Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
inregistrare midi |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
printr-o placă de sunet cu 6 canale. Una cu RCA-uri multe pe IN. acum mai nou sunt mixere, din cîte am înţeles, 4 canale sigur poţi trage separat simultan direct prin USB în Adobe. Pentru home/made sunt arhisuficent... doar nu tragi filaromica... [ Edited Sun May 18 2014, 09:00AM ] |
||
Back to top |
|
||
danpa80 |
|
||
Registered Member #10314
Mai revin cu o intrebare daca nu se supara domnia voastra? Ai zis ca esti specializat cu cakewalcu.... -Cum inregistrezi midi fiecare trakc separat? (asta daca se poate) Am si eu cakewalc si caut sa ma "specializez" si eu nitel ca e de mare folos si unde nu stiu .. intreb...? Sau daca ai ceva informatii... manual; ceva explicatii cu privire la acest program poate ne\ma ajuti si noi\mine daca nu e prea mult.... |
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
destul de simplu ai clapa dau ex. roland. transmite pe TRK 4 şi 6 upperele. ca să nu mai modifici nimic... ai legăturile făcute la MIDI IN interfaţa pe care cînţi deschizi programul scrii la canal 1 TRK 4 armezi tracu apeşi record baţi ghitara de ex după ce-ţi place capodopera... modifici în loc de 4 1 de ex şi-i pui tonul dorit, pan, efecte...etc etc... poţi pune tonul din prima, dacă ai mapa clapei tale instalată în program iar scrii 4 pe alt canal la TRK ...şi faci cum am scris mai sus bătând bassul. În loc de 4 pui 2 cînd te dă pe spate audiţia. Tobele pe TRK 10 transmite clapa poţi bate pe canale separate tobele 3-5-7... cîte vrei, dar toate să aibă 10 la TRK. Sau le baţi pe acelaşi canal. Rolandu ştie de 2 TRK de tobe(eu ştiu să le fac pe toate dobe...numa dobe...da nu spun) 10 şi 16 astfel scrii trk cu trk toată compoziţia piesa în general are 4 părţi, le faci şi apoi doar copii cîte părţi vrei, unde vrei. ca să aşeze bine canalele pe cele 16 TRK midi recunoscute de majoritatea clapelor, dai save MIDI 0. Indicat este să nu se păşească 16TRK MIDI să fii atent să nu aibă 2 canale acelaşi număr TRK, la salvare vei avea toate notele pe un singur TRK... de pe cele 2 canale. pentru cine-i în ceaţă cu CANALE şi TRK... Programul Cakewalk are 256 canale pe care poţi scrie orice. TRK midi sunt 16 la marea majoritate a clapelor sau 32 ...depinde ce model ai [ Edited Tue May 20 2014, 10:00AM ] |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
Cubase: Ca sa setezi ce intrari si iesiri midi ai recunoscute (dupa ce ai instalat driverul usb al clapei, te duci in Device Manager > Device Setup , si in Midi Port Setup bifezi intrarile si iesirile care le vrei (ar trebui sa vada ce intrari/iesiri midi ai) ca sa fie active. Dai cilck dreapta in proiectul nou, si add midi track. ca sa nu ti se intoarca inapoi in clapa, sa o dea peste cap, la midi out dai pe None (adica sa nu iasa pe nici o iesire) la midi channel dai pe ANY asa incat sa tina cont de ce canale midi sunt inregistrate din input, sa nu le scoata doar pe ce canal midi are trackul. Inregistrezi, apoi te duci si muti pe timp, ceva ce stii ca ar fi fix pe masura. Ex. prima toba mare. Apoi in MIDI > Disolve part Iti separa pe canale separate ce ai inregistrat. Apoi setezi ca out fiecare canal pe iesire usb midi a clapei, sau ce instrument vst vrei tu... |
||
Back to top |
|
||
pyero94 |
|
||
Registered Member #9336
As vrea sa stiu si eu cum export tonurile midi din orga pe stick apoi sa mut in calculator?multumesc frumos
|
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
aşa ceva este imposibil ar falimenta orice producător... cumpărăm una, copiem ce conţine şi avem toţi... cu o praştie de PC şi o claviatură ordinară ...sună a vro 3000 euri.... sună bine-bineee... pentru a folosi tonurile clapei, doar introduci în ea cablul la MIDI IN - setezi programul folosit la MIDI OUT tot pe interfaţa midi sau cablul USB ca interfaţă MIDI... şi ce redai din PC se va auzi pe clapă cu tonurile ei. este mai simplu şi eficace... la PAX probabil intră automat ca la clapele performante modul LOCAL OFF cînd foloseşti ambele mufe MIDI... adică dacă apeşi pe clape nu se vor mai auzi tonurile pînă nu treci pe LOCAL ON... asta pentru a nu se auzi ambele tonuri... şi cele prin MIDI IN şi cele transmise prin MIDI OUT... efectul de phasing apare cînd redai acelaşi ton din 2 surse... un fel de metalizat... [ Edited Tue May 20 2014, 09:59PM ] |
||
Back to top |
|
||
pyero94 |
|
||
Registered Member #9336
Am un korg pa 2,si am inteles ca merge sa export midi,sau macar sa lucrez cu semplere in cubase,ca nu stiu de unde sa incep
|
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
va trebui să înveţi prima dată să încarci un sample în cubase are cuvîntul dl.Cmin! cu onor! [ Edited Tue May 20 2014, 10:01PM ] |
||
Back to top |
|
||
pyero94 |
|
||
Registered Member #9336
As fi foarte recunoscator:D
|
||
Back to top |
|
||
danpa80 |
|
||
Registered Member #10314
Multam fain pentru expicatii domn sarac lipit...dar ma intreb din nou... de ce sa scriu tracurile doar pe un canal apoi sa le dau alta denumire(eu asa am inteles) Daca stau bine si ma gandesc, eu cred ca clapa mea (pa1) poate seta toate trakurile. De ex: Trk10=drums; trk11=percutie; trk12=Acc1; trk13=acc2; trk14=acc3; trk15=acc4; si trk16=acc4 si mai este trk9=bass. boooon... Intrebare: Daca setez aceleasi trakuri la iesire pe clapa sa fie aceleasi trakuri la intrare in program, mai este necesar sa tot scriu pe acelasi trak dupa exemplul care l-ai dat mai sus? Daca de ex. basu e pe trk 9 pe clapa, in program setez pe canalul 9 bassul, armez, si dau drumu la clapaiala, apoi setez trk10 pe clapa cu canal 10 in program, armez si bat toba mare pan o sparg... ne e mai usor asa..... sau gresesc?
|
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |