Forums
Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
Pentru incepatori |
Go to page << >> | |
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
|
Author | Post | ||
arald73 |
|
||
Guest
|
sunetele muzicale au fost denumite silabic (şcoala italiană...do, re, mi, fa sol, la, si) sau literar (şcoala germană...C, D, E, F, G, A, H) major ...acordul cu terţa mare... minor ...acordul cu terţa mică... dacă vorbim în "limba română" despre Do major sau C dur sau simplu C...vorbim despre acordul format pe treptele I, III, V, VIII ale gamei do major cu alte cuvinte DO, MI, SOL, DO... Nu înţeleg ce vrei ...ce exemolifici nu este armonie ..sunt denumiri de acorduri...pe care deja le scrii în limba română.... |
||
Back to top |
|
||
leu |
|
||
![]() ![]() Registered Member #2235
intr-adevar ma interesa denumirile de acorduri in limba romana si echivalentul in limba germana (cum zicea d-l arald 73)adica cum apare pe clapa, scuzati-ma ,nelamurirea mea era ca de exemplu, Do- major mie pe clapa imi aparea C maj si asta ma bloca,.Apoi eu nu stiu care e diferenta intre o armonie si un acord!!!???.(eventual cu exemple),multumesc anticipat
|
||
Back to top |
|
||
cos71eu |
|
||
![]() Registered Member #8215
foarte util. thanks sergiu! [ Edited Wed, 14 Oct 2009, 12:01AM ] |
||
Back to top |
|
||
cminor |
|
||
![]() ![]() Registered Member #55
leu a scris ... intr-adevar ma interesa denumirile de acorduri in limba romana si echivalentul in limba germana (cum zicea d-l arald 73)adica cum apare pe clapa, scuzati-ma ,nelamurirea mea era ca de exemplu, Do- major mie pe clapa imi aparea C maj si asta ma bloca,.Apoi eu nu stiu care e diferenta intre o armonie si un acord!!!???.(eventual cu exemple),multumesc anticipat acordul inseamna apasarea a cel putin 3 note simultan (daca sunt doar 2 este interval). Major = Dur Minor = Mol Septima = 7th Notatia echivalenta nume (italiana) - litera (germana) pleaca de la nota LA LA SI DO RE MI FA SOL A B C D E F G majoritatea acordurilor complexe sunt notate cu adaugarea compusei dupa nota/marime/... exemplu, Do minor cu cvinta marita se va nota Cm5+ Unul din marile acorduri ce invaluie in ceata incepatorii, este faimosul acord minor-major. care de fapt este un acord minor cu septima marita adica de ex, sol minor cu septima marita se va nota Gmin Maj7. acum, se pot forma si cu diminuate, Gdim, sau cu marite, G aug. dar majoritatea se noteaza astfell : mi minor cu cvinta micsoarata si septima va fi, Em7-5. |
||
Back to top |
|
||
tiberius |
|
||
Guest
|
cminor a scris ... leu a scris ... intr-adevar ma interesa denumirile de acorduri in limba romana si echivalentul in limba germana (cum zicea d-l arald 73)adica cum apare pe clapa, scuzati-ma ,nelamurirea mea era ca de exemplu, Do- major mie pe clapa imi aparea C maj si asta ma bloca,.Apoi eu nu stiu care e diferenta intre o armonie si un acord!!!???.(eventual cu exemple),multumesc anticipat acum chiar ca mai bagat in ceata acordul inseamna apasarea a cel putin 3 note simultan (daca sunt doar 2 este interval). Major = Dur Minor = Mol Septima = 7th Notatia echivalenta nume (italiana) - litera (germana) pleaca de la nota LA LA SI DO RE MI FA SOL A B C D E F G majoritatea acordurilor complexe sunt notate cu adaugarea compusei dupa nota/marime/... exemplu, Do minor cu cvinta marita se va nota Cm5+ Unul din marile acorduri ce invaluie in ceata incepatorii, este faimosul acord minor-major. care de fapt este un acord minor cu septima marita adica de ex, sol minor cu septima marita se va nota Gmin Maj7. acum, se pot forma si cu diminuate, Gdim, sau cu marite, G aug. dar majoritatea se noteaza astfell : mi minor cu cvinta micsoarata si septima va fi, Em7-5. |
||
Back to top |
|
||
Norby_96 |
|
||
Guest
|
mersi chiar cautam un site ca asta
|
||
Back to top |
|
||
Adytza_90 |
|
||
Guest
|
e grea muzica fratilor ![]() ![]() |
||
Back to top |
|
||
amboo |
|
||
Guest
|
Super link-ul, multumesc. ..cat despre unele postari din acest thred, ce eram in ceata (macar stiam unde sunt), acum nici nu mai stiu pe unde sunt... |
||
Back to top |
|
||
conionic |
|
||
![]() Registered Member #8166
leu, acordul inseamna cantarea simultana a cel putin trei note care sa sune consonant-muzical-adecvat (nu stiu care este cel mai potrivit termen, nu sunt de specialitate) iar armonia este succesiunea acordurilor in cadrul unei melodii, functie de linia melodica. |
||
Back to top |
|
||
va_l33 |
|
||
Guest
|
sunt incepator, vreau sa multumesc la toti care ajuta pe incepatori! tot respectul! cminor i-mi place cum dai raspunsuri, sunt foarte clare si la obiect!
|
||
Back to top |
|
||
Go to page << >> | |