Forums
Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Profesor de orga ! |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
victor_dumitrel |
|
||
Registered Member #1798
Salut !! Cant de 3 ani , am o clapa Yamaha PSR S900 si as vrea sa stiu daca gasesc in Bucuresti un profesor ,de preferat lautar care sa ma mediteze .Multumesc !!! Astept un raspuns de la voi . O zi buna tuturor [ Edited Sat Jan 30 2010, 01:39PM ] |
||
Back to top |
|
||
Cristi Ciobanu |
|
||
Registered Member #1139
sfatul meu e sa incerci sa urmezi cursurile scolii populare de arta!
|
||
Back to top |
|
||
victor_dumitrel |
|
||
Registered Member #1798
Am vorbit cu cineva care a facut acolo + cu o profesoara ...nu dau nume ...si nu se merita
|
||
Back to top |
|
||
Sandor |
|
||
Registered Member #8834
Buna, stie cineva un profesor de pian in Satu Mare?
|
||
Back to top |
|
||
lupica |
|
||
Registered Member #1308
fara sa studiezi ,,teoria muzicii" , nu poti intelege muzica; poate sa te mediteze cel mai bun lautar din tara....o sa canti mereu dupa ureche...si gresit. cel care a studiat la scoala populara si a spus ca nu se merita.....nu va pricepe sensul adevarat al muzicii niciodata. Scoala populara de arte te invata bazele muzicii .....iar ca sa ajungi un clapar de valoare trebuie sa muncesti mult.....sa ai ambitie si perseverenta. poate el sa absolve si o facultate de muzica..........fara munca nu va ajunge niciodata un clapar desavarsit. Sa poti canta la clapa intr-o formatie de muzica...iti trebuie cel putin 3-4 ani de studiu , de munca, de transpiratie; trebuie sa stai cel putin 2-3 ore zilnic in fata clapei,altfel nu faci nimic.......... era o vorba pe aici : fiecare canta dupa cum munceste.... |
||
Back to top |
|
||
Calin A7 |
|
||
Registered Member #7351
lupica a scris ... era o vorba pe aici : fiecare canta dupa cum munceste.... Adevarata vorba ...iar in cazul lautarilor merge si varianta "Fiecare are de munca dupa cat de bine canta" |
||
Back to top |
|
||
Sonny |
|
||
Registered Member #43
Indiferent ce scoli de arte, conservatoare si alte institutii faci, daca nu treci pe mana unui lautar, muzicant sau cum vrei sa-i mai spui...nu vei avansa mult in domeniul asta. Aici sunt discutii si pareri pro si contra...asa ca totdeauna se vor isca polemici pe tema asta. Eu iti recomand daca poti sa mergi in paralel cu amandoua sau sa iti iei un profesor de orga(de preferabil lautar, muzicant...cum am spus si mai sus) care sa-ti arate si cu mana stanga. Aici mai este o discutie legata si de scopul pe care ti l-ai propus. Daca vrei sa ai o trupa de rock, pop....iti trebuie o scoala de arte...preferabil pian. Pentru nunti, ohoho...sunt atatia muzicanti care nici nu stiu ce e aia o cheie sol. In ultimul timp toti spunem de scoli, conservatoare si multe altele, dar uitam ca muzica inseamna muuuuullta munca. O scoala nu te faci imediat muzicant, muzician sau cum vrei sa-i spui. Tot secretul in acest domeniu e o munca continua....si fara sa gresesc, este o munca pe toata perioada cat vei face bani din aceasta "meserie" daca pot spune asa. |
||
Back to top |
|
||
lupica |
|
||
Registered Member #1308
adevarat ai grait.............
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
Dan Armeanca, dar si multi altii, sunt lautari vestiti, dar care stiu teorie mai rau ca un jazz-ist. Copiii lor sunt sau au terminat Conservatorul, sunt "scoliti" bine de tot. Multi nu vor sa arate, dar, majoritatea lautarilor cunoscuti, chiar daca inca folosesc "limbajul" vechi, adica cel facut dupa ureche dupa cifrajul german (C = tze , F=Fi, G= ghe, etc), stiu note bine de tot, si cei care asculta si cunosc muzica, recunosc in piesele lor (fi ele plagiat sau nu) accorduri complexe (Am-Dm7-G7-C7+ - F7+ ...etc) Scoala insa nu te invata, ci tu inveti in scoala... Degeaba se duc unii la Conservator, daca nu invata nimic. La fel si Scoala de Arte, sau Populara... Majritatea profesorilor, spun ca nu e mare scofala... dintr-un singur motiv. La toate, dar toate scolile, exista profesori care te invata, si profesori care "te invata acasa". Adica te forteaza sa faci in particular cu ei, ca sa mai scoata si ei un ban. Doar ca totusi, unii sunt "atat de buni", ca mai rau te tampesc... |
||
Back to top |
|
||
SimonV |
|
||
Registered Member #9328
Salut Sandor, si eu sunt din Satu Mare si m-ar interesa si pe mine un profesor. Tu ai gasit pe cineva, si daca da, unde? merci
|
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |