Forums

Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Discutii generale

<< Previous thread | Next thread >>
Voi ce auziti?
Go to page       >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
pustiulica
Fri, 30 Jun 2017, 10:42AM

Registered Member #11427
Salutare tuturor!

Sunt un consumator frecvent de Radio, iar printre preferintele mele sunt Virgin si ZU. La serviciu, de multe ori imi place sa ascult "live-uri" postate pe youtube.
Acum ajung si la intrebare, sunt singurul care aude ca sunt foarte multe frecvente lipsa in inregistrarile astea? Eu nu aud aproape deloc medii-joase si doar o mica parte din medii. Aud sub-joase, joase, medii inalte si inalte.
Voi ce auziti?
Daca auziti ce aud si eu, de ce credeti ca sunt inregistrate astfel?

Marius

Back to top
sarac.lipit
Fri, 30 Jun 2017, 05:59PM

Registered Member #45
sunetul e digitalizat...
acum fiecare cu dejetu'lui, compresorul lui, programul lui, emiţătorul lui.
bine că avem EQ pe playerele auto... ce ne-am face fără ele?

personal ascult spectacolele live de pe stick...''prelucrate'' home made....

Back to top
victorr
Fri, 30 Jun 2017, 08:41PM
Registered Member #9068
Cum vrei sa sune un live? Basul se aude mai tare, ca are amplificator. Clapa se aude incet, ca nu e solist, ci are interventii, acompaniaza.
Vocea se aude cam distorsionat. Sau e limitat sunetul prin compresoare, sau de catre youtube, sau...e din cauza ca sunetul era la un volum prea mare acolo in incapere, iar sunetistul trebuia sa dea gain-ul mai mic la microfoane, ca suna compresat.

Back to top
ciury
Sat, 01 Jul 2017, 10:05PM
Registered Member #5922
Nu stiu cum si de ce dar Andra are voce f buna

Back to top
DCM
Sun, 02 Jul 2017, 10:02PM
Registered Member #16541
E cea mai completa voce din showbizz-ul romanesc!
LINK: Click aici !

Back to top
marand
Mon, 03 Jul 2017, 10:48PM

Registered Member #10506
1. Bateristul dă în tablele alea când vrea mușchii lui, peste voce, ../../images/emotes/yahoo/yahoo_shame_on_you.gif că el e solist!, nu fătuc-aia!Premierul este prost acordat și clopotul cinelului de bătaie sună ca talanga de la oi!
2.Clăparul are două clape degeaba, le folosește pe rând.Apare o sărăcire nejustificată pe zona cu break-uri,...și la min.2,23-2,25, când basul cântă sunetul si, (piesa este in Si MAJOR), el cântă sunetele si-re BECAR!!!(simultan) ../../images/emotes/yahoo/yahoo_not_listening.gif și-apoi, încercând să se corecteze, o dă și mai rău în bară - cântă do BECAR-re diez(simultan)! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_angry.gif Ce să-i faci... așa o fi „muzica” la BOCorești! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_hypnotized.gif
3.Basul are un timbru nepotrivit piesei și cântă ca începătorii...bum-bum, bum-bum...
4.Fetele din cor au vocea prea în spate și nu se aud omogen/acordat.
În asemenea condiții, solista nu este ajutată - „împinsă de la spate”, așa cum zic muzicanții și deși cântă bine, se aud în voce momente când nu este prezentă în piesă, ba la un moment dat se observă o ușuară grimasă de nemulțumire la adresa clăparului!

O asemenea piesă trebuie mult „gâdilată” până i se dă personalitatea adecvată, astfel încât să se audă MUZICA!

Așa că, după părerea mea, nu sunetistul poartă vina cea mare!Ce să-i facă sunetistul bateristului? Să-i acordeze talăngile și ceaunele?
Să-i cumpere clăparului de”ște și urechi?Să le dea la toți minte să învețe să gândească muzica?

Așa că...iese ce se poate....

Back to top
pustiulica
Tue, 04 Jul 2017, 10:40AM

Registered Member #11427
Salut @marand!

Multumesc pentru analiza fina si detaliata! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif
Nu ma asteptam la asa ceva, eu intreband la un nivel mult mai superficial, limitandu-ma, este adevarat, la masterizare, la ce a rezultat la final.

Back to top
sorinelf
Tue, 04 Jul 2017, 12:12PM
Registered Member #6305
Sunteti prea pretentiosi ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif daca nu v-a placut trupa de aia, cu siguranta va va place aceasta orchestra formata dintr un acordeonist ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif )
Oricum, vocea ei salveaza situatia.

Back to top
marand
Tue, 04 Jul 2017, 01:04PM

Registered Member #10506
pustiulica a scris ...

Salut @marand!

Multumesc pentru analiza fina si detaliata! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif
Nu ma asteptam la asa ceva, eu intreband la un nivel mult mai superficial, limitandu-ma, este adevarat, la masterizare, la ce a rezultat la final.

Și eu îți mulțumesc pentru apreciere!

În altă ordine de idei, am încercat aseară o „schiță” orchestrală a primei părți.Orchestrată așa cum îmi sună mie în cap și cum, de altfel, ar trebui să sune o asemenea piesă, ar ieși mare bombă!!
Și dacă și fătuca și-ar adapta, ici-colo, interpretarea, (funcție de această nouă orchestrație), ar ieși ceva trăsnet!

Dar de ce mi-aș pierde eu timpul pentru alții? ../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif N-aș avea altceva mai bun de făcut? Ba da! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_love_struck.gif

Back to top
sorinelf
Tue, 04 Jul 2017, 03:23PM
Registered Member #6305
marand a scris ...

pustiulica a scris ...

Salut @marand!

Și eu îți mulțumesc pentru apreciere!

În altă ordine de idei, am încercat aseară o „schiță” orchestrală a primei părți.Orchestrată așa cum îmi sună mie în cap și cum, de altfel, ar trebui să sune o asemenea piesă, ar ieși mare bombă!!
Și dacă și fătuca și-ar adapta, ici-colo, interpretarea, (funcție de această nouă orchestrație), ar ieși ceva trăsnet!

Dar de ce mi-aș pierde eu timpul pentru alții? ../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif N-aș avea altceva mai bun de făcut? Ba da! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_love_struck.gif

Ne-ai facut curiosi, si nu ai pus orchestratia... Daca ai timp, pune sa ascultam si noi. Multumesc.

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF