Forums

Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori

<< Previous thread | Next thread >>
Eliminare volum implicit instrumente style Yamaha
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
Mysterious
Mon Oct 21 2013, 03:25PM

Registered Member #12683
Salutare. Am observat ca multe style-uri pentru Yamaha au un volum implicit pentru instrumente (ma refer la canalele midi.. chitara, toba, bass..). Cum pot sa scap de problema asta, caci e aiurea, cand folosesc One Man Band cu Kontakt.. la un style se aude chitara mai tare, daca bag alt style, da volumul automat mai incet. Imi poate explica cineva? Multumesc!

[ Edited Wed Oct 30 2013, 06:28PM ]

Back to top
victorr
Mon Oct 21 2013, 04:47PM
Registered Member #9068
Transformi ritmurile in midi si le scoti controalele CC 7 = volum si CC 11 = Expression. Cu controalele astea se schimba volumul. Dupa aia le transformi inapoi in style.
Alta solutie ar fi ca la fiecare ritm sa setezi volumele in Kontakt si sa salvezi ca multi instrument (Save as multi) pentru fiecare ritm.

Back to top
Mysterious
Mon Oct 21 2013, 08:30PM

Registered Member #12683
Legat de transformare te referi la style works? De setat volumul in kontakt am incercat dar dupa ce dau fill in... volumu presetat in style e transmis catre kontakt iar..:( ma gandeam ca e vreo posibilitate sa "blochez" volumul fiecarui ton in kontakt la un anumit nivel...sau sa fie ceva din one man band..

Back to top
victorr
Mon Oct 21 2013, 10:52PM
Registered Member #9068
Atunci, va trebui sa lucrezi fiecare ritm. Pui ritmul sa cante, reglezi volumul pe kontakt, scrii pe hartie la fiecare instrument la ce volum suna bine.
Dupa aia il transformi in midi - cu styleworks, cu ce vrei tu. Din cate stiu eu, la ritmurile de yamaha le schimbi doar extensia din .sty in .mid si e gata transformat in midi.
Te uiti in midi dupa controalele care ti le-am zis mai sus: CC7 si CC11 si setezi volumele pe care ti le-ai notat pe hartie. (Cand deschizi fisierul midi in programul tau apasa la View Events si vezi controalele acolo.)
Sau...daca stergi controalele alea cred ca nu iti va mai schimba volumul si va ramane asa cum e setat in Kontakt.
Dupa ce ai terminat de setat/scos volumul la toate partile din style (variatiile+fill, intro, end, etc.) il transformi inapoi in style.

Back to top
claaxy
Tue Oct 22 2013, 08:42AM

Registered Member #13424
Mysterious a scris ...

Salutare. Am observat ca multe style-uri pentru Yamaha au un volum implicit pentru instrumente (ma refer la canalele midi.. chitara, toba, bass..). Cum pot sa scap de problema asta, caci e aiurea, cand folosesc One Man Band cu Kontakt.. la un style se aude chitara mai tare, daca bag alt style, da volumul automat mai incet. Imi poate explica cineva? Multumesc!

Vezi in setup la OneManBand are 3 optiuni , una din ele dezactiveaza optiunea asta.Apesi pe SETTINGS-STYLE LOUDNES CORRECTION si gasesti 3 optiuni o alegi pe care iti convine.Daca nu editezi stylul cu Style Works Xt Universal.

Back to top
Mysterious
Wed Oct 23 2013, 12:56PM

Registered Member #12683
Am reusit tot cu OMB, la Stylemaker, Ctrls, Volume ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif .. nu merge sa setez un fel de "unchanged".. ci doar sa setez ce valoare vreau eu pentru fiecare canal intr-un moment anume (Intro, Fill, End..).
Multumesc!

Back to top
claaxy
Wed Oct 23 2013, 04:33PM

Registered Member #13424
Mysterious a scris ...

Am reusit tot cu OMB, la Stylemaker, Ctrls, Volume ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif .. nu merge sa setez un fel de "unchanged".. ci doar sa setez ce valoare vreau eu pentru fiecare canal intr-un moment anume (Intro, Fill, End..).
Multumesc!

Editezi stylul in style works cum vrei si il salvezi,si in one man band lasi pe unchanged

Back to top
Mysterious
Fri Oct 25 2013, 01:01PM

Registered Member #12683
Eu ma gandeam ca exista vreo posibilitate ca atunci cand incarc ritmul in OMB, sa nu faca absolut nicio modificare in Kontakt.. dar chiar si cu volumu scos de pe fiecare canal, tot le da pe 0... adica daca eu reglez in Kontakt canalele la niste nivele sub 0, cand incarc ritmul in OMB, imi da totul la 0... In fine, e bine si asa, setez la fiecare volumul dorit si aia e.

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF