Forums

Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori

<< Previous thread | Next thread >>
Sunt sigur ca o sa va ajute pe multi ! pentru incepatori iti arata toate acordurile la orice cantare
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
florin_is
Fri Apr 11 2014, 01:26PM

Registered Member #11540
Am vazut pe Home ca s-a postat din nou pe aceasta tema.
Tot in aceasta idee, de a gasi armonia pentru diverse piese, lucru deosebit de greu pentru incepatori, v-as recomanda doua programe:
-un plug-in pentru Winamp, numit EASYCHORDS.
http://easy-chords.soft112.com/
Cine mai are si mai foloseste Winamp instaleaza EasyChords, selecteaza din Playlist melodia (sa fie mp3 !) FARA SA DEA PLAY apoi pe plug-in apasa PROCESS SONG. Dureaza ceva la mp3-uri mari, va recomand sa "rupeti" doar o parte, eventual intro si finalul. In momentul cind veti da PLAY normal, o sa vedeti si o sa si auziti acordurile.
Bineinteles, ca la tot ce-i automat, tot priceperea vostra face diferenta, sa le "curatati". Dupa softul asta, ar trebui acordul si masura...
easy screen.jpg
-un soft propriuzis, pe care l-am testat, Songsmith, il gasiti aici:
http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/songsmith/
Pentru descarcare, trebuie sa va faceti un cont la Microsoft si apoi va declarati "Academic" pentru varianta free.
La acesta se poate cinta direct voce la microfonul placii de sunet sau introduce AUDIO din clapa pe intrarile placilor de sunet. Merge si cu placi audio normale, l-am testat pina si pe un netbook si e ok.
Sint mai nou pe forum, domeniul meu e softul, electronica si analiza sunetelor. Ajut cu mare placere pe cine are nevoie de asistenta, insa parte din timp nu sint in tara iar de acolo de unde merg evit sa postez pe forum, din motive "de igiena".
Va astept cu pareri despre cele doua.
Mai este cineva interesat de conversia mp3-midi? Am putea face niste incercari, din 2010 cind s-a mai vorbit aici de problema au mai evoluat lucrurile.

Avind mai mult timp zilele acestea, am mai citit forumul si am vazut ca am inventat apa calda. Easychords era prezent prin 2010 pe aici.
Pentru mp3-midi, exista topicul de prin 2010-2011, am sa postez acolo, daca e cineva interesat. Sa vad unde "urc"rezultatele, sa avem cu totii acces, inca nu au nas de "download".

[ Edited Mon Apr 14 2014, 11:26AM ]

Back to top
lupica
Fri Apr 11 2014, 07:47PM
Registered Member #1308
...imi permit sa fac cateva completari. Pentru cei care vor sa invete armonie...nu recomand asemenea programe pe calculator. studiati teoria muzicii...treptele I-IV-V si trecerile din gama respectiva.
Dupa 3-4 ani de experienta o sa deveniti maestru in armonie.
Dar nu garantez rezultatele...trebuie sa va spalati bine in urechi.

Back to top
misteralex
Sat Apr 12 2014, 11:07PM

Registered Member #12637
Lupica .stim cu totii ce trebuie sa invcatam stim cu totii ca un profesor si multa teorie ne ajuta .dar am postat lucru asta pentru ca stiu ca sunt si oamenii mai slabi care nu pot invata teorie prea multa .si sunt altii care nu vor sa invete decat pentru acasa oameni de toate varstele oaamenii astia vor sa invete doar cantari si sa cante acasa in familie .nu sa ajunga mari interpreti. sunt de acord cu tine nu trebuie invatat mecanic.doar ca sunt unii care au nevoe si de lucru asta.si eu cred ca cu totii trebuie sa ne spalam in urechi.ca nu suntem mari muzicieni.daca eram, eram si cunoscuti.nu..? toata viata avem, cate ceva de invatat niciodata nu suntem, invatati.:P

[ Edited Sat Jun 28 2014, 11:56PM ]

Back to top
florin_is
Mon Apr 14 2014, 10:21AM

Registered Member #11540
Dragi colegi de forum, am pus respectivele linkuri pentru cei care nu sint profesionisti, nu au urmat o scoala de muzica si nu doresc sa faca performanta. In plus, au alte meserii, n-au timp sau pur si simplu vor sa verifice ce poate face o masina.
Sint linkuri pentru hobisti, cei care cinta pentru propria placere sau cel mult la un chef cu prietenii, cum e si cazul meu si probabil multe de aici.
Sigur, sint trei metode de a ajuta un om:
1. da-i un peste; 2. arata-i unde e magazinul de peste; 3. invata-l sa pescuiasca.
Negativele midi si piesele kar downloadate sint varianta 1. Softurile respective sint varianta 2.
Varianta 3 reprezinta ce spune @lupica , tot respectul pentru ce a scris acolo, asa e corect!!!

Back to top
ciury
Mon Apr 14 2014, 12:38PM
Registered Member #5922
eu am tot intrebat pe unde am putut si vad ca nimeni nu imi raspunde.....daca eu cant urmatoarea suita de note....do re mi fa sol la....cat sunt intervalul do - sol tin acodul do major....cand trec in la ce acord iau?

[ Edited Mon Apr 14 2014, 12:38PM ]

Back to top
djbossbest
Mon Apr 14 2014, 03:32PM
Registered Member #11441
ciury a scris ...

eu am tot intrebat pe unde am putut si vad ca nimeni nu imi raspunde.....daca eu cant urmatoarea suita de note....do re mi fa sol la....cat sunt intervalul do - sol tin acodul do major....cand trec in la ce acord iau?

Nu sunt priceput in ale armoniei dar la ce ai zis tu de obicei dupa do mergi in Fa(asta e exemplul care l-ai dat tu), si eventual daca e piesa de folclor faci trecerea in Fa prin Do7. Adica asa am invatat eu ca in majjoritatea cazurilor trecerea din tonica in subdominanta se face prin tonica 7.
legat de ce spun unii colegi, stiu ca e mai greu de discutat cu astia care is la inceput si ca sa inveti armonie trebuie sa faci scoala sau la un profesor, dar cum zicea alt coleg, multi invata sa cante ca hobby, si eventual la chef cu prietenii, si incearca fiecare sa invete cum poate.
Acuma legat de mp-midi, nu pot zice 100% dar nu cred ca este program care sa faca asta, sau cel putin unu care sa transforme exact notele.

Back to top
ciury
Mon Apr 14 2014, 03:45PM
Registered Member #5922
multumesc.
Cat despre mp3 to midi.....teoretic se poate practic e mai greu....piedica o pun instrumentele care au spectre de frecvente comune si nu pot fi diferentiate

Back to top
lupica
Mon Apr 14 2014, 08:05PM
Registered Member #1308
domnilor incepatori in ale armoniei...invatati teoria muzicii,nu e grea.In armonie ,studiati treptele principale ale gamei respective: I,IV,V si trecerile,adica reveniti pe tonica mereu prin septima.Vedeti ca in Ardeal se obisnuieste sa se intarzie revenirea pe tonica prin acorduri de septima.In Moldova e mai simplu...numai treptele I,IV,V.In Banat e mai complicat un pic.
Dar ,retineti,armonia nu se invata...se simte dupa cativa ani de studiu...

Back to top
lupica
Mon Apr 14 2014, 08:27PM
Registered Member #1308
Nu vreau sa par destept ...pe acest forum in domeniul armoniei.In armonie mereu vor exista polemici si pareri divergente.Fiecare simte armonia in felul sau...dupa cum are auzul muzical. In armonie ,adica in folclor,nu exista reguli precise. dar dupa cativa ani de studiu aprofundat ...in teoria muzicii ,veti incepe sa descoperiti secretul armoniei.

Back to top
misteralex
Tue Apr 15 2014, 05:44PM

Registered Member #12637
Lupica daca tot sti teorie dece nu faci un clip ceva sa ne ajuti si pe noi astia mai slabuti ..? ajutati-ne fratilor ne umpleti de teorieee si practica ..? nu esti singurul care da sfaturi bune si ne ajuta doar din vorbe.dar faceti un clip si explicati-ne sa poata intelege tot omu.

[ Edited Sat Jun 28 2014, 11:58PM ]

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF