Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape
 
<< Previous thread | Next thread >>
Compact Flash pentru clapa ?
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
gicaion
Sat Feb 15 2014, 03:19PM

Registered Member #12491
Joined: Thu Feb 21 2013, 08:41PM
Posts: 93
Salutari!
Am gasit solutia ca sa nu mai scot hardul din clapa si sa am doar un compact flash de ce dimensiune vreau in loc de hdd.Se poate monta in spatele clapei,il scoti,il incarci de cate ori vrei,merge si pe hard mare de desktop si pe hard de laptop/clapa.....a folosit cineva asa ceva?






[ Edited Tue Feb 18 2014, 08:48AM ]


Back to top
sarac.lipit
Sat Feb 15 2014, 04:14PM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Posts: 2437
hmmm...depinde....
pe PC n-ar trebui să fie problemă, eventual se poate instala un drivăr ...să poată grăi cu adaptorul.
La clape-i la mare ghici
dacă nu ştie limba chestiei ... clapa nu-l vede.
cumpărat, probat. N-ai ce pierde
cred se alimentează cu 5V după mufă.

cel mai probabil clapele de ultimă generaţie s-ar adapta la montaj... da' nu cred...ar fi prea simplu să fie adevărat...

[ Edited Sat Feb 15 2014, 04:16PM ]


Back to top
gicaion
Sat Feb 15 2014, 04:30PM

Registered Member #12491
Joined: Thu Feb 21 2013, 08:41PM
Posts: 93
Nu se alimenteaza cu nimic la clapa,atata timp cat este hdd slim,decat la desktop trebuie mufa de alimentare....cel putin asa cred...

[ Edited Sat Feb 15 2014, 04:32PM ]


Back to top
crick611
Sun Feb 16 2014, 01:25PM

Registered Member #9015
Joined: Sun Mar 07 2010, 07:58AM
Posts: 273
din cate observ are doua conectari. una IDE care face legatura la placa de baza, si una mica (cea cu 4 pini), presupun ca este alimentarea. nu stiu daca acest hard este compatibil cu toate clapele.

Back to top
gicaion
Tue Feb 18 2014, 08:40AM

Registered Member #12491
Joined: Thu Feb 21 2013, 08:41PM
Posts: 93
Salutari!
Aseara am intrat in posesia adaptorului,l-am montat pe clapa si functioneaza impecabil.
Adaptoarele sunt modificate pentru a functiona pe clape.
Montarea este foarte simpla,la mine(Gem wk8) a fost si mai usor pentru ca am avut locasul pentru mufa scsi si l-am pus direct acolo.
Persoana de la care am cumparat il livreaza cu tot cu card compact flash de 2g sau 4g si optional cu cititor de carduri.
Ce este cel mai tare ca nu mai ai nevoie nici macar de floppy.Daca este cineva interesat de hdd original Gem de 3gb il vand ieftin.
Daca vreti o sa revin cu poze ale montarii la clapa mea(Gem wk8 le).

Montajul extern arata ceva de genul asta cu diferenta ca este montat pe spate dar se poate pune si in loc de floppy.
.....nu stiu de ce nu poate incarca imaginea...

Spre exemplu la Pa 80 se poate monta...




[ Edited Tue Feb 18 2014, 10:06AM ]


Back to top
cminor
Tue Feb 18 2014, 11:22AM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2746
Eu am pus un card pe Tyros 1 (l-am dat intre timp), care avea adaptare directa intre E-IDE (hard de laptop IDE) si card compact flash.
Mergea fara probleme, si nu necesita alimentare sau adaptare. se monta in locul hardului si atat (avea date gauri in PCB ca si cum ar fi fost hardul).

Back to top
cminor
Tue Feb 18 2014, 11:25AM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2746





de exemplu...

Back to top
gicaion
Tue Feb 18 2014, 11:54AM

Registered Member #12491
Joined: Thu Feb 21 2013, 08:41PM
Posts: 93
Din cate am inteles de la el adaptarea o face pentru ca nu toate clapele suporta cardul direct si transferul e altfel.Asa cum este acum este ok pentru toate clapele.Pe langa asta placuta se poate monta usor pentru a nu mai desface clapa sa scoti cardul cand ai nevoie(cazul adaptoarelor de mai sus).Practic este ca un emulator usb la o treime din pretul lui si fara alte artificii.Eu am dat 150 lei cu tot cu card de 2 Gb,pentru mine este perfect,oricum cardurile sunt ieftine,unul de 16 gb este 120 lei...Ma enerva atat de tare sa desfac clapa ca sa incarc pe hard......cum cred ca se intampla la toti.




[ Edited Tue Feb 18 2014, 11:58AM ]


Back to top
sarac.lipit
Tue Feb 18 2014, 11:55AM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Posts: 2437
Jicuţă
hai să ne înţelegem
1 poza ta nu are nici o mufă mamă pentru hdd... are doar tătici să pui pamblici de 3,5 şi floppy
2 nu există SCSI pe HDD2,5!!!!
pînă la urmă ce ai montat în locul HDD 2,5????


Back to top
gicaion
Tue Feb 18 2014, 12:06PM

Registered Member #12491
Joined: Thu Feb 21 2013, 08:41PM
Posts: 93
1.Nu...in ambele mufe se introduce cablul panglica din orga sau pc.O mufa este pentru ide hdd mare de desktop si una este pentru hdd mic de laptop sau orga.La orga doar scoti cablul panglica din hdd si il bagi in placuta,atat,nu trebuie nici macar alimentare.
2.La Gem Wk8 se s-a pus port scsi,a mea nu are dar a ramas locul gol si s-a potrivit perfect.Eu am zis ca idee ca l-am pus acolo,il poti pune oriunde...si in locul disketei daca vrei,oricum nu mai ai ce face cu ea.
Am reusit sa incarc o poza cu Korg Triton Extreme.Exact asa arata si la mine,cu buton de eject...nu stiu daca in poza este original sau montat dar am pus poza sa va faceti o idee.




[ Edited Tue Feb 18 2014, 01:13PM ]


Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set pa2 medeleanu Posted by miki67 on 25 Sep : 19:15
multumim pyry!lista LINK: Click aici !


[download] Set korg pa700 acery71 Posted by miki67 on 25 Sep : 19:04
sa traiesti acery71!nu l-am testat,dar pun lista cu ce contineLINK: Click aici !


[download] set maramures si ardeal Posted by nelu_nelu on 25 Sep : 18:45
Bv Mike 67 tot respectul eu când pune am comentarii din astea la obiect îmi sarea multi în cap sănătate îți doresc ( tot felul de nenorocarina se posteaza aici.... [more ...]


[download] OS Roland VA76 Posted by duwakin on 25 Sep : 15:37
Good day!Many thanks for update!This archive contains 3 files: "va760201.sy1", "va760201.sy2" (part 1 & 2 of OS image) and "verup-76version2-eng.htm" but have no VariPhrase upd [more ...]


[download] set maramures si ardeal Posted by miki67 on 25 Sep : 15:24
Nu va mai irositi download-ul. numai set de maramures si ardeal n-o fi si asta.o sa pun lista cu ce contine.din ce-am vazut,are mai mult styl-uri turcesti.korg pa manager il vede c [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap