Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Yamaha Genos
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
DorelC
Sun Jan 14 2018, 02:31PM

Registered Member #15598
Joined: Sat Jan 02 2016, 01:58PM
Posts: 263
sarac.lipit a scris ...

La 4ooo mai vii de-acasã...

Lichituli si-a luat un prieten de la Gheorgheni! Saptamana asta ma duc sa vad, sa aud cum merge vaporul! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif M-a rugat sa-i trimit un mp3 cu text sincronizat. Era curios sa vada daca Genos afiseaza textul. A avut T5 si nu afisa lyrics din mp3. In sfarsit acum afiseaza si Yamaha textele. Ma gandesc ca la caruta asta de bani era chiar penibil sa nu faca treaba asta! O fac clape sub 1000 de euro!


[ Edited Sun Jan 14 2018, 02:31PM ]


Back to top
cozma1969
Sun Jan 14 2018, 10:08PM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 115
Mi se pare destul de amuzant, cand vrem sa dam valoare clapelor, doar daca are si cukta (oala cu presiune)!.....etc.
Nu este un punct forte, daca are Lyrics. Parerea mea. Daca influenteaza sau nu, modul de lucru in constructia clapei....nu stiu cat de profi poate fi o functie ca aceasta?....eu nu las caietul din mana , alegand afisajul textului pe dispaly. Am vazut caz, aproape sa se faca de ras, ca s-a intrerupt tableta cu textul.
Eu am Tyros 5, dar deocamdata nu am avut ocazia sa probez Genos. M-ar deranja (si asta nu schimba), daca nu ar avea alte posibilitati!....Lyrics, e pistol cu apa.

Back to top
FlorinM
Sun Jan 14 2018, 10:34PM
Registered Member #142
Joined: Fri Jun 20 2008, 10:39AM
Posts: 148
@cozma1969
Posibilitati nu prea are in plus fata de Tyros5, (cel putin nu majore, asta pe langa functia mono legato) doar un alt meniu!
p.s. cum am putea sa vorbim personal?

@DorelC
Dupa ce ai reusit sa o testezi, vino te rog cu o parere! Multumesc!Back to top
FlorinM
Sun Jan 14 2018, 11:11PM
Registered Member #142
Joined: Fri Jun 20 2008, 10:39AM
Posts: 148
Da, ar mai fi ca si functie noua, importanta, editorul de tobe, pentru fiecare element, cum are PSR S serie!

Back to top
cozma1969
Mon Jan 15 2018, 02:51AM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 115
Florine, la ce clapa te referi, cand spui lipsa editorului de tobe?...Genos sau Tyros 5?....ce anume doresti sa lucri la tobe?...(la T5 al tau?).

Back to top
FlorinM
Mon Jan 15 2018, 05:43PM
Registered Member #142
Joined: Fri Jun 20 2008, 10:39AM
Posts: 148
cozma1969 a scris ...

Florine, la ce clapa te referi, cand spui lipsa editorului de tobe?...Genos sau Tyros 5?....ce anume doresti sa lucri la tobe?...(la T5 al tau?).

Ma refeream la Genos, mai exact aici: LINK: Click aici !, pe pagina 7, ai Drum Setup Editor in clapa, (ceva asemanator cum are Korg, la modele mai noi, si cred ca acelasi lucru ca si in PSR S970 de exemplu), la asta m-am referit!

Clar ca ar mai fi cateva alte lucruri noi la Genos, dar pentru mine, cel mai mult ma intereseaza, cele pe care le-am dezvoltat deja, iclusiv si editorul de tobe in clapa!

Sunt curios sa aud si parerea ta, dupa ce o testezi (asta ca si detinator, inca, de Tyros5)

p.s, cum as reusi sa ajung sa vorbesc cu tine ceva privat?


Back to top
victorr
Mon Jan 15 2018, 06:11PM
Registered Member #9068
Joined: Tue Mar 16 2010, 10:05PM
Posts: 905
E misto optiunea aia de editare tobe. Poti sa panoramezi cinelele stanga-dreapta, sa modifici pitch la toba mare sau la premier in functie de ritm, sa setezi un reverb mai mic sau mai mare in functie de elementul din setul de tobe.

Back to top
cantlaclapa
Mon Jan 15 2018, 08:58PM

Registered Member #10487
Joined: Thu Oct 13 2011, 08:22AM
Posts: 837
am ascultat de o saptamana si de fapt am si cantat putin pe genos
bine cantat vorba vine ca eu am deja 3 ani de cand nu am pus mana pe un instrument....deci am chinuit=o cum se zice
nu am avut timp sa butonez dar asa ca impresie de impact pot sa spun ca e frumoasa tare clapa si la ceea ce are ea ca tonuri si styluri din fabrica suna BESTIAL nu exista termen de comparatie cu nici o clapa. totusi m=am suparat ca voiam sa schimb octava la un ton de bas semplat ce era in style...si nu poti sa o faci decat daca intri in record sau style edit ....ceea ce nu mi se pare ok cel putin asa spunea cel a cui era clapa...si zicea ca modul de lucru este tot la fel cu modelele anterioare si anume ca depinzi si de calculator si softul de editari de la yamaha...dar per ansamblu am fost incantat de clapa ca sound si ca aspect

Back to top
cozma1969
Tue Jan 16 2018, 12:40AM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 115
M-am saturat sa am parte la discutiile pe tema clapelor NEWS, ca apoi sa para ca suntem invidiosi, si zicala strugurilor acrii, sa ne fie pusa pe frunte. Este adevarat ca, din ce auzim demo pe you tube, nu este decat partial decisiv. Pana nu o avem pe mana, nu putem fi decisivi....si chiar atunci nu ajunge, decat dupa achizitionare. Parerile sunt impartite, deoarece foarte multi clapari, dau nota pe criteriile samplerelor pentru folclorul romanesc.....nu mai complectez nimic.
Cand am avut Tyros 4 (varianta EDITION, neagra), am dorit mult varianta 76key, si am trecut pe T5, pentru octava in plus, si un sound mai bun (unii sustin ca suna ca T4....nu e adevarat). Cand spuneam asta, detinand T5, unii mi-au sarit in cap, ca o laud prea mult...ca apoi aceiasi clapari sa achizitioneze T5!!!! ...nu am mai spus nimic. de aceea nu mai discut prea mult.
Parerea mea personala: Pana nu exploatez la maxim Tyros 5, este inutil aruncand banii pe un Genos, care este partial diferit de T5!. Nu mai pot discuta fara sa o detin, sau butonat la maxim. Ce aud pe you tube, pot dovedi la orice ora, ca: realizez aceleasi artificii si pe T5 a mea.
Nu ar fi corect, sa nu apreciez REVO DRUMS. (care este cireasa lor de pe tort).....si poate, alte mici chestii, ca ceva samburi de pruna in plus! Aaaaaaa!, de notat pe you tube, si "Jocul de scena" al prezentatorilor, care ajuta cand nu prea au ce prezenta...ca News!..Distragerea atentie face parte din truc.

...............................................................................
Suntem prea mici. Nu se vrea construirea clapelor ideeale!
Trebuie sa ne multumim cu ce avem, altfel lucram o viata pentru cumpararea clapelor. (exemplul meu, la cele 27 de clape achizitionate).
Sunt unele aspecte care ma enerveaza tare la demo pe you tube cu Genos. Daca urmariti cu atentie, toate stylesurile au un reverb exagerat. Se foloseste mult bateria REVO, sau bateria cu WAVE....ca sa impresioneze. Altfel, se vede de la mare distanta, ca suna ca si un Tyros5!....Design diferit (care nu ma intereseaza). Toate demourile pe you tube, au activat compresorul...(un mare secret...inteligenti).
DRUM SETUP EDITOR, este "pistol cu apa". Fac asta si pe Tyros 5, in functia STYLE CREATOR.
De fapt, am anticipat asta,...ca smecherii nostri de la Yamaha, vor scoate firimiturile din STYLE CREATOR din Tyros 5, si le vor pune pe masa lui GENOS, ca si functie noua....sarmanii detinatori de Tyros 5, care nu ajung sa manance pe paine, sa cunoasca STYLE CREATOR, nu isi dau seama ce bijuterie de style se realizeaza!. (schimbi toba mare, schimbi premierul, dai coloratura, fiecare component din rithm il modifici cu matematica saisprezecimii....cobori orice la octava (facand asta in special cu Basul, ai dat clasa la style cu +90 la suta), reverb (folosind trucul cu reverbul ROOM, si iti vine toba in fata)...chorus reverb (si tot ce modifici, se expandeaza, creeand o stereofonie virtuala, si bateria devine sticlata). Am spus ca pe Genos, si nu numai...Yamaha foloseste mult reverbul, care in mod invaziv pe style, strica foarte mult.
Adevarat ca se poate modifica un style si in MIXING CONSOLE, dar foarte limitat. Tot secretul este in STYLE CREATOR.. Sa ajungi sa faci fiecare din cele 4 MAIN din Style, sa aiba volume diferite pe fiecare instrument, in functie de piesa care folosesti, este o mare realizare. In MIXING CONSOLE, este o limita...sa face ca si in mod GLOBAL pe Style....sunt multe aspecte, ce le putem descoperii, doar lucrand pe clapa respectiva. Daca asteptam mereu sa ni se spuna, si nu lucram personal, nu crestem. Asta spunea candva si AD, si nu gresea deloc. Apare problema gustului care este diferit, dar asta nu e o piedica de a exploata clapa...Iti dai seama de nivelul fiecaruia, cand vezi ca au cumparat Tyros 5, si pun intrebarea: cum gasesc LEFT HOLD?....ce sa mai discuti despre STYLE CREATOR?..(niciodata). Am uitat de functia ASSEMBLY. O bijuterie, sa faci COPY TO, COPY FROM....si sa o faci cu gust!....nu sa faci sa fie facuta, ca sa umplii trackul.
Pffff! MULTI PAD CREATOR: Inginerie curata!
Ma opresc. Acum lucru la un Style din GENOS, facut pentru Tyros5. Il butonez in STYLE CREATOR, si o sa va pun Demo, ca sa vedeti, sa auziti, sa intelegeti....multe!..evident, pe gustul meu....mentionand ca, nu am Flash Ramul, deoarece astept sa achizitionez cel de 2gb. Am in posesie material de peste 1gb, doar seamplere de Drum. Momentan, folosesc doar ce este in clapa.
[ Edited Tue Jan 16 2018, 01:08AM ]


Back to top
FlorinM
Tue Jan 16 2018, 01:54PM
Registered Member #142
Joined: Fri Jun 20 2008, 10:39AM
Posts: 148
@cozma1969
Cornele. multumesc pentru interventia ta!
Referitor la cele scrise de tine, am vazut si eu discutiile in care T4 era bomba pe langa T5, mai apoi (cand au achizitionat T5-ul), era bomba nucleara T5 pe langa T4! Asta nu imi place nici mie, a fi asa!
Am, mentionat si eu, dupa ce am testat-o mai amnuntit, ca Real Reverb e acum in varianta Real Reverb+ in Genos si e folosit pe aproape toate Stylurile! Deci e un Reverb enorm pe Styles fata de T5! dar e vorba tot de acelasi efect, deci nu e ceva nou in Genos.

Drum Setup Editor, e clar ca nu poate face ce poate Style Creator, dar e o forma rapida de a modifica tobele, cand se doreste, parerea mea.

In Style Creator, lucrez si eu, in special pentru tobe, la Grove, apoi la Dynamics acolo poti seta sa dai grasime (nu gluma) la tobe si suna tottal diferit fata de ce e original de la Yamaha (probabil tu sti asta)! Dar as vrea si alte secrete care unii le stiu despre Tyros, sa le aflu si sa le aplic! In special ma intereseaza cum pot inbunatati basul!

Si acum eu ma intreb: de ce nu au facut/programat si ei asa ceva de la bun inceput si ar fi sunat si Tyros pe tobe a live? Nu cumva s-a lasat loc de jonglare pt noile modele, ca sa poata, fara efort, scoate modele "noi" pe piata?

Pentru mine insa, (stiu ca pentru tine Cornele nu e asa) e un mare plus Touchscreen-ul! Eu personal as lucra mult mai rapid cu el, la teste am realizat acest fapt din plin, mi-a placut, NU insa calitatea lui! Parerea mea!
Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Orchestre Yamaha Posted by Kmcoio on 06 Apr : 19:40
Mulțumesc frumos! Le descarc imediat și îmi fac de cap!


[download] alex set pa3xpro Posted by arghir on 06 Apr : 14:47
salut sunt deja inscris pe accest site dar nu mai imi da voie sa trimit seturi nici casa le descarc nustiu ce sa intaplat ca am respectat toate regurile o singura data am tras un p [more ...]


[download] Set Korg Pa600 - Adi302004 Posted by Lazar2020 on 04 Apr : 20:19
Adi nu pot sal descarc,nu poti sa mil pui tu pe -email- multumesc anticipat...multa sanatate


[download] Set Korg Pa600 - Adi302004 Posted by Lazar2020 on 02 Apr : 03:59
Multumesc pentru set Adi,multa sanatate...


[download] psr630 bun Posted by ionursan on 01 Apr : 20:05
e slabut setu baet

Facebook page

Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.roSiteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap