Forums
Clape.ro :: Forums :: Calculatoare si Internet :: Software |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Windows VISTA vs XP SP2 ! |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
cminor |
|
||
Registered Member #55
Vista, sincer, mai are mult pana va ajunge la stabilitatea XP-ului. Ajuns la Service Pack 3, deja se simte ca performanta sa, e reala si nu e doar spusa de unul doi, utilizatori. De altfel pana si Microsoft au amanat termenul de "renuntare" la XP. Daca era sigur ca la sfarsitul anului 2008, XP va ramane fara suport si mai ales NU VA MAI FI COMERCIALIZAT, deja s-a anuntat OFICIAL ca se prelungeste acest terment pana in iulie 2009 dar ca se preconizeaza inca o prelungire. Despre performante vad ca toata lumea vorbeste la general. Domnilor, am doar 2 intrebari: 1. Comparati XP Professional cu Vista Ultimate sau XP Home cu Vista Home? Ca nu am vazut nici macar o singura fraza sa contina exact tipul de Windows ?!?! 2.Cati dintre voi au licenta cumparata? Ambele? Versiunea cracuita de de XP si Vista difera mult ca performante fata de cea originala !!! Asta si in bine si in rau. Vista are lucruri bune si lucruri rele, dar ca performante, XP (atat pro cat si home edition) ramane lider.Personal lucrez pe 3 licente,Vista Business 32bit XP Professional 32bit si XP Professional 64bit, toate originale. Si sa nu incep sa intreb de drivere ca iar scriem 10 ore... |
||
Back to top |
|
||
FlorinM |
|
||
Registered Member #142
cminor, eu am Vista si Xp amandoua pe 32 biti, mie mi se misca mai bine sistemul pe Vista, si amandoua sisteme de operare le am pe acelasi sistem (ceea ce inseamna ca asa stiu sigur cum sta treaba cu ele). XP, pana imi da un fisier de pa HDD ma uraste, asta comparand cu Vista, care fara timpi de asteptare mi-l ofera fisierul dorit. Apoi cand e vorba de memorie, le fel Vista o foloseste mult mai eficient, astfel timpul de incarcare reducandu-se pana la jumatate! Si cel de al treilea motiv e ca, Vista nu se strica asa de iute, deci XP dupa scurt timp are nevoie de reparatii sau o reinstalare, la Vista asa ceva nu mai exista! Sant trei motive pt care imi place Vista si il folosesc, nu cum imi spune leo1, ca si cum as tine Vista numai pt interfata (crezi ca nu stiu ca exista theme pt XP noi???? ). Cat despre driveri, eu nu am avut si nu am probleme deloc cu Vista! Parerea mea, faceti fiecare cum ganditi si va place, intradevar fara sistem prea buna, pierde Vista si castiga net XP-ul, dar cand ai un sistem bomba! merge treaba bine pe Vista (in cazul meu mai bine ca si pe XP) |
||
Back to top |
|
||
iura |
|
||
Registered Member #579
Daca ai sistemul bun cu o interfata mai noua atunci recomand si eu VISTA pentru ca cum a spus FlorinM Xp-ul necesita foarta multa ingrijire de acea se strica foarte repede!
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
XP-ul necesita ingrijire cand pui atatea softuri demo si prostii pe el (care inca nu se gasesc pe Vista) dar cand stii cum se seteaza merge brici. eu nu am mai instalat de mult timp XP-ul pt ca nu mai "testez" softuri pe el. Stiu exact ce soft vreau si mai ales cum sa-l folosesc. Vista vine intradevar cu unele optiuni deja configurate fata de XP. Problema majora la XP acum este ca vine cu multe updateturi de securitate, pe care Vista le are incluse Intrebarea este in ce ai testat "performanta"? eu am testat-o in 2 softuri mari si late... Cubase (si eu am instalat Vista si XP pe acelasi sistem) si Premiere, iar performanta a fost in functie de : - timp randare, incarcare procesor in play si incarcare procesor in randare. Am ramas la XP Professional 64bit. |
||
Back to top |
|
||
VaseaB |
|
||
Registered Member #49
XP si eu
|
||
Back to top |
|
||
NxSound |
|
||
Registered Member #2689
Gata am scos Vista ca mia dat STREEEESSSSS prea multe resurse cere si e plin de buguri ......... si imi pare ciudat si vorba la colegi sunt si themuri pt xp sa fie ca vista ... si xp nu ocupa atat spatiu in ram ... Tot la xp raman
|
||
Back to top |
|
||
minigutza |
|
||
Registered Member #6
Buna alegere NxSound 824_clap2.gif eu unul nu regret ca folosesc xp-ul.satisface toate cerintele!!
|
||
Back to top |
|
||
florin_yamaha |
|
||
Registered Member #2169
Prefer Vista Ultimate varinta pe 32 bits.Am quad 6600+ si 2 gb ram. merge de minune si nu da rateuri iar faza cu ACP sau cum se numeste chestia aia care te intreaba se scoate.Am avut si eu Xp dar ganditiva ca domnii de la Microsoft in 2 ani nu o sa mai vanda Xp(sp 1,2)Si o sa apara varianta full Microsoft Windows Seven(foarte bun windowsu am avut versiunea beta).Acum alegerea este a dvs.
|
||
Back to top |
|
||
lordys |
|
||
Registered Member #3713
florin_yamaha a scris ... Prefer Vista Ultimate varinta pe 32 bits.Am quad 6600+ si 2 gb ram. merge de minune si nu da rateuri iar faza cu ACP sau cum se numeste chestia aia care te intreaba se scoate.Am avut si eu Xp dar ganditiva ca domnii de la Microsoft in 2 ani nu o sa mai vanda Xp(sp 1,2)Si o sa apara varianta full Microsoft Windows Seven(foarte bun windowsu am avut versiunea beta).Acum alegerea este a dvs. In primul rand ca are multe "bug-uri" si nu este un windows cu o interfata prietenoasa. Xp-ul este un sistem stabil la care a aparut si sp3 si sincer cat as avea pc de puternic .. nu as putea sa instalez VISTA [ Edited Wed Dec 03 2008, 07:53AM ] |
||
Back to top |
|
||
victor2008 |
|
||
Registered Member #64
De fiecare data o Versiune noua a fost privita cu Reticienta asa suntem noi Romanii mai conservatori .In europa si America 99% folosesc deja Vista .Asta este progresul nu avem ce-i face Acele Ceasului Merg de la stanga inspre dreapta nu indvers .
|
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |