Forums

Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Discutii generale
 
<< Previous thread | Next thread >>
A murit poetul Adrian Paunescu !
Go to page       >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
DorelC
Thu Nov 04 2010, 11:11AM
Guest
Stimati colegi citind un articol despre poetul Adrian Paunescu am dat peste o scrisoare adresata lui de catre fiica sa si am ramas profund impresionat. Fiind si in saptamana in care ne pregatim sa ne amintim de cei pe care i-am pierdut zic sa ne plecam capetele si cum zice rugaciunea sa ne cerem iertare daca am gresit cu voie sau fara de voie si sa iertam si noi gresitilor nostri. Suntem aici colegi care am pierdut mame, tati, frati alte rude si prieteni si nu ne este usor de aceea v-as atrage atentia asupra unei poezii care a fost recitata cu mai multi ani in urma de catre Adrian Paunescu si care e mai actuala ca niciodata.
Eu ii urez poetului multa sanatate, sa se faca bine pentru ca mai avem nevoie de el. Va rog si pe cei care simtiti la fel cu mine sa va alaturati si sa va exprimati gandurile pe acest forum.
In continuare voi posta poezia si scrisoarea unei fiice care-si iubeste tatal. Cei care aveti copii sunt sigur veti fi impresionati.




Scrisoare tatei !

Nici nu-mi dau seama, tată, cum să mă adresez. Am multe să-ţi spun şi multe să te rog. Sunt clipe grele, ştiu, am crescut suficient de mult cât să pot înţelege suferinţa. De mai bine de o săptămână, de când problemele ultimelor perioade s-au acutizat şi s-au oficializat, mi-e foarte teamă de liniştea din jur. Tu nu m-ai crescut în linişte! Încă de mică, am trăit în agitaţia continuă a vieţii tale active.

Înainte să merg la şcoală, am mers cu tine în turnee, am contabilizat cu ochii mei timizi toate aplauzele mulţimilor, mi s-au întipărit în minte chipuri şi destine, te-am privit din umbra vârstei, te-am admirat, te-am imitat şi m-am legat ireversibil de felul tău de a fi. E prea linişte, tată, în casă. Nu-mi place să termin "Flacăra" devreme, să plece la tipar seara, şi nu noaptea, cum obişnuieşte să se întâmple când ai suficientă energie pentru a o corecta amănunţit. Nu-mi place să latre câinii şi să-i aud doar eu. Sună telefoanele, toţi întreabă de tine. Oamenii te iubesc, chiar dacă uită să ţi-o spună în fiecare zi, chiar dacă vieţile lor chinuite nu le permit să se exteriorizeze, de fiecare dată când îşi amintesc de tine. Oamenii cred în tine, în puterea ta de a le schimba viitorul în bine. Sunt nefericiţi, dar suferinţa ta îi macină şi îi înnobilează.

Mă caută sudul, mă caută Oltenia, să afle ce mai faci. Ai tăi, de la Bârca, sunt îngrijoraţi şi primesc veşti confuze de la posturile de televiziune care vorbesc despre tine. Din Ardeal mă sună cei mai buni prieteni. Basarabia aşteaptă veşti. Moldova de dincoace de Prut caută răspunsuri. Chiar dacă mi-e greu să le explic tuturor că treci prin clipe grele, nu pot să le ignor tristeţea. Nu-i mint, nici nu le dau detalii. De fapt, detalii nici nu prea ştiu. În ochii mei nu mai e loc de diagnostic. Le spun că te vei face bine. Le spun că lupţi. Le spun că avem treabă. Şi ei mă cred. Au nevoie să mă creadă. Se liniştesc şi mă roagă să-ţi transmit că se gândesc la tine. Şi vocea alarmată li se stinge într-un mesaj înlăcrimat.

Te rog, tată, găseşte optimismul de care e nevoie pentru luptă. Mai sunt atâtea de făcut! Vine iarna, vine frigul şi trebuie să te găsească bine. Vin sărbătorile, vine ziua mea, voi face 20 de ani şi vreau să fii puternic. La vară avem de mers la Bârca, să mâncăm lubeniţă şi ciorbă de ştevie şi să stăm pe terasa de acasă, să lucească în ochii noştri grădina şi să miroasă a ploaie. Or să apară merele acrişoare pe Dealu Negru, ţăranii cu legume de lângă Bucureşti îşi vor scoate la porţi recolta. Trebuie să mă duci la Râmeţi, unde nu-mi amintesc dacă am fost vreodată, să ne uităm în Cartea de Onoare, în care ai scris de atâtea ori petice de istorie. Eu am de mers la bursă, în Portugalia, şi nu pot pleca liniştită dacă nu eşti refăcut. Mai e şi drumul la Vatra Dornei, pe care-l plănuim de atâta vreme şi pe care mi-ai promis că-l vom face în tihnă, cu opriri multe şi vesele, ca atunci, când eram mică şi credeam că toate-s pentru totdeauna. Am vorbit de curând de ţara Haţegului. Vreau să merg cu tine în Apuseni. Vreau să mă înveţi din nou să umblu prin ţara noastră. Nici la Putna n-am mai fost de mult.

Nu am făcut destule împreună. Aşa că, haide, tată, ridică-ţi ochii trişti şi ia-o de la capăt. Te rog să crezi în tine şi în toţi cei care îţi vor binele. Te rog să ai răbdare cu noi şi cu suferinţele fizice. Te rog să vrei să fii din nou puternic. Am nevoie de tine. Nu mai vreau să fie linişte în casă. Vreau să iubesc din nou timpul. Vreau să mă simt în siguranţă. E noiembrie. Nu-mi place toamna, când ţie nu ţi-e bine.
● Ana-Maria Păunescu

[ Edited Fri Nov 05 2010, 08:32AM ]


Back to top
cminor
Thu Nov 04 2010, 02:44PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2872
Dumnezeu sa-l ierte...

[ Edited Fri Nov 05 2010, 08:48AM ]


Back to top
gabi3213
Thu Nov 04 2010, 02:50PM
Registered Member #2854
Joined: Mon Nov 03 2008, 07:26PM
Posts: 668
o sa ne dam seama ce am pierdut dupa ce nu o sa mai fie .pt ca oricum noi nu stim sa ne apreciem valorile. cea mai mare gresala a lui a fost ca intrat in politica

Back to top
dan de la bacau
Thu Nov 04 2010, 08:38PM

Registered Member #8571
Joined: Mon Dec 21 2009, 07:02PM
Posts: 31
eu am avut placerea de al cunoaste a venit cu cenaclul la bacau si nea invitat si pe noii sa cantam eram o formatie de copii ne chemam NigesisS ERAM FOARTE EMOTIONATI TOTII APOI MIA DAT O CARTE SEMNATA DE EL PE CARE AM REGASITO CAND AM FOST IN romania era un tip ok nu cu nasul pe sus sa ramana alaturi de noii ca avem in romania nevoie de oameni ca el dumnezeu sal ajute pe el si familia lui ADIO OM ADRIAN PAUNESCU VEI TRAI VESNIC IN SUFLETELE NOASTRE POET ADRIAN PAUNESCU

[ Edited Fri Nov 05 2010, 10:35PM ]


Back to top
DorelC
Fri Nov 05 2010, 08:37AM
Guest
M-am vazut nevoit sa schimb titlul acestui subiect ! Din pacate maestrul a murit D-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca. E o mare pierdere pentru poporul roman. Generatia in adidasi si blugi ii va purta vesnica amintire.##SANITISED## title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/F2NdqItod5o?rel=0" frameborder="0">##SANITISED##>

Back to top
gabi3213
Fri Nov 05 2010, 08:48AM
Registered Member #2854
Joined: Mon Nov 03 2008, 07:26PM
Posts: 668
pacat. dumnezeu sa-l ierte

Back to top
Sergiu Prodan
Fri Nov 05 2010, 08:49AM
Guest
Dumnezeu sa-l odihneasca !

Back to top
ADY E2
Fri Nov 05 2010, 08:54AM

Registered Member #65
Joined: Tue Jun 03 2008, 07:10PM
Posts: 248
Se sting VALORILE una cate una... Dumnezeu sa il odihneasca ../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif

Back to top
fanitractor
Fri Nov 05 2010, 09:08AM
Registered Member #233
Joined: Tue Jul 01 2008, 04:50PM
Posts: 408
ieri m-am amarat pe acest subiect. pe sport.ro la emisiunea bomba lui dodel se gasisera doi ziaristi de mare mediocritate (banciu si mironica) care au facut o emisiune intreaga cu poezia pro ceausescu a marelui poet. adica ce stim noi romanii mai bine. daca noi nu avem valoare... hai sa-i ,,omoram'' pe cei care au si in acest fel suntem si noi egali cu ei. daca nu a fost respectat la maxim cat a trait sper ca macar dupa moarte sa inteleaga romanul cine a fost cu adevarat Adrian Paunescu. Dumnezeu sa-l odihneasca!!!!

Back to top
Geo_pa2xpro
Fri Nov 05 2010, 09:13AM

Registered Member #9385
Joined: Wed May 26 2010, 12:02PM
Posts: 424
Dumnezeu sa-l odihneasca !

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] enigma.ppf Posted by unaidiu on 17 May : 00:12
... in format SF2


[download] Set Korg PA2X 2023 - Alexandru Soare Posted by apbgd on 11 May : 18:05
Foarte bun setul, se simte ca e cel original, multumim de up1715439966 ]


[download] Set Pa1000 2023 ABX Posted by bliviu27 on 07 May : 16:11
Descrierea nu este corecta. Nu contine preseturi TC Helicon. Folderul Voicepreset este gol.


[download] SET KORG PA600 S.R. Posted by acery71 on 05 May : 22:45
Are tonuri ok , pentru cine vrea sa lucreze ,ca nu este tot setul asa cum spera fiecare , asta este , se cumpara pa4x/pa5x , nu mai sunt probleme de memorie si s-a rezolvat tot. Or [more ...]


[download] SET KORG PA600 S.R. Posted by mark on 02 May : 21:26
Salut , da este vechi pentru ca nimeni nu face pentru pa600.Toti le repeta cu balarii.Am cumparat multe seturi,asta mi-sa parut cit de cit bunicel desi are multe defecte.





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap