Forums

Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Discutii generale

<< Previous thread | Next thread >>
Credinta in religie sau afaceri si evaziune?
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
mr.morojac
Thu May 16 2013, 10:43PM

Registered Member #11959
arhanghelxxl a scris ...

Hristos a Înviat!
Ce să mai zic şi eu !?
Rămân uimit văzând pe unii că îşi dau cu părerea asupra Bisericii Ortodoxe ,DAR mai cu seamă fac referire la *banul public*.
La câte cununii am participat nu am vazut un lautar să intre în biserică (stă la ţigara sau la bancuri - afară),de asemeni banul public nu ştiu in ce măsură este si din al lăutarului aport, care trebuie spus clar - arareori sau deloc - cotizează la taxe şi impozite!
Prin urmare cum zice acolo in BIBLIE? - ''Nu judeca -să nu fii judecat...căci cu judecata cu care judeci cu aceea vei fi judecat''!
Mă opresc înainte de a fi înjurat însă trebuie sa o ''lasaţi'' mai moale cu credinţa aceea personalizata pe care o afişaţi (unii) ca fiind cea care trebuie urmata de toţi !Eu sunt ORTODOX am donat bani la Biserica Ortodoxă şi o să mai donez îmi pare rău ca nu am mai mult să dau!
Şi mai spune undeva : ''afara de Biserică nu este mântuire!''
Vă rog să mă iertaţi pentru ''directe'' însa ce e da - da si ce nu - nu sa fie .Să nu ...cu cioara vopsita ca sa ne aflam în vorba şi sa mai dam un pietroi in B.O.R.!
mulţumesc!

Respect opinia ta, insa, te rog sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebare:
In situatia actuala din Romania,preferi construirea unei catedrale sau 4 spitale judetene?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Back to top
pustiulica
Thu May 16 2013, 10:59PM

Registered Member #11427
Adevarat a inviat!
@Arhanghel, pe clape.ro nu te injura nimeni, daca iti vei petrece mai mult timp pe aici poate vei fi mirat de nivelul de civilizatie si inteligenta a membrilor ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif
Asta cu "am donat bani la biserica si imi pare rau ca n-am mai mult sa donez" ma amuza... pare citat din Becali... Cui anume donezi, lui Dumnezeu sau unor oameni care in majoritatea lor au ajuns acolo trimisi de parinti la teologie si cumparandu-si locul. Eu respect credinta ta, asa ca te rog si tu sa o respecti pe a mea in Dumnezeu si atat! Nu in popii de la botezul la care am fost nas acum doua luni si care mi-au spus 500 ron pe chitanta pt ca e biserica mare, plus inca atat pt noi... si nici in cei care mi-au spus 1500 ron daca vei aici slujba de cununie, iar daca nu iti permiti du-te la alta biserica...
De astia mi-e sila pt ca ma talharesc si pentru mine reprezinta bor, nu pe Dumnezeu!

[ Edited Thu May 16 2013, 11:29PM ]

Back to top
arhanghelxxl
Thu May 16 2013, 11:05PM
Registered Member #8866
Le prefer pe ambele variante pentru ca se construiesc în România şi pentru români!
Diferenţa deriva din curajul pe care il are fiecare instituţie atunci când cere bani statului şi mai ales credibilitatea .Ce credibilitate poate avea un ministru pe 2-3-4 ani pentru a cere bani sa construiasca spitale mai ales cand proiectele îs facute in birou pe bani grei si de către ...vedem in fiecare zi cine!?
Pe când B.O.R este o institutie nascuta şi evoluata in condiţii istorice anevoioase.B.O.R de ceva vreme încoace construieşte pentru ca a vazut ca se poate ,DAR macar construieşte nu fura cu nemiluita aşa cum spun unii .Bisericile construite raman localitaţilor unde s-au zidit nu le ia Episcopul sau un amarat de preot cu el ...!
Aş spune mai multe insă ve-ti crede ca am un interes în a apara Biserica .Nu fac altceva decat sa ies în faţa şi să spun cione vrea să dea -să dea bani la Biserica cine nu -nu .
Şi daca tot mai faceţi referire la banii poporului de unde primeşte şi B.O.R. si celelalte culte de ce sa nu facem totuşi referire la ce a confiscat Cuza si Comunismul de la Biserica .Vagoanele ce transportau tezaurul României la Ruşi continea nu doar tablouri de ...toniţa sau ...cloşti cu pui de aur ci mai ales icoane si carti de cult îimpodobite cu aur pietre preţioase (donate de domnitori boieri bisericilor si mănastirilor).
Eu aş dori să fim realişti daca ne ştim cu Istoria mai vorbim daca nu hai sa facem ce ştim mai bine : adica să cantam (sau sa ne facem pe negative)
Am zis ce am zis !
Nu va suparaţi da e mai bine aşa!

Back to top
arhanghelxxl
Thu May 16 2013, 11:10PM
Registered Member #8866
pustiulica a scris ...

Adevarat a inviat!
@Arhanghel, pe clape.ro nu te injura nimeni, daca iti vei petrece mai mult timp pe aici poate vei fi mirat de nivelul de civilizatie si inteligenta al membrilor ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif
Asta cu "am donat bani la biserica si imi pare rau ca n-am mai mult sa donez" ma amuza... pare citat din Becali... Cui anume donezi, lui Dumnezeu sau unor oameni care in majoritatea lor au ajuns acolo trimisi de parinti la teologie si cumparandu-si locul. Eu respect credinta ta, asa ca te rog si tu sa o respecti pe a mea in Dumnezeu si atat! Nu in popii de la botezul la care am fost nas acum doua luni si care mi-au spus 500 ron pe chitanta pt ca e biserica mare, plus inca atat pt noi... si nici in cei care mi-au spus 1500 ron daca vei aici slujba de cununie, iar daca nu iti permiti du-te la alta biserica...
De astia mi-e sila pt ca ma talharesc si pentru mine reprezinta bor, nu pe Dumnezeu!

@@@
Păi daca ţi-a dat chitanţa e ok!
Daca a fost mult de ce nu ai venit în zona unde-s eu ca aici dai cât te lasa bugetu'(foarte serios o spun)!
Nu zic ca nu mi-ar place şi mie să mi se oficieze un serviciu în''cuiul''capitalei -da' n-am ...(punga) ca de' dai un ban da' stai în faţă.
Mulţumesc!

[ Edited Thu May 16 2013, 11:11PM ]

Back to top
pustiulica
Thu May 16 2013, 11:21PM

Registered Member #11427
arhanghelxxl a scris ...

pustiulica a scris ...

Adevarat a inviat!
@Arhanghel, pe clape.ro nu te injura nimeni, daca iti vei petrece mai mult timp pe aici poate vei fi mirat de nivelul de civilizatie si inteligenta al membrilor ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

@@@
Daca a fost mult de ce nu ai venit în zona unde-s eu ca aici dai cât te lasa bugetu'(foarte serios o spun)!
Nu zic ca nu mi-ar place şi mie să mi se oficieze un serviciu în''cuiul''capitalei -da' n-am ...(punga) ca de' dai un ban da' stai în faţă.
Mulţumesc!

Pe mine m-ai lamurit, deci biserica este pentru cine si-o permite nu pentru toata lumea, iar eu daca stau langa o biserica importanta sa ma duc la Chiajna daca nu-mi permit... De ce m-as casatori langa casa?
E afla ca asta fac cand ma duc la cumparaturi -merg unde imi permit- iar daca oameni bisericii ma trateaza ca la mall, de la mine vor mai primi ceva cand isi vor arata chemarea, nu foamea.
Lumea chiar s-a desteptat de cand vede ca popa face TOTAL altfel decat zice ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

[ Edited Thu May 16 2013, 11:31PM ]

Back to top
arhanghelxxl
Thu May 16 2013, 11:49PM
Registered Member #8866
Pai ...pentru a descuraja dorinţa acelor preoţi de a chitanţa cât mai mult mergeţi la cei care oficiaza cu cat dă omul astfel o sa le vina mintea la cap (asta ar suna ca o acţiune de protest nu!?).

[ Edited Thu May 16 2013, 11:50PM ]

Back to top
arhanghelxxl
Thu May 16 2013, 11:54PM
Registered Member #8866
pustiulica a scris ...

arhanghelxxl a scris ...

pustiulica a scris ...

Adevarat a inviat!

@@@
Mulţumesc!

Pe mine m-ai lamurit, deci biserica este pentru cine si-o permite nu pentru toata lumea, iar eu daca stau langa o biserica importanta sa ma duc la Chiajna daca nu-mi permit... De ce m-as casatori langa casa?
E afla ca asta fac cand ma duc la cumparaturi -merg unde imi permit- iar daca oameni bisericii ma trateaza ca la mall, de la mine vor mai primi ceva cand isi vor arata chemarea, nu foamea.
Lumea chiar s-a desteptat de cand vede ca popa face TOTAL altfel decat zice ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

@@@
Cu scuzele de rigoare trebuie sa recunosc ca nici macar nu am gândit ca trebuie să lămuresc pe cineva !
Nu ai cum să lămureşti pe cineva care deja e lămurit ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif
Noapte bună şi...Hs. a Înviat ! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

Back to top
s_cristi
Fri May 17 2013, 09:27AM

Registered Member #1965
arhanghelxxl a scris ...

Şi mai spune undeva : ''afara de Biserică nu este mântuire!''

Exact cum v-am spus mai sus, fiecare are „credința lui”, dar habar nu are de bazele religiei din credința pe care zice că o are.

Apostolul Petru a zis: „[...] în Numele lui Isus Hristos din Nazaret pe care voi L-aţi răstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morţi.[...] În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi.” (Faptele Apostolilor 4.12) Deci mântuirea este prin Hristos, nu prin biserică!

Despre plata „serviciilor” bisericești, Pavel a zis astfel:
„Nu ştiţi că slujitorii templului mănâncă din cele ale templului, iar cei care slujesc la altar au parte din altar? Tot aşa a rânduit şi Domnul ca cei care predică evanghelia să trăiască din evanghelie.” - dar nu cred că prin asta se înțelege ca la o nuntă să ceri un salariu pentru o cununie. Dimpotrivă, ei ar trebui să fie un exemplu de cumpătare și de mărinimie(reduceri, promoții, etc...) la asemenea evenimente.

Eu susțin biserica ortodoxa ca și principală voce a opiniei publice de a nu accepta anumite „drepturi” ale homosexualilor. Deși mă cam îndoiesc asupra faptului că ei sau noi vom putea ține piept UE. Guvernul... n-are treabă, cred.

Back to top
Cuslea_FM
Fri May 17 2013, 10:05AM

Registered Member #10858

Vă rog să mă anunțați când ați terminat de discutat, ca să postez concluzia finală ...adică asta:

Cuslea_FM a scris ...

Cuslea_FM a scris ...

Din toată treaba asta trebuie reținut un singur lucru esențial, și anume că: BISERICA, RELIGIA și CREDINȚA sunt de fapt trei lucruri total diferite, care nu întotdeauna se intersectează. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

Subiectul acesta e unul foarte vast, pe marginea căruia s-a discutat și se discută de milenii ...și cu toate astea tot nu s-a ajuns încă la un numitor comun ...și asta tocmai ptr. că sunt foarte multe inadvertențe și contradicții în ceea ce privește Vechiul și Noul Testament, și respectiv modul de interpretare al acestora prin prisma fiecărei religii în parte.

Tocmai de aceea, după umila și neînsemnata mea părere, eu cred că "ADEVĂRUL" și "CALEA CEA DREAPTĂ" ar trebui să le căutăm de fapt în sufletele noastre și-n relația cu Divinitatea, și nicidecum în cărți, religii sau biserici ...astfel că, ptr. mine lucrurile sunt destul de simple:

CREDINȚA = o virtute pe care, din păcate, foarte mulți NU o au, chiar dacă sunt foarte religioși și bisericoși;

RELIGIILE (absolut toate) = invenții de-ale omului, realizate cu scopul de a manipula și a controla masele ...mărturie în acest sens stă faptul că încă din cele mai vechi tinpuri așa-numiții "păstori" au trăit și încă trăiesc pe picior mare, pe spinarea "prostimii" care "cotizează" (cu voie sau fără de voie ../../images/emotes/yahoo/yahoo_heehee.gif ) plătind sistematic birul ptr. bunăstarea în care se lăfăie "căpușele" intitulate preoți/popi (prost am fost că nu m-am făcut și io popă, acu' mă durea la "patrafir" ../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif ) ...și aici, atenție mare, a nu se confunda noțiunea de preot/popă cu cea de călugăr, că e diferență ca de la Cer la Pământ.

BISERICA = o instituție care trebuia obligatoriu creată, ptr. a legaliza toată această "japcă"

P.S. Și apropo, poate îmi explică și mie totuși careva, de ce aproape toate religiile condamnă incestul ...dar cu toate acestea, susțin faptul că omenirea e de fapt rodul înmulțirii fiilor lui Adam și Eva http://clape.ro/images/emotes/yahoo/yahoo_confused.gif (asta fiind de fapt "bomboana de pe colivă", ca să mă exprim în conformitate cu registrul subiectului dezbătut ../../images/emotes/yahoo/yahoo_heehee.gif )

P.S. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_heehee.gif

[ Edited Fri May 17 2013, 11:57PM ]

Back to top
s_cristi
Fri May 17 2013, 10:27AM

Registered Member #1965
Cuslea_FM a scris ...

Vă rog să mă anunțați când ați terminați de discutat, ca să postez concluzia finală ...adică asta:
[...]

Off-Topic: e foarte urât să vă tot atribuiți concluziile. Mai ales pe cele finale. Și mai ales cu copy-paste/quote.

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF