Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Korg PA3 X vs Ketron Audya 5 |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
This thread is now closed |
Author | Post | ||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ... Total eronat!! Florin,deja cand vorbim de oscilatoare,vorbim de sinteza de sunet! Din intamplare chiar cunosc si hardwarele din modelele care le detin de la KORG si stiu c-am tot ce poate fiecare! Repet; Nu o sa gasesti nicaieri informatiile din OSC-urile din KORG,pentru ca ar trebui sa iei la mana tot ce inseamna sinteza de sunet,iar aici ar necesita ROMANE intregi! Cum poti spune de oscilatoare ca ''e un sunet pacalit''?!?!... iar efectele nu pacalesc,ci dau culoare de fond! Din Oscilator modifici,strici sau inbunatatesti forma de unda,adica semplerul brut!! Efectele sunt alta mancare de peste!...la fel si compresoarele,limitatoarele!! De asta iti spun ca e mult mai mult de inteles intr-un KORG! Tare mi-as dorii sa-ti intre pe mana un SET KORG AD encodat!...poate asa realizezi ce spun acum! Daniele te rog nu încerca să-mi răstălmăcești cuvintele ptr. a insinua că ceea ce spun eu ar fi greșit ...nu am spus că oscilatoarele sunt efecte, ci am spus clar că OSC-urile împreună cu efectele sunt de fapt "trucurile" de care dispune fiecare dintre brand-uri ptr. a cosmetiza sunetul real pe care îl poate reproduce o clapă ...ceea ce e cu totul altceva [ Edited Sun Nov 10 2013, 01:33PM ] |
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
OK,daca tu le numesti ''trucuri'' sa zicem,ca am gasit un punct de centru! Dar de aia nici nu au nevoie de hardware speciale pentru un sunet bun pe OUTPUT! Convertorii digitali,sunt mai mult decat suficienti pentru redarea in PLAY mode a unui sempler brut pe OUTPUT-ul clapei! Defapt ce conteaza este sunetul general pe OUTPUT! Uite,sa-ti dau un simplu exemplu dintr-un experiment facut zilele trecute in KORG Pa900!...asta e unul din trucurile mele cand iau o clapa noua! Am suprapus acelasi KMP de 24 de ori(adica 24 OSC-uri) sa vedem cum lucreaza convertorii digitali,cu aceeasi parametri pe 24 OSC-uri! REZULTAT?!?!?,...se mareste volumul acelui sempler brut,fara a se simtii deloc suprapunerea in polifonie! Fa testul asta in orice alt model de la alt brand si ai sa vezi ce se intampla!...binenteles cu Layerele disponibile de la model la model! Aici e inca un secret al stocarii mono in RAM! Eu am demonstrat ca dintr-un KMP MONO,am facut unul STEREO cu o mare rata de expandare!!...doar din suprapuneri si oscilatoare! Asta am invatat de cand lucram pe platforme VL la Yamaha! PS: mare pacat ca yamaha a renuntat la platformele VL... [ Edited Sun Nov 10 2013, 01:35PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ... Uite,sa-ti dau un simplu exemplu dintr-un experiment facut zilele trecute in KORG Pa900!...asta e unul din trucurile mele cand iau o clapa noua! Am suprapus acelasi KMP de 24 de ori(adica 24 OSC-uri) sa vedem cum lucreaza convertorii digitali,cu aceeasi parametri pe 24 OSC-uri! REZULTAT?!?!?,...se mareste volumul acelui sempler brut,fara a se simtii deloc suprapunerea in polifonie! Fa testul asta in orice alt model de la alt brand si ai sa vezi ce se intampla!...binenteles cu Layerele disponibile de la model la model! La orice model de clapă, dacă suprapui același oscilatoare cu parametri identici se va întâmpla exact același lucru ca și la Korg, și anume, va crește dinamica semnalului audio pe output (adică dynamic range-ul, volumul sonor) ...deci, care-i șmecheria, cu ce e Korg mai cu moț în această privință ? Daniel_AD a scris ... PS: mare pacat ca yamaha a renuntat la platformele VL... Da, mare păcat ...am și eu am un EX5 care printre multi-sintezele sale de sunet dispune și de o formă ușor simplificată a sintezei de modelare fizică folosită în seria VL [ Edited Sun Nov 10 2013, 03:28PM ] |
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
Pai este Florin... Yamaha T4 de exp de la 6 layere suprapunse in sus se ineaca iar ca tot veni vorba de Audya5,aceasta din urma se ineaca de la 3 layere in sus!...iar aici vorbesc cand prinzi cu mai multe degete pe clape,ca sa ne intelegem!...adica 10 degete! Uite,iti promit ca am sa-ti fac testul asta dupa ce o sa-mi iau Tyros 5!...il iau pentru teste doar! Si ca tot veni vorba de T5,Audio Style poti face si pe un PSR9000!...mai ales daca faci pach cromatic si sti sa scrii midi cu el!! |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ... Pai este Florin... Yamaha T4 de exp de la 6 layere suprapunse in sus se ineaca iar ca tot veni vorba de Audya5,aceasta din urma se ineaca de la 3 layere in sus!...iar aici vorbesc cand prinzi cu mai multe degete pe clape,ca sa ne intelegem!...adica 10 degete! Uite,iti promit ca am sa-ti fac testul asta dupa ce o sa-mi iau Tyros 5!...il iau pentru teste doar! Si ca tot veni vorba de T5,Audio Style poti face si pe un PSR9000!...mai ales daca faci pach cromatic si sti sa scrii midi cu el!! Singura chestie pe care ai omis-o e că Tyros sau Audya chiar n-au nevoie de suprapunerea mai multor OSC-uri identice ca parametrii ptr. obținerea unui nivel satisfăcătoar al dinamicii semnalului audio pe output (adică al dynamic range-ului) ...Tyros și Audya au din start un sunet și o dinamică bună, acest lucru datorându-se tocmai faptului că au plăci de sunet cu convertori D/A și filtre foarte bune Iar dacă e să vorbim de înecarea sunetului, poate discutăm de exemplu și despre faptul că, sunetul ajanjoarelor Korg se cam îneacă atunci când clapa rulează style-uri mai complexe, compuse din mai multe tonuri care se suprapun pe același timp al măsurii, acest lucru datorându-se lipsei unei polifonii suficiente, deoarece din cele 48 de canale MIDI virtuale (pe care le au toate modelele din seria Pa de la Korg) doar 16 canale MIDI sunt fizice, reale ...spre deosebire de Tyros, Audya sau unele modele de aranjoare Orla, care au 32 de canale MIDI care (atenţie!) sunt reale, nu virtuale [ Edited Sun Nov 10 2013, 03:41PM ] |
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
Pai vezi,iar nu esti corect!!! Unde ai auzit tu KORG sa se incalece in Style?!??!?...nu exista asa ceva! Chiar m-ai facut sa zambesc de data asta!! Eu ma opresc aici...prefer sa lucrez pentru ca faptele vorbesc la mine!!!..ca exp; LINK: Click aici ! asta daca e sa vorbim de Style-uri si tonuri complexe! Cand o sa faca cineva pe T4 sau Audya asa ceva sa ma anunti si pe mine te rog! Numai bine! [ Edited Sun Nov 10 2013, 09:40PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ... Pai vezi,iar nu esti corect!!! Unde ai auzit tu KORG sa se incalece in Style?!??!?...nu exista asa ceva! Chiar m-ai facut sa zambesc de data asta!! Eu ma opresc aici...prefer sa lucrez pentru ca faptele vorbesc la mine!!!..ca exp; LINK: Click aici ! asta daca e sa vorbim de Style-uri si tonuri complexe! Cand o sa faca cineva pe T4 sau Audya asa ceva sa ma anunti si pe mine te rog! Numai bine! Andronescule nu mă lua pe mine cu aere d-astea de superioritate și nu te mai înfoia așa în pene ca un curcan că nu ești tu miezu' din dodoașcă ...dacă te crezi cumva vreun zeu al muzicii, atunci află nenicule că sunt destui meseriași adevărați care cu un simplu ton de chitară cântă manual pe-un amărât de G1000 de-ți scot toate vedetismele astea din cap, fiindcă nu vei fi în stare veci să faci ce fac ei, nici cu 100 de CV-uri pe style în aranjoarele alea ale tale de tinichea. Inițial chiar crezusem că ți-ai schimbat atitudinea și că se poate discuta omenește cu tine ...se pare însă că m-am înșelat ...ai rămas același mârlan lipsit de orice fel de scrupule și probabil că așa vei rămâne până în ultima clipă a vieții ! Să-ți fie rușine !!!
[ Edited Mon Nov 11 2013, 12:09AM ] |
||
Back to top |
|
||
Daniel_AD |
|
||
Guest
|
Cuslea_FM a scris ... Andronescule nu mă lua pe mine cu aere d-astea de superioritate și nu te mai înfoia așa în pene ca un curcan că nu ești tu miezu' din dodoașcă ...dacă te crezi cumva vreun zeu al muzicii, atunci află nenicule că sunt destui meseriași adevărați care cu un simplu ton de chitară cântă manual pe-un amărât de G1000 de-ți scot toate vedetismele astea din cap, fiindcă nu vei fi în stare veci să faci ce fac ei, nici cu 100 de CV-uri pe style în aranjoarele alea ale tale de tinichea. Inițial chiar crezusem că ți-ai schimbat atitudinea și că se poate discuta omenește cu tine ...se pare însă că m-am înșelat ...ai rămas același mârlan lipsit de orice fel de scrupule și probabil că așa vei rămâne până în ultima clipă a vieții ! Să-ți fie rușine !!! Hahaha,iar ai luat foc?!?!...de ce? Eu nu te-am jignit,nu te-am facut ''mârlan lipsit de orice fel de scrupule'' sau incapabil asa ca rusine nu vad de ce sa-mi fie!! Eu ti-am spus doar ca nu esti corect,iar daca nu ma crezi intreaba tu orice utilizator de KORG daca se incaleca KORG-ul,orice model! Chiar crezi ca pot sa tac,cand spui neadevaruri de KORG?!?...mai ales cand eu le mananc pe paine KOARGELE astea,cum le spui tu?!?! Eu am crezut ca pot avea o discutie colegiala cu tine si nici pe departe nu mi-a trecut prin cap sa iti fiu superior! Daca tu te simti inferior,nu-i problema mea! Legat de cantat manual,crezi ca as puitea scrie Style-uri daca nu as 'cant manual?!?!?'...aici chiar ca ai calcat stramb! Eu nu ma compar cu nimeni,dar stiu ca sunt baieti mai buni ca mine si baieti mai slab pregatiti ca mine si chiar nu am nici o problema cu asta,e loc pentru toata lumea! De schimbat,sa ma schimb in ce?!? Eu spun ce stiu,eu spun pentru ca am o pregatire,eu spun pentru ca am REZULTATE!...asta sa fie greseala mea Cuslea_FM?!?!? Daca nu poti sa fi corect,abtinete de la injuraturi sau acuzati inventate,pentru ca nu-i frumos! Fii pe pace,nu te consider nici mai inferior ca mine dar nici mai superior...si nu-ti zic nici; Sa-ti fie Rusine! Iti spun; Sanatate si numai bine! [ Edited Mon Nov 11 2013, 03:43AM ] |
||
Back to top |
|
||
Cristi Audya |
|
||
Registered Member #275
Eu zic sa nu transformam acest subiect iun cearta. Pentru Dorel:Samplerele lucrate in cele 3 layere si asa putine,nu mergeau accesate in style,cum ar fi sa cantam direct cu KMP-ul in Korg,nu avea limita de note,basul nu lucra bine si ce era cel mai grav,wav-urile din sampler se incurcau intre ele etc Nici cu OS 5.0A nu s-a rezolvat mare lucru,nu ce dorim noi,poate la un urmator model Ketron [ Edited Mon Nov 11 2013, 12:40PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cuslea_FM |
|
||
Registered Member #10858
Daniel_AD a scris ... Hahaha,iar ai luat foc?!?!...de ce? Eu nu te-am jignit,nu te-am facut ''mârlan lipsit de orice fel de scrupule'' sau incapabil asa ca rusine nu vad de ce sa-mi fie!! Eu ti-am spus doar ca nu esti corect,iar daca nu ma crezi intreaba tu orice utilizator de KORG daca se incaleca KORG-ul,orice model! Chiar crezi ca pot sa tac,cand spui neadevaruri de KORG?!?...mai ales cand eu le mananc pe paine KOARGELE astea,cum le spui tu?!?! Eu am crezut ca pot avea o discutie colegiala cu tine si nici pe departe nu mi-a trecut prin cap sa iti fiu superior! Daca tu te simti inferior,nu-i problema mea! Legat de cantat manual,crezi ca as puitea scrie Style-uri daca nu as 'cant manual?!?!?'...aici chiar ca ai calcat stramb! Eu nu ma compar cu nimeni,dar stiu ca sunt baieti mai buni ca mine si baieti mai slab pregatiti ca mine si chiar nu am nici o problema cu asta,e loc pentru toata lumea! De schimbat,sa ma schimb in ce?!? Eu spun ce stiu,eu spun pentru ca am o pregatire,eu spun pentru ca am REZULTATE!...asta sa fie greseala mea Cuslea_FM?!?!? Daca nu poti sa fi corect,abtinete de la injuraturi sau acuzati inventate,pentru ca nu-i frumos! Fii pe pace,nu te consider nici mai inferior ca mine dar nici mai superior...si nu-ti zic nici; Sa-ti fie Rusine! Iti spun; Sanatate si numai bine! Păi tu susți că Pa3x e superioară Audyei ca sound și tot eu nu sunt corect Știi ce băi Andronescule ...deja mi-e scârbă de tine și de toate manevrele tale josnice ...nici măcar nu meriți să-mi mai pierd timpul stând de vorbă cu un asemenea individ demn de dispreț !!! Dumnezeu e deasupra noastră a tuturor și el știe mai bine să ne judece și să ne pedepsească așa cum merităm fiecare în parte dintre noi ! Te salut și îți doresc ...tot ceea ce-mi dorești și tu mie Cristi Audya a scris ... Eu zic sa nu transformam acest subiect iun cearta. Pentru Dorel:Samplerele lucrate in cele 3 layere si asa putine,nu mergeau accesate in style,cum ar fi sa cantam direct cu KMP-ul in Korg,nu avea limita de note,basul nu lucra bine si ce era cel mai grav,wav-urile din sampler se incurcau intre ele etc Cristi, cu ultima versiune 5.0A a sistemului de operare au fost rezolvate toate aceste neajunsuri. |
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |