Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Yamaha
 
<< Previous thread | Next thread >>
diferenta intre Yamaha Tyros 5 si Genos
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Yamahakey
Mon Apr 09 2018, 06:53AM
Registered Member #17106
Joined: Mon Apr 09 2018, 06:41AM
Posts: 5
Buna sint propietarul unui Tyros 4 si as dori sa schimb cu uhn Tyros 5 sau Genos. As dori sa cer sfat daca merita Genosul diferenta de pret fata de Tyros 5 ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor

Back to top
FlorinM
Mon Apr 09 2018, 10:49AM
Registered Member #142
Joined: Fri Jun 20 2008, 10:39AM
Posts: 143
Diferentele le gasesti pe net, exista de la yamaha un document unde e trecut tot ce are in plus Genos fata de Tyros5.
Sfatul meu e, daca ai banii. Genos! suna cu totul altfel (nu in demo-uri pe Youtube sau mai stiu eu unde) si are unele functii importante in plus. Amintesc doar una: Inserturiile la efecte 28 fata de 9 ale lui Tyros5, si cine stie, stie ce inseamna asta!
E doar parerea mea, banii sant ai tai, alegi ce vrei!

p.s al meu Tyros5 76, e pregatit sa isi gasesca alt propietar!


[ Edited Mon Apr 09 2018, 10:50AM ]


Back to top
Yamahakey
Mon Apr 09 2018, 03:38PM
Registered Member #17106
Joined: Mon Apr 09 2018, 06:41AM
Posts: 5
Da multumesc am vrut doar si alte pareri pentru cam am auzit de la unii colegi ca nu ofera asa de mult in plus fata de T5 cu cit costa mai mult ....In Canada pretul unui Genos este peste dublu fata de pretul unui T5 f putin folosit adica CN$6700 fata de CN$3000

[ Edited Mon Apr 09 2018, 03:39PM ]


Back to top
FlorinM
Tue Apr 10 2018, 12:29AM
Registered Member #142
Joined: Fri Jun 20 2008, 10:39AM
Posts: 143
Aici ai acel pdf, de la Yamaha unde e trecut ce functii are in plus fata de Tyros5, asta pe langa cum suna!
LINK: Click aici !

Back to top
Yamahakey
Tue Apr 10 2018, 12:41AM
Registered Member #17106
Joined: Mon Apr 09 2018, 06:41AM
Posts: 5
Super mersii mult ...

Back to top
cozma1969
Tue Apr 10 2018, 02:47AM
Registered Member #6965
Joined: Fri Mar 06 2009, 12:58AM
Posts: 107
LINK: Click aici !


Back to top
elgi
Tue Apr 10 2018, 03:05PM

Registered Member #196
Joined: Fri Jun 27 2008, 09:43AM
Posts: 698
Hristos a Înviat la toată lumea şi sărbători cu bine!
În acel video, domnule Cosma, marele realizator de producţie video a demonstrat că habar nu are ce scrie în filmuleţul de holiud... mai exact faptul că nu înţelege nimic din tehnlogie. A trecut nişte aberaţii ca fiind adevăruri... O fi poate român, că prea le dă cu stângu-n dreptu'...
Plusuri care ne folosesc muzicanţilor Genos versus Tyros 5:
- placa de sunet superioară calitativ;
- 10 Registration-uri pe faţă versus 8;
- faptul că are mai multe efecte, nu ştiu câţi dintre muzicanţii ce cântă trandafirul la fereastra miresuicii şi ea dă din buci, buric, ţâţe (dacă are) şi ce mai are la dispoziţie, câţi deci dintre muzicanţi ştiu să se folosească cu adevărat de acele efecte? Ca să poţi spune că ştii ce e cu ele, trebuie să cunoşti ce fac şi ce valori trebuie să le dai la toţi cei peste 14500 de parametri de la efecte. Să fim serioşi, răspunsul este unul singur şi simplu de nimerit: NIMENI! Aşa că e vânare de vânt. Iei ce efecte ţi-au pus ei din fabrică şi asta e tot. Apropo de efecte: dacă iei orice efect din Genos dai edit şi scrii aceleaşi valori la parametri pe un Tyros 5 sau 4, obţii acelaşi efect. Deci are doar mai multe preseturi, nu mai multe motoare de efecte.
- citeşte lyrics la mp3 (această treabă o ştie korgul de câteva modele înainte, nu de mult, să zicem aşa...).
Cam astea sunt plusurile. Acuma vin minusurile:
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- având doar 13 kile, e clar că e din plastic de cea mai joasă speţă; să vedem dacă şi cum se descurcă clapa asta măcar după un sezon de nunţi la fel cum se descurcă încă bătrânica de PSR 9000 (să nu sărim la legendarele DX7 sau G-800, G-1000 de la defuncta concurenţă Roland - tancuri, nu plastice chinezeşti), ori PA1, PA2, la fel nişte tancuri serioase;
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- MADE IN CHINA!!! De ce n-or fi făcut-o în fabrica de la Hamamatsu, în Japonia, unde au fabricat pe rând Tyros 2, 3, 4 şi 5??? Cred că numai din prostia celor ce conduc firma. Nişte tăntălăi cu prea multă tehnologie prin mână!
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- degeaba are memoria internă (care nici măcar nu e memorie internă, ci un stick de memorie de 64 de giga, din care restul până la 58 este ocupat de tonurile şi ritmurile interne) dacă nu pot să o schimb, adaug etc. Suntem în 2018 şi ăştia nu au auzit încă de SSD? INADMISIBIL să ceri atâta purcoi de bani şi să nu pui minimul strictului necesar!!! Când se buşeşte acel stick (ştie toată lumea care mai lucrează cu tehnica modernă că aceste dispozitive sunt defectuoase, nu prezintă nicicum siguranţa datelor la modul ideatic), poate cineva să răspundă la o întrebare simplă: ce faci cu clapa când se buşeşte acel stick intern? Yamaha nu a răspuns deocamdată la această întrebare! Nici nu ştiu câţi şi-au pus întrebarea, d-apoi să mai şi răspundă...
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- oare câţi din proprietarii de Genos, să nu zic de ceilalţi, care dau sfaturi pe forumuri fără măcar să fi citit cartea tehnică a chinezăriei, au citit despre faptul că acea memorie flash este limitată la 100 de formatări? Având în vedere că acea plăcuţă nu poate fi schimbată ca la Tyros 4 sau 5, căci este încastrată în motherboard, nu pusă în soclu, după cum bine era făcut în T4, 5 şi Motif, ştiind că acea plăcuţă este deci limitată la formatări şi nici nu se poate înlocui, întrebare de baraj din nou: ce faci după 100 de formatări, înlocuieşti placa de bază? Cam atâta de handicapsaţi sunt chinezii ăştia japonezi...
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- dacă lăsau loc şi pentru SSD îi durea bidineaua? E un mare pas înapoi prin scoaterea portului pentru HDD/SSD, căci una este să pui HDD de 2 Terra, că poate vreau să mă folosesc de placa aia de sunet extraordinară a clapei, să pun negative wave la 24 sau chiar 32 de biţi, la 192 de KHz, nu la 44100 Hz, că cică suntem în 2018, nu 1970...
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- ce îi durea căpăţânile pe drogaţi dacă puneau HDD/SSD în loc de acel port idiot în burta clapei? Că oricum la nuntă nu stai să deschizi şurubul ăla (iarăşi prost gândit, trebuia să facă gen ca la Rolandurile astea noi, GW-8 şi restul, cu o clăpiţă simplă, nu să stai să desfaci şuruburi ca să schimbi un stick - Cât îi mai suporţi, Doamne, pe retarzii ăştia???);
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- afişorul degeaba are rezoluţie mai bună, dacă, iată, combinaţiile de culori sunt cu mult mai proaste decât la seria Tyros? Ce frumos se vede meniul pe T1-5, culori deschise, scris mare, clar, limpede, în timp la genosel zici că au vrut să găsească combinaţia de culori cea mai puţin lizibilă: să scrii cu alb pe acel fond verde care îţi rupe ochiul... RETARZI!
- au pus în meniul mare butonul de Demo. Dacă făceau greşeală să nu poată fi customizabilă treaba, chiar era de kko; dar de ce au făcut aşa ceva? S-or fi gândit că din 4000 de euro nu au bani de-un buton fizic pentru Demo, ca până acuma?
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- de ce oare au mutat Multipadurile în dreapta, deasupra ultimei octave? Măcar şi pentru aşa ceva nu o s-mi iau vreodată Genos! nu este admisibil, oricât de mare iubitor de Yamaha aş fi: eu ca să dau un cinelul mare, existent pe al 4-lea pad, deoarece cu dreapta cânt în octava a 4-a, trebuie să trec cu mâna stângă o octavă peste mâna dreaptă, să dau cinelul şi simultan, concomitent şi în acelaşi timp, pentru a nu se naşte sincope în interpretare, trebuie să revin în tonică, adică să schimb acordul la mâna stângă (dacă pun clapa pe modul AI Full, nu e bine, că îmi ia în considerare notele de la solistică şi iese un muci cu borş din armonia mea);
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- n-or fi găsit pe la chinezi nişte porturi 3.0??? Nu de altceva, dar suntem în secolul vitezei, acuşica descărcăm în 5G câte un gigalău pe secundă, iar ăştia umblă cu maxim 12 MB/s. Aşa ceva... Ori nu s-or fi înscris la bani? Or fi cerut chinezii prea mult pe un port USB... GĂINARI!
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- de ce i-au mâncat să nu dea voie din soft să ai acces la tonurile din GM&XG şi GM2? Eu de acolo folosesc nişte acordeoane, chitări, chitară bas, ce i-a deranjat aşa de mult, mai ales că Genos are intern acele tonuri, dar nu ai acces la ele, le poţi pune doar în Songuri; păi eu dacă le vreau în live ori style? Căcăraze!!!
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- nici acel mono legato nu e cum trebuie făcut, ăla trebuia să se activeze automat şi când sunt în modul Poly, nu doar în mono. De ce să nu pot folosi şi polifonia şi legato-ul la tonurile mele? Dacă vreau să-l am şi mono cu legato şi poly, trebuie să salvez ca două tonuri şi apoi să jonglez între ele... GUNOAIE!
- toată tevatura din stânga clapei nu e pentru cântat live, e strict pentru dijeială!!! Era bună ideea, dacă era dusă până la capăt, adică acele fadere să fie motorizate. Dar Yamaha căCorporeişăn nu mai ştie să facă aşa ceva. Au ştiut în 1986, când au scos primul mixer digital din lume, cu fadere motorizate. După 40 de ani nu mai ştiu să le pună motoraş. S-or fi scumpit şi motoraşele? Ştie careva costul a 8 motoraşe puse pe fadere? Din 4000 de euro nu au avut de unde pune?
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- Song play-ul nu are ce căuta acolo unde l-au pus, e împotriva firii muzicănţeşti; să zicem că trecem peste asta, dar nu pot trece peste altă mizerie: dacă tot ai DOUĂ playere, de ce nu îţi dă voie să le foloseşti cum vrei? Adică, pentru cine nu ştie şi mai bate câmpii ce minunată droangă e Genos-ul, nu îţi dă voie să pui în ambele playere câte un fişier midi şi astfel să faci crossfade între 2 negative midi. Numai între un negativ midi şi altul mp3/wav. KAKA MAKA!!!
- nu are hard disk sau SSD, nici nu poţi să-i pui (ce handicapaţi!!!);
- nu are buton pe faţă ca să-i scoţi dinamica, ai de făcut caligrafie pe afişor până dau să scoţi dinamica, i-a mâncat în zambilică pe drogaţi să scoată butonul de pe faţă; Korg PA4 se califică detaşat ca funcţionalitate direct pe faţă versus Genos, însă la sunet intern e clar că placa de sunet nouă îşi spune cuvântul - iaca găsii şi un plus... Dar ca funcţii, Genos este MULT sub Tyros 5, să nu vorbim despre Tyros 4, indiferent ce ar spăla unii creierii...
- Style audio se poate face şi pe Tyros 2 (dacă ştii cum, dacă nu, dai sfaturi pe forumuri) - ştiu că sunt rău, dar mai pot cu droanga lăudată de zici că-i Dumnezeu pe Pământ, că nu e deloc aşa!
Adunând plusuri şi minusuri, eu nu aş lua niciodată aşa ceva, măcar şi prin lipsa totală de gândire ergonomică având în vedere unde au pus multipadurile - treabă IMPARDONABILĂ!!!
Îmi cer scuze persoanele cu handicap fizic sau mintal care s-ar simţi lezate: e doar un fel de-a spune, nu e un afront adus persoanelor cu dizabilităţi, pentru care am doar nişte munţi de compasiune, nicidecum altceva!
Părerea mea!

Back to top
Kmcoio
Tue Apr 10 2018, 04:39PM

Registered Member #8319
Joined: Mon Nov 02 2009, 06:43PM
Posts: 601
Ei, uite asa se face un review. Nu ca pe alte forumuri “dedicate” unde daca ai cutezat sa expui vreo critica marcii adulate local ai imbulinat-o, te crucifica aia mai ceva ca pe Hristos, ca tot trecu Pastele acum.:))

[ Edited Tue Apr 10 2018, 04:40PM ]


Back to top
sVipper
Tue Apr 10 2018, 04:51PM

Registered Member #10465
Joined: Mon Oct 10 2011, 01:16PM
Posts: 179
Dl Elgi, mai explicit nu se poate, mulțumim, ne-ai deschis ochii, rămân pe Tyros 4 încă 10 ani, sănătate să fie !!

Back to top
FlorinM
Tue Apr 10 2018, 08:09PM
Registered Member #142
Joined: Fri Jun 20 2008, 10:39AM
Posts: 143
De accord cu dvs d-le Laurentiu, cu toate ca in unele puncte a-ti exagerat putin! Eu voi vorbi de Tyros 4 care am avut-o si Tyros 5 care inca o am, clape care la fel nu au fost bombe, cel putin pentru mine ca detinator de Korg pana la PA 4X.

- Ce sa fac cu HDD de 500GB? sa ma uita la filme? sa tin pe el torenti? (asta e valabil si la Korg)
- Ditamai ecranul cu un scris mare la el, ca sa poata vedea bine cei care fac majoritatea cumparatoriilor de Yamaha Tyros (e vorba de batraneii cu bani), ce folos? cand vroiam sa scriu un nume la cantare, trebuiau numai prescurtari, ca nu intra mai mult! Iar informatii, aveai foarte putine, tot din cauza marimii literelor, ca numai incapea mare lucru. Si lista poate continua...
- tot plastic de doi lei avea si Tyros 4, 5, care dupa mai multa munca, se ducea culoarea de pe butoane! Tyros5 76, partea din fata, de sub clape, se curba daca prindeai de ea....
Pentru mine insa, la fel si Tyros 4, 5 sant aceleasi plasticuri cu diferenta ca sant fabricate in Japonia.
- Ce functii bomba avea Tyros 4, 5? Pai daca iubeam functii, tineam doar Korg, acolo mana libera la toate, editai cum si cat iti doirea inima, stergeam din calapa ce nu mai iteresa, o puteai face pe gustul tau, nu Yamaha unde doar limitari, doar ce iti impun ei!
Eu am mai spus si spun: Clapele cu aranjor de la Yamaha (mai ales de cand cu Tyros 5, au scos editorul din clapa), sant mai mult playere Midi si cam atat! La Tyros 5 au trebuit propietarii sa astepte luni de zile pana au putut edita ceva la ea, bineinteles cu ajutorul PC-ului! Deci treaba nu a fost chiar asa roza, sa fim realisti!
Si lista poate continua mult si bine, deci pe mine nu ma irita asa mult reactia dvs, doar ca ar fi trebuit sa o vad si la celelalte modele, care nu sau ridicat chiar asa la o statura inalta!
- As mai aminti (ca mai nimeni nu a vb de asta, se lauda lumea cu Tyros 4, ca poti pune 1GB de memorie sampler!!! Uaau!! dar Putin spuneau realitatea ca si 512Mb erau destui, ca ti se termina Wave Count si canci!, mai mult nu puteai sa mai bagi. La mine la 400 si ceva de Mb a fost sfarsitul, cu toate ca aveam 1024 Mb!!!
Si multe ar fi de zis, dar le stiti si dvs!

In legatura cu inserturiile de efecte (ca de asta e vb nu de numarul lor, ca pot fi si 1000 la numar, nu ma incanta, daca nu pot folosii decat doar 3 pentru Style), la Tyros 5 ieseam pe cele 4 iesiri auxiliare si puneam efecte, compresor separat din mixerul digital, si imi sune ritmuriile asa cum le doream, acum pot face in clapa. Si nu e vb de 14500 valori, ci de acele valori care iti trebuiesc modificate, dar ma rog, fiecare cum gandeste!

Deci in final, nu tin parte la Genos, deloc, dimpotriva, tot aceleasi jucarie de la Yamaha, INSA, am Genos, ca suna asa cum imi doresc eu, clar, aerisit, deschis cu frecventele cari trebuiesc, fata de Tyros5 sa nu mai zic de 4 (cu Reverbul ei mediocru), styluriile interne mult mai profesional sant aranjate, fata de seria Tyros!
Deci am avut Tyros4, am (inca) Tyros 5, am Genos, ca imi place cum suna la muzica usoara care o cant eu si cam atat! Nici nu ma asteptam de la Yamaha sa faca altceva, petrnu ca nu vor, pentru ca politica lor e cu totul alta fata de firma concurenta Korg!
Mi-as dori sa am la Yamaha ce aveam la Korg, dar mor eu si astia tot nu se trezesc, ca nu vor de fapt!

In rest fiecare cum gandeste, poate si vrea. Sa fim sanatosi si sa auzim numai de bine.

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set PA600 gigi Posted by Grisa on 18 Nov : 15:59
Mersi,succes.


[download] Korg pa3x pro Posted by Grisa on 18 Nov : 15:49
Mersi,o zi buna Pavel.


[download] Set Korg Pa2x - TaviSte Posted by miki67 on 17 Nov : 22:34
gigibarosLINK: Click aici !daca ai nelamuriri,scrie-mi pe topicul ,,Ajut cu korg pa manager v3.2,,


[download] Set Korg Pa2x - TaviSte Posted by gigibaros on 17 Nov : 13:02
mersi miki67 ptr raspuns...astept parerea tavreau sa te intreb daca nu este setul lui Pravila ptr pa2x fara defecte pe site sau poate il ai tu si poti sa-l descarci


[download] StudioRoPa4x decompresat Posted by Grisa on 16 Nov : 19:46
Mersi de upload miki67,numai bine.





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap