Forums

Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori

<< Previous thread | Next thread >>
Cum studiați voi?
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
tudoricavl
Thu Sep 19 2013, 08:06PM

Registered Member #10715
arald73 a scris ...

dom' Tudorica....pai ce facem ca baiatul intreaba cum studiati voi CLAPARII....ori din cate imi amintesc eu mai zilele trecute parca sambata dupa ce ai inregistrat matale colajul acela cu folclor de suflet, spuneai ca dumneata nu esti CLAPAR...!!!!!
Sau te-ai razgandit?
Asta una!
A doua ...Vad din ce scrieti ca nimeni nu studiaza nici macar asa pentru incalzire cateva game, niste arpegii...se trece direct la piesa in sine !
O fi bine....??
Ca sa studiezi o piesa trebuie fie sa o ai "in cap" (adica sa o poti reproduce CORECT VOCAL), fie sa ai o partitura...
Se invata linia melodica ...se judeca armonia, cu sensul de frazare si impartire pe pasajele sau notele melodice unde se face schimbul de acord, pozitiile la mana stg pentru acordurile respective ...
se imbina melodia cu armonia, se studiaza la un tempo permisiv in prima faza , marind viteza tempo-ului pana la viteza la care consideram ca ne-am apropiat de original sau daca este cazul si nu stricam din farmecul piesei si este posibilitate de executie ...de ce nu..??? chiar la un tempo mai rapid decat originalul!
Trei...
Eu nu sunt un clapar valoros...va spun si eu din experienta mea ca ...om!

Colega ai ceva personal cu mine? am spus sunt multe de discutat,prima si cea mai importanta e sa ai inclinatie si ureche muzicala,ca dupaceia cu degetatie, cu viteza degetelor cu un ex;1-3-2-5-3-5-4-1-3-2-5-3-4-2, PT CEI CE NU STIU NOTE muzicale , apoi pt cei ce stiu note muzicale stiu ei mai bine, referitor la un arpegiu, un fa do sol re la mi si, etc..cateva acorduri...le stiu frate stai linistit nu stiu practica cata teorie am facut in liceul militar in 6 luni chiar daca nu am mai stat din cauza cocalarilor, referitor la clapar vad ca sunteti atenti ff bine la ce spun, da sunr clapar. Si nu da dovada de invidie Marius, cunosc omul dupa uitatura, scris si comportament, Eu nu sunt asa , eu spun in fata ce am de spus nu cu invidie in vorba, sau scris. Sanatate .

[ Edited Thu Sep 19 2013, 08:15PM ]

Back to top
tudoricavl
Thu Sep 19 2013, 08:19PM

Registered Member #10715
arald73- apropo de arpegi...Do-Re-Mi-Do-Mi-Do-Sol-Sol-Do !!!!!

[ Edited Thu Sep 19 2013, 08:21PM ]

Back to top
drgmihai
Thu Sep 19 2013, 08:24PM

Registered Member #12079
RESPECT ..Domnule Arald..o sa ma ghidez dupa modul dumneavoastra

[ Edited Thu Sep 19 2013, 08:27PM ]

Back to top
arald73
Thu Sep 19 2013, 09:31PM

Registered Member #7979
tudoricavl a scris ...

arald73- apropo de arpegi...Do-Re-Mi-Do-Mi-Do-Sol-Sol-Do !!!!!

daca mama ar mai trai...poate!
dara ca sa vezi ca sunt finut cu tine te sfatuiesc iti recomand pentru final in loc de sol, sol, do sa incerci sol, sol, ...si bemol ...demonstreaza clasa si bonomia unui fin muzician !
deh!...lumea mai si evolueaza!

Back to top
remuscampean
Tue May 06 2014, 07:23AM

Registered Member #9292
Pauleta a scris ...

Bună seara!

Aș vrea să-i întreb pe clăpari, mai ales pe cei mai ”de valoare” (atât la solistică, cât și la armonie), ce metodă de studiu eficientă ați folosit pentru a deveni din ce în ce mai buni?.........

.......dar la sfârșitul zilei îmi dau seama că m-am codit cu niște piese toată ziua și nici pe alea nu le-am rezolvat și am pierdut timp aiurea.

Cred ca una din marile probleme ale autodidactului este ca se apuca de prea multe de-odata. Nu e rau ca repeti mai mult de o piesa pe zi, dar din acelea pe care le repeti, ai una care este prioritate?

Am trecut prin aceasta stare si eu, pana am pus piciorul in prag, mi-am ales o piesa care imi place, mi-am impartit-o pe 5 fraze, am dat tempo-ul la 30% din cel normal (este o hora lautareasca cu ornamente, si am nevoie de tempo foarte rar pentru a le analiza). Cu midi-ul in fatza am tocit efectiv fiecare fraza pe rand, ca pe o poezie, repetand mereu de la inceput.

Mi-am cautat singur digitatia si cred ca nu sunt departe de cea a unui profesor. Incalzindu-te cu game ( inclusiv cromatica ) iti folosesti toate cele 5 degete si le "dezlegi".

Sa diseci in cele mai mici detalii o piesa este metoda care m-a ajutat cel mai mult pana acum. Daca ai midi si partitura, te sprijini mereu pe ele. Ca incepator, nu te astepta sa te ajute urechea la fel ca pe un lautar din satul Clejani. Orice lautar a tocit o piesa macar o data in viata, cu exceptia geniilor desigur.

Back to top
angelitto
Tue May 06 2014, 01:17PM

Registered Member #14155
Un topic interesant. Pacat ca putini s-au implicat sa ajute. Ma gandesc ca daca ai o orga bunicica sa poti pune midi si scadea tempo'ul si sa canti peste piesa, etc, te ajuta mult. E mult mai usor asa. Daca insa ai o orga mai slabuta o sa fie mai greu.
Un link cu triluri interesant mai jos
Triluri si triolete

[ Edited Tue May 06 2014, 01:47PM ]

Back to top
OzzY
Tue May 06 2014, 03:51PM

Registered Member #14132
aau ce vad aici ../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif ) Tudovicavl il invata despre arpegii pe domnul Arald ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif )))=)))

Back to top
NxSound
Tue May 06 2014, 04:14PM

Registered Member #2689
si ce ai gasit de ras aici ? hai sa nu radem unul de altul tinand cont in primul rand de varsta

Back to top
OzzY
Tue May 06 2014, 04:22PM

Registered Member #14132
Cum adica ce e de ras? Tudorica vorbeste despre el la persoana a 3-a,e arogant cu toata lumea,mai nou cu domnul Arald,care cred ca e cel mai bun "armonist" si profesor de muzica de aici. Suntem cam mici pe langa Arald sa il criticam,trebuie sa ne vedem lungul nasului,dar asa suntem noi romanii..numai gura.

Back to top
NxSound
Tue May 06 2014, 04:40PM

Registered Member #2689
Da in fine .... ma rog ... eu vad ca stie si tudarica ceva dar ceia ce nu vad este unde la criticat pe domnul arlad ?

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF