Forums
Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Discutii generale |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Problema voce(ce pot face) |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
dutu |
|
||
Registered Member #469
Salut colegi,vin cu o rugaminte si o intrebare la toti care stiu sau au cunostinte de canto,exista notiuni sau exercitii,de a ajuta un solist (pustiul meu)sa nu mai cante pe nas(probleme de deviatie de sept).Exista tehnica vocala,ceva care sa il ajute sa mai scape de problema asta? Se gaseste pe site,ceva legat de canto,tehnica vocala,daca nu poate exista cineva,binevoitor,cu experienta in domeniu sa ne indrume. MULTUMESC ANTICIPAT LA TOATA LUMEA. |
||
Back to top |
|
||
pustiulica |
|
||
Registered Member #11427
Salut! In general problemele isi gasesc rezolvare la un profesor. Degeaba incercam noi sa scriem aici lucruri pentru ca pustiul tau le va face tot "dupa ureche" sau cum intelege. Cantatul "pe nas" nu este o problema mare, de multe ori cine o face, o face pentru a-si proteja "coarda", ceea ce nu este rau. Se poate rezolva, transferul vocii de pe nas pe piept sa face prin controlul presiunii si dupa ce invata sa respire in diafragma. In plus "i-urile" tot pe nas le va rezona, si vor suna altfel cand va respira corect. Ca o concluzie eu zic sa-l duci cateva ore la un profesor, care sa-l formeze corect, este pacat sa nu o faci, mai ales daca ii place sa cante. Succes! |
||
Back to top |
|
||
dutu |
|
||
Registered Member #469
Multumesc mult pt sfat,d .admistrator pustiulica,mai astept si alte sugestii avizate,eventual unde pot gasi exercitii sau lectii de teorie muzicala. O zi buna
|
||
Back to top |
|
||
pustiulica |
|
||
Registered Member #11427
dutu a scris ... Multumesc mult pt sfat,d .admistrator pustiulica,mai astept si alte sugestii avizate,eventual unde pot gasi exercitii sau lectii de teorie muzicala. O zi buna Mi-am permis sa-mi dau cu parerea, pentru ca initial si eu am tot incercat folosind tutoriale de pe net si ceva teorie (tot de pe net) si mi s-a parut ca am invatat ceva. Cand mi-am luat un curs de canto si am mers la profesor mi-am dat seama de diferente si anume: profesorul iti si spune ce faci sau nu bine, nu doar iti arata, ci te si asculta cum iti iese tie ceea ce iti arata sau ce iti descrie teoria. Adica ai un control si nu te bazezi doar pe cum ti se pare tie ca suna bine. Nu mai insist, cred ca intelegi ce am vrut sa transmit. |
||
Back to top |
|
||
ciury |
|
||
Registered Member #5922
se rezolva simplu...prin operatie de deviatie de sept
|
||
Back to top |
|
||
arald73 |
|
||
Registered Member #7979
pustiulica a scris ... Salut! In general problemele isi gasesc rezolvare la un profesor. Degeaba incercam noi sa scriem aici lucruri pentru ca pustiul tau le va face tot "dupa ureche" sau cum intelege. Cantatul "pe nas" nu este o problema mare, de multe ori cine o face, o face pentru a-si proteja "coarda", ceea ce nu este rau. Se poate rezolva, transferul vocii de pe nas pe piept sa face prin controlul presiunii si dupa ce invata sa respire in diafragma. In plus "i-urile" tot pe nas le va rezona, si vor suna altfel cand va respira corect. Ca o concluzie eu zic sa-l duci cateva ore la un profesor, care sa-l formeze corect, este pacat sa nu o faci, mai ales daca ii place sa cante. Succes! Felicitari ! Ai reusit intr-un mod extrem de concis si corect sa pui degetul pe rana! Apreciez in special concluzia subtila "dupa ureche" .... Foarte putini inteleg ce inseamna studiul vocal cu...profesor.!^:)^ |
||
Back to top |
|
||