Forums
Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Discutii generale |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Credinta in religie sau afaceri si evaziune? |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
bebykorg |
|
||
Registered Member #533
Am vazut proiectul la televizor, catedrala va fi mult mai inalta decit Casa Poporului care deja e foarte inalta. O catedrala tip zgarie nori... In 2010, În România erau 18.300 de biserici si doar 4.700 de şcoli generale. Spitale erau 423! Între timp, câteva scoli si spitale s-au închis din lipsă de fonduri, în timp ce biserici s-au mai construit câteva zeci. Oricum dacă tot mergeti la biserică, puneti o lumânare si pt scolile si spitalele din România… la Morti! Biserica Ortodoxă Română este finanţată din următoarele surse de fonduri publice: 1. Bugetul de stat - prin Secretariatul de Stat pentru Culte pentru plata integrală sau partială a salariilor personalului clerical (preoti, monahi, etc.) si pentru repararea si întretinerea unor lăcasuri de cult. 2. Bugetul de stat – prin Ministerul de Interne pentru plata salariilor preotilor din unitătile de jandarmi si penitenciare. 3. Bugetul de stat – prin Ministerul Educatiei pentru plata profesorilor de religie. Deocamdată învătământul religios este confesional, confirmarea profesorilor se face de către cultul respectiv iar predarea se face după programă si manuale aprobate de asemenea de către biserică. Doar plata se face de la stat. 4. Bugetele locale – pentru plata personalului neclerical (clopotari, personal administrativ, etc.) 5. Fondul de rezervă al Guvernului – pentru reparatii, întretineri si construiri de lăcasuri noi de cult 6. Fondurile de rezervă ale primăriilor si consiliilor locale – la cererea de sponsorizări pentru repararea lăcașelor de cult si ridicarea altora noi. În era modernismului, statutul BOR este pe cât de special pe atât de anacronic. Este o institutie autonomă, de drept privat dar care beneficiază de fonduri publice însă nu este auditabilă. Cine poate să răspundă la două întrebări esentiale contribuabilului român: 1. Câti credinciosi ortodocsi aprobă contructia Catedralei Mântuirii Neamului? 2. Câti cetăteni români sunt de acord cu finantarea din bani publici a constructiei aceleiasi clădiri? Cum se face că e mereu cineva acolo care hotărăste în locul nostru? Pe noi nu ne-a întrebat nimeni ce vrem să facem cu 400 de milioane de Euro... "Constructia unui spital judeţean de urgenţă costă 90 milioane de euro", conform Ministerului Sănătăţii. Fără-ndoială, creştinismul a evoluat mult în ultimele două milenii: de la măgarul cu care şi-a făcut intrarea Isus în Ierusalim s-a trecut la sutele de cai putere ale limuzinelor prelaţilor autohtoni." |
||
Back to top |
|
||
Minel |
|
||
Guest
|
raspuns scurt: trebuiesc sute,mii de biserici.pentru ca romanii mor mai tineri,si in numar extraordinar de mare zilnic.la spital nu mai ajunge,ci direct la biserica.acum,ce sa facem,sa stam la cozi la biserica? NU.asa ca trebuiesc construite cat mai multe.o sa ajungem in viitorul apropiat sa avem fiecare cate o biserica..scolile,spitalele,salile de sport.....da-le dracu'!
|
||
Back to top |
|
||
bebykorg |
|
||
Registered Member #533
ce trebuie atata scoala si grija pentru om , investitii in sanatate.. vorba ta Minele.. da-le dracu pe toate. Biserici peste biserici finantate din banu public. Pai pentru asta platesc eu taxe si impozite?
|
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Încă din cele mai vechi timpuri, Biserica a fost mereu mână-n mână cu "Conducerea" vremii (indiferent de forma administrativă a acesteia), în spatele acestei "înfrățiri" tăinuite fiind de fapt, pe de-o parte dorința unora de manipulare a "prostimii" ptr. obținerea puterii, iar pe de altă parte interesele materiale ale altora ...adică, ceva de genul "o mână o spală pe cealaltă, și amândouă spală COCARU" Din toată treaba asta trebuie reținut un singur lucru esențial, și anume că: BISERICA, RELIGIA și CREDINȚA sunt de fapt trei lucruri total diferite, care nu întotdeauna se intersectează. [ Edited Thu May 16 2013, 11:43AM ] |
||
Back to top |
|
||
Minel |
|
||
Guest
|
LINK: Click aici !
|
||
Back to top |
|
||
NxSound |
|
||
Registered Member #2689
toti parlamentare ...etc sunt bagati in administratie Bisericilor au comisioane enorme de acolo .. cand e vorba de frauda fals in domeniue asta bisericesc nu are nimeni curajus sa puna la indoiala faptul asta ... in biserici nu se mai investesc bani dupa constructive se auto sustin multam credinciosilor. si mai spun pana maine dar cand ai nervi nu leaga o boaba ...........
[ Edited Thu May 16 2013, 12:04AM ] |
||
Back to top |
|
||
admin |
|
||
Registered Member #1
Lasa bree asa ... "romanii e credinciosi" ... Concluzie ? [ Edited Thu May 16 2013, 12:43AM ] |
||
Back to top |
|
||
s_cristi |
|
||
Registered Member #1965
„ Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd, şi pierzare. Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă.” - citat din epistola apostolului Pavel către Timotei. Lupi în blană de oaie, corupție și degradare morală, nimic nou. Isus a zis: Nu orişicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am proorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?” (Îmi permit să adaug: Doamne, am fost popă, am construit catedrala.... ) Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege.” (Matei 7:21-23). De ce-Mi ziceţi: „Doamne, Doamne!” şi nu faceţi ce spun Eu? |
||
Back to top |
|
||
daddy |
|
||
Registered Member #241
"Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura." Matei 7/1,2 Nu zic ca nu sunt oameni ai Bisericii care poate sunt mai lacomi, dar lasati ca are cine sa ne judece pe fiecare. Nu cred ca Biserica Ortodoxa a fortat pe cineva sa dea bani si nici nu a furat banii nimanui. Si fiecare poate sa aleaga alt cult religios daca nu ii convine ortodoxismul. Dar pe la alte confesiuni am auzit ca se practica zeciuiala, asa ca s-o lase mai moale cei care denigreaza religia stramosilor mei. Nu fac parte din cler, sunt un simplu crestin ortodox care de multe ori isi gaseste linistea si speranta in credinta si in Biserica. |
||
Back to top |
|
||
pustiulica |
|
||
Registered Member #11427
daddy a scris ... "Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care judecaţi, veţi fi judecaţi, şi cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura." Matei 7/1,2 Nu zic ca nu sunt oameni ai Bisericii care poate sunt mai lacomi, dar lasati ca are cine sa ne judece pe fiecare. Nu cred ca Biserica Ortodoxa a fortat pe cineva sa dea bani si nici nu a furat banii nimanui. Si fiecare poate sa aleaga alt cult religios daca nu ii convine ortodoxismul. Dar pe la alte confesiuni am auzit ca se practica zeciuiala, asa ca s-o lase mai moale cei care denigreaza religia stramosilor mei. Nu fac parte din cler, sunt un simplu crestin ortodox care de multe ori isi gaseste linistea si speranta in credinta si in Biserica. @daddy, ce spui tu este una, iar majoritatea credinciosilor cred eu ca sunt de acord cu tine legat de credinta, iar subiectul prezentat aici e alta si anume aici este problema "Nu cred ca Biserica Ortodoxa a fortat pe cineva sa dea bani si nici nu a furat banii nimanui". Depinde cum numesti tu atunci cand politicienii dau bani pentru biserica mantuirii de neam prost, din bugetul de stat (ala la care contribuim noi toti) ca apoi sa aiba diverse avantaje din partea "clerului"... Aici colegii nu judeca pentru ca nu au cum, doar isi spun of-ul si anume ca mai bine s-ar face ceva folositor cu banii care se arunca acum pe mall-ul mantuirii neamului... de asta avem noi acum nevoie de mantuire... da, de clasa politica! O varianta de definitie a cuvantului mantuire este " a se salva dintr-o primejdie de moarte"... asta da, am avea nevoie, de o forta care sa ne salveze de toata clasa politica... Adaug aici un banc bun, dar bun de tot... desi mie mi se pare cat se poate de real... si trist in esenta! Un lăutar cînta la o sindrofie organizată de presedinte, la care fuseseră invitați toți greii din țară. La un moment dat, unul mai cherchelit, îl întreabă: - Ia spune, ţigane, pe vremea lui Ceaşcă ai cîntat pentru ăia din UTC? - Am cîntat, coane, că n-aveam încotro. - Dar pentru ăia din securitate? - Am cântat, că şi ăia petreceau, si nu puteam să refuz. - Dar pentru nomenclaturişti ai cântat? - Am cântat, că era belea, nu puteam să zic nu. - Fii tu al dracu’ de cioara comunistă, ce te-ai mai descurcat! Vine lăutarul acasă trist si-n timp ce-şi număra banii, piranda îl întreabă: - Ce-ai, mă, de ce eşti supărat, că uite ce dă bani ai loat? - Da, fă, da’ uite ce mi-au zis.... Şi-i povesteşte. La care piranda: - Măăă , da’ nu puteai şi tu să le spui că n-ai cântat? - Cum, fă, să spun asta, că erau toţi acolo…. |
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |