Forums

Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Divertisment

<< Previous thread | Next thread >>
Daca nu crezi in Dumnezeu mai gindeste-te ? ( nu este nimic despre religie )
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
Expresul
Sun Jul 27 2014, 08:12PM

Registered Member #12707
Piramidele au fost facute de oameni din simplu motiv ,au evoluat primele au fost sub pamint .
La inceput au fost mai mici si in timp le-au facut din ce in ce mai mari pina au ajuns la apogeu ( cele 3 mai piramide ) .
P.S. povestea este lunga .

Back to top
Greieras
Mon Jul 28 2014, 03:25AM

Registered Member #14257
Niciodată cineva care crede în Dumnezeu nu-l va putea face pe unu care nu crede să creadă, și invers: unu care nu crede să-l facă pe unu care crede, să nu mai creadă.
Așadar, expunerea părerilor proprii e de ajuns în astfel de discuții, nu încercarea de a-l mustra, sau de a-l convinge pe celălalt că tu știi mai bine.
Nu știe nimeni mai nimic. Fiecare am vrea să credem că avem dreptate, că ceea ce credem noi e adevărul absolut....și nu acceptăm alte variante în viața noastră....ori din frică, ori din comoditate care duce la neștiință, involuție, antiprogres...ca un elev codaș care a ajuns în clasa a zecea și afirmă că nu-i place să citească romane, nu că nu știe să citească și nu înțelege nimic, el ajungând la acea vârstă și în acea clasă fără să știe cum și de ce.

Așa că părerea mea, care nu schimbă cu nimic lucrurile pentru nimeni, nici în bine nici în rău, nici viața pe pământ, și evoluția nici involuția, nici sărăcia, nici boala, nici clima, nici infractorii, nici criminalii, nici violatorii, nici pedofilii, nici bolnavii în ultimă fază, nici copiii abandonați, nici preoții, nici medicii, nici biserica, nici artiștii, nici geniile, nici cercetătorii.....etc....revin: părerea mea: trebuie un echilibru în toate, așa cum e în univers. Am observat că cei care cred și se apleacă prea mult spre credință, spre Dumnezeu, spre moaște, spre biserică.....sunt niște oameni creduli, simpli, slab pregătiți, slab învățați, slab cultivați, ușor de dus de nas, ușor manipulabili de vreun pastor, închiși și izolați oarecum în lumea lor, refuzând noul, progresul, preferând în mai orice problemă leacuri sau sfaturi băbești, preferând să facă cruce când vin inundațiile și le ia apa casele, zicând că e de la Dumnezeu, mulțumindu-se cu explicația asta.
Pe cealaltă parte, cine e anti credință, cine nu crede în nimic, cine se dă atotcunoscător, deșteptul suprem, cine se rupe de realitate, de vremurile și încercările pe care le trăim și la care suntem supuși (mă refer la cele care nu depind de rasa umană)....deci să nu crezi în nimic....e un fel de nerost pe vământ, nonsens în viață....un om pierdut. Un suflet gol, unde funcționează doar creierul, care deși e dezvolatat, a căzut într-o extremă, o capcană periculoasă, care greu se vindecă.
Dacă m-am făcut neînțeles, e de la oboseală....dacă cineva m-a înțeles, a înțeles că trebuiesc respectați toți oamenii de la A la Z indiferent de convingerile și orientările fiecăruia, și ajutați să stea pe linia de mijloc, să nu pice în nicio extremă dăunătoare.

Back to top
sarac.lipit
Mon Jul 28 2014, 09:03AM

Registered Member #45
suuper!

Back to top
ciury
Mon Jul 28 2014, 12:25PM
Registered Member #5922
foarte bine punctat .... si asa cum este normal exista si exceptii si dintr-o parte si din alta.

Niciodata nu mi-a placut expresia...."asa a fost lasat" sau "asa s-a pomenit"....mereu am pus intrebarea "de ce"...dar mereu am ajuns la concluzia ca "asa a fost lasat pentru ca asa e cel mai bine" ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif

Back to top
remuscampean
Mon Jul 28 2014, 06:26PM

Registered Member #9292
Zi Doamne fereste, da’ tot te nimereste…

Sa “crezi in Dumnezeu” pentru a nu te lovi masina, se numeste superstitie. Superstitia este o puternica convingere ca exista o relatie intre doua evenimente, in lipsa justificarii logice a acestui lucru.

De exemplu, atunci cand eram mic, mergeam sa ma rog la biserica inainte de teza la isorie, ca sa imi nimereasca la teza exact subiectele pe care le tocisem cel mai bine. Apoi sa zicem ca imi nimereau macar unul sau doua. Mergeam deci inapoi la biserica sa multumesc lui Dumnezeu pentru ajutor.

Intre timp am mai crescut, si mi-am dat seama ca sansele sa imi nimereasca subiectele pe care le-am invatat, sunt cu atat mai mari cu cat invat mai multe subiecte. Daca le invat pe toate, Dumnezeu ma va ajuta 100 % sa imi nimereasca ce am invatat. Devine deci inutil sa mai merg la biserica sa ma rog pt success.

Relatia este deci intre cat invat si cat scriu, nu intre cat ma rog si cat scriu.

Daca eu nu as fi invatat nici un subiect pentru teza, cu siguranta ca Dumnezeu nu m-ar fi ajutat absolut deloc sa pot sa scriu ceva. Iata deci ca a fi superstitios inseamna a fi lenes, ignorant, si a lasa in seama divinitatii datoria ta.

Deci, daca purtam centura de siguranta, conducem preventiv, facem revizia tehnica la masina, punem cauciucuri de iarna…etc, apoi facem (sau nu) cruce cand plecam la drum, si sunt foarte mari sanse ca Dumnezeu sa ne pazeasca.

PS: Desi se pare ca nici una din victimele accidentelor din clip nu a murit, acestea nu au fost pazite 100% de Dumnezeu, dovada ca Dumnezeu le-a implicat totusi in accidente, neluandu-le viata insa. Procentul in care Dumnezeu le-a pazit este proportional cu procentul in care ei au manifestat prudenta, exact ca in exemplul cu teza, de mai sus. Diferenta in trafic, este ca nu depinde doar de prudenta ta sa traiesti sau nu, ci si de a celorlalti participanti.

Cu alte cuvinte, daca eu invat toate subiectele la teza, apoi vine un frate crestin si imi crapa o ghioaga in cap si eu imi pierd memoria, Dumnezeu nu ma mai poate ajuta sa imi amintesc subiectele.

Sa lasam deci superstitiile, sa fim responsabili, harnici, sa respectam libertatea si siguranta celor din jur, si sunt foarte mari sanse ca Dumnezeu sa ne dea o soarta lipsita de evenimente nasoale.

Back to top
ciury
Mon Jul 28 2014, 09:08PM
Registered Member #5922
isus a zis sa nu credem in superstitii

Back to top
Greieras
Mon Jul 28 2014, 09:27PM

Registered Member #14257
Foooarte corect @remuscampean.

Una peste alta, putem simplu să deschidem puțin ochii, și să ne vedem în oglindă: uite de exemplu o știre de azi pe care o poți citi pe toate agențiile de presă, și pe toate site-urile/ziarele/televiziunile de știri, deci nu e de ”stânga” sau de ”dreapta”....e cam adevărul crunt.
Un raport oficial european, zice că:
România este cea mai bisericoasă ţară europeană, adică are cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată, statul este cel mai corupt şi oamenii săi cei mai săraci şi mai needucaţi din Europa.”

Puteți găsi raportul CE cu un simplu search pe google, pe site la orice televiziune de știri...citiți-l pe tot, e interesant de știut.
Și un link: LINK: Click aici !

[ Edited Mon Jul 28 2014, 09:34PM ]

Back to top
Nicu Pa500
Mon Jul 28 2014, 09:56PM

Registered Member #906
Greieras a scris ...

Foooarte corect @remuscampean.

Una peste alta, putem simplu să deschidem puțin ochii, și să ne vedem în oglindă: uite de exemplu o știre de azi pe care o poți citi pe toate agențiile de presă, și pe toate site-urile/ziarele/televiziunile de știri, deci nu e de ”stânga” sau de ”dreapta”....e cam adevărul crunt.
Un raport oficial european, zice că:
România este cea mai bisericoasă ţară europeană, adică are cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată, statul este cel mai corupt şi oamenii săi cei mai săraci şi mai needucaţi din Europa.”

Puteți găsi raportul CE cu un simplu search pe google, pe site la orice televiziune de știri...citiți-l pe tot, e interesant de știut.
Și un link: LINK: Click aici !

Bisericile au fost construite de oameni (bogati sau mai saraci)
...iar drumurile trebuiesc facute de statul roman asa ca,,,,,
sunt si printre straini needucati,,,

Back to top
virgilex
Mon Jul 28 2014, 09:59PM

Registered Member #12809
greieras esti cam sceptic, pesimist dar sa sti ca ai dreptate uneori.
de cate ori am incercat sa analizez aceste lucruri nu am avut decat un singur sentiment nu stie nimeni adevarul stiu ca respectarea regulilor morale, sociale si religioase nu au dus la distrugere

Back to top
sarac.lipit
Tue Jul 29 2014, 08:05AM

Registered Member #45
doamne-doamne îţi dă...
dar nu-ţi bagă-n traistă
este cea mai bună explicaţie pentru a-ţi rezolva singur problemele.
Dacă le-ai rezolvat singur, ai cui mulţumi
Dacă nu ai reuşit... regula traistei este valabilă.
personal n-am probleme cu biserica, dar cunoaşterea n-o afli acolo. D-aia suntem ultimii prin toate domeniile. Şi mare păcat... că suntem o naţie cu inteligenţă nativă ce a dat omenirii muuulţi inventatori.
Dar vorba că
dacă te conduc proştii toate merg prost
este foarte adevărată.

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF