Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio

<< Previous thread | Next thread >>
Sfat boxe!! dynacord sau fbt
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
Kmcoio
Fri, 13 May 2016, 09:40AM

Registered Member #8319
E o prostie sa comparati boxele dupa numarul de watti. Wattii nu arata puterea efectiva muzicala a boxei, ci consumul de energie electrica transformat in putere. Important la o boxa buna este SPL-ul (sound pressure level), care on multe cazuri este mai bun la o boxa de putere mai mica. In fapt, o boxa eficienta si care suna bine, deschide, este cea care are SPL cat mai ridicat si puterea in Watti cat mai mica. Plus ca numai niște necunoscatori si-ar alege boxele dupa puterea in watti si nu dupa SPL, fidelitate, filtraj, calitatea constructiei.

Back to top
pustiulica
Fri, 13 May 2016, 10:07AM

Registered Member #11427
Kmcoio a scris ...

E o prostie sa comparati boxele dupa numarul de watti. Wattii nu arata puterea efectiva muzicala a boxei, ci consumul de energie electrica transformat in putere. Important la o boxa buna este SPL-ul (sound pressure level), care on multe cazuri este mai bun la o boxa de putere mai mica. In fapt, o boxa eficienta si care suna bine, deschide, este cea care are SPL cat mai ridicat si puterea in Watti cat mai mica. Plus ca numai niște necunoscatori si-ar alege boxele dupa puterea in watti si nu dupa SPL, fidelitate, filtraj, calitatea constructiei.

Asa este @Kmkoio! De cate ori s-a discutat si rasdiscutat acest subiect, Wati vs SPL...
Oricum, singurele lucruri practice pe care le poti afla intr-un thread X versus Y sunt cel mult probleme tehnice si experiente ale utilizatorilor cu fiecare boxa in parte, in niciun caz care este mai buna, care se aude mai bine! Pe langa faptul ca este strict subiectiv raspunsul la intrebarea "care este mai buna?", posibilitatea ca cineva sa fi folosit suficient incat sa-si formeze o parere pertinenta, atat boxa X cat si pe cea Y, care oricum este tot subiectiva, este foarte, foarte mica!

Am mai spus-o si repet, cand vreti sa cumparati ceva, mergeti si probati cu mainile si ascultati cu urechile voastre!!! Dati o gramada de bani pe acele boxe/clape/sisteme! Platiti 5% din pret pe deplasare, pentru ca sansa sa luati ce va place este mare, reala!
Ce-mi place mie poate sa displaca altcuiva!
Exemplu personal: lui tata ii place sunetul RCF, mie nu, mie imi place HK Audio... si tata m-a educat, dar auzim diferit ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

[ Edited Fri, 13 May 2016, 10:08AM ]

Back to top
fantastic
Fri, 13 May 2016, 11:28AM

Registered Member #15640
Maviiiiii a scris ...

D-lite 15-3 e 4700 ron si corus 1.15 e undeva la 3200 ron..corusu nu suna bine?

Stiu ca D-lite 15-3 are acelasi difuzot de 15" cum gasesti si in seria VL 152, plus ca suna ff bine pentru orice gen de aplicatie fiind pe 3 cai.

Back to top
morys
Fri, 13 May 2016, 05:15PM

Registered Member #11120
Ia in calcul ca la D-lite 15-3 o sa ai probleme tot timpul cu driverele,cel putin la cele active, la cele pasive nu stiu daca au problema asta.

[ Edited Fri, 13 May 2016, 05:17PM ]

Back to top
fantastic
Fri, 13 May 2016, 09:36PM

Registered Member #15640
morys a scris ...

Ia in calcul ca la D-lite 15-3 o sa ai probleme tot timpul cu driverele,cel putin la cele active, la cele pasive nu stiu daca au problema asta.

Colegule la pasive nu sunt probleme !

Back to top
Serghei92
Sat, 14 May 2016, 12:24AM

Registered Member #12541
Până la urmă omul a întrebat care e mai buna din cele două...nici într.un caz alte propuneri, mai ales cu preț mai mare ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif țin să precizez o chestie. Am mers de mai multe ori la Suceava la magazinul vestit de muzică de la Bosanci. Acolo se primesc și cele defecte...adică chiar dacă nu ai garanție la produs, băieții te rezolva contra cost desigur. Niciodată nu am văzut Fbt la reparat. Dynacord am văzut trei în dăți diferite. Eu nu zic ca e ceva important, însă e bine de luat în calcul. Plus ca a mai zis și colegul de mai sus ceva de drivere...nah...

[ Edited Sat, 14 May 2016, 12:28AM ]

Back to top
Eduard1231
Sat, 28 May 2016, 10:37PM
Registered Member #15895
Parerea mea, pana acum, este ca fbt-ul iti scoate mult mai bine caldura vocii, media...

Back to top
sarac.lipit
Sat, 28 May 2016, 11:02PM

Registered Member #45
Da, sunt calde
Cãldura lor plus cãldura clapei roland...dâ caniculã...
Nu e compatibile
In schimb cu koargele se pupâ, 's mai uscate.

Cel mai important lucru în achiziționarea unui sistem audio este...unde-l folosești.
Pe un kobra de 3kw nu poți cînta la 50w. Se aude ca dracu'
Pentru 50w trebe o boxã de 100w
O boxã se aude cel mai bine la 70% din puterea maximã.
Puterea unei boxe/amplificator este puterea consumatã, nu cît scrie unu...altu pe etichete....bããã! Am o sculã de 500w!!! Și cosumã 10...

[ Edited Sat, 28 May 2016, 11:14PM ]

Back to top
korgg100
Mon, 30 May 2016, 03:15PM

Registered Member #12740
fbt parerea mea

Back to top
marinusi
Mon, 30 May 2016, 08:36PM

Registered Member #15515
dynacordu este mai bun

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF