , pentru că la populară nu prea este cazul, mulţumesc anticipat!
[ Edited Thu, 30 Oct 2008, 01:46PM ] |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
![]() ![]() Registered Member #55
Dinamica reprezinta in general, la clape, o modalitate de a scoate in evidenta sunetul, ca realism. la instrumente gen pian, sunetul este facut cat mai fidel ca lovire a clapei. la chitari acustice de exemplu, la lovire incet se aude si zgomotul de stergere a corzii (noise) la lovire normala, chitara normala, si la lovire tare (unele programe) face un glissando catre un ton/semiton mai sus sau mai jos... la instrumente suflatori, se vor auzi suflul sau vibratia in functie de dinamica, etc. |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
la synthuri de exemplu se seteaza ca in functie de velocitate sa se modifice cut-off si resonance... exemplu cum functioneaza de fapt dinamica ![]() ![]() |
||
Back to top |
|
||
Athos-Korg |
|
||
![]() Registered Member #2661
Da, mulţumesc mult cminor pentru informaţii, uite, sincer, eu nu ştiam că la synthuri se setează resonance pe dinamică, e, acum ştiu şi voi ţine cont de acest aspect! numai bine şi sănătate!
[ Edited Wed, 05 Nov 2008, 11:25AM ] |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Pai nu uita un lucru... sunt optionale... poti sa le setezi... sau nu, depinde de tine.Dar cam asa se fac din fabrica ![]() |
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
![]() ![]() Registered Member #45
la unele modele de tastatură interpretezi cu plăcere pe Velo, pe altele este un chin! De exemplu, am schimbat-o la EM2000 cu MS5. Roland'ul în general, chiar pe LOW, mai are ceva dinamică. La alte brand'uri se exclude total. Indicat este folosirea dinamicii, sună mai ''dulce'' şi aproape real. |
||
Back to top |
|
||
ionutva7 |
|
||
Guest
|
da asa e sarac la roland mereu mai ramane oleaca de dinamica asa este de la e-56 pana la va-7 ce am vazut eu . la korg la pa-50 , 60 , 80 am avut si la toate se ia dinamica de tot dai la global la vel curve de la 1 la 7 chair nu stiu care e diferenta intre korg si roland la dinamica nu stiu daca cineva imi poate explica care e diferenta sau de ce la roland mai ramane oleaca
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Depinde si de clapa, pentru ca la unele clape, dinamica inseamna doar sa sune mai tare sau mai incet.. iar la altele e vorba de modificarea TONULUI, volumul fiind cu fluctuatii sesizabile dar nu EXAGERATE (adica sa nu se auda mai nimic)
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
pentru a putea intelege mai usor schimbarea sunetului in functie de dinamica (velocitate) am facut aici o schema pe un sampler din Reason, NN-XT cu mici descrieri.. sper sa fie mai pe intelesul tuturor...![]() |
||
Back to top |
|
||
miki |
|
||
![]() ![]() Registered Member #2509
Pe cat de explicit pe atat de complicat (DO MAJ )
|
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |