Forums
Clape.ro :: Forums :: Echipamente si accesorii :: Echipamente audio |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Sfat dinacord+boxe |
Go to page >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
ionut74 |
|
||
Registered Member #12306
Va rog sa ma sfatuiti cum sa fac:am 4boxe pasive-2rcf art725 de700w si 2fbt de 300w,dinacord 1000-3 cum ziceti sa le folosesc ca sa nu ard fbt-urile,multumesc
|
||
Back to top |
|
||
salll123 |
|
||
Registered Member #9731
Pe iesirile amplificate pui RCF-urile, iar pentru FBT-uri ai nevoie de o putere separata. Daca le legi in slave, setezi din Dynacord sa iasa maxim 300 W ca alfel termini boxele mai mici. In Dynacord ai posibilitatea sa limitezi volumul de iesire din setari.
|
||
Back to top |
|
||
Serghei92 |
|
||
Registered Member #12541
Teoretic nu este nici o posibilitate sa le conectezi pe toate. diferenta e prea mare...
|
||
Back to top |
|
||
luc1an |
|
||
Registered Member #15667
ba exista......legi rcf-urile pe un canal iar fbt-urile pe celalalt.fiecare canal are potentiometru de volum individual. si acum sa discutam despre legile fizicii...... pentru acele fbt-uri de 300w....eu iti recomand sa folosesti o putere de 500w.de ce? niciodata puterea mare nu arde difuzoarele.Ce arde difuzoarele...? DISTORSIUNEA. mai pe romaneste ....o boxa de 300w....mai repede o faci praf cu un amplificator de 300 decat cu unu de 700w. deci daca legi rcf-urile pe un canal si le pui pe "fata" iar rcf-urile le pui pe al doile canal si le pui pe spate ,gen control, si le lasi putin mai incet...iti garantez ca fbt-urile nu vor avea absolut nici o problema. Limiteaza mixerul la 400w si ai sa vezi ca e totul bine. |
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
Lucian, sincer m-ai zăpăcit cu distorsiunea folosirea unui amplificator dublu cît duce un dif.... indiferent cum, distors sau nu, îl vei prăji pînă la urmă. Idealul e invers... distorsiunea apare atunci cînd introduci semnal maxim din mix şi mergi cu potenţiometrele amplif'ului la juma... să nu arzi boaxăle....că e mici şi împuşti nuntaşii cu bobine la un 'P' mai bronunţat... [ Edited Wed, 09 Mar 2016, 03:10AM ] |
||
Back to top |
|
||
ionut74 |
|
||
Registered Member #12306
Am pus fbt pe un canal ,rcf pe alt canal ,am limitat dinacordul la 400w si am redus vol. pe fbt pe care l-e tin de control,eu zic ca e bine
|
||
Back to top |
|
||
fantastic |
|
||
Registered Member #15640
Nu cred ca ai facut mare sunet cu combinatia aceasta.... Recomandarea mea este urmatoarea.... folosesti FBT-urile pe Dynacord si iti cumperi o putere separata pentru RCF-uri ! |
||
Back to top |
|
||
luc1an |
|
||
Registered Member #15667
pai si nu este exact aceeasi treaba....doar cu o alta investitie?
|
||
Back to top |
|
||
luc1an |
|
||
Registered Member #15667
sarac.lipit a scris ... Lucian, sincer m-ai zăpăcit cu distorsiunea folosirea unui amplificator dublu cît duce un dif.... indiferent cum, distors sau nu, îl vei prăji pînă la urmă. Idealul e invers... distorsiunea apare atunci cînd introduci semnal maxim din mix şi mergi cu potenţiometrele amplif'ului la juma... să nu arzi boaxăle....că e mici şi împuşti nuntaşii cu bobine la un 'P' mai bronunţat... foarte gresit ce spui acolo.IDEALUL este cum ti-am spus eu.Si anume la o boxa de 300w....sai cel putin 500w semnal curat din amplificator. Nu stiu in ce masura sti cum se produce sunetul intr-un difuzor.... dar hai sa explicam ca poate altii nu stiu : in difuzor avem magnetul si intrefierul,intre care exista un spatiu unde intra bobina.Bobina are o cursa dute-vino in fata si in spate.Daca acea cursa este curata....adica nu ii dai curent cu distorsiuni sau CC,bobina va duce mult si bine.chiar daca tu ii dai 500w rms pe difuzor. Daca ii dai bobinei curent dintr-un amplificator de 200w care nu mai poate si tu il fortezi....acesta va scoate distorsiuni.iar aceste distorsiuni vor face bobina sa nu mai miste in fata -spate curat si ea se va freca de pereti.Frecandu-se ...lacul se duce iar spirele fac scurt. si acum revenind la oile noastre.....ia legatura cu cei mai mari ingineri care ii cunosti si intreaba despre aceasta treaba si ai sa vezi ca asa este. M-am jucat si am cantat pe instalatii de mii de watti.in momentul de fata puterea pe care o detin ajunge pe la 14-16kw.asta pe iesire pe boxe.La consum....am vreo 20-21kw. Nu m-as baga in seama sa invat pe cineva la prostii daca nu as fi experimentat si daca nu as fi studiat una-alta. Iar pentru acel "P" mai pronuntat exista low cut pe mixere :-) |
||
Back to top |
|
||
ionut74 |
|
||
Registered Member #12306
Nu mai bag bani in alte scule,multumesc de raspunsuri
|
||
Back to top |