Forums

Clape.ro :: Forums :: Calculatoare si Internet :: Internet
 
<< Previous thread | Next thread >>
Un nou atac informatic pe Skype! Atentie mare!
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
Author Post
muzicaptsuflet
Wed May 12 2010, 01:12PM

Registered Member #9287
Joined: Sat May 01 2010, 11:30AM
Posts: 106
Daca pana in prezent au fost ceva mai feriti de atacuri, acum un nou vierme informatic le face viata amara utilizatorilor de Skype. Astfel, viermele restrictioneaza accesul la site-urile producatorilor de antivirus si dezactiveaza alte instrumente de protectie.

Daca platformele Yahoo Messenger si MSN Messenger au fost masiv exploatate de viermi, utilizatorii de Skype au fost mai putin expusi la astfel de amenintari.

Desi viermii care se raspandesc prin trimiterea de link-uri nu sunt o noutate in peisajul malware actual, cu diverse familii care afecteaza serviciile de mesagerie instantanee active in mediul online, cele mai multe dintre acestea nu sunt greu de indepartat si nu vin cu un mecanism suplimentar de protectie.

Spre deosebire de viermii uzuali pentru platforme de mesagerie instantanee, Backdoor.Tofsee poseda un set de trucuri pentru a evita detectia si eliminarea, precum si cu modalitati multiple de a face rau utilizatorilor si calculatoarelor acestora, arata un comunicat BitDefender.

Viermele se bazeaza pe inginerie sociala pentru a pacali utilizatorul sa descarce si sa ruleze o copie a sa pe calculator. Initial, acesta cauta setarile locale ale sistemului (tara, limba si moneda locala) pentru a determina in ce limba sa trimita mesajele.

Poate folosi engleza, spaniola, italiana, olandeza, germana si franceza pentru a se trimite catre contactele din Skype sau Yahoo Messenger. Pentru a reduce orice urma de suspiciune, mesajele folosite de vierme nu se vor repeta in timpul conversatiei si se vor actualiza constant de la distanta.

Mai mult, viermele va trimite mesajul in timpul unei conversatii in desfasurare si nu va initia o conversatie. Cum utilizatorul neavizat va da click pe link-ul infectat, acestia vor fi directionati catre o pagina falsa care arata identic cu o pagina a serviciului de partajare de fisiere Rapidshare. Daca utilizatorul continua procesul de descarcare accesand link-ul de download, acesta va primi o arhiva .zip numita NewPhoto024.JPG.zip. Dupa dezarhivare se obtine un fisier executabil NewPhoto024.JPG_www.tinyfilehost.com.

Fisierul arata ca un .jpg urmat de un link URL, insa sirul de caractere “.com” nu face parte din URL, ci este de fapt formatul fisierului (o aplicatie executabila MS-DOS). Odata executat, fisierul interogheaza Windows Registry pentru a verifica daca aplicatiile Skype sau Yahoo Messenger sunt instalate. Daca nicio aplicatie nu este gasita pe calculator, viermele va iesi fara sa infecteze sistemul. In schimb, daca gaseste fisierele, viermele va porni infectarea, nu inainte de a se asigura ca nu este analizat intr-o masina virtuala printr-o verificare a Performance Counter.

In cazul in care viermele detecteaza ca este rulat intr-o masina virtuala sau in interiorul unui debugger, se auto-elimina, altfel creaza un proces “child” suspendat si injecteaza codul sau decriptat in acesta. Dupa injectarea cu succes a codului, procesul “child” este reactivat, iar procesul “parent” se auto-inchide.

Pentru a se ascunde de sistemul de operare, viermele declanseaza ultima sa arma de aparare: un driver rootkit care ascunde fisiere, monitorizeaza activitatea pe internet a calculatorului infectat si previne accesul la URL-uri asociate cu producatorii de antivirus, scanari online, forumuri de suport tehnic si, bineinteles, la actualizarea Windows. Ca noutate, viermele restrictioneaza accesul la un numar ridicat de portaluri de download care ar putea gazdui instrumente de dezinfectare si utilitati antivirus.

Dupa ce a compromis sistemul, viermele isi adauga cheia de start-up in registrii Windows. De asemenea, dezactiveaza firewall-ul din sistemul de operare pentru a crea o bresa in securitatea sistemului si pentru a permite unui atacator accesul de la distanta la sistemul infectat. Pentru a inrautati situatia, componenta rootkit previne instalarea oricarui fisier cunoscut a fi un produs antivirus. Backdoor.Tofsee identifica aceste produse prin numele fisierelor, astfel incat redenumirea kit-ului de instalare blocat poate rezolva aceasta problema.

Mecanismul de raspandire a viermelui nu se reduce doar prin spamul trimis prin Skype si YIM. Acesta se copiaza de asemenea pe orice dispozitive de stocare mobile atasate, replicandu-se intr-un director nou denumit ~secure si creand un fisier autorun.inf ce va initializa rularea sa automata. Viermele mai genereaza un al doilea folder denumit Temp002, in care va copia un fisier executabil infectat cu Trojan.Vaklik.AY. Toate fisierele create au atributele archive, hidden si system activate pentru a se ascunde de Windows Explorer.


Back to top
cminor
Wed May 12 2010, 01:22PM

Registered Member #55
Joined: Fri May 30 2008, 10:44PM
Posts: 2872
Mda...uite asa ma voi intoarce din ce in ce spre Macintosh...

Back to top
DorinelParadox
Wed May 12 2010, 02:27PM

Registered Member #6316
Joined: Thu Feb 19 2009, 11:09AM
Posts: 1250
Si eu cred ca am sa trec pe linux PC care sunt la net conectat.

Back to top
Exsa
Wed May 12 2010, 03:19PM

Registered Member #9281
Joined: Fri Apr 30 2010, 01:40PM
Posts: 20
Trebuie sa trecem pe linux ...ca nu se mai poate . Pinguinul e scaparea ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif

Back to top
Mcmiki
Wed May 12 2010, 04:07PM

Registered Member #5274
Joined: Fri Jan 23 2009, 01:52PM
Posts: 252
Folositi antivirusul asta inpotriva autorun.inf

LINK: Click aici !

[ Edited Wed May 12 2010, 04:10PM ]


Back to top
 

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!


Comentarii noi


[download] Set kontakt 2017 + styles ( ADR Kontakt Set AD&MC ) Posted by unaidiu on 23 Jun : 18:11
''Demo Style AD pentru KONTAKT si clapa sau Kontakt +OMB+Clapa'' LINK: Click aici ! ''Demo KONTAKT'' [more ...]


[download] Manele S670 Posted by unaidiu on 17 Jun : 14:12
Iti multumim mult , mult de tot Mihai13 !!!1718622749 ]


[download] Sunete de instrumente selectate pentru Thomann AKX1100 și Medeli AKX-10, Ketron-Tyros.mpk Posted by mihaidor on 16 Jun : 23:08
Am descărcat să testez tonurile și fiind încărcat la secțiunea SET, poate găsesc ți câteva style-uri frumoase. Nu m-a lăsat să instalez pe Thomann AK-X1100. Are fix 268 MB acest MP [more ...]


[download] Set nou Korg complet Alexandru Soare Posted by sidoniap on 11 Jun : 13:11
mare porcarie de set, s-a blocat clapa cu el !!!!!!!!!!!!!


[download] Tutoriale Voci Yamaha Posted by Mihai13 on 10 Jun : 13:24
Salut,Maine sper sa pun setul de manele cerut pt S-670Desigur se va putea incarca la toate pana la Genos 2.Cat despre Loop pe cat posibil eu evit sa-l folosesc.Desigur la anumite i [more ...]

Facebook page

Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.roSiteul Muzicantilor


Mobile Theme Setări confidenţialitate

Zuma Deluxe Sitemap