Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio
 
<< Previous thread | Next thread >>
Mixere digitale entry level
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
costel67
Fri Sep 13 2019, 10:44AM
Registered Member #16373
Joined: Wed Feb 15 2017, 01:33PM
Posts: 39
dorelclape a scris ...

Am postat eu o scena , poate va este de folos !


Salut dorelclape si multumesc pt scena care ai postat-o...chiar mi-a fost de folos. De curand am achizitionat un Midas MR12 deci sunt incepator in lucru cu mixer digital.Am reusit sa-l cunosc cat de cat pt a putea merge la cantare cu el dar ce nu pot sa inteleg este treaba cu BUS-urile.Am cautat pe net tutoriale despre asa ceva dar nu am gasit. Daca ai putea sa-mi explici cativa pasi despre cum se lucreaza cu BUS-urile astea raman recunoscator....multumesc !


Back to top
pustiulica
Fri Sep 13 2019, 11:26AM


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Posts: 1534
Salut @costel67,

BUS-urile sunt Output-uri, asa cum este si Main Mix (master). Corespondenta este BUS1 - AUX1, BUS2 - AUX2 si tot asa.
De obicei se folosesc pentru monitorizare. In acelasi timp pe fiecare dintre BUS-uri poti face un mix diferit al tuturor canalelor IN.
Cum se lucreaza cu BUS-urile: selectezi BUS1 si editezi fiecare intrare in parte asa cum o faci pe Master. Bineinteles, daca vrei sa folosesti functiile respective.

Sper sa te-am lamurit, daca nu, mai astept intrebari la obiect.
Marius

Back to top
costel67
Fri Sep 13 2019, 12:46PM
Registered Member #16373
Joined: Wed Feb 15 2017, 01:33PM
Posts: 39
pustiulica a scris ...

Salut @costel67,

BUS-urile sunt Output-uri, asa cum este si Main Mix (master). Corespondenta este BUS1 - AUX1, BUS2 - AUX2 si tot asa.
De obicei se folosesc pentru monitorizare. In acelasi timp pe fiecare dintre BUS-uri poti face un mix diferit al tuturor canalelor IN.
Cum se lucreaza cu BUS-urile: selectezi BUS1 si editezi fiecare intrare in parte asa cum o faci pe Master. Bineinteles, daca vrei sa folosesti functiile respective.

Sper sa te-am lamurit, daca nu, mai astept intrebari la obiect.
Marius

Despre bus-uri am inteles.Daca se poate sa-mi spui cate ceva despre DCA Group....multumesc !

[ Edited Fri Sep 13 2019, 12:55PM ]


Back to top
pustiulica
Fri Sep 13 2019, 02:18PM


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Posts: 1534
costel67 a scris ...

Despre bus-uri am inteles.Daca se poate sa-mi spui cate ceva despre DCA Group....multumesc !


DCA Group presupune crearea unui grup de canale aferente aceluiasi intrument sau aceleiasi zone de instrumente (cand ai grupuri de suflatori sau viori, de exemplu - oricum aici este mult de discutat). Alt exemplu practic: pe toba rece poti avea 5-7 microfoane. Le setezi pe fiecare in parte atat ca efecte cat si ca volum, doar ca in cantare pe anumite piese vrei sa scoti tobele in fata, toate, nu numai premierul sau fusul. Ca sa nu iei volum cu volum pe fiecare microfon aferent tobelor, le bagi pe toate intr-un grup si astfel poti modifica volumul grupului (DCA). Sau, intri cu clapa left-right in doua canale separate si pui ambele intrari intr-un grup pentru a controla in acelasi timp volumul, egalizatorul, atacul ambelor intrari, etc.

Sper ca te-au lamurit explicatiile mele.
Marius

[ Edited Fri Sep 13 2019, 02:20PM ]


Back to top
costel67
Fri Sep 13 2019, 08:08PM
Registered Member #16373
Joined: Wed Feb 15 2017, 01:33PM
Posts: 39
pustiulica a scris ...

costel67 a scris ...

Despre bus-uri am inteles.Daca se poate sa-mi spui cate ceva despre DCA Group....multumesc !


DCA Group presupune crearea unui grup de canale aferente aceluiasi intrument sau aceleiasi zone de instrumente (cand ai grupuri de suflatori sau viori, de exemplu - oricum aici este mult de discutat). Alt exemplu practic: pe toba rece poti avea 5-7 microfoane. Le setezi pe fiecare in parte atat ca efecte cat si ca volum, doar ca in cantare pe anumite piese vrei sa scoti tobele in fata, toate, nu numai premierul sau fusul. Ca sa nu iei volum cu volum pe fiecare microfon aferent tobelor, le bagi pe toate intr-un grup si astfel poti modifica volumul grupului (DCA). Sau, intri cu clapa left-right in doua canale separate si pui ambele intrari intr-un grup pentru a controla in acelasi timp volumul, egalizatorul, atacul ambelor intrari, etc.

Sper ca te-au lamurit explicatiile mele.
Marius

Mii de multumiri !

Back to top
padys78
Tue Sep 17 2019, 10:49PM

Registered Member #200
Joined: Fri Jun 27 2008, 01:23PM
Posts: 237
La clapa și alte dispozitive asemănătoare stereo se folosește funcția link.

Back to top
pustiulica
Wed Sep 18 2019, 12:37PM


Registered Member #11427
Joined: Fri Sep 28 2012, 01:47PM
Posts: 1534
padys78 a scris ...

La clapa și alte dispozitive asemănătoare stereo se folosește funcția link.


Asa este, la dispozitivele stereo este folosita functia link.


Back to top
costel67
Fri Sep 20 2019, 06:11PM
Registered Member #16373
Joined: Wed Feb 15 2017, 01:33PM
Posts: 39
pustiulica a scris ...

padys78 a scris ...

La clapa și alte dispozitive asemănătoare stereo se folosește funcția link.


Asa este, la dispozitivele stereo este folosita functia link.



Buna seara
As mai avea o intrebare legata de mixer midas mr12.....deasupra canalelor 11 si 12 scrie Hi-Z...ce vrea sa insemne ? Multumesc!


Back to top
angelitto
Fri Sep 20 2019, 06:36PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1056
Salut. Hi-Z = Hi impedance. Acolo se conecteaza chitari, basi, pickup, etc. Nu sunt adecvate pentru microfon, sau orga.

Back to top
costel67
Fri Sep 20 2019, 07:59PM
Registered Member #16373
Joined: Wed Feb 15 2017, 01:33PM
Posts: 39
angelitto a scris ...

Salut. Hi-Z = Hi impedance. Acolo se conecteaza chitari, basi, pickup, etc. Nu sunt adecvate pentru microfon, sau orga.


Multumesc !

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] S670_CMihai13 Posted by Mihai13 on 06 Dec : 12:40
Salut Ionursan,Daca le mai am separate le pun la download dar exista program de extragere ai putea sa-l folosesti.Sau incarci setul, intri in style creator si dai save pe stick pe [more ...]


[download] S670_CMihai13 Posted by ionursan on 06 Dec : 11:20
vreau sa-le pot cmiti de ăpe stic


[download] S670_CMihai13 Posted by ionursan on 06 Dec : 11:19
ajutama te rog cu stilurile aparte


[download] Set Yamaha Psr Posted by acery71 on 05 Dec : 08:42
Salut Mihai ,Eu nu am yamaha , dar cred ca pana la urma din curiozitate daca imi cade in mana ceva usat la pret bun o sa cumpar , sa vad modul de lucru al acestor clape . Setul es [more ...]


[download] Set Yamaha Psr Posted by ionursan on 04 Dec : 19:27
factil va rog pentru psr s 670 si postatil aici --mersiiii ...am mare nevoie





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap