Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
ce credeti despre pianele digitale? |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
joxer9999 |
|
||
Registered Member #9730
Salutare, tuturor In prezent am un Rolang G 800, o clapa destul de buna, care si-a facut treaba. In ultima perioada ma gandesc la achizitionarea unui pian digital (cotul intre 1.000-1.500 de euro). Ce marca si model de pian digital imi recomandati la acest pret. (Eu ma gandeam la un Yamaha sau Korg). Poate reusim sa aflam ceva informatii de la cei care au piane digitale. Ma intereseaza in special tonul, fidelitatea. Credeti ca pot fi apropiate de cele ale unui pian clasic? Multumesc! |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
In primul rand, tehnica a evoluat atat de mult incat e greu sa definesti ce NU ar suna bine la un pian digital (ma refer la cele de peste 1000 de euro). EU personal dispun de un Kurzweil SP76 si sunt super multumit. In functie de complexitatea meniurilor, de numarul de functii si mai ales de calitatea tonurilor, un pian digital poate fi mai bun decat un pian real luat in aceeasi suma de bani tot ce te sfatuiesc este sa te uiti la polifonie, tipul conexiunilor, la cate tonuri are si mai ales, la ce "setari" se pot face acelor tonuri. sunt unele piane care nu au mare lucru la partea de setari dar suna foar te bine, iar altele care au multe functii, insa sunetul este sec si "nenatural". |
||
Back to top |
|
||
dianuvasile |
|
||
Registered Member #9613
In urma cu ceva timp profesorul de teorie ne-a aratat ce inseamna armonice la pian (ne spunea ca sintetizatoarele nu au armonice) nu are armonice. Are o mare importante lipsa de armonice la pianele digitale?
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
la ora actuala, pianele digitale, peste 1000 de euro, au atat de multe efecte, de la sympathetic resonance (armonicele de care zici) pana la EQ in functie de ce unghi de "deschidere" ai la "capacul virtual".
|
||
Back to top |
|
||
dianuvasile |
|
||
Registered Member #9613
Multumesc pentru lamurire!
|
||
Back to top |
|
||
emypavel |
|
||
Registered Member #9345
eu am un Roland ep 880 portabil - 20 kg - suna extrem de bine pianul am dat 850 de euro pe el de pe thomann, nou dar se gaseste la 700 de euro in italia nou. Sunt clape second sintetizatoare cu 88 de clape si clape grele.pian digital cu multe efecte si tonuri si suna extrem de bine. Al meu suna foarte bine dar nu are decat 20 de tonrui. Isi merita banii un pian digital
|
||
Back to top |
|
||
jancu4mzq |
|
||
Registered Member #9745
salut eu am un yamaha arius pian digital am dat 33 milioane pe el acum aproape 2 ani ... eu sunt multumit de el ... are 2 tonuri de pian normal , pian electric,strings ,orga de biserica,clavecin singura problema... ca sa ii zic asa este ca daca ii dau volumul la maxim si de exemplu am avut o tocatta de cantat pe el si era foarte mult forte in tocatta... si difuzoarele vajaiau putin la forte ...
|
||
Back to top |
|
||
DorinelParadox |
|
||
Registered Member #6316
Odata ce foloseste sound SAMPLAT- are acelesi armonce si nu se dezacordeaza (si eu sunt pe cale sa cumpar un workstations 88key)
|
||
Back to top |
|
||
joxer9999 |
|
||
Registered Member #9730
Multumesc pentru informatii si lamuriri. Eu as fi interesat in primul rand de calitatea tonului de pian (Nu imi doresc foarte multe tonuri). Dar cred ca incepand de saptmana viitoare o sa merg prin magazine si o sa testez o serie de modele de piane digitale. Bineinteles, o sa va tin la curent si o sa va spun parerea mea despre ele. |
||
Back to top |
|
||