Forums

Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori

<< Previous thread | Next thread >>
Cum studiați voi?
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
sVipper
Fri May 09 2014, 12:02PM

Registered Member #10465
Eu cred ca trebuie sa incepi cu game macar pina la 3-4 alteratii, apoi sa inveti citeva studii (recomand sa incepi cu Czerny) asta pentru a-ti forma degetatia , si muuulta muulta muzica clasica....

Back to top
cozma1969
Sat May 10 2014, 01:10AM
Registered Member #6965
OZZY a scris:
aau ce vad aici ) Tudovicavl il invata despre arpegii pe domnul Arald )))=)))

auuuu mama, si ce fel de arpegii.....oricum, domnule Arald.faza cu Si-Si-SIb, e tare. finut de tot.=D>

[ Edited Sat May 10 2014, 01:11AM ]

Back to top
mariusorga
Tue May 13 2014, 02:03PM

Registered Member #13912
wildrose incearca niste exercitii de degetatie,triluri...cu un seacrh pe google gasesti ft multe exercitii de genu ! bafta

Back to top
ciury
Tue May 13 2014, 05:49PM
Registered Member #5922
eu am inceput cu teoria insotita de practica asa
am aflat ca sunetul de baza in muzica este nota La din octava din mijloc si ca sunetul emis de ea are frecventa de 440Hz (a fost ajustat de unu' de la 432Hz care este frecventa sunetului natural cel mai pur ca sa nu dea cu virgula dar dupa niste teorii ale conspiratii cica a facut-o intentuionat ca sa controleze mintile oamenilor prin puterea muzicii), si in jurul acestui sunet s-a creat toata muzica.
Astfel, cineva a dublat acesta frecventa si a obtinut un alt sunet (nota La cu o octava mai sus) si a zis ca acest interval va trebui impartit in intervale mai mici egale si indivizibile pe o scara logaritmica in 12 intervale de timp (ceasul are 12 ore) anul are 12 luni etc pe atunci numarul 12 era sacru ...si a rezultat un interval indivizibil de 1,0595 hz numit Semiton
Atfel intr-un inteval numit octava sunt intervale mai mici numite semitonuri
Sunetele care se gasesc la limitele acestor intervale sunt impartite in sunete naturale sau alteratii ale sunetolor naturale
Astfel sunetele naturale sunt
do re mi fa sol la si (clapele albe)
iar alteratiile care ridica sau coboara cu un semiton sunetul natural sunt
do diez (sau re bemol) re diez (sau mi bemol) fa diez (sau sol bemol) sol diez (sau la bemol) la diez (sau si bemol) deci 5 si cu 7 sunete naturale 12 sunete
Acum exista note inalte si note joase in functie de inaltimea sunetului iar pana nu demult pentru a le reproduce pe gartie muzicientii foloseau un portativ cu dublu + 1 linii cate cate sunt azi reprezentant de la do pana la do notele pe protativul de sus notele inalte si pe luniile de jos noteke joase de la LA (de sub do de jos) pana la LA cu o octava mai jos asa numitele note joase
E si notele de sus erau numite si majore pentru erau inalte si cele de jos minore pentru ca erau joase si de aici gama de sus de la Do pana la Do era numita gama majora iar aia de jos de la LA la LA era numita minora
Analizand intervalele dintre sunetele naturale ale acestor game vedem ca la gama majora avem asa

ton ton semiton ton ton ton semiton

si la cea minora avem asa

ton semiton ton ton semiton ton ton

e si descoperind acesta formula puteti sa exersati pe game

daca v-a placut povestea revin ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif )

[ Edited Tue May 13 2014, 06:00PM ]

Back to top
danpsr9000
Tue May 13 2014, 10:27PM

Registered Member #10205
eu am inceput direct pe clapa dupa ureche ascultand piese ce imi placeau de pe youtube. incet incet am prins 1 2 3 100 ..200 piese. dar se pare ca daca nu cant manele nu mai am cui sa cant cele 200 de folclor. daca ai talent incepe sa se lege treaba si daca nu poti sa iei 3 profesori si sa faci 10 ore pe zi si cand ajungi sa canti cu doi instrumentisti la o ocazie asa pe nevazute te fac praf. eu m-am descurajat si mai cant doar pentru mine asa in casa. m-am dat seama ca 95% din lume nu aude nimic. totul e zgomot. din cei 5% care aud 3% vor manele iar restul suntem noi muzicantii si cei pentru care ar merita sa canti. deci.... pa3 e mai tare ca tyros sau invers este ceva care nu mai conteaza deloc. daca mergi cu un psr9000 sau pa 800 si nu se vede clapa lumea nu simte nici o diferenta. cam asta e cu cantatul. as putea sa dau un link cu un prieten care face si 1500e pe seara cantand numai manele si intr-o maniera semijalnica. si cand baga cate o piesa pe internet dau like oameni care imi dau si mie si atunci ma simt ca un bou....

Back to top
Expresul
Wed May 14 2014, 07:08PM

Registered Member #12707
Bravo danpsr9000 bine ai spus.poti sa ai profesori buni la cine nu se prinde nu se prinde.
Iar daca ai talent si se prinde este mai bune cu profesor sau macar un lautar .

[ Edited Wed May 14 2014, 07:50PM ]

Back to top
Insider
Sat May 31 2014, 02:13AM
Registered Member #13666
De ceva vreme incerc sa prind acordurile , ce sfaturi / exercitii imi recomandati sa fac pentru a le retine/prinde mai usor ?

Back to top
crick611
Sat May 31 2014, 02:48PM

Registered Member #9015
@Insider,
daca stii gamele, vei stii si acordurile! Ideea e in felul urmator:
- extrage treptele 1-3-5-(8) din orice gama care vrei tu!
Asta e regula pentru a afla acordurile, respectiv arpegiile!

Back to top
Insider
Sat May 31 2014, 06:40PM
Registered Member #13666
Cunosc acordurile dar imi vine greu sa prind notele .

Back to top
ciury
Sat May 31 2014, 10:01PM
Registered Member #5922
Luam cantecul : Podul de piatra sa daramat ( cantec simplu de gradinita , sper sa-l stii)
Sunetele in ordinea melodiei sunt urmatoarele:
Do , Do, Re, Mi, Do, Re, Re, Mi , Do ...Podul de piatra s-a daramat.
Do , Do, Re, Mi, Do, Re, Re, Mi , … A venit apa si la luat.
Fa , Fa Mi, Re, Re, Do , Do, Re ,Mi, ……V- om face altul pe rau in jos,
Fa , Fa Mi, Re, Re, Do , Mi Re ,Do …Altul mai trainic si mai frumos

Acum incercam sa acompaniem: Deci melodia o cantam cu mana dreapta , iar cu stanga bagam acordurile:

Do....................Sol........Do
Podul de piatra s-a daramat
Do..............Sol....Do
A venit apa si la luat.
Fa........................Do..............
V- om face altul , pe rau in jos,
Fa.....................Sol...........Do
Altul mai trainic si mai frumos

Avend notele si acordurile cine imi explica si mie de ce luam Do de ce luam Sol .....as vrea rationamentul

[ Edited Sat May 31 2014, 10:02PM ]

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF