Forums
Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Cum se formeaza formulele de tambal? |
Moderators: admin, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
iulinzx |
|
||
![]() ![]() Registered Member #18804
Salut! Sper ca postez in forumul corect;)), astazi am reusit si eu sa fac rost de Moldova Cimbalom, nu detin o clapa, dar a si fi interesat cum pot sa fac niste formule midi cu el in Cubase/FL, am o baza a cunostintelor in armonie dar nu stiu exact cum se acompaniaza la tambal. Am o hora scrisa si a si vrea sa ii fac acompaniament in FL/Cubase. Multumesc! |
||
Back to top |
|
||
formmusic |
|
||
![]() ![]() Registered Member #17765
Asculta atent orchestra Lăutarii, atrage atenția la desenul ritmic al țambalului, apoi încerci să-l reproduci la ureche exact după cum este cântat
|
||
Back to top |
|
||
ciury |
|
||
![]() Registered Member #5922
iulinzx a scris ... Salut! Sper ca postez in forumul corect;)), astazi am reusit si eu sa fac rost de Moldova Cimbalom, nu detin o clapa, dar a si fi interesat cum pot sa fac niste formule midi cu el in Cubase/FL, am o baza a cunostintelor in armonie dar nu stiu exact cum se acompaniaza la tambal. Am o hora scrisa si a si vrea sa ii fac acompaniament in FL/Cubase. Multumesc! LINK: Click aici! uite aici |
||
Back to top |
|
||
iulinzx |
|
||
formmusic a scris ... Asculta atent orchestra Lăutarii, atrage atenția la desenul ritmic al țambalului, apoi încerci să-l reproduci la ureche exact după cum este cântat Salut! Multumesc! Am sa incerc sa vad ce iese. ![]() |
||
Back to top |
|
||
iulinzx |
|
||
ciury a scris ... iulinzx a scris ... Salut! Sper ca postez in forumul corect;)), astazi am reusit si eu sa fac rost de Moldova Cimbalom, nu detin o clapa, dar a si fi interesat cum pot sa fac niste formule midi cu el in Cubase/FL, am o baza a cunostintelor in armonie dar nu stiu exact cum se acompaniaza la tambal. Am o hora scrisa si a si vrea sa ii fac acompaniament in FL/Cubase. Multumesc! LINK: Click aici! uite aici Din pacate nu am acces la download, de asta am si intrebat |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
![]() ![]() Registered Member #55
formmusic a scris ... Asculta atent orchestra Lăutarii, atrage atenția la desenul ritmic al țambalului, apoi încerci să-l reproduci la ureche exact după cum este cântat Fa si tu rost de niste style de Yamaha cu formule de tambal. Toate style de Yamaha sunt de fapt midi files. Redenumeste din .sty in .mid si importi direct in Cubase. Doar partea de chitara este speciala (are formula speciala citita de clapa si redata altfel decat e scrisa in midi file) sau cea de Chord , unde majoritatea au scris in CMaj7(+), adica este inlocuit C (do) cu B (si). Adica vei vedea ca e scris in loc de Do Major ori Mi Minor sau, o parte din notele Do sunt in Si . Dar partea de tambal, in general, e scrisa cum ar fi redata. La unele style insa, fiind limitat style la 16 canale midi, unele canale contin formulele separate, de minor, maj7 sau min7. Dar te prinzi tu... Atentie ca unele contin si pedala ca si controller midi, care face interesanta toata formula, controller ce trebuie setat in Kontakt sau ce sampler vst folosesti. |
||
Back to top |
|
||
iulinzx |
|
||
cminor a scris ... formmusic a scris ... Asculta atent orchestra Lăutarii, atrage atenția la desenul ritmic al țambalului, apoi încerci să-l reproduci la ureche exact după cum este cântat Fa si tu rost de niste style de Yamaha cu formule de tambal. Toate style de Yamaha sunt de fapt midi files. Redenumeste din .sty in .mid si importi direct in Cubase. Doar partea de chitara este speciala (are formula speciala citita de clapa si redata altfel decat e scrisa in midi file) sau cea de Chord , unde majoritatea au scris in CMaj7(+), adica este inlocuit C (do) cu B (si). Adica vei vedea ca e scris in loc de Do Major ori Mi Minor sau, o parte din notele Do sunt in Si . Dar partea de tambal, in general, e scrisa cum ar fi redata. La unele style insa, fiind limitat style la 16 canale midi, unele canale contin formulele separate, de minor, maj7 sau min7. Dar te prinzi tu... Atentie ca unele contin si pedala ca si controller midi, care face interesanta toata formula, controller ce trebuie setat in Kontakt sau ce sampler vst folosesti. Salut! Multumesc mult! Nu stiam care e faza, intre timp am mai experimentat (scriam in Musescore si dadeam export ca midi), dar am sa incerc si asa! ![]() |
||
Back to top |
|
||