Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Accesorii clape |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Pedala expresie vs. pedala sustain |
Moderators: admin, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
pustiulica |
|
||
![]() ![]() ![]() Registered Member #11427
Salutare colegilor, Va rog sa imi confirmati sau sa ma corectati daca am inteles sau nu corect diferenta intre cele doua tipuri de pedale: 1. Pedala de expresie LINK: Click aici! are rolul de a asigura o dinamica diferita sunetului (volumului) in functie de apasarea sau nu a pedalei si de gradul de apasare. 2. Pedala sustain LINK: Click aici! are rolul de a mentine sunetul care se aude pe clapa in momentul apasarii ei. (stiu ca ecest model de pedala DP-2 este o pedala Switch care poate avea si alta functie in afara de sustain. Daca mai sunt si alte diferente va rog sa detaliati. Multumesc anticipat pentru raspunsuri! [ Edited Mon, 11 Aug 2014, 03:37PM ] |
||
Back to top |
|
||
victorr |
|
||
![]() Registered Member #9068
Da, pedala de expresie controleaza volumul iar cea de sustain prelungeste sunetul, ca pedala de la pian.
|
||
Back to top |
|
||
mussic |
|
||
![]() Registered Member #3499
Salut ! Pedala pentru sustain, face exact ce faci si atunci cand apesi o clapa si ramai cu mana pe ea, accesand si functii prestabilite ! Deci, poti sa o setezi pe volum, bender, reverb...stop, start, transposer...... Parerea mea este ca e mai bine sa folosesti una de sustain, pentru ca iti poate oferi o mare varietate de optiuni ! Numai bine ! O zi buna ! [ Edited Mon, 11 Aug 2014, 07:35PM ] |
||
Back to top |
|
||
mussic |
|
||
![]() Registered Member #3499
Victor are dreptate ! Modelul pentru pedala de expresie(acum m-am uitat la ea), lucreaza doar ca volum ! Si ii setezi limitele intre care sa functioneze ! Am vazut o pedala care facea ceea ce am spus, (adica legato) dar avea 2 clapete ! Ceea ce am spus de cealalta insa, ramane valabil. Mentine sunetele, si poate avea si alte functiuni, in functie de ce o setezi sa faca ! O zi buna ! |
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
![]() ![]() Registered Member #45
păi.... e diferenţă ca între pîine şi mămăligă... ambele e pedale şi ambele se papă cu diresală... - EXPRESIE/VOLUM are potenţiometru - ailaltă e un întrerupător ordinar închis/deschis sau invers(de obicei) [ Edited Mon, 11 Aug 2014, 08:07PM ] |
||
Back to top |
|
||