Forums
Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Roland |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Roland Fantom |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
Matrafox |
|
||
Guest
|
(scris de)ionut extreme salut ! am nevoie de cateva informatii despre fantom x6 ,de la cunoscatorii de roland de pe site ! |
||
Back to top |
|
||
Matrafox |
|
||
Guest
|
Ionut atat pot sa-ti spun ca e o clapa super de scena si studio fara aranjor.Tonuri bune are seqvencer si suporta si sampling.Vezi ca pe youtube sunt ceva demo cu aceasta clapa sau altele din seria Fantom vezi si demo de la Fantpm G care e mai noua.Poti sa vezi si pe LINK: Click aici ! !
|
||
Back to top |
|
||
ionut extreme |
|
||
Registered Member #16
Merci ,vroiam sa stiu daca se poate imparti claviatura , cate tonuri combina ,si daca are user de scala !
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
are scala (pana la 4 user settings parca) si 4 part tonuri ca instrument iar ca drum kits pana la 76 de clape pot fi asignate tobele (cu 2 part/clapa) clapa este extraordinara ca dinamica, nu am mai intalnit un sunet atat de clar si cu "oo" ca sa fiu mai direct. are vână cum se zice si rupe cam tot ce inseamna synth-lead dar si ca piane sau strings, fiind un instrument complex. usurinta programarii de samplere duce la folosirea lui uneori doar ca sampler, uitandu-se de tonurile interne... mi-as da si laptopul si imac-ul la un loc pentru un x6 |
||
Back to top |
|
||
ionut extreme |
|
||
Registered Member #16
Frumoasa caracterizare, mai ca-mi vine sa dau Tritonul pe un Fantom !
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
am testat triton (prima varianta iesita) cu un fantom-s (primul fantom cu sampler) ambele cu sunete cat de cat apropiate (square-saw-triangle si apoi alte tonuri). Ca tritonul sa fie la acelasi volum (peak) cu fantom a trebuit sa dau un gain de aprox 10db ... surpriza a fost ca fantom... suna mai cu "oo" decat triton (desi il setasem la peak la fel) are un RMS de ma sparge... |
||
Back to top |
|
||
ionut extreme |
|
||
Registered Member #16
Eu am un Triton Extreme ,diferentele fata de un Triton clasic ar fi Samplerul ,PLG-inurile de sunete care sunt optionale pt. Triton clasic iar la Extreme sunt deja incluse in varianta standard plus o VALVE FORCE ! Acum , care ar fi punctele mai slabe la un Fantom ?
|
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
pai poate faptul ca un modul SRX vine cu patchurile lui ? (:)) la triton daca ii pui un expander de sunete, foloseste patchurile interne , adica bancile ABCD nu are banci incluse pe expander!!!) De exemplu daca SRX-03 Studio SRX vine cu 128 de patchuri/12 drumkits... LINK: Click aici ! SRX-05 Supreme Dance vine cu 312Patch/34 drumkits!!! LINK: Click aici ! patchuri care nu iti iau nimic din banca veche interna ci SE ADAUGA!!! asta mi-a placut cel mai mult la fantom, ca fiecare expander vine cu tonuri dar si cu patchuri (usere program ca sa se inteleaga mai bine), pe cand triton daca bagai un expander tot in memoria interna de user-program trebuia sa le stochezi SRX8 are 2x448 de programe !!! adica vine cu aproape numarul total de programe de pe triton!!! Acum lasand gluma deoparte, da, are si Fantom ceva naspa... ... NU IL AM PERSONAL!! (era in studioul in care lucram) si daca ai cantat odata pe el.... ori il cumperi, ori ramai cu gandul la el (eu de 5 ani tot zic ca il cumpar dar cand ajung la 50% cheltuiesc banii!!!) |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
2 negative facute pe fantom-xr, mai trebuiau mixate, bibilite dar am zis sa le las asa cum au iesit din modul...##SANITISED## type="text/javascript" language="javascript" src="http://www.trilulilu.ro/embed-audio/cminor/14e99d3b5fe2a1">##SANITISED##>##SANITISED## type="text/javascript" language="javascript">show_14e99d3b5fe2a1(448, 46);##SANITISED##> negativ "cine-a pus carciuma-n drum" Asculta mai multe audio Muzica »##SANITISED## type="text/javascript" language="javascript" src="http://www.trilulilu.ro/embed-audio/cminor/49d8f71f71482a">##SANITISED##>##SANITISED## type="text/javascript" language="javascript">show_49d8f71f71482a(448, 46);##SANITISED##> negativ "tarancutza" Asculta mai multe audio Muzica » [ Edited Mon Oct 27 2008, 09:16AM ] |
||
Back to top |
|
||