Forums

Clape.ro :: Forums :: Alte subiecte :: Discutii generale

<< Previous thread | Next thread >>
Ce anume va place la clapa voastra
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
cminor
Wed Jun 04 2008, 03:09PM

Registered Member #55
Tot vad atatea dispute, ca aia e mai buna ca aia e proasta. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_not_listening.gif
Vreau sa aud si eu ceva numai de bine... \:D/
asa ca hai, sariti si laudati-va clapa, cu ce va place voua nu ce zic altii sau ce v-au spus altii. ../../images/emotes/yahoo/yahoo_hypnotized.gif
daca iti place un ton anume si cum se numeste, daca ai un stil original din clapa care iti place, etc.
Mie de exemplu la GW7 imi place foarte mult tonul de stereo strings (*) , si un pian electric, Dyno EP... ca stil imi place BBfast %%- , un cafe concert frumos.
imi place ca am acces rapid prin usb si mai ales faptul ca daca lucrez ceva in sequencer, fisierul mid contine inclusiv trackurile de ritm (alte clape iti dau mid doar ceea ce ai cantat la clape nu si autoacompaniamentul).
La VA3 imi plac vocile Jz (gen chorusul lui banica) si synth-bass-urile din el.
Imi place si functia de song to style e mult mai usor sa lucrez in cubase apoi sa le transform din mid in style (lenea ce sa zic ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ) )

Back to top
ramy
Wed Jun 04 2008, 03:52PM

Registered Member #32
La KORG PA1x PRO imi plac urmatoarele :

- posibilitatea de a asigna 4 butoane Switch ( comutatoare) cu ce functie vrei din clapa + inca 5 pe EC5 ptr. cine cunoaste
- afisarea versurilor pe un monitor separat atat la Midi cat si la Style
- SongBook - o lista cu melodii gen Winamp in care poti seta style-ul, 4 STS , versuri, Pad-uri , efecte de voce ptr. piesa respectiva - doar selectezi si ai toate setarile facute
In SongBook se pot edita liste cu diverse genuri, populara, blues, disco,manele,etc. pentru o selectie mai rapida sau se pot filtra dupa gen, autor, masura, gama etc.
- Expresia la Style pe fiecare track si Variatiune + trecerea de la o variatiune la alta nu se face strict cu prima masura ( ex. o variatiune incepe tot timpul de pe prima masura, poate incepe de pe 2,3 in functie de cum schimbi) fara sa se impiedice - suna mult mai real
- Pad-urile se pot scrie de la 0 cate 4 pe viecare STS - util pentru un solo unde implica terta, solo diferit, sau viteza
- Procesorul de voci care il trec in mixer pe microfoanele la care am nevoie (3 de voce cu efect, 1 sax fara efect) asa pe fiecare melodie am exact efectul de voce ptr. acea melodie , nu mai trebuie sa mai modific eu, delay, reverb,Pan etc.
- are toate functiile care le-ai descris mai sus, MIDI se poate inregistra cu style sau pe fiecare track separat, si functia STYLE TO SONG (cred ca asa e denumirea corecta) din Style iti face Midi dupa acre prelucrezi intr-un editor si importi in Style.
- Slidere assingabile - poti schimba efecte in timp real - e misto

- la Style posibilitatea de a "prinde" acompaniamentul FARA bas cu mana dreapta + o chitara sau alt instrument iar cu stanga pot face bas manual

- posibilitate de a salva in clapa foarte multe Style-uri si tonuri sau Performance in usere sau pe HDD - fara a fi nevoie de un suport extern discheta,Zip

Cam astea ar fi in mare, ce-mi vin acum in minte

Ce NU imi place :
- greutatea foarte mare(eu sunt cam micutz si am ce cara la ea)
- dimensiunea mare - nu imi incape in masina break numai daca las scaunele jos
- ram cam putin 32 MB dar e bine si asa

Back to top
sarac.lipit
Wed Jun 04 2008, 04:16PM

Registered Member #45
G-600 Sound de crapă inima-n tine. În rest, o vechitură.
EM-2000 extrem de utilă, sună bine(încă nu i-am găsit 'secretele'. O vechitură mai nouă
JW-50 tonurile crude, tobe adevărate. O vechitură veche...

Back to top
Edytza psr 9000
Thu Jun 05 2008, 11:55AM

Registered Member #80
yamaha psr 9000 o clapa care suna pericol daca o aranjezi si pui sare si piper pe ea ! insa am respect si pentru celelalte genesys , korg roland ect ... asta e doar parerea mea !!!

Back to top
cminor
Thu Jun 05 2008, 12:08PM

Registered Member #55
pai ce iti place tie la ea? asta era intrebarea ...

Back to top
Edytza psr 9000
Thu Jun 05 2008, 12:59PM

Registered Member #80
imi place sound-ul ! care este dulce fata de alte clape , imi place ca ese dedicata muzici populare chiar daca este de generatie veche bineinteles daca este aranjata , face multe lucruri de actualitate , imi place ca are procesor de voci ,astea sunt motivele care ma fac sa aleg in continuare yamaha !

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF