Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape

<< Previous thread | Next thread >>
Korg PA3 X vs Ketron Audya 5
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
This thread is now closed
Author Post
Daniel_AD
Sun Nov 10 2013, 04:16AM
Guest
Proasta fidelitate Pa3x?!?!?!?...hahahaha
Nu avem ce discuta Cuslea,pentru ca tu ai un fix care nu reflecta realitatea!
Tine minte ceva de la mine; KORG reda in Play freqvente de la 20Hz la 20Khz! Pe testate!
Daca vrei iti fac teste video cu Audioscope in fata!
Am sa fac si cu Tyros5,cand o veni timpul...cu T4,Audya5 am facut si daca doresti iti dau sa vezi cu ochii tai rezultatul!
De aia are KORG VANA,dar la KORG conteaza ce bagi in ea!! Bagi semplere bune suna TOP,bagi semplere proaste suna rau!
Intr-o buna zi am sa-ti explic care e secretul pe esantioanele RAM la KORG,intre Mono si Stereo!!!
O fila Mono,o cobori si o urci unde vrei in freq,pe cand una Stereo ai limite!...aici vorbesc strict de Semplere!
In KORG e o logica profesionala in Split audio track,exact ca la Cubase,Sonar,Protools,Studio One etc!
Numai bine

[ Edited Sun Nov 10 2013, 04:44AM ]

Back to top
Cuslea_FM
Sun Nov 10 2013, 04:41AM

Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ...

Proasta fidelitate Pa3x?!?!?!?...hahahaha
Nu avem ce discuta Cuslea,pentru ca tu ai un fix care nu reflecta realitatea!
Tine minte ceva de la mine; KORG reda in Play freqvente de la 20Hz la 20Khz! Pe testate!
Daca vrei iti fac teste video cu Audioscope in fata!
Am sa fac si cu Tyros5,cand o veni timpul...cu T4,Audya5 am facut si daca doresti iti dau sa vezi cu ochii tai rezultatul!
De aia are KORG VANA,dar la KORG conteaza ce bagi in ea!! Bagi semplere bune suna TOP,bagi semplere proaste suna rau!
Intr-o buna zi am sa-ti explic care e secretul pe esantioanele RAM la KORG,intre Mono si Stereo!!!
O fila Mono,o cobori si o urci unde vrei in freq,pe cand una Stereo ai limite!...aici vorbesc strict de Semplere!
In KORG e o logica profesionala in Split audio track,exact ca la Cubase,Sonar,Protools,Studio One etc!
Numai bine

Principala diferență dintre ceea ce spun eu și ceea ce spui tu e că eu mi-am argumentat de fiecare dată afirmațiile cu date reale iar tu cu povești nemuritoare cu "The King" și fel de fel de baliverne.

Infirmă contrazicând cu argumente reale ce-am scris eu anterior să văd dacă poți ../../images/emotes/yahoo/yahoo_whistling.gif ...și dacă vrei, ptr. o comparație concludentă, îți dau date concrete și despre plăcile de sunet ale modelelor Tyros și Audya ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

[ Edited Sun Nov 10 2013, 01:25PM ]

Back to top
Daniel_AD
Sun Nov 10 2013, 04:45AM
Guest
Citeste ce am scris mai sus te rog!...am completat!
Nu ma contrazic cu tine,doar incerc sa am o discutie civilizata!
De aceea te rog sa te abtii in a face afirmatii jignitoare! Nu-i frumos cred eu!
Suntem aici pentru a discuta civilizat si orice afirmatie sa o si demonstram cu argumente reale si nu false!
Eu nu vorbesc din specificatiile producatorului,eu vorbesc din experiente si teste facute de mine!
Poate si de aia am ajuns la REZULTATE BUNE(cred eu),cu aceste clape!
Legat de freqvente in extemele 20hz si de 20khz,Omul nici nu le aude!!...poate tu le auzi(mai sti),insa eu NU!
Daca vrei deschide alt subiect sa discutam despre incadrarea freqventelor pe instrumente dedicate si rolul lor in suprapunere!

[ Edited Sun Nov 10 2013, 05:00AM ]

Back to top
Cuslea_FM
Sun Nov 10 2013, 05:07AM

Registered Member #10858

Daniele, eu te felicit ptr. tot ce ai reușit să scoți de-a lungul timpului timpului din aranjoarele Korg, care, cu siguranță nu ar fi avut atâta succes fără tonurile și style-urile făcute de tine. Trebuie însă să fim corecți și să recunoaștem faptul că sound-ul nu e totuși unul dintre punctele forte ale acestor aranjoare ...or excela ele în alte privințe, dar strict în ceea ce privește sound-ul sunt departe de ce ar trebui să fie cu adevărat.

Sănătate și toate cele bune !

[ Edited Sun Nov 10 2013, 05:27PM ]

Back to top
Daniel_AD
Sun Nov 10 2013, 05:16AM
Guest
Cuslea_FM a scris ...

Daniele eu te felicit ptr. tot ceea ce ai reușit să scoți dealungul timpului din aranjoarele Korg, care, sunt sigur că nu ar fi avut atâta succes fără tonurile și style-urile făcute de tine, însă, trebuie să fim corecți și să recunoaștem faptul că sound-ul nu e totuși unul dintre punctele forte ale acestor aranjoare ...or excela ele în alte privințe, dar strict în ceea ce privește sound-ul sunt departe de ce ar trebui să fie cu adevărat.

Sănătate și toate cele bune !

De acord cu tine,ca inca e de lucru la SOUND,iar aici e valabil la toate Brendurile!..si nu din vina lor,ci din vina noastra ca nu stim ce sa cerem de la o clapa!
De ce crezi tu cand spun,ca tehnologia e tinuta pe loc si asta datorita Firmelor concurente?!?!
Noi ne contrazicem pe lucruri marunte nesimnificative!
Eu studiez tehnici ale instrumentelor,studiez cum ar trebui o freqventa sa fie corecta in n'spe mii de situatii,mai ales cand esti limitat in stocare RAM a semplerelor!
De ce crezi tu ca mi-am pus pe PC-ul meu 64GB RAM quadro channels,si cand aduc Librari intregi intr-un proiect in Cubase7,moare si PC-ul sau se gandeste de-mi vine sa-l sparg,ce pretentii sa mai am la o clapa cu ''o lingura sau lingurita'' de RAM!?!?
Suntem aici sa cautam solutii utile sa ne facem treaba cu ce avem,indiferent de BRAND!
Asa vad eu rostul unui forum...si nu in ultimul rand,multumesc pentru aprecieri!!
Numai bine!

PS: Am stiut ca putem fii colegi buni!

[ Edited Sun Nov 10 2013, 05:42AM ]

Back to top
Dorel Cos
Sun Nov 10 2013, 09:42AM
Guest
Imi plac discutiile tehnice! Ce vreau sa zic este ca eu sunt practician si orice nebuneala imi vine in minte pot testa live in cantare. Sunt si genul asta de nelinistit care tot timpul am de bibilit, reglat ceva. Cum ati zis si voi totul e cancan pana la proba contrarie adica cantatul direct. Cei care ne asculta nu stiu de rami, de samplere etc... Important este produsul finit. Acum de curiozitate ne-am luat si noi un Korg sa fim in rand cu lumea! Adevarul este ca la folclor sunetul este cu muuuult mai bogat! Aici trebuie sa-i multumesc personal si lui Daniel care s-a dovedit un bun ajutor si faptic nu numai in teorie! Oricum cel mai bun aranjor pentru noi balcanicii ar fi o combinatie intre cele 3 branduri de top! Loc de mai bine exista oriunde. Eu de aceea raman un mare catâr incapatanat si nu-mi las Rolandul acasa. De asta mic vorbesc. E-80 il las acasa de muzeu sau productie chiar nu merita sa dau asa o uzina pentru 2 lei! Cei mai destepti in vremurile astea de criza trebuie sa recunosc au fost cei de la Korg. Cu bani putini poti sa faci multe, noi aici trebuie sa ne concentram! Nu as da atatia bani pe un T4 sau 5 nici sa ma pui la zid si sa ma impusti! Foarte scump d-le halatul!

Back to top
Cuslea_FM
Sun Nov 10 2013, 12:00PM

Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ...

PS: Am stiut ca putem fii colegi buni!

Chiar nu văd de ce să nu am putea fi colegi buni ...personal, eu unul consider că de-a lungul timpului am demontrat că știu să-i respect pe cei care merită respectul meu ...pe ceilalți, am eu ac de cojocul lor ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

Dorel Cos a scris ...

Cum ati zis si voi totul e cancan pana la proba contrarie adica cantatul direct.

Dorele, eu îți spun doar atât, fă un test simplu, semplează pe Korg Pa900 orice ton din Roland E80 și cu reglaje identice compară sound-ul celor două clape ...garantez 100% că sunetul E80-ului e cu mult peste Pa900 atât ca dinamică cât și ca amploare a armonicelor în spectrul sonor de frecvențe 20Hz – 20kHz perceptibil din punct de vedere auditiv, am explicat deja aici de ce:

Cuslea_FM a scris ...

Păi atunci ia hai să facem noi discuția constructivă recunoscând faptul că de-a lungul timpului aranjoarele Korg au rămas cam aceleași ca structură hardware, fiindu-le aduse înbunătățiri doar pe partea de design ...plăcile de sunet au rămas cam aceleași, sound-ul fiind "păcălit" doar din software cu ajutorul OSC-urilor și al efectelor.
Asta e ca și cum ai avea o muiere urâtă ca dracu și ca să n-o schimbi încerci s-o mai înfrumusețezi prin machiaj ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif

Și să-ți demontrez că nu vorbesc aiurea și că am dreptate în ceea ce spun, iau ca exemplu chiar vârful de gamă al aranjoarelor profesionale Korg, și anume Pa3x-ul ...iar primul lucru la care voi face referire sunt convertoarele D/A ale Pa3x-ului care nu au fost schimbate, fiind de fapt unele și aceleași cu cele din Pa2x, și mai exact, sunt tot Cirrus Logic CS4398-CZZ, 120 dB, 192 kHz, Multi-Bit DAC LINK: Click aici ! ...doar filtrele de pe output au fost schimbate, dar nici astea noi nu sunt prea strălucite, fiindcă, de exemplu, punctul de tăiere a frecvențelor Low Pass Filter Cut Off este setat la o valoare destul de ridicată (40kHz / -3dB roll off), această filtrare necorespunzătoare fiind de fapt principala cauză ptr. sound-ul prea pe medii-înalte pe care îl au de obicei cam toate koargele.

Teoretic, judecând după specificațiile tehnice, acest DAC e unul destul de bun, doar că, orice aparat digital de înregistrare și redare a semnalului audio, pe lânga convertorii A/D de intrare și D/A de ieșire, mai conține pe placa de sunet și niște filtre (circuitele analogice asociate) care limitează în mod semnificativ gama dinamică a semnalului audio pe output (adică dynamic range-ul). Astfel că, practic, digital audio dynamic range-ul ptr. un convertor D/A pe 16-bit este de aproximativ 90dB, ptr. unul pe 20-bit este de 120dB, iar ptr. unul pe 24-bit e de 144dB.

Aceste valori ale dynamic range-ului sunt foarte importante raportându-ne la faptul că intervalul dinamic al auzului uman este de aproximativ 140dB, intervalul dinamic al muzicii percepute în mod normal într-o sală de concert e de 100dB, iar vorbirea umană este în mod normal percepută într-un interval de aproximativ 40dB.

Așadar, gama dinamică a semnalului audio pe output (adică dynamic range-ul) este deci extrem de importantă ptr. calitatea sunetului deoarece un nivel scăzut al semnalului sonor pe output duce inevitabil la un sunet comprimat, lipsit de prezență și claritate, lipsit de detalii, de nuanțe sonore. O gamă dinamică foarte scăzută a semnalului audio pe output acționează de exemplu în mod similar unui compresor / limitator la un nivel ridicat de compresie asupra semnalului audio.

Și Pa500 de exemplu are niște convertori D/A foarte buni și anume AK4384 DAC, 106dB, 192kHz, 24-Bit 2ch LINK: Click aici ! doar că filtrele foarte proaste pe care le are scad foarte mult nivelul dynamic range-ului, care și așa era deja destul de scăzut din DAC la doar 106dB.

CONCLUZIE: Atât în cazul Pa3x-ului cat și în cazul Pa500-lui, această dinamică scăzută a semnalului audio pe output se traduce prin faptul că sunetul rezultat are o proastă fidelitate și îi cam lipsesc unele frecvențe din spectrul sonor 20Hz – 20kHz perceptibil din punct de vedere auditiv de urechea omului ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

[ Edited Sun Nov 10 2013, 05:47PM ]

Back to top
Daniel_AD
Sun Nov 10 2013, 12:40PM
Guest
Am semplat eu tonuri din Integra 7 Florine!
Daca le auzi in Pa900...pfff!!!
Eu zic ca suna mai bine in KORG,mai ales daca sti ce sa le faci in OSCILATOARE!...daca nu stii,normal ca suna mai rau!..nu confunda sempler brut cu sempler prelucrat in OSC-uri!
In OSC-uri,nu e chiar treaba usoara!
Nici in Roland nu canti cu ele brute!...la fel la orice brand!
Aici intervin Functiile si Controalele MIDI!!
Ia gandestete ce poate iesii din 24 Layere?!?!?...vorbesc de KORG!
Ca raspuns la ''lista'' ta.iti pot da unul forte simplu;
Din orice clapa,iesi cu sunet ANALOG spre statie!!...mai sunt care au si iesiri digitale dar aici,deja e obiectul altui subiect!
Hai sa vorbim practic,mai ales cand vad ca ai un interes major sa afli unele informatii tehnice despre convertori digitali!
Rolul lor nu e cel pe care-l banui tu!

[ Edited Sun Nov 10 2013, 01:01PM ]

Back to top
Cuslea_FM
Sun Nov 10 2013, 01:02PM

Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ...

Am semplat eu tonuri din Integra 7 Florine!
Daca le auzi in Pa900...pfff!!!
Eu zic ca suna mai bine in KORG,mai ales daca sti ce sa le faci in OSCILATOARE!...daca nu stii,normal ca suna mai rau!..nu confunda sempler brut cu sempler prelucrat in OSC-uri!
In OSC-uri,nu e chiar treaba usoara!
Nici in Roland nu canti cu ele brute!...la fel la orice brand!
Aici intervin Functiile si Controalele MIDI!!
Ia gandestete ce poate iesii din 24 Layere?!?!?...vorbesc de KORG!
Ca raspuns la ''lista'' ta.iti pot da unul forte simplu;
Din orice clapa,iesi cu sunet ANALOG spre statie!!...mai sunt care au si iesiri digitale dar aici,deja e obiectul altui subiect!
Hai sa vorbim practic,mai ales cand vad ca ai un interes major sa afli unele informatii tehnice despre convertori digitali!
Rolul lor nu e cel pe care-l banui tu!

Păi tocmai asta e beleaua, deoarece calitatea plăcii de sunet și respectiv a semnalului audio de pe output se testează comparând torurile în stare brută, fără să fie împopoțonate cu enjdemii de efecte ...OSC-urile și efectele sunt de fapt "trucurile" de care dispune fiecare dintre brand-uri ptr. a cosmetiza sunetul real pe care îl poate reproduce o clapă. Iar faptul că la Korg tonurile sună doar dacă sunt prelucrate confirmă încă o dată ceea ce am scris eu aici:

Cuslea_FM a scris ...

...dealungul timpului aranjoarele Korg au rămas cam aceleași ca structură hardware, fiindu-le aduse înbunătățiri doar pe partea de design ...plăcile de sunet au rămas cam aceleași, sound-ul fiind "păcălit" doar din software cu ajutorul OSC-urilor și al efectelor.
Asta e ca și cum ai avea o muiere urâtă ca dracu și ca să n-o schimbi încerci s-o mai înfrumusețezi prin machiaj ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif

[ Edited Sun Nov 10 2013, 03:35PM ]

Back to top
Daniel_AD
Sun Nov 10 2013, 01:10PM
Guest
Total eronat!!
Florin,deja cand vorbim de oscilatoare,vorbim de sinteza de sunet!
Din intamplare chiar cunosc si hardwarele din modelele care le detin de la KORG si stiu c-am tot ce poate fiecare!
Repet; Nu o sa gasesti nicaieri informatiile din OSC-urile din KORG,pentru ca ar trebui sa iei la mana tot ce inseamna sinteza de sunet,iar aici ar necesita ROMANE intregi!
Cum poti spune de oscilatoare ca ''e un sunet pacalit''?!?!... iar efectele nu pacalesc,ci dau culoare de fond!
Din Oscilator modifici,strici sau inbunatatesti forma de unda,adica semplerul brut!!
Efectele sunt alta mancare de peste!...la fel si compresoarele,limitatoarele!!
De asta iti spun ca e mult mai mult de inteles intr-un KORG!
Tare mi-as dorii sa-ti intre pe mana un SET KORG AD encodat!...poate asa realizezi ce spun acum!

[ Edited Sun Nov 10 2013, 01:16PM ]

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF