Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio
 
<< Previous thread | Next thread >>
Curent trifazic pentru echipamente
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
AndreiPopa
Thu Feb 01 2018, 09:11PM

Registered Member #15172
Joined: Mon May 04 2015, 03:08PM
Posts: 86
Buna seara. Am vorbit recent cu o firma de sonorizare la un eveniment, si ei au spus ca folosesc curent trifazic, aveau destul de multe boxe active RCF si au spus ca e mult mai sigur. Ceea ce nu am inteles eu, este cum transform curentul de 230V in 380V? Am vazut ceva de genul "Botex PSA 321" pe un site, dar tot nu inteleg prea bine cum functioneaza, imi puteti explica mai bine?
Multumesc!

Back to top
CrysMM
Thu Feb 01 2018, 09:24PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Posts: 570
Curentul trifazic are 3 faze si un nul. El se instaleaza de catre electrica, nu il convertesti tu din monofazic. Ca sa obtii 380 ai nevoie de 2 faze si un nul. Ce sa faci cu 380? Sa legi boxele la el sa bubuie?

Aparatul de care zici tu, Botex PSA 321, este un distribuitor de curent. El se leaga la o retea trifazica, deci la locatia ta trebuie sa ai retea trifazica. Aici aparatul te ajuta avand iesiri monofazice pe care le poti folosi la echipamente.

Se foloseste retea trifazica daca ai nevoie de putere mai mare. De ex. Reteua electrica monofazica, poate da un maxim de 6 kw. Acum ca sa nu te ajute acesti 6 kw, ai nevoie de 15 boxe RCF de 15" active, astea au un consum in jur de 400W fiecare.

In principiu, trebuie sa ai la locatie curent trifazic la care sa te legi cu aparatul ala.

Ai asa de multe scule de ai nevoie de trifazic?



Back to top
ym_dx21
Sat Feb 03 2018, 07:30AM

Registered Member #10570
Joined: Tue Nov 08 2011, 06:06PM
Posts: 274
ca sa obtii 380 v....mai exact 400 volti cum este standardizat acum , ai nevoie doar de doua faze si se numeste tensiune de linie. In ce sens este mai sigur ? ca nu inteleg....in momentul in care iti pica reteaua trifazica , automat pica si cea monofazica ,pentru ca tensiunea monofazica este formata dintr-o faza si un nul din cea trifazica ....daca la asta te referi ...eu sincer nu am auzit de sisteme de sonorizare alimentate bifazic , totusi puterea ar fi mai mare , probabil ca au scos si asa ceva ,stiam ca se foloseste doar industrial (aparate de sudura , plite etc.) . Oricum ,exista ridicatoare de tensiune sau invertoare cu forma de unda sinusoidala dar la puteri mari sunt si destul de scumpe. Daca sursa de alimentare a sistemului de sonorizare se alimenteaza trifazic adica 3 faze +nul , atunci nu gasesti convertor din 230 in 400 . Pentru asa ceva se foloseste ori generator trifazic ori retea trifazica si asta pentru ca puntea redresoare din sursa este trifazata.

Back to top
AndreiPopa
Sat Feb 03 2018, 10:25AM

Registered Member #15172
Joined: Mon May 04 2015, 03:08PM
Posts: 86
Eu nu stiu, tocmai de asta intrebasem, ca am auzit la aia.

Back to top
CrysMM
Sat Feb 03 2018, 11:53AM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Posts: 570
Avand in vedere ce scule vrei sa cumperi, adica 2 boxe active, mixer, + ce mai ai pe acolo, ideal ar fi un UPS de 2000W. Are si functie de stabilizator, are acumulatori, in caz ca scade puterea la priza brusc, porneste nu stiu ce compresor la locatie, UPS-ul compenseaza, in caz ca pica electricitatea pentru o secunda, nu se opresc sculele sau nu le afecteaza, in caz ca pica eelctricitatea pentru o perioada mai lunga, ai timp sa inchizi sculele in siguranta.

Acum sa fim realisti, un UPS bun de 2000W costa, si cand spun costa, vorbim de 2000 lei. Un stabilizator bun de 2000W la fel, sub 800 lei nu prea gasesti.

Back to top
pyry
Sat Feb 03 2018, 06:21PM

Registered Member #16844
Joined: Tue Nov 14 2017, 04:41PM
Posts: 36
de obicei firmele de sonorizare merg cu un grup electrogen ,al lor. sau inchiriaza .380 e un curet trifazic adica ai 3 faze si un nul deci poti folosi ca sa zic asa 3 circuite de 220 ca sa nu incarci instalatia sau cum spun uni sa o echilibrezi ....sunt profi oameni stiu ei ce fac au un intreg staff tehnic ...

Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set YAMAHA PSR EW400 Posted by cipri on 22 Sep : 20:38
Multumesc.


[Content] Cereri pentru acces la descărcări fișiere de pe site Posted by Fulgerdan on 22 Sep : 00:29
Vreau și eu acces la un download va rog frumos


[download] set maramures si ardeal Posted by bghenadii on 21 Sep : 16:29
Pentru ce Korg e setul?


[download] SetCM-01.06.2018.SET Posted by dutu on 21 Sep : 15:13
Salut,o rugaminte,merge si pe pa3?


[download] Set AD&MC V2 Pa1000 Posted by CrysMM on 21 Sep : 14:11
Nu se poate copia nimic de pe micro sd, daca era asa simplu nu se mai complica cu criptarea.





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap