Forums

Clape.ro :: Forums :: Mic forum pentru incepatori ! :: Sfaturi, raspunsuri pentru incepatori

<< Previous thread | Next thread >>
Ce orga mi-ati recomanda pentru inceput
Go to page   <<        >>  
Moderators: admin, Robert Craciun, pustiulica, angelitto
This thread is now closed
Author Post
danpsr9000
Sun May 12 2013, 10:02PM

Registered Member #10205
asculta o piesa care vrei si incearca sa o fluieri. daca ai ureche poti sigur sa faci asta. sau canta cu vocea. chiar is curios si eu: este cineva la clapa care nu are voce? nu ma refer la tehnica de interpretare. doar asa ca voce. sau incearca sa canti melc melc codobelc dupa ureche. daca nu poti nu mai are rost intrebarea cu clapa...

Back to top
pustiulica
Sun May 12 2013, 11:13PM

Registered Member #11427
Salutare!
Asa cum ti-au spus si colegii, cea mai buna clapa este cea pe care ti-o permiti. Din experienta recenta iti spun sa nu dai multi bani pe prima, pentru ca daca iti va placea si vei avansa iti vei dori alta repejor ../../images/emotes/yahoo/yahoo_winking.gif acum nu ai de unde sa stii, dar in cateva luni, maxim un an vei afla singur la ce nivel vrei sa ajungi si in functie de asta iti vei alege clapa potrivita.
Legat de intrebarea ta referitoare la voce, mie mi se pare o gluma... Cati ani ai? ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif
Intreaba pe cineva care canta undeva la o nunta, la restaurant si te lamureste in 2 min.
Spor!

Back to top
Boghi
Sun May 26 2013, 08:01PM

Registered Member #11334
Da pe etno, alege o melodie cat de cat mai uşurica si inceark sa o canti la clapa ta. Dak reuşeşti inseamna ca ai cat d cat ureche muzicala!

Back to top
Cuslea_FM
Sun May 26 2013, 09:49PM

Registered Member #10858
Boghi a scris ...

Da pe etno, alege o melodie cat de cat mai uşurica si inceark sa o canti la clapa ta. Dak reuşeşti inseamna ca ai cat d cat ureche muzicala!

Dacă nu reuşeşti la clapa ta, încearcă la a altuia (mai şti ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif ) ...dacă tot nu merge, schimbă postu', dăi pe Taraf …dacă nu şi nu, dăi pe Favorit ...după ce termini cu ăle de populară, ia-le pe cele de uşoară ...după ce termini cu ăle româneşti, ia-le şi pe cele străine ...iar după ce ai terminat şi cu cele străine ...ia-o şi tu de la capăt, că ăştia schimbă întruna melodiile pe toate posturile de muzică ../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif

1. Dacă în timp ce cânți după TV, nu auzi că-ți bate vreun vecin în țava de la calorifer urându-ți numa' "de bine", înseamnă că ...ai probleme cu urechile şi trebuie neapărat să treci pe la orelist ptr. un control ../../images/emotes/yahoo/yahoo_big_grin.gif ...glumeam, înseamnă că ai ceva urechi muzicale şi nu cânți chiar aşa rău.

2. După vreun an aşa de cântat după fel şi fel de melodii difuzate pe diferite posturi TV, cu siguranță că vei reuşi să înveți câte ceva:
a) ori înveți să cânți după ureche o groază de melodii;
b) ori înveți orarul şi durata de difuzare a tuturor emisiunilor transmise pe toate posturile TV cu specific muzical ../../images/emotes/yahoo/yahoo_rofl.gif

[ Edited Mon May 27 2013, 03:30PM ]

Back to top
Expresul
Sun May 26 2013, 11:24PM

Registered Member #12707
Ce de sfaturi (intelepte ) frica de concurenta ../../images/emotes/yahoo/yahoo_happy.gif ) .Cumpare o clapa de maxim 1000 lei sa nu pierzi prea mult daca vrei sa o revinzi.
Da cauta pe cineva sa te invete ceva la inceput.Minim 5 octave sa aiba clapa.Multa bafta.

Back to top
Cuslea_FM
Sun May 26 2013, 11:49PM

Registered Member #10858

Ne-am dus p*lii de suflet ...nici de glumă nu mai ştie lumea din ziua de azi ../../images/emotes/yahoo/yahoo_sad.gif

Back to top
bebykorg
Mon May 27 2013, 09:32AM

Registered Member #533
Pentru inceput... vermona .. fara styl-uri fara tambale dar mai ales .. fara transpozer. Asa au invatat multi meserie. Cred ca daca vei cauta poti gasi o vermona la un pret bun.

Back to top
Dorel Cos
Mon May 27 2013, 11:33AM
Guest
Pentru inceput orice orga e buna, ieftina sa fie. Si ieftin si bun nu se poate. Gratis nici atat!

[ Edited Mon May 27 2013, 11:33AM ]

Back to top
Cuslea_FM
Mon May 27 2013, 04:07PM

Registered Member #10858
bebykorg a scris ...

Pentru inceput... vermona .. fara styl-uri fara tambale dar mai ales .. fara transpozer. Asa au invatat multi meserie. Cred ca daca vei cauta poti gasi o vermona la un pret bun.

Dorel Cos a scris ...

Pentru inceput orice orga e buna, ieftina sa fie. Si ieftin si bun nu se poate. Gratis nici atat!

Vermona şi oricare altă clapă "e bune" ptr. orice gen de muzică, da' nu prea "e bune" ele la "maneauă" ..."că care" n-are la "maneauă" cel mai recent model de KORG, o să-l "bate", o să-l "scuipă"şi o să-l "înjură" toți maneliştii ../../images/emotes/yahoo/yahoo_heehee.gif

Back to top
evilseniormage
Fri Jul 26 2013, 05:40AM
Registered Member #7887
O clapa buna pentru un incepator este inca korg i3, daca ii merge floppy si evt. sa aiba harddisk si extensie de style de la musitronics.de. programe de party si nunta gasesti peste tot la baieti. Korgul I3 este full programabil(ton, style, performance), are claviatura foarte buna waterfall cu velocity si aftertouch si citeste midi. Unele midi merg rearanjate si le salvezi in formatul korg ca sa sune mai bine. Daca ecranul nu mai are lumina sau lumina e foarte slaba, poti folosi o mica lampa externa, ca tot se vede. Eu am un i3 dar nu il voi vinde niciodata, pt ca merge la orice muzica si i-am pus toate extensiile posibile (harddisk 2GB+24extra user style memory). Incearca daca ai posibilitatea sa cumperi unul din afara, din Vest, dar nu de la arabi si balcanici. Va fi mult mai ieftin si intr-o stare mai buna decat unul din Romania.

Back to top
Go to page   <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF