Forums
Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Sunt incepator ajutati-ma un pic ! |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
fly37 |
|
||
Registered Member #235
pana acum nu am gasit meditator dar spuneti-mi si mie cu ce as putea incepe sa invat sa cant cu stanga.are cineva sa-mi dea si mie niste acorduri s-au ceva dupa care sa ma apuc sa invat.va rog.
[ Edited Wed Jul 16 2008, 11:42AM ] |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
La minor-Fa Major - Sol maj - Mi maj Sau Do Fa Sol Do sau Lam - Rem - Mi Lam sau Do Do Sol Fa sau Do Lam Rem(sau Fa) - Sol Do Fa sol do Lam Rem Sol Mi Do Fa DO Sol Lam MI - MI7 - Lam Rem Lam Mi7 Lam/La7 ; Rem Lam Mi7 Lam Mim Sol Re Mim Mim Sim Do Re Lam Sol Mim Lam Sol Re Do Sol ... |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
Ceva mai complicat .. Lam Rem7 Sol7 Do7+ Fa7+ Rem7 Mi Mi7 Lam |
||
Back to top |
|
||
fly37 |
|
||
Registered Member #235
mercii dar de nu prea inteleg mare lucru
|
||
Back to top |
|
||
fly37 |
|
||
Registered Member #235
nu stiu din ce note sunt formate do-major,do-minor etc pe astea vreau sa le invat intai ca nu le stiu |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
Deci Notele au fost descoperite in functie de sunetele din natura Acestea sunt : do re mi fa sol la si La masurarea lor ca frecvente s-a descoperit ca diferenta de frecventa intre mi shi fa shi si shi do este la jumatate fatza de intervalul do si re Atunci au aparut diezii (#) Diezii sunt situati intre notele Do-Re Re-Mi Fa-Sol Sol-La LA-Si Gamele reprezinta ordonarea notelor dupa o regula stabilita . De exemplu Gama cromatica reprezinta totalitatea notelor existente Ea cuprinde notele: Do, Do#, Re, Re#, Mi, Fa,Fa#,Sol,Sol#, La, La#, Si. Ca iti pot vorbi de game majore si minore trebuie intai sa iti explic intervalele... |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
Intervalele reprezinta distanta intre doua note. Distanta intre 2 note consecutive este de un semiton. Acum, o gama cuprinde 8 trepte in principal. Prima, secunda, terta, cvarta, cvinta, sexta, septima, si octava. dupa cum se vede ele reprezinta notele din gama in ordinea numaratorii in latina. Prima este nota principala care da numele gamei Secunda este a doua nota din gama, la distanta de 2 semitonuri (1 ton) Terta este a treia nota si in functie de ea depinde si tipul gamei . Daca este terta majora (de 4 semitonuri sau 2 tonuri) gama va fi majora daca va fi terta minora (3 semitonuri sau 1ton + 1 semiton) , si gama va fi minora. a patra nota a gamei este cvarta A cincea nota este cvinta, nota care inchide si acordul (acordul este format in principal din prima+ terta+cvinta). a sasea nota este sexta a saptea septima a opta nota este octava si este aceeasi nota dar de sus (o octava superioara). voi lua acum gama do major prima=DO Secunda=Re Terta (majora)=Mi Cvarta=Fa Cvinta=Sol Sexta=La Septima=SI Octava=DO2 |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
Apasarea simultana a 2 note reprezinta un interval De ex Do-Re=Secunda Do-MI=Terta mare Do-Mib=Terta mica Do-Fa=Cvarta Do-Sol=Cvinta Do-La=Sexta Do-Sib=Septima minora Do-Si=Septima majora (marita) Do-Do2=Octava Do-Re2=Nona mai exista intervalele : do-reb (re bemol) = secunda micsorata se noteaza -2 Do-Solb = Cvinta micsorata se noteaza -5 Do-Sol# = Cvinta marita se noteaza 5+ Do-Si=Septima marita se noteaza 7+ [ Edited Wed Jul 16 2008, 10:55AM ] |
||
Back to top |
|
||
Matrafox |
|
||
Guest
|
Florine te felicit pentru rabdare si perseverenta putini sunt care ar face asa ceva.De aceea iti multumesc si eu in numele colegilor.Aceste explicatii sunt folositoare nu numai lui fly38 care e incepator ci si altora care canta dar nu stiu ce.Eu cred ca foarte folositor ar fi sa invete cercul cvintelor deoarece pe asta se bazeaza toata armonia.Macar sa stie ce e dominanta subdominanta si relativele.Eu incerc sa atasez aici un document care zic eu e destul de explicit de asemenea am sa fac upload si pe site. |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
Registered Member #55
acum... un acord este format din cel putin 3 note (la 1 este nota la 2 interval ) si anume: Prima - Terta - Cvinta. Prima da numele acordului Terta da marimea lui Cvinta inchide acordul si il sustine De ce e nevoie de cvinta? pentru ca distanta intre terta mare si cvinta este o terta mica la acord major si la ce minor intre terta mica si cvinta este o terta mare... ideea este ca se pot "rasturna" acordurile si pt a nu se face confuzie, cvinta este ceea ce determina fixarea acordului. De exemplu Do Major: Do (prima) MI (terta mare) Sol (cvinta) pozitie principala Rasturnarea 1-a este: Mi (terta) - Sol (cvinta) - Do2 (do in octava) Rasturnarea a 2-a: Sol (cvinta) - Do2 (octava)- Mi2 (terta mare in octava) La minor este format din : La (prima) - DO2 (terta mica) si Mi2 (cvinta) daca nu am stii ca sol este cvinta lui Do major, am crede ca Do2 si Mi2 reprezinta o parte din Do Major !!! Dar datorita lui La realizam ca este La minor. Ok Dupa atata teorie am sa iti dau si cateva acorduri sa le inveti (dar studiaza te rog intervalele si ce reprezinta nota in acord. Do Maj=Do+Mi+Sol Do minor=Do+Mibemol+Sol Re-Major=Re+Fa#+La Re minor=Re+Fa+La Mi Major=Mi+Sol#+Si Mi minor=Mi+Sol+SI Fa major=Fa+La+Do Fa minor=Fa+lab+Do Sol Major=Sol+SI+Re Sol Minor=Sol+Sib+Si La Major=La+DO#+MI La Minor=LA+DO+MI SI Mjor=Si+RE#+FA# Si minor=SI+RE+FA#. Acum teoretic (nu stau sa te zapacesc cu alte nebunii) Do diez(#) = Re bemol (b) Re#=Mib Fa#=Solb Sol#=Lab La#=Sib De ce dominor are mib si nu re#? Pentru ca in gama trebuie sa existe toate notele de exemplu in do minor exista secunda "re" si atunci terta nu poate fi re# ci va fi mib iar in mi minor terta secunda este fa# nu solb deoarece sol in gama mi minor este deja terta sper sa reusesti sa intelegi ceva... si sa iti ajute. |
||
Back to top |
|
||
Go to page >> | |