Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Korg |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Seturi Korg PA4x !? |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
daddy |
|
||
Registered Member #241
albundy a scris ... Exact așa sunt acum băieții cu pa4x . Au invitații în primul rând la teatru si merg în adidași si trening . Dacă au făcut rost de invitații fără accesorii . Asta este o jignire făcută din pură invidie. Dacă unii își permit un instrument mai bun și îl cumpără înseamnă că sunt cocalari sau fraieri? Văd că ești de la Oravița. Numele următoare îți spun ceva: Sebi Roșca, Komlody, Raul Ștefoni, Raul Uncu, Nicu Olar? Ăștia sunt probabil, alături de încă vreo 2-3, cei mai buni organiști din Banat. Ăștia au schimbat PA3 cu PA4. Crezi că de fraieri au făcut lucrul acesta? Oamenii nu au nevoie de seturi de cumpărat pentru că își fac singuri seturi pe mâna fiecăruia. Cel mai bun set e cel pe care ți-l faci tu, pe mâna ta. Dacă nu ești în stare să îți personalizezi singur un astfel de instrument, asta înseamnă indolență, dezinteres și înseamnă totodată că nu-l meriți. Orice organist serios ar trebui să-și poată personaliza singur instrumentul. Samplere și ritmuri sunt pe internet cu duiumul. Nu e nevoie neapărat de alte samplere. E bine dacă ai de unde obține samplere noi , dar nu e o condiție sine-qua-non. PA4 sună cu totul altfel față de PA3 chiar și cu aceleași materiale încărcate. Dacă le egalizezi puțin, folosești FX-urile și le aranjezi tobele și tonurile interne folosite prin style-uri un set de PA3 bun va suna mult mai bine în PA4. Eu am avut PA3 și acum am PA4, am făcut mai multe comparații între cele două clape și știu ce vorbesc. Și nu spun numai eu acest lucru. Eu mi-am făcut setul singur și în PA3 și în PA4. Am mai făcut câte un schimb de samplere sau de styleuri și mi-am făcut clapele pe mâna mea. Dacă vrei, poți. Dar pentru unii strugurii sunt acrii... |
||
Back to top |
|
||
albundy |
|
||
Registered Member #10099
Scuze dar nu este nicio jignire . Este doar purul adevar . Sa-ti spun de ce. Inainte de Kronos, am avut si Trinity V3 si Triton Le si Triton Tr si M3 . In Kronos am samplere pe care le aveam in triton si in m3 . Cu 15 -20 de tonuri care cant . Unde e smecheria sau invidia? Ca am dat o caruta de bani ca sa cant tot cu tonurile de le-am avut pe modelele anterioare? Eu am facut doar o comparatie ca asa e si la pa-uri . Pt cateva functii in plus sau memorie in plus . Nu mai zic nimic ,daca e parere personala nu o sa o mai fac publica .Oricum hora ,sarba si maneaua, braul si geamparaua nu se schimba prea mult . Doar cate putin pe-acolo. Iar muzica usoara nu inveteaza nimeni alt gen . Ca tu si inca cativa iti faci singur ,asta este foarte bine, dar nu toti stiu sa isi faca . Unii doar canta si sunt foarte multi care canta bine dar nu au nicio taina cu chestiile astea despre tonuri si ritmuri . Oamenii ar vrea sa cumpere dar nu au ce . Sa cumpere ce? Setul lui Gerea care a trecut prin toate clapele din seria pa? Scuze Marius dar nu este o jignire, asta este adevarul ca 99% din clapele pa contin setul tau prin ele , pe langa alte seturi . Pun prinsoare ca si cei care creeaza singuri au ceva din setul tau .Pentru ca este bun . Seturi noi, nici vorba, doar ritmurile MG, MT,Viorel de la Barlad sau ceva din AD ,atat. La fel si samplere. Cine si de unde sa mai semplee .Si mai ales ce? Tambale,Braciu-uri ,tobe sau chitari? Sa fim seriosi . Daca vroiam sa imi iau pa4x, pana acum mi-l luam . Dar mai astept. Nu am de gand sa investesc 3000 de euro pentru niste samplere si ritmuri vechi .Sincer
|
||
Back to top |
|
||
daddy |
|
||
Registered Member #241
Încă o dată spun. Nu poți compara PA3 cu PA4. Soundul e diferit, adică tocmai ce contează la o clapă. Nu contează că ai același set, dacă egalizezi puțin sunetele pe track-uri, folosești FX-urile și le aranjezi tobele și tonurile interne folosite prin style-uri un set de PA3 bun va suna mult mai bine în PA4. Soundul la pa3 nu mi-a plăcut niciodată, dar nu am avut de ales. PA4 are soundul apropiat de Kronos, e altceva. Iar dacă spui că M3 și Kronos sună la fel nu pot decât să mă abțin de la alte comentarii și să înțeleg de ce crezi că PA4 și PA3 sunt același lucru. Am avut M3 acum vreo 5-6 ani, iar de vreo 3-4 ani am Kronos și știu ce vorbesc. Pe principiul că toate sunt același lucru, ar fi trebuit să cântăm numai cu Yamaha DX sau Roland G800, că doar tot folosim samplere din ele.
|
||
Back to top |
|
||
albundy |
|
||
Registered Member #10099
albundy a scris ... Scuze dar nu este nicio jignire . Este doar purul adevar . Sa-ti spun de ce. Inainte de Kronos, am avut si Trinity V3 si Triton Le si Triton Tr si M3 . In Kronos am samplere pe care le aveam in triton si in m3 . Cu 15 -20 de tonuri care cant . Unde e smecheria sau invidia? Ca am dat o caruta de bani ca sa cant tot cu tonurile de le-am avut pe modelele anterioare? Eu am facut doar o comparatie ca asa e si la pa-uri . Pt cateva functii in plus sau memorie in plus . Nu mai zic nimic ,daca e parere personala nu o sa o mai fac publica .Oricum hora ,sarba si maneaua, braul si geamparaua nu se schimba prea mult . Doar cate putin pe-acolo. Iar muzica usoara nu inveteaza nimeni alt gen . Ca tu si inca cativa iti faci singur ,asta este foarte bine, dar nu toti stiu sa isi faca . Unii doar canta si sunt foarte multi care canta bine dar nu au nicio taina cu chestiile astea despre tonuri si ritmuri . Oamenii ar vrea sa cumpere dar nu au ce . Sa cumpere ce? Setul lui Gerea care a trecut prin toate clapele din seria pa? Scuze Marius dar nu este o jignire, asta este adevarul ca 99% din clapele pa contin setul tau prin ele , pe langa alte seturi . Pun prinsoare ca si cei care creeaza singuri au ceva din setul tau .Pentru ca este bun . Seturi noi, nici vorba, doar ritmurile MG, MT,Viorel de la Barlad sau ceva din AD ,atat. La fel si samplere. Cine si de unde sa mai semplee .Si mai ales ce? Tambale,Braciu-uri ,tobe sau chitari? Sa fim seriosi . Daca vroiam sa imi iau pa4x, pana acum mi-l luam . Dar mai astept. Nu am de gand sa investesc 3000 de euro pentru niste samplere si ritmuri vechi .Sincer La lista aceea mai adauga-l pe peke si mai sunt . Fiecare canta pe ce vrea . Ideea este ca ca toate firmele pe langa clapa care o vand trebuie sa iti puna la dispozitie si un set. Nou nu tot vechi ca si clapa e noua . Ramane la aprecierea fiecaruia daca ia si setul sau nu. Unii poate isi fac ei setul . Altii doar canta si nu stiu sa faca seturi . Reclama se va face mereu . Ma rog. Daca noi ii invatam asa si dup-aia tot noi intrebam de ce nu se fac seturi . Zic si eu . Colegu are pa4x . Nu stie sa faca seturi. Doar canta. Ar cumpara set dar n-are ce . Daca era multumit de seturi dar nu e . Si totusi cine face un set nou nu ii va placea sa munceasca degeaba . Set cu totul nou . Seturi sunt la greu . De pa3x . Daca se aude mai bine pe pa4x atunci sunt foarte bune . Nu? |
||
Back to top |
|
||
albundy |
|
||
Registered Member #10099
daddy a scris ... Încă o dată spun. Nu poți compara PA3 cu PA4. Soundul e diferit, adică tocmai ce contează la o clapă. Nu contează că ai același set, dacă egalizezi puțin sunetele pe track-uri, folosești FX-urile și le aranjezi tobele și tonurile interne folosite prin style-uri un set de PA3 bun va suna mult mai bine în PA4. Soundul la pa3 nu mi-a plăcut niciodată, dar nu am avut de ales. PA4 are soundul apropiat de Kronos, e altceva. Iar dacă spui că M3 și Kronos sună la fel nu pot decât să mă abțin de la alte comentarii și să înțeleg de ce crezi că PA4 și PA3 sunt același lucru. Am avut M3 acum vreo 5-6 ani, iar de vreo 3-4 ani am Kronos și știu ce vorbesc. Pe principiul că toate sunt același lucru, ar fi trebuit să cântăm numai cu Yamaha DX sau Roland G800, că doar tot folosim samplere din ele. Colegu, nu am spus ca m3 si kronos suna la fel. Doar ca folosesc aceleasi samplere care le aveam si pe m3 care la randul lui au fost luate de pe triton , unele .singurele 2 samplere noi care le am si le folosesc sunt sax purcelan scos din setul lui costel de la turnu si violin yanev luat de la un bulgar din setul lui de kronos . Restul le aveam in celelalte modele . Stai ca mai am un clarinet din setul de pa4 x a lui marius talent . Ma rog , eu inchei discutia ca n-am 4 . De ajuns la struguri pot ajunge dar.nu vreau deocamdata. Ai dreptate , tonurile de DX sunt aceleasi , inainte se canta doar la noi . Alea nu ppt fi schimbate. In fine am terminat discutia. |
||
Back to top |
|
||
mariusnazi |
|
||
Registered Member #12940
albundy a scris ... Colegu, nu am spus ca m3 si kronos suna la fel. Doar ca folosesc aceleasi samplere care le aveam si pe m3 care la randul lui au fost luate de pe triton , unele .singurele 2 samplere noi care le am si le folosesc sunt sax purcelan scos din setul lui costel de la turnu si violin yanev luat de la un bulgar din setul lui de kronos . Restul le aveam in celelalte modele . Stai ca mai am un clarinet din setul de pa4 x a lui marius talent . Ma rog , eu inchei discutia ca n-am 4 . De ajuns la struguri pot ajunge dar.nu vreau deocamdata. Ai dreptate , tonurile de DX sunt aceleasi , inainte se canta doar la noi . Alea nu ppt fi schimbate. In fine am terminat discutia. Pune pe site Sax Purcelan in format kmp , te rog ! [ Edited Thu Oct 06 2016, 02:18PM ] |
||
Back to top |
|
||
mariuspantera |
|
||
Registered Member #8221
daddy a scris ... Încă o dată spun. Nu poți compara PA3 cu PA4. Soundul e diferit, adică tocmai ce contează la o clapă. Nu contează că ai același set, dacă egalizezi puțin sunetele pe track-uri, folosești FX-urile și le aranjezi tobele și tonurile interne folosite prin style-uri un set de PA3 bun va suna mult mai bine în PA4. Soundul la pa3 nu mi-a plăcut niciodată, dar nu am avut de ales. PA4 are soundul apropiat de Kronos, e altceva. Iar dacă spui că M3 și Kronos sună la fel nu pot decât să mă abțin de la alte comentarii și să înțeleg de ce crezi că PA4 și PA3 sunt același lucru. Am avut M3 acum vreo 5-6 ani, iar de vreo 3-4 ani am Kronos și știu ce vorbesc. Pe principiul că toate sunt același lucru, ar fi trebuit să cântăm numai cu Yamaha DX sau Roland G800, că doar tot folosim samplere din ele. Pune te rog un demo cu o sarba ,hora lucrata in pa4x sa auzim si noi soundul ala diferit! Niste reglaje si inserturi poti face si pe pa3x! Ce exista la ora actuala vorbesc de seturi, samplere suna identic si in pa4 si pa3! Pune un demo si daca e asa cum zici tu i-mi cer scuze public pana atunci " a mea e cea mai tare , frumoasa " e veche! Daca nu a mai incercat nenea Andronescu sa diferentieze soundul intre pa4 si pa3 cu setul lui si nu prea a reusit! [ Edited Thu Oct 06 2016, 03:36PM ] |
||
Back to top |
|
||
daddy |
|
||
Registered Member #241
Ca să poți face comparație trebuie puse înregistrări făcute și cu PA3 și cu PA4 cu aceleași ritmuri și tonuri. Ori eu nu mai am PA3. Eu nu prea cânt hore și sârbe cu ritmuri, ci manual. Altfel se cântă la noi decât la Moldova. La noi hora și sârba sunt cu totul altceva decât la Moldova. Și nu mă interesează să fac demonstrații nimănui și nici să fac reclamă vreunui brand sau clapei mele, fiindcă nu vând PA4. Eu am făcut niște constatări, ca unul care a avut multe modele de clape de top, a lucrat seturi în fiecare și care poate face niște comparații. Am avut Yamaha Motif ES, XS, XF, Tyros4, Korg M3, Kronos, PA3x și PA4x plus Roland FR7x și FR8x. Repet , am avut aceste clape pentru perioade destul de lungi de timp și am lucrat mult în ele seturi pentru zona mea folclorică și cred că pot face o comparație între PA3 și PA4. E o pură răutate să spui că PA4 sună la fel cu PA3. Dar, mă rog, fiecare spune ce crede sau ce vrea.
|
||
Back to top |
|
||
mariuspantera |
|
||
Registered Member #8221
Eu am pa4x pro, si nu am motive sa fiu gica contra! La muzica usoara, styluri interne, tonuri interne este intradevar altceva! Am incercat sa facem aceleasi setari si in pa3x dar nu am ajuns la acelasi sound! La muzica populara oricat de mult incercam sa gasim un plus la pa4x era in zadar ,sunau identic! Eram 7 oameni dintre care nici unul nu a simtit vreo diferenta! Acum , daca analizam sunetele in vreun spectometru sau mai stiu eu cum se cheama ,banuiesc ca erau diferente dar ce folos daca urechea umana nu le percepe! Vorbeam de un demo ,nu neaparat sa facem o paralela cu pa3x ,ci sa spunem da domle" alt sound! Am vorbit si cu Vasy Onica referitor la pa4x ! La avut timp de doua saptamani dupa care la dat inapoi spunând ca nu se merita diferenta atata timp cat poate sa faca si pa3-ul sa se auda la fel , vorbim de muzica populara ca pentru usoara are tyros 5 ! [ Edited Thu Oct 06 2016, 05:55PM ] |
||
Back to top |
|
||
daddy |
|
||
Registered Member #241
Uite cel mai simplu test: Încarcă un multisample de calitate în PA3 și în PA4 și asculta-le în sampler, unde nu sunt influențate de niciun alt reglaj și se va simți diferența între ele. E tocmai ceea contează. Folosește niște scule bune, nu DB, T-Box, Behringer, sau alte pocnitori. Testează pe Dynacord VL, XA, FBT Himaxx etc.
[ Edited Thu Oct 06 2016, 06:13PM ] |
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |