Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Korg PA3 X vs Ketron Audya 5 |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
This thread is now closed |
Author | Post | ||
dorelclape |
|
||
Registered Member #6313
Oare cu putina munca , acest ketron este peste pa3 ? ! [ Edited Sun Nov 10 2013, 01:42PM ] |
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
Cu toate ca-mi propusesem sa nu mai intru in discutii in care se compara anumite modele de clapa dar,totusi am s-o fac tocmai ca eu am ''picat'' in ''plasa'' comerciantilor de clape! Acum un an,am zis; hai sa-mi iau si eu un Audya5 sa vedem ce poate! Am tinut-o o saptamana dupa care am vandut-o pe ebay,pierzand la ea 1000 dolari! In acesta filmare si nu numai,se expune doar ce se doreste,adica cu scop precis si spun aste pentru ca eu cunosc foarte bine potentialul unui Pa3x! Ce au facut respectivii; 1.Au tras tobe LIVE si le-au pus in Style,atat in Audya cat si in Pa3x 2.Marea Greseala care au facut-o ca au lasat wav-urile brute in Pa3x,ceea ce este incorect in MODUL de lucru KORG! KORG are un sistem profesional de editare atat in Sempler cat si in Style! 3.Uitate la volumele generale la ambele clape si-ti pot confirma ca in Pa3x totul e pe zero in Mixer si spun asta pentru ca am Audioscope si stiu rata de freqventa in default mode a unui Pa3x! Plus ca in Pa3x,Waves era oprit! 4.Mare pacat ca cei de la KETRON si altii,nu incearca sa faca produse,cel putin egale cu KORG! Pai eu va spun din experienta si din testele facute de mine,ca un Audya suna bine doar ce au bagat ei in ele de fabrica,iar daca incerci sa bagi tu altceva,suna mai bine un Pa800 sau chiar un Pa1x! Intamplator am si eu Setul din aceste filmari in original! Daca-l auzit cum l-am facut eu...mai ales ca am scos toate semplerele afara si le-am lucrat cum trebuie lucrat in KORG!! Cautati pe net Dynamix SET,...1,2,3..5!! Un KORG il poti face sa sune mai bine ca un Audya,dar un Ketron Audya nu-l faci niciodata sa sune ca un KORG! Pot demonstra oricand ,cele afirmate de mine! Acum,vreau neaparat sa cumpar un Tyros 5(cand o apare)...tocmai pentru teste! Daca nu-mi place,categoric o sa-l vand,nu inainte de va impartasi parerea mea...cu clapa in fata! Numai bine! [ Edited Sat Nov 09 2013, 02:01PM ] |
||
Back to top |
|
||
dorelclape |
|
||
Registered Member #6313
Ok . . .multumesc Daniel , este parerea ta si o respect , insa mai astept si alte opinii de la eventualii detinatori ai acestei clape !
|
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
dorelclape a scris ... Oare cu putina munca , acest ketron este peste pa3 ? ! Ca sound general Audya e net superioară tuturor aranjoarelor de ultimă generație ...am mai discutat deja acest aspect aici LINK: Click aici ! În ceea ce privește clasificarea aranjoarelor ca aplicabilitate, din punctul meu de vedere lucrurile stau cam așa: Ketron = clapa ideală în materie de tobe, percuții și cam tot ce ține de secția ritmică (referitor la acest aspect n-are adversar) ...plus că, are tonuri interne foarte bune și cel mai bun sound ptr. cântatul LIVE, nu e nici prea înțepat, prea strident (ca sound-ul Korg de ex.) nu e nici prea molcom, prea suav (ca sound-ul Yamaha de ex.) Yamaha = clapa ideală ptr. tonurile de solistică, cu un sound dulce, cald, gras, dar cam fără "OO" (AEM technology, S.Articulation 1 și 2 Voices, MegaVoices, Sweet Voices, Live Voices, Cool Voices, Presets Organ Flutes ...ai ce alege de-acolo) Roland = clapa ideală ptr. tonurile de armonie, cu un sound și dulce, și cald, și gras, și cu "OO" ...plus particularitatea că sună cam pe orice scule fără reglaje pretențioase. Korg = clapa ideală ptr. funcții de editare fără număr și ptr. țambale și alte tinichele semplate cu scopul de a țăcăni, a scârțâi și a fâsâi asemănător instrumentelor muzicale autentice folosite în folclorul românesc ...singura problemă a koargelor e că țăcăne, scârțâie și fâsâie cam prea pe medii-înalte Daniel_AD a scris ... Cu toate ca-mi propusesem sa nu mai intru in discutii in care se compara anumite modele de clapa dar,totusi am s-o fac tocmai ca eu am ''picat'' in ''plasa'' comerciantilor de clape! Acum un an,am zis; hai sa-mi iau si eu un Audya5 sa vedem ce poate! Am tinut-o o saptamana dupa care am vandut-o pe ebay,pierzand la ea 1000 dolari! In acesta filmare si nu numai,se expune doar ce se doreste,adica cu scop precis si spun aste pentru ca eu cunosc foarte bine potentialul unui Pa3x! Ce au facut respectivii; 1.Au tras tobe LIVE si le-au pus in Style,atat in Audya cat si in Pa3x 2.Marea Greseala care au facut-o ca au lasat wav-urile brute in Pa3x,ceea ce este incorect in MODUL de lucru KORG! KORG are un sistem profesional de editare atat in Sempler cat si in Style! 3.Uitate la volumele generale la ambele clape si-ti pot confirma ca in Pa3x totul e pe zero in Mixer si spun asta pentru ca am Audioscope si stiu rata de freqventa in default mode a unui Pa3x! Plus ca in Pa3x,Waves era oprit! 4.Mare pacat ca cei de la KETRON si altii,nu incearca sa faca produse,cel putin egale cu KORG! Pai eu va spun din experienta si din testele facute de mine,ca un Audya suna bine doar ce au bagat ei in ele de fabrica,iar daca incerci sa bagi tu altceva,suna mai bine un Pa800 sau chiar un Pa1x! Intamplator am si eu Setul din aceste filmari in original! Daca-l auzit cum l-am facut eu...mai ales ca am scos toate semplerele afara si le-am lucrat cum trebuie lucrat in KORG!! Cautati pe net Dynamix SET,...1,2,3..5!! Un KORG il poti face sa sune mai bine ca un Audya,dar un Ketron Audya nu-l faci niciodata sa sune ca un KORG! Pot demonstra oricand ,cele afirmate de mine! Acum,vreau neaparat sa cumpar un Tyros 5(cand o apare)...tocmai pentru teste! Daca nu-mi place,categoric o sa-l vand,nu inainte de va impartasi parerea mea...cu clapa in fata! Numai bine! Replica mea la aberațiile ...pardon ...la afirmațiile domniei tale e următoarea: [ Edited Sat Nov 09 2013, 10:54PM ] |
||
Back to top |
|
||
Expresul |
|
||
Registered Member #12707
Respect Cuslea_FM esti mereu documentat si la obiect.
|
||
Back to top |
|
||
andutu |
|
||
Registered Member #5
Eu chiar nu cred ca Daniel _AD a spus aberatii. In materie de clape este clar ca acest lucru nu se poate intimpla.Cred ca este o parere pertinenta a unui om cu o mare experienta care nu poate fi contestata. Multumesc. |
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
Cuslea,am luat-o ca pe o gluma...sincer iti spun! Vezi tu,atata timp cat discutiile nu sunt constructive si in favoare celui interesat,nu poti ajunge la rezultate bune! Acelas sfat l-am dat si lui Cristi Audya(moderator pe acest site) si la vremea respectiva nu m-a ascultat,apoi sa chinuit vreo jumate de an sa o vanda,abia a vandut-o!...de ce crezi??? Nu vreau sa ma intelegi gresit dar,eu imi permit sa cumpar orice instrument doresc,iar daca nu-mi place il vand si pierderea(ca bani) nu e importanta pentru mine!...am muncit greu sa ajung la nivelul asta si nu din muzica,din constructii! Din punctul meu de vedere firmele producatoare trebuiesc pedepsite,doar asa scot produse competitive la preturi mici,adica pedeapsa consta in spunerea adevarului! Uitate si tu peste tot in lume unde a ajuns KORG!!! Asta nu e bine din punctul meu de vedere,pentru ca se tine tehnologia pe loc! Sti de unde pleaca asta?!?!?!....DE LA NIVELUL PROFESIONAL AL UTILIZATORULUI si ei stiu asta..toti! Firmele in general,ne lasa pe noi(utilizatorii) sa ne spargem capul cu ele,iar noi ca niste ''vampiri energetici'' ,vorba aia; tinem cu ''casa''....ca a mea e mai buna,mai frumoasa,mai gospodina!! Repet; Eu nu vand clape. Numai bine! [ Edited Sun Nov 10 2013, 04:49AM ] |
||
Back to top |
|
||
Cristi Audya |
|
||
Registered Member #275
Salutare,ii dau dreptate lui Daniel,m-am chinuit ceva pana am vandut Audya,am trimis-o chiar si afara dar pana la urma tot aici am vandut-o,la momentul ala avea unele lipsuri,le mai are si acum,unele s-au mai rezolvat,pacat desoundul ei general,gras,aerisit....
|
||
Back to top |
|
||
dorelclape |
|
||
Registered Member #6313
Ai putea sa ne spui la acest moment de lipsuri are mai Cristi ? Observ ca in ultimul timp muzicantii de pe alte meleaguri au lucrat style-uri pe ea , si se aud destul de convingator !
[ Edited Sun Nov 10 2013, 03:34AM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ... Cuslea,am luat-o ca pe o gluma...sincer iti spun! Vezi tu,atata timp cat discutiile nu sunt constructive si in favoare celui interesat,nu poti ajunge la rezultate bune! Păi atunci ia hai să facem noi discuția constructivă recunoscând faptul că de-a lungul timpului aranjoarele Korg au rămas cam aceleași ca structură hardware, fiindu-le aduse înbunătățiri doar pe partea de design ...plăcile de sunet au rămas cam aceleași, sound-ul fiind "păcălit" doar din software cu ajutorul OSC-urilor și al efectelor. Asta e ca și cum ai avea o muiere urâtă ca dracu și ca să n-o schimbi încerci s-o mai înfrumusețezi prin machiaj Și să-ți demontrez că nu vorbesc aiurea și că am dreptate în ceea ce spun, iau ca exemplu chiar vârful de gamă al aranjoarelor profesionale Korg, și anume Pa3x-ul ...iar primul lucru la care voi face referire sunt convertoarele D/A ale Pa3x-ului care nu au fost schimbate, fiind de fapt unele și aceleași cu cele din Pa2x, și mai exact, sunt tot Cirrus Logic CS4398-CZZ, 120 dB, 192 kHz, Multi-Bit DAC LINK: Click aici ! ...doar filtrele de pe output au fost schimbate, dar nici astea noi nu sunt prea strălucite, fiindcă, de exemplu, punctul de tăiere a frecvențelor Low Pass Filter Cut Off este setat la o valoare destul de ridicată (40kHz / -3dB roll off), această filtrare necorespunzătoare fiind de fapt principala cauză ptr. sound-ul prea pe medii-înalte pe care îl au de obicei cam toate koargele. Teoretic, judecând după specificațiile tehnice, acest DAC e unul destul de bun, doar că, orice aparat digital de înregistrare și redare a semnalului audio, pe lânga convertorii A/D de intrare și D/A de ieșire, mai conține pe placa de sunet și niște filtre (circuitele analogice asociate) care limitează în mod semnificativ gama dinamică a semnalului audio pe output (adică dynamic range-ul). Astfel că, practic, digital audio dynamic range-ul ptr. un convertor D/A pe 16-bit este de aproximativ 90dB, ptr. unul pe 20-bit este de 120dB, iar ptr. unul pe 24-bit e de 144dB. Aceste valori ale dynamic range-ului sunt foarte importante raportându-ne la faptul că intervalul dinamic al auzului uman este de aproximativ 140dB, intervalul dinamic al muzicii percepute în mod normal într-o sală de concert e de 100dB, iar vorbirea umană este în mod normal percepută într-un interval de aproximativ 40dB. Așadar, gama dinamică a semnalului audio pe output (adică dynamic range-ul) este deci extrem de importantă ptr. calitatea sunetului deoarece un nivel scăzut al semnalului sonor pe output duce inevitabil la un sunet comprimat, lipsit de prezență și claritate, lipsit de detalii, de nuanțe sonore. O gamă dinamică foarte scăzută a semnalului audio pe output acționează de exemplu în mod similar unui compresor / limitator la un nivel ridicat de compresie asupra semnalului audio. Și Pa500 de exemplu are niște convertori D/A foarte buni și anume AK4384 DAC, 106dB, 192kHz, 24-Bit 2ch LINK: Click aici ! doar că filtrele foarte proaste pe care le are scad foarte mult nivelul dynamic range-ului, care și așa era deja destul de scăzut din DAC la doar 106dB. CONCLUZIE: Atât în cazul Pa3x-ului cat și în cazul Pa500-lui, această dinamică scăzută a semnalului audio pe output se traduce prin faptul că sunetul rezultat are o proastă fidelitate și îi cam lipsesc unele frecvențe din spectrul sonor 20Hz – 20kHz perceptibil din punct de vedere auditiv de urechea omului [ Edited Sun Nov 10 2013, 05:46PM ] |
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |