Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio

<< Previous thread | Next thread >>
Recomandare boxe studio
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
claparul
Mon Jan 19 2009, 02:52PM
Registered Member #4878
uite o problema la mine... imi vine yamaha tyros2 marti si nu vine cu sistemu ala de boxe al ei ../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif si nu stiu ce sa fac... pe ce cant in casa..si sistemu ala al clapei costa 200 de euro pfff ../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif

Back to top
claparul
Mon Jan 19 2009, 02:56PM
Registered Member #4878
eu am 2 boxe care cant cu ele la nunti Eminence de 500 w pasive. un mixer cu putere incorporat General music. acum nu stiu daca suna cum trebuie in casa intr-o camera de 5 pe 5 m. voi ce ziceti?

Back to top
tiberius
Mon Jan 19 2009, 07:24PM

Registered Member #591
este vreo diferenta intre monitoarele active si pasive?

Back to top
sarac.lipit
Mon Jan 19 2009, 07:34PM

Registered Member #45
Clăparul - sistemul audio al clapei oricum sună total diferit de un sistem mare... nii o pierdere.

Tiberius - activ - cu amplificator în cutia difuzoarelor, pasiv - doar difuzoare, au nevoie de amplificator exterior. Normal că este diferenţă enormă uneori. O firmă bună de active va calcula tot pentru o audiţie bună. La pasive, depinde de ce amplificator foloseşti.

Back to top
tiberius
Mon Jan 19 2009, 07:59PM

Registered Member #591
eu am o statie fisher ceva de genul asta se numeste

Back to top
Ionutz_pa
Fri Dec 11 2009, 01:53PM

Registered Member #12
M-am hotărât să-mi vând monitoarele de care vorbeam mai sus şi să optez spre ceva mai bun. Aş fi dispus să investesc cam 300 euro. Ce mi-aţi recomanda la banii ăştia ?

Mulţumesc. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

Back to top
Calin A7
Fri Dec 11 2009, 09:36PM

Registered Member #7351
cminor a scris ...

3 firme de boxe pot afirma ca "suna corect", adic anu modifica frecventele si redau exact ceea ce intra in ele.
Mackie, Event, Roland.
Problema este insa alta...
... ca oricat de bune sunt aceste boxe, trebuie sa iti eduxi urechea.
Adica sa asculti cat mai multa muzica (dar originala nu mp3 de pe net care are lipsa exact cele mai importante frecvente) si sa te obisnuiesti cu sunetul lor, sa le cunosti, sa stii cum trebuie sa sune o piesa/negativ/ritm-stil/pian/etc, pe ele.

Problema se pune insa ca tu, vei canta pe alte boxe ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif )
Deci trebuie sa ai in vedere, ca daca nu cunosti bine arta mixajului, si nu stii exact ce faci, si te iei doar dupa cum suna , trebuie sa mixezi si pe boxele de cantare, ca nu cumva, ceea ce ele redau sa modifice undeva ceva, ce nu va suna bine ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif
Deci mixeaza pe ce vrei tu sa canti.

Inca ceva.
Mixajul are si nu are standarde.
Este adevarat ca se taie sub 32Hz si peste 20.000 Hz.
Este adevarat ca trebuie sa ai grija sa nu se "manance" in frecvente toba mare si basul si ca un fus se poate suprapune in anumite frecvente (in functie de voce) peste voce dand efectul de Silabisire sau shhishhiiit.
Dar in rest, totul depinde de gust.
Daca tu vrei sa dai toba mare mai tare decat premierul sau invers, e ok, totul este sa iti placa tie cum suna.

Felicitari cminor ..ai explicat ceea ce multi nu stiu....asta mi-a placut tare de tot :"oricat de bune sunt aceste boxe, trebuie sa iti educi urechea."
Vad si eu oameni care arunca mii de euro pe scule si suna bine doar la ei acasa. Cand ai pus melodia pe alt sistem e dezastru.

Back to top
genesys
Sat Dec 29 2012, 10:59PM
Registered Member #9979
cminor a scris ...

Bergenbier (behringer) iti recomand daca vrei sa prinzi si radio pe ele (fara scala insa)...
M-Audio daca vrei sa nu ai bas...
Yamaha daca vrei sa auzi doar voce in fata...
Alesis daca vrei sa ramai fara inalte in 5-6 luni...
Dynaudio daca vrei sa mixezi 5 variante de bas fara bas oare cum suna un bas.. (te fura la mix pe bass mai rau ca ciorditorii de portofele din autobuz)
Cea mai vasta productie Made in China sau Taiwan asteapta sa dai banii pe ele ca sa pui trompete la copii dimineata sau clopote la vesnica pomenire a banilor aruncati.
Acum vorbind serios, toate firmele au modele de top dar costa.
Sfatul meu este ori DS90 Roland (care are intrare balasata si digitala) LINK: Click aici !
ori Event TR6 LINK: Click aici !

La ce te referi cand spui despre Yamaha ca se va auzi doar vocea prea in fata : La ce se aude pe monitoare in timpul mixingului sau la cum iese piesa la final ?
La fel si la M-Audio : monitoarele nu au bass sau piesa nu va avea bass ?

Ce monitoare recomanzi la 1500 RON ?
Multumesc!

[ Edited Sat Dec 29 2012, 11:04PM ]

Back to top
Iulian Rosca
Sun Dec 30 2012, 03:25AM
Registered Member #11626
Daca mai pui ceva iti iei Yamaha Hs80,eu detin si pot spune ca sunt foarte bune!

Back to top
genesys
Sun Dec 30 2012, 12:19PM
Registered Member #9979
Salut , Iulian ! Iti poti aranja si clapa pe ele ? Pe Yamaha HS50m ai lucrat ?

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF