Forums
Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Discutii generale |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Credinta in religie sau afaceri si evaziune? |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
pustiulica a scris ... Adaug aici un banc bun, dar bun de tot... desi mie mi se pare cat se poate de real... si trist in esenta! Un lăutar cînta la o sindrofie organizată de presedinte, la care fuseseră invitați toți greii din țară. La un moment dat, unul mai cherchelit, îl întreabă: - Ia spune, ţigane, pe vremea lui Ceaşcă ai cîntat pentru ăia din UTC? - Am cîntat, coane, că n-aveam încotro. - Dar pentru ăia din securitate? - Am cântat, că şi ăia petreceau, si nu puteam să refuz. - Dar pentru nomenclaturişti ai cântat? - Am cântat, că era belea, nu puteam să zic nu. - Fii tu al dracu’ de cioara comunistă, ce te-ai mai descurcat! Vine lăutarul acasă trist si-n timp ce-şi număra banii, piranda îl întreabă: - Ce-ai, mă, de ce eşti supărat, că uite ce dă bani ai loat? - Da, fă, da’ uite ce mi-au zis.... Şi-i povesteşte. La care piranda: - Măăă , da’ nu puteai şi tu să le spui că n-ai cântat? - Cum, fă, să spun asta, că erau toţi acolo…. Ceea ce confirmă încă o dată veridicitatea celor spuse aici: Cuslea_FM a scris ...
Încă din cele mai vechi timpuri, Biserica a fost mereu mână-n mână cu "Conducerea" vremii (indiferent de forma administrativă a acesteia), în spatele acestei "înfrățiri" tăinuite fiind de fapt, pe de-o parte dorința unora de manipulare a "prostimii" ptr. obținerea puterii, iar pe de altă parte interesele materiale ale altora ...adică, ceva de genul "o mână o spală pe cealaltă, și amândouă spală COCARU" Din toată treaba asta trebuie reținut un singur lucru esențial, și anume că: BISERICA, RELIGIA și CREDINȚA sunt de fapt trei lucruri total diferite, care nu întotdeauna se intersectează. [ Edited Thu May 16 2013, 02:15PM ] |
||
Back to top |
|
||
pustiulica |
|
||
Registered Member #11427
Cuslea_FM a scris ... Din toată treaba asta trebuie reținut un singur lucru esențial, și anume că: BISERICA, RELIGIA și CREDINȚA sunt de fapt trei lucruri total diferite, care nu întotdeauna se intersectează. Pana si batranii, cei mai fanatici credinciosi si in ale bisericii, au ajuns sa separe cele 3 directii mentionate de tine Florin! Iar asta este rezultatul foamei si nesabuintei pe care a aratat-o clerul in ultimii 20-30 de ani! Pentru mine de cand am constientizat fenomenul sunt total separate! Am credinta pana la Dumnezeu, restul e can-can... [ Edited Thu May 16 2013, 11:57AM ] |
||
Back to top |
|
||
s_cristi |
|
||
Registered Member #1965
pustiulica a scris ... Pentru mine de cand am constientizat fenomenul sunt total separate! Am credinta pana la Dumnezeu, restul e can-can... Așa și e indicat de întemeietorul credinței noastre, de Isus: „Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” și în alt loc: „Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.” Problema este când fiecare „crede” că ce-i trece lui prin cap e adevărata credință. Mulți știu „credința” asta așa zis „moștenită” dar habar nu au ce a zis Domnul Isus, care a întemeiat credința creștină nou testamentală. |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Cuslea_FM a scris ... Din toată treaba asta trebuie reținut un singur lucru esențial, și anume că: BISERICA, RELIGIA și CREDINȚA sunt de fapt trei lucruri total diferite, care nu întotdeauna se intersectează. Subiectul acesta e unul foarte vast, pe marginea căruia s-a discutat și se discută de milenii ...și cu toate astea tot nu s-a ajuns încă la un numitor comun ...și asta tocmai ptr. că sunt foarte multe inadvertențe și contradicții în ceea ce privește Vechiul și Noul Testament, și respectiv modul de interpretare al acestora prin prisma fiecărei religii în parte. Tocmai de aceea, după umila și neînsemnata mea părere, eu cred că "ADEVĂRUL" și "CALEA CEA DREAPTĂ" ar trebui să le căutăm de fapt în sufletele noastre și-n relația cu Divinitatea, și nicidecum în cărți, religii sau biserici ...astfel că, ptr. mine lucrurile sunt destul de simple: CREDINȚA = o virtute pe care, din păcate, foarte mulți NU o au, chiar dacă sunt foarte religioși și bisericoși; RELIGIILE (absolut toate) = invenții de-ale omului, realizate cu scopul de a manipula și a controla masele ...mărturie în acest sens stă faptul că încă din cele mai vechi tinpuri așa-numiții "păstori" au trăit și încă trăiesc pe picior mare, pe spinarea "prostimii" care "cotizează" (cu voie sau fără de voie ) plătind sistematic birul ptr. bunăstarea în care se lăfăie "căpușele" intitulate preoți/popi (prost am fost că nu m-am făcut și io popă, acu' mă durea la "patrafir" ) ...și aici, atenție mare, a nu se confunda noțiunea de preot/popă cu cea de călugăr, că e diferență ca de la Cer la Pământ. BISERICA = o instituție care trebuia obligatoriu creată, ptr. a legaliza toată această "japcă" P.S. Și apropo, poate îmi explică și mie totuși careva, de ce aproape toate religiile condamnă incestul ...dar cu toate acestea, susțin faptul că omenirea e de fapt rodul înmulțirii fiilor lui Adam și Eva (asta fiind de fapt "bomboana de pe colivă", ca să mă exprim în conformitate cu registrul subiectului dezbătut ) [ Edited Thu May 16 2013, 03:25PM ] |
||
Back to top |
|
||
danpsr9000 |
|
||
Registered Member #10205
P.S. Și apropo, poate îmi explică și mie totuși careva, de ce aproape toate religiile condamnă incestul ...dar cu toate acestea, susțin faptul că omenirea e de fapt rodul înmulțirii fiilor lui Adam și Eva (asta fiind de fapt "bomboana de pe colivă", ca să mă exprim în conformitate cu registrul subiectului dezbătut ) chiar crezi aia cu adam si eva? [ Edited Thu May 16 2013, 10:23PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Offf, of ...Doamne, Dumnezeule |
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
bebykorg a scris ... Fără-ndoială, creştinismul a evoluat mult în ultimele două milenii: de la măgarul cu care şi-a făcut intrarea Isus în Ierusalim s-a trecut la sutele de cai putere ale limuzinelor prelaţilor autohtoni." sensibil subiect oricum, idealu-i omu' (este)cu biserica lui. nu mai zic să ne lăfăim în două... biserica, micu-grătar, palinca, muzica... ne reprezintă ca neam alţii au hoţia, pîrnaia, minciuna, cerşitul. suntem ce ne naştem... greu schimbi chestiile ăste'. [ Edited Thu May 16 2013, 09:29PM ] |
||
Back to top |
|
||
arhanghelxxl |
|
||
Registered Member #8866
Hristos a Înviat! Ce să mai zic şi eu !? Rămân uimit văzând pe unii că îşi dau cu părerea asupra Bisericii Ortodoxe ,DAR mai cu seamă fac referire la *banul public*. La câte cununii am participat nu am vazut un lautar să intre în biserică (stă la ţigara sau la bancuri - afară),de asemeni banul public nu ştiu in ce măsură este si din al lăutarului aport, care trebuie spus clar - arareori sau deloc - cotizează la taxe şi impozite! Prin urmare cum zice acolo in BIBLIE? - ''Nu judeca -să nu fii judecat...căci cu judecata cu care judeci cu aceea vei fi judecat''! Mă opresc înainte de a fi înjurat însă trebuie sa o ''lasaţi'' mai moale cu credinţa aceea personalizata pe care o afişaţi (unii) ca fiind cea care trebuie urmata de toţi !Eu sunt ORTODOX am donat bani la Biserica Ortodoxă şi o să mai donez îmi pare rău ca nu am mai mult să dau! Şi mai spune undeva : ''afara de Biserică nu este mântuire!'' Vă rog să mă iertaţi pentru ''directe'' însa ce e da - da si ce nu - nu sa fie .Să nu ...cu cioara vopsita ca sa ne aflam în vorba şi sa mai dam un pietroi in B.O.R.! mulţumesc! |
||
Back to top |
|
||
danpsr9000 |
|
||
Registered Member #10205
arhanghelxxl a scris ... Hristos a Înviat! Ce să mai zic şi eu !? ,de asemeni banul public nu ştiu in ce măsură este si din al lăutarului aport, care trebuie spus clar - arareori sau deloc - cotizează la taxe şi impozite! multi lautari chiar daca nu sunt cu acte in regula sunt angajati si de acolo platesc taxe la stat. 2. lautarii toti cumpara produse care au tva - care merge la stat, biserica sau dispar. deci toti platim. eu personal platesc de la serviciu odata, tva adoua oara si in benzina si in tigari 3 respectiv 4. deci nu vreau sa fac catedrala neamului pt ca sunt lucruri mai importante de facut. |
||
Back to top |
|
||
admin |
|
||
Registered Member #1
arhanghelxxl a scris ... ... de asemeni banul public nu ştiu in ce măsură este si din al lăutarului aport, care trebuie spus clar - arareori sau deloc - cotizează la taxe şi impozite! Lautarul nu plateste impozit pe apartament, pe casa, pe masina? Lautarul nu plateste TVA cand isi cumpara o paine, un pachet de tigari, mancare, etc ? Lautarul nu plateste o cauruta de taxe cand cumpara ORICE ? De acolo merg banii la buget ... deci si lautarul cotizeaza cu varf si indesat la bugetul de stat !!! Biserica (indiferent care este ea), ar trebui sa fie finantata din contributiile directe ale enoriasilor care beneficiaza de serviciile ei, nicidecum de la bugetul de stat !!!! Esti credincios, mergi la o anumita biserica ? Nici o problema, n-are nimeni treaba ta, e dreptul tau si ai libertatea sa crezi pana si in extraterestrii, daca asta-ti place ... dar, fa-ti nene carnet de membru si baga acolo cotizatie lunara daca vrei biserica, nu ma pune pe mine, care poate sunt de cu totul alta religie ori poate sunt fara nici o religie, sa platesc pentru Biserica Ortodoxa Romana !!! Eu de exemplu, vreau ca particica aceea mica a mea de bani care merge de la bugetul de stat in conturile BOR, sa mearga la spitale, la infrastructura, etc ... Am posibilitatea sa aleg asta ? NU ! Pentru ca niste politicieni de cacat de la Bucuresti, directioneaza banii dupa cum ii taie capul (ala idiot) ... [ Edited Thu May 16 2013, 10:44PM ] |
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |