Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha

<< Previous thread | Next thread >>
Tyros 1 sau psr ?
Go to page   <<      
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
elgi
Tue Sep 22 2009, 03:22PM

Registered Member #196
Stimate domnule Cminor, eu nu am dat şi nici nu vreau să dau clasă la nimeni, pe simplul motiv că nu am cu ce! Ce ştiu eu este doar o mică introducere la temă, am atins doar cu mâna prima picătură de apă din întâiul val al nesfârşitului ocean al tehnicii muzicale, nimic mai mult! Am vrut doar să îl informez concret, corect şi la obiect pe domnul Sâmbătaru, întrucât domnia sa nu cunoştea, probabil, aceste câteva aspecte. Faptul că m-am cam întins cu explicaţia, asta e cu totul alt aspect, dar a fost doar din intenţia de a explica ce şi cum stă treaba domnului ce avea o anumită nelămurire, nicidecum ca să dau lecţii cuiva... Dumneavoastră sunteţi cel care aţi făcut lucruri mult mai serioase decât mine în domeniul educaţiei tehnico-muzicale (tutorialele de la Cubase şi Reason şi sunt sigur că vor mai urma şi altele). Nutresc doar speranţa că acum dl. Sâmbătaru s-a edificat asupra celor discutate.
Stimă şi respect la tătă lumea!!! ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_hug.gif

Back to top
abdon
Tue Sep 22 2009, 05:09PM

Registered Member #1425
Mda Mister eLGi, sunt foarte multumit de detaliile pe care nu le stiam, cunosteam, era un mister adanc pentru mine, si iti multumesc pentru toate detaliile ce le-ai pus la indeman mea, de a le citi. Macar cu cititul sa raman, daca nu imi permit mai mult de atat, adica de intra in posesia unei astfel de "clapa", eu am spus ce am stiut, si tu ai facut la fel, si din nou iti multumesc, ca nu am sa mor prost, doar ca tonul a fost chiar peste "un pic ridicat", mai ales ca mai luat cu "domnul", ceea ce ne face sa ne tinem la distanta, si sa fim reci unul fata de altul, e normal ca daca nu ne cunoastem, sa fi suparat asa, pe un nestiutor ca mine, numa ca subiectul acesta as fi dorit sa ne apropie, sa ne imprieteneasca. Totusi, inchei prin a-ti multumi inca odata pentru informatie!

[ Edited Tue Sep 22 2009, 05:12PM ]

Back to top
elgi
Tue Sep 22 2009, 05:37PM

Registered Member #196
Maestre Sâmbătaru', cuvântul "domn" este unul frumos, pe care îl folosesc în sensul lui cel mai pur şi nicidecum preiorativ! Eu folosesc această titulatură cu toţi membrii site-ului, tocmai din respect şi pentru o frumoasă înţelegere şi colaborare! Poate ai înţeles matale că l-am folosit pe un ton chiar peste "un pic ridicat", cum zici matale. Ai interpretat greşit! Despre diferenţele dintre cele două clape ar mai fi multe de spus, începând cu băncile de MSB, LSB, trecând prin Sys Ex-urile pe care le pot pricepe fiecare dintre cele două modele şi (ne)terminând cu claviatura. Doar că nu am vrut să intru în detalii tehnice care poate ar fi plictisit pe mulţi şi poate te-ar fi băgat doar în ceaţă, fără să aducă lumină, ci mai degrabă neînţelegeri şi mai mari în explicaţiile mele. Am spus doar strictul necesar într-un limbaj, sper, pe înţelesul tuturor. Scuze încă odată dacă ţi s-a părut că am vorbit de sus, nu îmi stă în caracter să fac asta; dovadă stau zecile de contribuţii pe forum în care nu cred că am jignit vreodată o persoană, ci întotdeauna m-am limitat în a exprima o opinie tehnică.
Îţi doresc să dea Bunul Dumnezeu să ai şi tu parte de o clapă Tyros din asta şi să ştii să o stăpâneşti la adevăratul ei potenţial. Până atunci succes şi cu acest PSR 3000, să o stăpâneşti sănătos! Şi îţi mai doresc două lucruri, domnul meu ( 891_schilder_46.gif ../../images/emotes/yahoo/yahoo_worried.gif S - iar m-am scăpat cu "domnul" - mea culpa, dar nu e din răutate, ci aşa mi se pare frumos să vorbească doi oameni): sănătate trupească şi mântuire sufletească Dumnezeu cel Bun şi Milostiv să îţi dăruiască!
Stimă şi respect!

[ Edited Tue Sep 22 2009, 05:43PM ]

Back to top
abdon
Tue Sep 22 2009, 06:31PM

Registered Member #1425
faptul ca tyros 1, pe o clapa suna 24 de sunete, ca si clapa cu aranjor, este de o permformanta foarte inalta, nustiu nici lucrul acesta, au si celelalte firme, ca si roland, korg, ketron, asa performanta, tinand cont si de pret, si ca tyros 1 are si ritmuri. elgi, atunci cred ca indiscutabil, sunetele prelucrate, editate, se pot folosi in ritm, si negative .

Back to top
cminor
Wed Sep 23 2009, 08:17AM

Registered Member #55
hai ca am fost inteles gresit Laurentiu....
Ma refeream ca asa cum eu sunt fan Cubase, si Matrafox Roland, tu esti cu Yamaha ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

party_19.gif

Back to top
elgi
Wed Sep 23 2009, 01:15PM

Registered Member #196
Numai bine tuturor! Pentru Sâmbătaru: din câte ştiu eu, la Yamaha, înafară de seria Tyros 1, 2, 3, se mai pot pune 32 de tonuri simultan pe seria Motif XS, dar ţinând cont că XS-ul nu este arranger, ci sintetizator, cred că era de aşteptat. La Roland, din câte ştiu (dl. Matrafox poate să îţi confirme sau să infirme) se pot pune 2 sau 3 tonuri, în funcţie de model (2 la seria EXR, E 2, GW 7 şi 8, dar şi la E 50 şi E 60, iar 3 se pot pune la E-80; la categoria sintetizatoare, din câte ştiu se pot pune pe Fantom-uri maxim 4 tonuri; dacă greşesc cumva, îmi fac mea culpa anticipat). La Korg se pot pune maxim 48 de tonuri, numai că dacă aduni prea multe şi vrei de exemplu să mai foloseşti şi ritmul peste aceste tonuri, crapă placa de sunet, nu le poate duce pe toate şi nu ai nici un folos din ele (limitându-se la polifonia maximă de 62 la PA1, 120 la PA800 şi PA2, în timp ce la seria Tyros este de 128). Cât priveşte Ketron, se pot pune doar 2 simultan din ce am citit în cartea tehnică de la Audya (o clapă bună, făcută de buni muzicieni şi sunetişti, dar gândită cu fundul din punct de vedere al finalizării tehnice, în paranteză fiind spus - părerea mea, nu mi-o luaţi în nume de rău...).
Referitor la partea a doua: da, tonurile prelucrate pot fi folosite atât în live, în style, cât şi în songuri (negative format MID).
Doamne ajută la toată lumea!

Back to top
cminor
Wed Sep 23 2009, 01:59PM

Registered Member #55
La Fantom se pot pune 4 layere stereo / 8 mono de tonuri pe un program/patch.
Polifonia este de 128 de note, si se pot asigna pana la 3 MFX plus 2 send FX.
Per total poti face o combinatie de 16 canale midi x 8 layere mono sau 4 stereo.
Poti lucra (eu asa cant live) cu 8 canale pe lower (GW7) si 8 canale pe upper).
E mai complex.
Velocitatea este intre 1 si 128, cu posibilitatea de asezare atat pe layere cat si pe multimape la samplere.

Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF