Forums

Clape.ro :: Forums :: Calculatoare si Internet :: Software
 
<< Previous thread | Next thread >>
KONTAKT + ONE MAN BAND. pentru incepatori
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
ovbinvest
Wed Oct 02 2013, 12:09PM
Registered Member #11956
Joined: Thu Dec 13 2012, 06:50PM
Posts: 26
As vrea sa deschid subiectul acesta, sper sa nu deranjez pe cineva de pe site, si eu sunt incepator, am avut si inca mai am o groaza de intrebari, dar parca cele de la inceput sunt cele mai importante. totul a plecat de aici:




... urmariti cu atentie clipul incarcat de un coleg de al nostru, dar care n-a vrut sa dea nici o explicatie unor incepatori, care doreau si ei sa faca asa ceva cu clapa lor (una foarte ieftina).

Pentru incepatori: este nevoie de 2 programe, primul ONE MAN BAND (cine il vrea, il ajut eu cu programul-link de descarcare, etc), al doilea KONTAKT (tot asa, am varianta 5.0.3-pt doritori, sa ma contacteze, nu las aici linkuri de descarcare, ca sa nu supar vreun admin). Va mai trebuie, un cablu midi-usb (de pe net, sau din magazinele de muzica).
Dupa ce ati instalat cele 2 programe, urmeaza conectarea clapei prin cablul midi-usb cu calculatorul dvs.
Daca aveti Yamaha, va trebuie ritmuri pentru One man band, sa fie cu extensia .STY (ex: hora.sty; sarba ardeal.sty) cred ca ati prins ideea, si tonuri pentru kontakt (tonurile sa fie cu extensia .NKI; ex: acordeon soprano.nki, etc......nki).

De acum incepe greul, ATENTIE, mai trebuie sa instalati un cablu virtual de midi (recomand LOOPBE1 - cine are nevoie il ajut si cu acesta), si driverul ASIO4ALL (instalati-le pe acestea, recomand ca merg), poate mai sunt si altele, dar eu nu le-am incercat decat pe acestea. Grija mare cand descarcati tonuri pentru Kontakt, sunt multe care nu merg cu variante mai vechi de kontakt (gen 5.0.1, sau kontakt 5.0.3), oricum o sa va apara pe ecran un mesaj prin care spune ca tonul este generat de o versiune mai noua a aplicatiei.

In clapa dvs, aveti la FUNCTION, functia LOCAL, trebuie sa o comutati pe OFF, altfel o sa se auda si pianul din clapa sau ce instrument aveti la voce.
Deschideti OMB, incarcati un ritm, (orice hora, sarba sau alte genuri), deschideti Kontakt (aici trebuie sa introduceti instrumente pe care le-ati descarcat in prealabil).
TREBUIE facute urmatoarele setari:
- in OMB va duceti la midi in: aici puneti clapa dvs.;
- la midi out: LOOPBE1;........
- in kontakt la midi in: portul A - LOOPBE1, la midi out: OFF la toate.

Sper sa nu va incurcati prea tare, da nu-i bai, reveniti cu o intrebare aici si o scoatem la capat.

Bun, click play in OMB, el va incepe sa cante ritmul pe care l-ati ales, cu instrumentele din kontakt (pe care le-ati incarcat).

Inca ceva, ca sa se auda bine, aici o sa fie un pic de chin dar asta e, toti au trecut prin asta, trebuie setate canalele la instrumente cum trebuie, si anume:
- in Kontakt, ch1, ch2-pt. mana drepta (aici puneti ce instrumente doriti pt solistica, ex: acordeon, clarinet , etc), ch.10-tobele, ch11-basul, ch12-chitara, ch13-tambal(sau chitara), ch 14 vioara, ch 15-iar tambal, ch 16-daca ritmul are introducere, bagati aiti o voce sau ceva de genu.

Bun pana aici, dar ele pot diferi in fct de ritmul piesei, o sa va dati seama voi exact cand incepeti sa cantati.

Vreau sa multumesc colegilor nostri de pe site, care m-au ajutat cu explicatii :mysterious, si lui gabi psr: pt tonurile incarcate, si altora, nu o sa ii insirui aici.
Sper sa nu fi omis nimic. pt orice nelamurire, lasati mesaj aici, sigur va raspunde cineva, sper sa nu se abata lumea prea mult de la subiect (se mai practica si chestii de genu), si sa se raspunda strict la KONTAKT si OMB.


[ Edited Tue Jul 31 2018, 02:54PM ]


Back to top
Mysterious
Wed Oct 02 2013, 01:29PM

Registered Member #12683
Joined: Mon Apr 01 2013, 12:18PM
Posts: 133
o mica adaugare am si eu, tonurile pentru kontakt au extensia .nki (sau mai multe tonuri .nkm), wav-urile pot fi incarcate in mapping editor, pentru fiecare clapa..

Back to top
ciury
Wed Oct 02 2013, 04:28PM
Registered Member #5922
Joined: Mon Feb 09 2009, 03:10PM
Posts: 710
ai uitat sa spui ca trebuie sa ai pc-racheta )

Back to top
Expresul
Wed Oct 02 2013, 06:13PM

Registered Member #12707
Joined: Tue Apr 09 2013, 08:06PM
Posts: 448
Nu ai nevoie de one man band.Intri in FL.studio dupa intri in file in stinga sus dai clic intri in import midi si dai play .Dupa care deschizi kontakt sar putea sa ai un bug cind deschizi kontakt (la mine am si am un procesor i5 ) pentru cine nu a inteles astept intrebari.

Back to top
ovbinvest
Wed Oct 02 2013, 07:13PM
Registered Member #11956
Joined: Thu Dec 13 2012, 06:50PM
Posts: 26
expresul, hai sa facem o chestie frumoasa, tot asa pentru incepatori. uite, deschid eu un nou subiect, de ex: kontakt + fl. studio. si cand o sa ai timp, poate pui pe larg o explicatie, ceva de genul cum am pus eu aici. si cine vrea sa incerce sa aiba de ales, ca altfel o sa amestecam subiectele in theadul asta de o sa iasa o tocanita.

Back to top
victorr
Wed Oct 02 2013, 10:02PM
Registered Member #9068
Joined: Tue Mar 16 2010, 10:05PM
Posts: 867
One Man Band il folosesti daca vrei sa canti cu ritmuri din pc. Asta in cazul in care orga ta nu incarca ritmuri.
Faza cu incarcatul unui fisier midi (negativ) si sa canti cu el se poate face in cam orice host de VST-uri, un DAW.
Daca ai ceva cunostinte muzicale si ceva talent, iti poti face o orchestratie buna si cu un controller midi, fara ritmuri, fara nimic.

Back to top
mak3no1
Tue Nov 26 2013, 08:24PM
Registered Member #12727
Joined: Mon Apr 15 2013, 07:12PM
Posts: 10
Salut.Am si eu o intrebare.Daca am deja ritmuri in orga pot sa nu mai folosesc OMB?As vrea sa folosesc doar kontakt pentru tonuri

Back to top
Expresul
Tue Nov 26 2013, 10:29PM

Registered Member #12707
Joined: Tue Apr 09 2013, 08:06PM
Posts: 448
Da se poate.Nu mai folosesti OMB

Back to top
mak3no1
Wed Nov 27 2013, 01:32PM
Registered Member #12727
Joined: Mon Apr 15 2013, 07:12PM
Posts: 10
Am o problema...daca fac setarile in kontakt cum ai zis tu nu merge.In schimb,daca pun la inputs "usb midi keyboard" si la outputs tot usb midi keyboard,atunci se aude dar sunetul iese din laptop.Nu se poate sa fac cumva ca sunetul tonurilor sa iasa din boxele de la orga?Si inca ceva...daca dau la local OFF nu pot sa pornesc ritmul;adica chiar daca il pornesc nu se aude(folosesc ritmurile din orga,am pentru tot).Daca ma poti ajuta te rog

Back to top
ciury
Wed Nov 27 2013, 02:10PM
Registered Member #5922
Joined: Mon Feb 09 2009, 03:10PM
Posts: 710
daca ai mufa de audio IN la orga poti sa bagi un cablu de la iesirea de pe laptop in audio in la orga si se aude in boxe....dar sa nu uiti sa dai stilul si clapele la minim ca altfel se vor auzi si ele

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] (ptMihai13) ADv2 PA1000 Compres By Miki67.SET Posted by miki67 on 16 Aug : 13:24
Ai încercat pe rand sa încarci?ma refer la sound.


[download] (ptMihai13) ADv2 PA1000 Compres By Miki67.SET Posted by cosys112 on 15 Aug : 16:58
ok acum incerc si revin cu edit , Mersi !Edit : se pare ca nu merg pe pa600.1534414650 ]


[download] (pt.albundy) Tonuri Korg PA #2 Posted by miki67 on 14 Aug : 19:02
Ma bucur ca te-am putut ajuta si iti multumesc pentru apreciere.Sanatate si spor!


[download] (pt.albundy) Tonuri Korg PA #2 Posted by albundy on 14 Aug : 13:00
Multumesc frumos. Esti baiat de 10 stele.1534240972 ]


[download] (pt.puica) sorin roscatu pa4compres.SET Posted by miki67 on 13 Aug : 20:06
ma bucur Puica.cu placere si apreciez sinceritatea ta.spor la treburi si multa sanatate iti doresc!





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap