Forums

Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio

<< Previous thread | Next thread >>
Mixer Presonus StudioLive AR12c
Moderators: admin, pustiulica, angelitto
Author Post
nandor
Fri, 20 Feb 2026, 05:08PM
Registered Member #1702
Foloseste cineva acest tip de mixer analog?

Back to top
CasiClaparu
Sat, 21 Feb 2026, 10:26PM

Registered Member #18698
Salutare, am făcut și eu un mic research despre acest mixer și vin cu aceste detalii care sper să te ajute.

- există mulți oameni care folosesc PreSonus StudioLive AR12c și sunt mulțumiți de sunetul clar și preamplificatoarele bune.
Mixerul este apreciat ca fiind ușor de folosit pentru home-studio, repetiții sau spectacole mici.
Unii utilizatori au avut însă probleme de fiabilitate în timp, dar în general părerea despre el este pozitivă.

Îți las mai jos și niște pro și contra care sper să te ajute și acestea:

PRO:
- are preamplificatoare XMAX
- înregistrează pe SD sau pe PC cu cablu usb type C

CONTRA:
- probleme de fiabilitate sau defecte hardware în timp

[ Edited Sat, 21 Feb 2026, 10:27PM ]

Back to top
nandor
Sun, 22 Feb 2026, 12:52PM
Registered Member #1702
Multumesc pentru raspuns! Probleme in timp inseamna folosirea de foarte multe ori la cantari, evenimente, sute de ore de folosinta? Am un Soundcraft UI12 digital si un Soundcraft Signature 12. Poate fi comparat cu acestea?

[ Edited Sun, 22 Feb 2026, 12:54PM ]

Back to top
CasiClaparu
Sun, 22 Feb 2026, 05:53PM

Registered Member #18698
După un alt research vin în ajutotur tău cu următoarele informații:

Problemele în timp apar mai ales la folosire intensă (multe concerte, sute de ore de folosință), nu la utilizare ocazională în studio sau repetiții.
PreSonus StudioLive AR12c este un mixer hibrid bun pentru studio și evenimente mici, cu avantajul înregistrării pe USB/SD.
Față de Soundcraft Ui12 (digital, control Wi-Fi) și Soundcraft Signature 12 (analog clasic), AR12c este comparabil ca sunet, dar nu la fel de robust pentru turnee grele.
Pe scurt, pentru uz moderat este o alegere bună, dar pentru *live intensiv Soundcraft rămâne mai sigur.

*live intensiv = mă refer în acest context la faptul că îl folosești de 3-4 ori pe săptămână la concerte

Back to top
CasiClaparu
Sun, 22 Feb 2026, 05:55PM

Registered Member #18698
Contează foarte mult și pentru ceea ce ai dori să îl folosești. Pentru că fiecare mixer are avantajul și dezavantajul lui să zic așa.

Back to top
CrysMM
Mon, 23 Feb 2026, 01:00PM

Registered Member #16489
M-am jucat cu unul 2 ore anul trecut. Sa fugi de el, cauta altceva. Are o gramada de probleme, le enumar aici pe cele mai importante.

Potentiometrele liniare sunt de proasta calitate, se aud tot felul de zgomote in boxe atunci cand modifici volumul. La fel si la modificari parametri bass, medii, inalte. Mixerul in general are un zgomot de fond mai pronuntat. Efectele pentru voce nu mi-au placut. Sa ai un sunet cat de cat pe microfon trebuie sa tii gain-ul undeva la peste 55 - 60 %. Inregistrarea pe SD este dezastruoasa, numai zgomote de fond, pocnituri pe inregistrare. O alta problema este raspunsul la potentiometre, exemplu cel de FX efect, se cunoastea ceva abia dupa 50%...

Mentionez ca mixerul era nou, atunci scos din cutie.

Un handicap este si lipsa compresorului, dar din cate vad, lipseste la multe mixere din gama asta de pret. Pentru mine conteaza compresorul, de asta insist pe el.

Toate testele le-am facut pe boxele mele Presonus AIR15, cablurile mele ce le folosesc cu AIR15 si mixer RCF L-pad16, microfoanele mele Line 6, deci exclus sa fie probleme de boxe, cabluri sau microfoane.

Sa te feresti si de modelele de la RCF, am testat modelele mai noi, dezastru si astea. Efectele nu mai sunt la fel ca la modelele vechi, nu reusesti sa scoti un sunet decent din microfoane, trebuie sa cresti mult gain, peste 65%, si de aici apar alte probleme.

Oferta pentru mixere analog la pret decent este destul de redusa.

Acum conteaza si ce vrei sa faci cu el, pentru ce-ti trebuie mai exact. Studio, inregistrari, live, live+inregistrari....

Din ce am testat in ultimii ani, in gama asta de pret, mi-a placut RCF L-pad 16, il si detin, dar nu se mai fabrica de ceva ani, si Soundcraft EFX12, asta nu are compresor, dar in general este ok. Acum mai sunt si altele laudate, Allen & Heath, Mackie dar nu am avut tangenta cu ele.

O alta functie buna la un mixer, este media parametrica. Ajuta mult pe canale atat la voce cat si la instrumente.

Ce mi-a placut mie la o formatie, un mixer digital Behringer. Are o gramada de functii si reglaje, pana la 4 efecte diferite pe un canal cu tot felul de parametri. Cu o tableta mare si ceva rabdare poti scoate performanta din el.

[ Edited Mon, 23 Feb 2026, 01:03PM ]

Back to top
nandor
Tue, 24 Feb 2026, 03:37PM
Registered Member #1702
[/link]

[ Edited Tue, 24 Feb 2026, 03:43PM ]

Back to top
nandor
Tue, 24 Feb 2026, 03:39PM
Registered Member #1702
[quote]
Multumesc Crys MM! pentru detalii. Intr-adevar am avut si Behringer digital si era foatre bun, mixerele Roland nici mie nu mi-au placut. asa ca raman la Soundcraft. Da, trebuie tableta mare si rabdare, cum ai zis pentru un mixer digital. Sunt uimit, cum in descriere este altfel, parea foarte bun.

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF