Forums
Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Urechea muzicala |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
StefanAlin |
|
||
Registered Member #15064
Salut! Cant de ceva timp la orga , fac armonie! Simt ca nu mi se dezvolta urechea muzicala , adica nu aud gamele dintr-o melodie ... am incercat in toate felurile sa ascult melodii si sa reproduc dar nimic. Cei mai experimentati poate stiu tehnici mai noi de dezvoltare a urechii muzicale , ii rog sa imi spuna si mie cateva idei , sfaturi ,tehnici sunt bine venite ! Va salut! |
||
Back to top |
|
||
gigiflo |
|
||
Registered Member #15184
Fii un pic mai explicit: de cand studiezi? Faci doar armonie pentru a canta doar manual? Ce fel de piese stii si ce te face sa crezi ca ai probleme cu urechea? Ceea ce ai spus tu acolo se intampla la majoritatea....Nu-i un motiv de ingrijorare, pana la un punct... |
||
Back to top |
|
||
Cristi_Dr |
|
||
Registered Member #15781
Tehnici noi nu exista , urechea se dezvolta prin lucru , iar pentru mine lucru inseamna sa asculti multa muzica .... eu asta fac in viata de zi cu zi si crede-ma de la an la an percep tot mai bine componentele unei piese armonii , beaturi etc.
|
||
Back to top |
|
||
StefanAlin |
|
||
Registered Member #15064
Da , fac doar armonie , ascult si incerc sa cant piese de banat si maramures , studiez de aproximativ un an si ceva Cant dupa melodii dar prind gamele care imi vin mie in minte nu care trebuie ) Oricum ...studiind si repetind non stop iti dezvolti si ,,urechea'' cum zici tu ! [ Edited Fri Jun 03 2016, 02:18PM ] |
||
Back to top |
|
||
Seva |
|
||
Registered Member #11086
Salut ! pai sunt niste formule de acompaniament ,ca sa zic asa ... respecti niste reguli nu prinzi ce gama iti vine in minte ... iar cu timpul; inveti multe ... asa cum au mai spus si alti colegi ! Oricum ...studiind si repetind non stop iti dezvolti si ,,urechea'' cum zici tu ! [ Edited Fri Jun 03 2016, 02:18PM ] |
||
Back to top |
|
||
djbossbest |
|
||
Registered Member #11441
StefanAlin a scris ... Da , fac doar armonie , ascult si incerc sa cant piese de banat si maramures , studiez de aproximativ un an si ceva Cant dupa melodii dar prind gamele care imi vin mie in minte nu care trebuie ) Oricum ...studiind si repetind non stop iti dezvolti si ,,urechea'' cum zici tu ! daca am inteles bine sau daca ai scris tu bine, eu sincer m-am amuzat, adica ai spus ca studiezi de un an si ceva si deja vrei sa auzi gamele?? Adica poate or mai fi si genii dar totusi. In timp studiind si in functie si de ce ti-a dat Doamne Doamne se dezvolta si urechea. [ Edited Fri Jun 03 2016, 04:05PM ] |
||
Back to top |
|
||
sarac.lipit |
|
||
Registered Member #45
Pînã nu repetați în mai mulți....greeeu cu autodezvoltarea...
|
||
Back to top |
|
||
gigiflo |
|
||
Registered Member #15184
Chestiunea cu urechea este ca trebuie sa existe cineva care sa iti spuna ceea ce trebuie sa auzi, adica ceea ce diferentiaza o gama de alta, prin exemplificare, antrenament, etc. Cine stie iti va spune ceea ce sa urmaresti intr-o melodie si tehnici de recunoastere a gamelor... Oricum asta presupune mult exercitiu si probabil un orizont mare de timp... |
||
Back to top |
|
||
marinusi |
|
||
Registered Member #15515
urechea se dezvolta in timp ,prima oara trebuie sa ai idee de notele muzicale si iti trebuie un profesor sa iti explice fiecare chestiune acolo
|
||
Back to top |
|
||
victorr |
|
||
Registered Member #9068
Nu trebuie sa iti spuna nimeni nimic. Trebuie sa incepi sa acompaniezi. Piese mai simple la inceput, apoi din ce in ce mai complicate. Cauta piese la care exista armonie pe net si nu citi armonia, incearca sa o gasesti singur, apoi compara ce ai gasit tu cu ce e pe net. S-ar putea sa fie gresita armonia scrisa pe net. Daca ai ureche si scoala muzicala, macar te ajuta sa stii unde ai gresit. Ideea e ca trebuie sa incerci sa gasesti armonia singur, daca vrei sa avansezi. |
||
Back to top |
|
||