Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
Yamaha - Lucruri mai putin stiute
Go to page   <<      
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Mihai13
Wed Oct 16 2019, 03:53PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 323
Astazi poate unul dintre cele mai interesante si importante lucruri descoperite dupa ani de zile de Yamaha, ce rezolva 90% din cazurile in care Intro-ul facut in Maj, spre exemplu, canta balarii cand apuci Minor, vestitul Paralell si No Transpose din tutorialele lui AD de la Korg.
Iata cum este la Yamaha si limitarile.
1. Vedeti daca pe tracul 9 este toba sau altceva, daca este altceva, si aici trebuie schimbat.
2. Alegeti Sty-lul si mergeti in STYLE CREATOR
3. Apasati Intro-ul cu pricina si dati OK pt al selecta.
4. Mergeti in tab-ul cu PARAMETER
5. La CHANNEL alegeti pe rand 9-Rhithm1(daca trebuie) fara 10 si restul pina la 16-Phrase2
6. La fiecare faceti setarile:
NTR=ROOT TRANSPOSE
NTT=BYPASS
RTR=PITCH SHIFT
7. Apoi salvati
Limitarile sunt :
1. Daca gasiti pe vreun track scris in modul NTR=GUITAR si NTT=ARPEGIO mai bine-l lasati asa nu se va observa pana va veti da seama ca Intro-ul este in minor.
2. Daca vreun track al sty-lului a fost scris pe canalele 1-8 (YAMAHA poate) trebuie schimbat in alt soft (STYLE CREATORUL de la YAMAHA nu poate)
Sper sa va foloseasca.
Cu multumiri lui Vali Maties!


Back to top
Mihai13
Tue Oct 29 2019, 08:39AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 323
Pana acum nu m-au interesat tonurile, mai ales pt Yamaha unde despre sunet nu mai discutam caci mereu sunt conflicte si nu-si au rostul pt ca nu ne plateste nimeni din contra noi le dam bani dar la functii este jale
Astazi as vrea sa va anunt ca am reusit sa fac primul ton in YEM (un acordeon burduf care este si la jumatate ca marime deoarece vine de la Korg) si sunt increzator ca vom avea la dispozitie orice ton dorim.
Sanatate sa fie si putere de munca.
Ce este bine ca putem sa le avem curate chiar daca vin de la T3 si T4 adica fara portocaliu.
Sunt destul de <frustrat> cum zic uni colegi de breasla pt ca este nedrept ca o firma, prin dezvoltarea softului personal, sa poata lua tonuri de oriunde (SF2 care sunt gramezi pe net la liber sau KMP trecute printr-un soft) iar concurenta sa nu aiba nici o sansa pt ca odata trecute prin YEM se codeaza si nici o sansa sa le mai iei (macar) inapoi, chiar daca au fost ale tale.
Sanatate si succes!

Back to top
Mihai13
Mon Nov 04 2019, 04:26PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 323
Salut baieti,
Am scris postul asta pe un site strain si mi-e lene sa-l traduc daca este cineva interesat o fac , poate chiar mai in detaliu.

This is my opinion about yellow voices and my method to fix it.
Many people say the new generation of keyboards has more parameter to set and for this T4 voices stay yellow and don’t work properly.
My personal feeling is that the YEM translator UVN to PPF doesn’t work properly. I don’t think that the SF2 file has all this parameters and UVN not.
Now the method:
1. Make a new pack and put the original UVN file.
2. Go in Awave and open this UVN and save like SF2.
3. Add this SF2 to pack
4. Make the same setting for SF2 voice like what you see on the UVN editing windows except the volume of waves where you will see for example UVN=100 SF2=53 you can go to 60 to have almost same power. Including Common settings.
5. Test in keyboard and keep white SF2 imported file.
Regards

Mihai

Back to top
Mihai13
Tue Feb 04 2020, 03:24PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 323
Salut,
Astazi despre:
Limitarile clapelor Yamaha
1. Limitarea numarului de semplere
Din pacate Yamaha nu spune numarul maxim de semplere care poate fi incarcat in clapa la o instalare dar in principiu doar cei cu memoria mare ca Genos-ul pot fi afectati pt ca pot pune multe seturi odata.
2. Limitarea User Memory.
Este din pacate destul de importanta deoarece aici incarca seturile sty-lurile. Spre exemplu 2MB cat are S670 va permite in jur de maxim 30 de sty. Se poate evita facand un set in YEM cu aceleas semplere si oricate sty doriti iar apoi salvand doar 30 iar restul sa fie puse pe stik si citite direct de acolo.
Nu stiu cum se descurca aici T5 care are doar 7MB + HD fata de PSR S 770/970 care au 14MB(cam 250 de sty full pe instalare).
Daca nu sunt probleme inseamna ca mai pune si pe HD.
3. Limitarea Memoriei Sampler.
Din nou cunoastem ca RAM-ul a fost o problema mereu.
Actual cred ca doar S670(30Mb); S770(160Mb) si poate S775(240Mb) o mai pot considera o problema.
4. Limitarea numarului de voci din set – 128
Afecteaza tot pe cei cu memorie RAM mica si care nu pot baga seturi mai multe.
Daca as fi in situatia asta (S770) as separa probabil folclorul de manele acestea avand in general alte tonuri alocate si cu semplere mici as putea instala ambele seturi.
Sanatate!

Back to top
Mihai13
Fri Mar 06 2020, 10:27AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 323
Daca aveti un set de T4 (mai ales daca are STY-lurile separate, ne prinse in fila UVI de instalare) ar fi bine ca la importul in YEM pt instalare in clapele noi de la PSR-Sx70 si T5 in sus, cand mergeti in Change Bank Select LSB pozitia 000 sa fie libera, pt ca importul setului de T4 sa se faca acolo.
Daca nu este libera activati pack-ul care o ocupa dati iar CBS LSB si schimbati in altceva pt a se elibera 000.
Apoi importati UVI sau tonurile si mai apoi STY-lurile daca nu au fost aduse cu fisierul UVI.
Toate astea pt a se evita incurcarea tonurilor, T4 nu avea posibilitatea de instalare a mai multe seturi o data.
Sanatate!

Back to top
elgi
Fri Mar 06 2020, 01:16PM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 744
Salutăm cu respect, domnule Mihai şi felicitări pentru altruismul de care daţi dovadă din plin. Din ce ştiam eu, fişierul .UVI nu are treabă cu ritmurile, ci exclusiv cu tonurile. T4 şi T3 ştiam că salvează cu LSB 0, MSB 63, Program Change 0-128, iar, când le încarci în YEM, softul ignoră MSB şi pune LSB corespunzător pachetului respectiv. Dar ritmurile nicicum nu sunt legate cu UVI. La Yamaha nu este ca la Korg, ca să poţi salva tot setul (o chestie şi bună, dar şi rea, depinde din ce punct de vedere priveşti lucrurile). Ritmurile trebuie să le încarci separat, ele nu ştiu că pe acel track se află ţămbăloiu', ci ştie că pe acel track trebuie să assigneze tonul cu LSB, MSB şi Program Change corespunzător librăriei salvate în T4. Părerea mea... Bucurii şi numai bine!

Back to top
Mihai13
Fri Mar 06 2020, 04:20PM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 323
Salut si tie <elgi>, mai impartasesc si eu cate o experienta poate ajuta pe cineva si mai cercetam sa ne lamurim cu totii, ca nu ne injura nimeni.
Revin dupa ce mai incerc cateva seturi de T4.
Daca incarci setul lui Vasi Onica vechi, cu UVI file, vine cu sty-luri cu tot,din cate-mi amintesc, cum, nu stiu ca T4 nu am avut, in schimb am pus in YEM UVI de la Florin Pastor si a venit fara STY, cum spui tu.
Sanatate si stima tuturor.

Back to top
angelitto
Fri Mar 06 2020, 06:04PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Posts: 1109
Salut baieti.
Desi nu am Yamaha, mi-am bagat si eu urechile prin YEM si am facut experimente. Si va impartasesc ceea ce am descoperit. Setul lui Onica l-am pus si pe T5 si pe Genos. Am pus in YEM doar fisierul UVI si el si-a tras tot ce a avut nevoie. Inclusiv stylurile registrii, etc. In cele 2 clape, totul s-a instalat perfect. Ei, am incercat acelasi procedeu cu alt set de T4 si nu a mers cum trebuie. Cred cal lui Pastor. Stylurile nu isi luau tonurile din packul respectiv. Vazand asta le-am verificat cu MixMaster ai acolo am vazut ca style'urile isi luau tonurile din Pack'ul pus pe pozitiile LSB-000 si MSB-063, iar packul respectiv era pe alta pozitie si din aceasta cauza nu mergeau style'urile bine. Nu am mai apucat sa fac testul corect caci clapa plecase de la mine intre-timp, dar acum, voi mi-ati confirmat ca am tras concluzia corecta. Ca sa incarci un set corect de T4 in alte modele mai noi, trebuie sa-l pui in YEM pe LSB 000. Si apoi bagi in ele tot ce trebuie, inclusiv stylurile. Totusi as vrea sa merg chiar si mai departe de atat. Eu, teoretic, cred ca dupa ce pack'ul respectiv e incarcat in YEM corect, adica dupa ce au fost adaugate si stylurile, il poti muta pe alta pozitie fara nicio problema, caci in momentul mutarii, stylurile sunt convertite sa-si ia tonurile din LSB'ul nou. Am facut un astfel de test mai demult si locatiile instrumentelor din style'uri s-au schimbat din LSB 005 in, sa zicem LSB 010. dar important de stiut e faptul (eu atunci inca nu stiam) ca seturile de T4 trebuie puse intr-un pack de pe pozitia LSB-000 La MSB, oricum nu conteaza ca toate tonurile sunt pe MSB-063, iar tobele pe MSB-062. Doar cele din factory au alte locatii, ai asta nu ne intereseaza in discutia de fata.
Multi nu stiau chestiile astea din din aceasta cauza nu le mergea seturile de T4 pe noile modele.
Cred ca o sa fac acest thread sticky caci sunt informatii destul de importante pentru posesorii de Yamaha si cred ca le vor prinde bine.

Back to top
Mihai13
Mon Mar 09 2020, 10:03AM

Registered Member #16460
Joined: Mon Mar 27 2017, 04:37PM
Posts: 323
Recuperarea unor seturi de tobe de T4; T5 si Genos pt a le putea folosi la seria PSR
Daca aveti un set de tobe pe care la crearea PPI-ului YEM-ul nu le incarca si le lasa gri, dati dublu click pe setul respectiv si intrati in editare.
Apasati pe fiecare clapa asignata (mai deschise la culoare)
Daca canta si la Wave assign se face albastru inseamna ca are wave alocat si este OK daca nu canta si ramane gri inseamna ca are asignat un ton de fabrica (astea sunt problema).
Respectiva alocare trebuie stearsa de la sageata piano roll – delete.
Cand vor fi toate de genul asta sterse tonul va functiona.
Acum daca un set are majoritatea de felul asta nu prea merita recuperate dar daca are doar cateva se poate recupera si, eventual, in clapa, la step edit se poate vedea daca este ceva scris si lipseste (nu canta) caz in care se poate inlocui cu altceva si salva.



Back to top
Go to page   <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Orchestre Yamaha Posted by Kmcoio on 06 Apr : 19:40
Mulțumesc frumos! Le descarc imediat și îmi fac de cap!


[download] alex set pa3xpro Posted by arghir on 06 Apr : 14:47
salut sunt deja inscris pe accest site dar nu mai imi da voie sa trimit seturi nici casa le descarc nustiu ce sa intaplat ca am respectat toate regurile o singura data am tras un p [more ...]


[download] Set Korg Pa600 - Adi302004 Posted by Lazar2020 on 04 Apr : 20:19
Adi nu pot sal descarc,nu poti sa mil pui tu pe -email- multumesc anticipat...multa sanatate


[download] Set Korg Pa600 - Adi302004 Posted by Lazar2020 on 02 Apr : 03:59
Multumesc pentru set Adi,multa sanatate...


[download] psr630 bun Posted by ionursan on 01 Apr : 20:05
e slabut setu baet





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap