Forums

Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori

<< Previous thread | Next thread >>
Ce clapa...?
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
arhanghelxxl
Mon Feb 15 2010, 08:50AM
Registered Member #8866
Sal'tare@
Doresc sa fac o achizitie !
In trecut am avut roland xp 80 ,momentan ma distrez cu o m-audio oxygen 49 .
Am citit si intrebat pe unde am putut insa vreau o parere avizata si aici .Ce sa aleg intre Roland FANTOM G8 ,Yamaha xs8, Korg m3 cu radias pe ea .
Nu doresc sa merg la petreceri ci doar in "laborator " pentru delectare personala si muzica de calitate.
Unii au zis ca e mai bun korg ca are tonuri noi -rolanduldesi are optiuni multe suna "vechi" yamaha nu sta bine la functii.
Prin urmare ce ma sfatuiti sa aleg?

[ Edited Mon Feb 15 2010, 08:57AM ]

Back to top
cminor
Mon Feb 15 2010, 11:13AM

Registered Member #55
Din Korg M3, am samplat 3-4 tonuri, in rest suna ca un Triton, dar cu mult mai multe "arpegiatoare" si "scene".
Personal nu cunosct Yamaha XS, dar despre M3 si Fantom pot vorbi.
M3 este o capodopera a controllerelor, are arpegiatoare si scene de mixaj sa iti pui si in cap... .. pacat insa, ca la capitolul sunete este un fel de General Midi , evoluat.
Adica ai la piane si la viori si la saxofoane... sa tot cauti....
Problema e ca suna doar cateva bine, si nu sunt tonuri noi.
Singurul ton care este chiar des folosit, este Popcorn Hit, si e folosit in muzica dance.
Cat despre Fantom... ce pot sa spun, 1GB ram sampling, scene de live si de studio, 24 trackuri audio (nu stiu XS, dar M3 nu are) si cand spun trackuri audio inseamna trackuri audio nu trigger midi cu samples.
Sunete la greu , efecte la greu, singura mea opinie negativa se refera la faptul ca nu mai are SRX ci doar ARX (carduri de tonuri suplimentare), desi ARX depasesc cu mult tot ce inseamna tonuri naturale.
M3 ti-l recomand daca nu ai nevoie de tonuri si folosesti mult arpegiatoarele cu sunete VST din laptop, intradevar, fiind conceput pentru genul asta de muzica (trance-house) , doar ca sunetele sunt slabute (adica sunt mai mult GM , nu synth sau leads, si chiar si asa , nu sunt stralucite, in afara de un pian care e si pe triton sau un saxofon nou, un cello interesant, nu prea am gasit tonuri, sau m-am obisnuit eu cu Fantom-XR-ul meu prea mult :ppp )
Fantom-G insa desi are doar 1 arpegiator (live) , are tone de tonuri si mai ales, spatiu de sampler la greu.
Probabil ca asta este si unul din motivele pentru care nu au bagat SRX, 1GB RAM si tonurile sale interne..
Din pacate despre XS nu pot spune nimic, ca nu am butonat clapa prea mult... (decat un 10-20 de minute, fata de 6 luni M3 si 1 saptamana Fantom-G7)

Back to top
arhanghelxxl
Tue Feb 16 2010, 10:30AM
Registered Member #8866
Multumesc @cminor !
As dori daca se poate si o alta parere in ceea ce priveste cele 3 clape mai ales in ceea ce priveste yamaha!

(Vad balanta in momentul acesta inclinand spre fantom g!)
Multumesc anticipat!

Back to top
DorinelParadox
Tue Feb 16 2010, 10:56AM

Registered Member #6316
Recomand XS8 sau Fanton G8!eu personal as alege xs8!le am testat pe ambele!xs nu are tracuri audio, dar merge usb cu Cubase Ai2

Back to top
DorelC
Tue Feb 16 2010, 11:11AM
Guest
Dorinele am ascultat mai multe demo pe youtube acum nu stiu cat sunt de relevante dar XS8 mi se pare mai subtire la sunet si la functii decat G8 ! La piane nici nu incape vorba Roland e lider !

Back to top
cminor
Tue Feb 16 2010, 11:24AM

Registered Member #55
Fantom-G are pe langa interfata usb-midi , interfata usb-audio care are ASIO si poate fi folosita in Cubase.
De altfel, acel script este programabil, si se gaseste pt orice model de clapa cu midi.
Pentru Fantom-G/X se gasesc pe Roland Clan.
Eu personal mi-am facut singur pentru Fantom-XR.
Parerea mea este sa te duci sa le testezi in magazin.
De ce spun asta, pentru ca daca M3 nu mi-a placut ca tonuri, Fantom-G ca nu are SRX, seria ES mi-a scos peri albi meniul, e foarte ametit (am inteles ca au acelasi meniu si XS)

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF