Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio
 
<< Previous thread | Next thread >>
Boxe active vs Boxe pasive
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Ionica Radu
Wed Sep 30 2015, 08:33PM
Registered Member #8428
Joined: Thu Nov 26 2009, 09:23AM
Posts: 59
Repet de nenumarate ori:TOTUL E PRIN COMPARATIE!
Va rog puneti un Dynacord cu altceva si fa diferenta......
Nu contest calitatile Dyna...dar si pretul cam piperat....)))
Uite exemplu..ptr. cunoscatori:
punem un Midas si un Dynacord...clar mai practic Dynacordul, dar calitatea...hehe....Midasul peste cu mult .
Asta numai daca vrei sa recunosti..
Asa este si cu boxele...asculta 4-5 marci sii trage concluzia..
Uite un FBT Verbe 512 parca...pai rupe VL-ul in zece..clar...
Dar parerile sant impartite....oate L-Acoustcs , Meyer...Qube...Montarbo...si cate sant peste Dynacord ...dar asa santem noi...are Salam Dynacord, hai si noi...si tot asa.
Repet ascultati si altceva si atunci trageti concluzia....adunate 4-5 marci puse pe stendere...atacate cu acela-si amplificator, cel putin cu putere dubla fata de boxa si vazut cum este...

[ Edited Wed Sep 30 2015, 08:35PM ]


Back to top
Serghei92
Fri Jan 08 2016, 03:14PM

Registered Member #12541
Joined: Fri Mar 01 2013, 02:50PM
Posts: 671
La boxele active cu ce volum ar fi indicat sa mergem? eu de obicei le las la jumatate.....e bine asa?

Back to top
suncer
Thu Feb 04 2016, 06:17PM
Registered Member #15482
Joined: Tue Oct 27 2015, 08:28PM
Posts: 21
Si eu sunt de parere sa nu folosesti doua branduri diferite. Eu am Dynacord PM 1000 cu boxe pasive D15-3 cai si doua boxe active pt control, tot Dynacord D8. Sunt foarte multumit, si alti muzicanti care au auzit sitemul au spus ca suna excelent. Am auzit D12 active si pasive...parca pasivele suna mai bine, dar trebuie mentionat si faptul ca D12 pasive erau pe 3 cai ceea ce conteaza mult...

Back to top
Serghei92
Thu Feb 04 2016, 11:17PM

Registered Member #12541
Joined: Fri Mar 01 2013, 02:50PM
Posts: 671
Eu am FBT hî maxx și yamaha dxr15....nu pot spune ca e rău. Chiar se completează foarte bine cele două mărci la unele chestii.

Back to top
nicu_studio
Thu Feb 04 2016, 11:27PM
Registered Member #2164
Joined: Fri Oct 10 2008, 07:21PM
Posts: 82
Serghei92 a scris ...

La boxele active cu ce volum ar fi indicat sa mergem? eu de obicei le las la jumatate.....e bine asa?


Nu e bine cu ele la jumate pentru ca fortezi din mixer si bagi semnal distorsionat,dai volumele aproape de maxim ( cam la 95 sa zicem ) dupa care la mixer masterele pe 0db ,reglezi gain-urile cu PFL-ul apasat pe fiecare canal in parte sa bata aproape de 0 db pe vumetru dupa care eliberate PFL-urile si restul , volum de pe canale dupa necesitate.Asa ai un semnal corect si puternic.

Back to top
Serghei92
Thu Feb 04 2016, 11:32PM

Registered Member #12541
Joined: Fri Mar 01 2013, 02:50PM
Posts: 671
Eh, aici am vrut să ajung. De exemplu, la Fbt himaxx la jumătatea volumului pe boxa îmi arata 0. Ce.i mai mult de jumătate este cu plus....+5 db, +10 db....samd. La subwoofer, volumul la maxim e 0. Și ca să sune în concordanță trebuie să merg cu volumele la jumate la boxe (adică 0) și la subwoofer la maxim (adică tot 0). Dacă dau boxele cum ati spus dumneavoastră domnul nicu, intră în limite iar sub.ul rămâne în urma de tot...

Back to top
nicu_studio
Thu Feb 04 2016, 11:43PM
Registered Member #2164
Joined: Fri Oct 10 2008, 07:21PM
Posts: 82
Sa inteleg ca aveti sateliti Yamaha DXR si fbt himax ? si subwoofer-ul?
Ati activat pe sateliti filtrul low cut ?


Back to top
Serghei92
Fri Feb 05 2016, 12:04AM

Registered Member #12541
Joined: Fri Mar 01 2013, 02:50PM
Posts: 671
La Fbt.urî am reglaje de înalte medii și joase. La yamaha am buton de cut. Subwoofer ul e tot FBT. Promaxx.

[ Edited Fri Feb 05 2016, 12:05AM ]


Back to top
Serghei92
Sun Jun 10 2018, 03:07PM

Registered Member #12541
Joined: Fri Mar 01 2013, 02:50PM
Posts: 671
Revin. Nu am schimbat boxele dar cred ca o fac cat de repede. Le.am sucit pe toate directiile. Merg foarte bine pana la un moment dat. Cand dai mai mult in ele la un moment dat ori nu percepe urechea ( mentionez ca daca bagi degetele in urechi se aude lacrima) ori ceva e gresit. Nu se mai intelege mai nimic. Nu e clar....nu e curat....e un amalgam de sunete amestecate....de ce oare?

Back to top
sarac.lipit
Sun Jun 10 2018, 06:20PM

Registered Member #45
Joined: Thu May 29 2008, 12:31AM
Posts: 2435
echilibrarea unui sistem audio ...în general e făcută de cîţiva ingineri.
după ureche....cu boxe diferite, se poate face şi de novici...dar cu minime cunoştinţe despre boxe.
ca idee, este greşit să mai foloseşti bass la alte boxe cu bass... va ieşi o huială perfectă şi un amalgam de instrumente greu inteligibil....mai ales la volume mari.

pentru novici, ideale sunt boxele pe 3 căi cu amplificatoare separate. vrei bubuială, pui 2...3..4... şi poţi da în ele cît vrei că tot bine vor suna

amplificatoarele
în general nu au zgomot de fond, indicat e să fie folosite la maxim
din mixer vin toate zgomotele, inclusiv cel de fond, cu cît este volumul mai ridicat, acestea vor fi mai prezente, la un moment dat mergi pe roşu şi sunetul va intra în amplificator distorsionat...

sub sau bass... e folosit pe sistemele cu 2 căi ce pot tăia frecvenţele joase.

referitor la sisteme, scule, clape, microfoane...etc...
cele mai bune sunt cele care le ai şi ştii să le foloseşti la maxim, să scoţi absolut tot din ele. Orice altă discuţie despre scule, este marketing. de ex...puteam trece la korg de cum a apărut. personal nu-mi place sistemul de lucru, atenţia cu care trebuie manipulat, alimentat...etc...şi nu în ultimul rînd preţul...cînd cînţi şi în ploaie...

[ Edited Sun Jun 10 2018, 06:35PM ]


Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] set korg seria pa Posted by miki67 on 21 Jun : 19:23
De acord cu Minel.daca se mai si numeste ,,Bun,, atunci no coment


[download] RAKIC KRONOS 1/7 Posted by acery71 on 21 Jun : 01:54
Salut Alex ! Momentan nu dispun de set , nu promit nimic ,dar daca reusesc sa fac rost de el o sa il incarc pe site !O seara placuta la dumneavoastra !


[download] Viorel barlad pa3x din pa4x Posted by alex-lx on 21 Jun : 00:04
miki67,te-asi ruga sa faci acelasi lucru pentru detinatorii de pa2x? stiu ca e posibil cu korgpamanager 3.2... doar daca gasesti ceva timp. mersi


[download] RAKIC KRONOS 1/7 Posted by alex-lx on 21 Jun : 00:00
salut acery71,nu ai vrea sa uploadez aici pe site setul RAKIC KRONOS pentru kronos? mersi


[download] RAKIC KRONOS 1/7 Posted by acery71 on 20 Jun : 21:46
Salutare ! Am uitat sa scriu in descriere , este totul foarte complet si detaliat , dar trebuie sa descarcati toate fisierele pentru ca au legatura intre ele si sa dezarhivati impr [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap