Forums

Clape.ro :: Forums :: Instrumente cu clape :: Discutii, dezbateri despre clape
 
<< Previous thread | Next thread >>
Yamaha Genos vs Roland EA7-Comparatie!
Go to page       >>  
Moderators: admin, Roberto E80, pustiulica, angelitto
Author Post
Devylxxx
Thu Nov 30 2017, 05:03PM

Registered Member #782
Joined: Tue Aug 12 2008, 12:48AM
Location / Localitate:: Viena
Posts: 134
LINK: Click aici !

La comentarii , aveti comentariul celui de la Dynamix, eu zic ca e foarte interesant ce zice omul!
*
Dynamix Audio It is very difficult to compare because of the price difference. You can buy almost 4 E-A7 for one Genos.
But, other than your budget, it all depends of what you need.

Genos is very well prepared, all factory sounds and styles are good, it has great keyboard and good display, so if you plan on using your new keyboard with only factory stuff then Genos is the right choise.

E-A7 is very affordable, but that is only thing that is cheap here, be sure. It has nice and fast keyboard although not as good as Genos, and besides the fact that it is a matter of personal preference. It has nice styles and sounds, some of them better than Genos, some of them not, but it is not as uniformed as Genos, you can find some sounds louder than others and that kind of things, it is simply not as refined as Yamaha.
It does not have fancy touch screen display, and multiple outputs.
If you plan on using custom made material, sampled instruments and drum kits made by professionals, and custom made styles, or make your own material, styles and sounds, E-A7 is much more powerful than Genos, it can do things that Yamaha can only dream of. For example, you can not transpose bass guitar for one octave lower or higher on Genos, but on E-A7 you can do that and many other things, like velocity for given channel, or just drum family, for example only for snare you can change velocity, volume, panorama, Send FX, parametric EQ, and many many more.

So the conclusion is that those two very different priced keyboards are very comparable if you use Genos out of the box because it does not give many options for sound mixing and producing, and if you use Roland's powerful editing and sampling, then both will sound great with really minor differences.
My personal opinion, and for my way of work, I would always choose E-A7. It is not as refined as Genos, but it is much more powerful and operational, faster for live playing, and it is much more affordable.

Back to top
angelitto
Thu Nov 30 2017, 08:32PM


Registered Member #14155
Joined: Mon Apr 28 2014, 05:16PM
Location / Localitate:: Medias
Posts: 885
Incet, incet se conving toti ca Genos nu e o ”revolutie” ci o „teapa”. Zic teapa din prisma faptului ca costa peste 20.000 lei. Daca costa in jur de 14.000 era destul de ok. Dar pretul ei e prea mare pentru ce poate.
Back to top
Devylxxx
Thu Nov 30 2017, 08:43PM

Registered Member #782
Joined: Tue Aug 12 2008, 12:48AM
Location / Localitate:: Viena
Posts: 134
Corect, asa e!

Back to top
gigiflo
Thu Nov 30 2017, 08:46PM
Registered Member #15184
Joined: Mon May 11 2015, 09:37PM
Location / Localitate:: Craiova
Posts: 1257
Oamenii astia chiar cred ca ofera "luna de pe cer" sau ne submineaza potentialul, si in niciun caz nu ma refer la cel al "buzunarului".
Parca nu ar trai printre noi...
Back to top
CrysMM
Thu Nov 30 2017, 08:56PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 331
Yamaha trebuiau sa mai traga de ce au acum. Mai veneau cu un update la T5 si PSR-uri, mai storceau cativa mega din memoria ocupata cu balariile interne, sau veneau cu ceva nou printre topnuri si style, chiar si un update serios la soft cu bani era ok. Eu la clapa mea as fi platit pentru un update cu pack-ul Colors inclus si poate mai deblocau ceva memorie pe acolo. Cu ceva samplere serioase si mai bine lucrate, puteau sa urce toate clapele care le aveau acum, mai ales ca dpdv al sound-ului toate sunt potente, chiar si S670. Eu nu cred ca un colos ca Yamaha nu poate sa faca niste acordeoane bune in loc de balariile alea din clapa.

in schimb ce fac ei? Scot o clapa de 4500 euro de care multi spun ca suna ca Tyros 4 sau 5, abandoneaza restul de clape si maresc preturile la toata gama de produse. Buna strategie.

La noi au acces la Vatamanu si nu il folosesc la adevarata lui valoare. Puteau face set pentru Ro pe orice clapa Yamaha de nu le statea nimeni in fata.

Sa nu ne miram ca au inceput comparatiile cu clape de 1000 de euro de la concurenta. De ce sa-mi iau Ferrari daca drumul pe care merg eu este plin de gropi si nu pot ajunge la destinatie cu el?
Back to top
Devylxxx
Thu Nov 30 2017, 09:00PM

Registered Member #782
Joined: Tue Aug 12 2008, 12:48AM
Location / Localitate:: Viena
Posts: 134
Asa e, se pare ca Ea7 cu ceva samplere bate putin la fundulet din ceva puncte de vedere Genos,ul!
Back to top
mariuspantera
Thu Nov 30 2017, 09:11PM

Registered Member #8221
Joined: Tue Oct 13 2009, 03:44PM
Location / Localitate:: Bacau
Posts: 327
Hai sa nu fim rautaciosi si sa fim corecti. Nu se poate compara Genosul cu jucaria de Ea7 din punctul meu de vedere. La capitolul muzica usoara bate detasat Genosul . La folclor chinuie baietii Genosul cum chinuim noi Korgul la muzica usoara. E doar parerea mea!
Back to top
CrysMM
Thu Nov 30 2017, 09:23PM
Registered Member #16489
Joined: Mon Apr 10 2017, 07:38AM
Location / Localitate:: Romania
Posts: 331
Pai nu cred ca il comapra, sau spun ca este mai bun sau egal cu Genos. Doar ca poti sa-ti faci treaba si cu EA7, mai ajuti cu ceva samplere si nu este nevoie sa dai banii de masina pe alta clapa.

Eu tot raman la parerea mea ca Yamaha sau grabit cu Genos asa cum a facut Sega cu Dreamcast si Microsoft cu Windows Milenium de arunca lumea cu pietre in ei. Trebuiau sa o mai tina in proiect cel putin 1 an, sa o dezvolte intr-o alta directie tehnologica. Bine ca nu au pus claviatura seabord pe ea.

Back to top
DorelC
Thu Nov 30 2017, 09:30PM
Dorel Cosarcari

Registered Member #15598
Joined: Sat Jan 02 2016, 01:58PM
Location / Localitate:: Toplita
Posts: 188
Din punctul meu de vedere singura comparatie e ca iti cumperi patru Roland de banii aia. In rest pe colegul care a zis ca bate usor la fund claputa asta l-as contrazice un pic. E parerea mea si o mentin!
Back to top
costygrek
Fri Dec 01 2017, 09:42AM

Registered Member #9293
Joined: Mon May 03 2010, 10:41AM
Location / Localitate:: iasi
Posts: 301
My personal opinion, and for my way of work, I would always choose E-A7. It is not as refined as Genos, but it is much more powerful and operational, faster for live playing, and it is much more affordable.

Opinia mea personală, şi pentru modul meu de muncă, aş alege mereu E-A7. Nu este la fel de rafinat ca Genos, dar este mult mai puternic şi operaţional, mai rapid pentru joc live, şi este mult mai accesibil.

Sant placut surprins sa aud ce zice cel de la Dynamix.

[ Edited Fri Dec 01 2017, 09:43AM ]

Back to top
Go to page       >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by Clape.ro

! În atenţia noilor înregistraţi pe site!

Chat

You must be logged in to post comments on this site - please either log in or if you are not registered click here to signup



cdinu » 21 Jan : 21:37
salut colegi .
cum se calculeaza impendenta ?

angelitto » 21 Jan : 19:20
@paty23, am aprobat doar unul. Celalalt set e deja pe site.

paty23 » 21 Jan : 17:09
ok, multumesc !

CrysMM » 21 Jan : 15:04
@paty23 - astepti sa fie aprobate de Admin.

joker » 21 Jan : 14:59
Salutare la toată lumea! Vreau sa creez un style ( ritm) de hora pe korg pa300 știu ca o sa spuneți de ce vrei sa faci dacă ai deja sau un style de manea pentru ca am ritmuri de manele pe orga dar vreau sa fac un ritm simplu cum se cânta pe vremuri dar ideea este ca nu știu sa bat basii adică linia melodica la bași dacă are cineva un link sa mă pot uita ca pe youtube nu am găsit nimic.Mulțumesc!

paty23 » 21 Jan : 14:47
am incarcat 2 seturi dar nu au aparut, stie cineva cat dureaza pana apar pe site ??

paty23 » 21 Jan : 14:45
sal





CrysMM » 21 Jan : 14:03
@george32 - poti totusi incerca cu un program de recuperare date. Un exemplu de program bunicel ar fi EaseUS Data Recovery.

ValiKorg » 21 Jan : 10:59
Buna ziua !

LAVIN » 20 Jan : 20:57
seara buna,

george32 » 20 Jan : 20:21
@CrysMM-mersi am crezut ca e vreun program de recuperare date de pe dischete demagnetizate.

CrysMM » 20 Jan : 19:57
@george32 - dischetele sunt magnetizate. Probabil tu ai o discheta demagnetizata. Daca nu o mai "vede" unitatea optica, nu prea mai ai ce sa ii faci.

cipri » 20 Jan : 19:41
Buna seara tuturor

barth53 » 20 Jan : 19:37
Seara buna tuturor!

yul » 20 Jan : 15:16
va salut baieti

paty23 » 20 Jan : 14:52
sal

sorin77sol » 20 Jan : 13:56
Buna ziua ! ...

ValiKorg » 20 Jan : 10:52
Salutare tuturor !

dangiuca » 20 Jan : 10:52
Buna ziua ...

george32 » 20 Jan : 10:12
stie cineva daca pot sa mai i-au continutul de pe o discheta magnetizata

cdinu » 20 Jan : 09:53
salut CrysMM.
CAND AM SA FIU IN POSESIA SUBWOOFER AM SA ITI DAU DETALII.
MULTUMESC .
ZI CALDUROASA !

cdinu » 20 Jan : 09:52
salut colegi

c_mid » 20 Jan : 09:47
Buna dimineata!

LAVIN » 20 Jan : 09:41
neata,

joker » 20 Jan : 09:25
Bună dimineața o zi frumoasa va doresc

cipri » 20 Jan : 08:20
Buna dimineata tuturor.

sorin77sol » 20 Jan : 00:38
Noapte buna ! ...

Grisa » 20 Jan : 00:00
Salutare la toti!

LAVIN » 19 Jan : 23:28
salutare,

angelitto » 19 Jan : 22:55
@lulu, nu mai incarca seturi care sunt deja pe site ca ne suparam.

miki67 » 19 Jan : 22:21
salutari la toti

Vio45 » 19 Jan : 22:04
Mulțumesc forte mult! Respect!

angelitto » 19 Jan : 22:02
Inca ceva. La kiturile de tobe procedeul e asa cum il stii tu. Stergi kitul din user si apoi cu optiunea aia. Dar la tonuri e asa cum ti-am explicat.

angelitto » 19 Jan : 22:00
@Vio45, nu are nimic dar daca stergi un ton din usere, nu se sterge si KMP'ul(multisamplerul) asignat la el cum se facea cu OS'ul v.1.2. Acum raman KMP'urile ”orfane” si nu dispar doar daca le stergi cum ti -am scris mai jos. Daca insa ai sterge un kmp si ar ramanea wavurile asignate la el, atunci ar merge sa stergi cu optiunea ”Delete Not assigned to any MultiSamle/Drumkit”. Dar nu e cazul la tine.

Vio45 » 19 Jan : 21:51
Angelitto totuși de ce are obținea Not assigned to any MultiSamle/Drumkit ?

Vio45 » 19 Jan : 21:29
Angelitto Am înțeles și mulțumesc foarte mult pentru raspuns.

angelitto » 19 Jan : 21:24
@Vio45. de ce ai mai instalat OS V.2 daca nu stii sa lucrezi cu el? Inainte era joaca de copii. Acum e mult mai greu. Trebuie sa procedezi ca la pa900/pa3x/pa4x, etc. In mare e cam asa: Selectezi tonul ce vrei sa-l stergi, intri in ”sound edit”, verifici la oscilatoare ce KMP'uri are asignate, apoi stergi tonul. Pe urma te duci in sound edit/record/menu/multisampler, selectezi KMP'urile respective si le dai delete. dar daca sunt asignate si la alte tonuri, acele tonuri nu au sa mai sune bine. De aia am zis ca te-ai complicat rau cu noul OS daca nu stii sa lucrezi cu el. Inainte clap stergea KMP'urile doar daca nu erau asignate la vreun ton. Acum le stergi indiferent ca is sau nu asignate. Intelegi? trebuie sa fii foarte atent sa nu faci o tocanita din set.

angelitto » 19 Jan : 21:18
@joker, daca ai cumparat de la ei clapa, sigur primesti si manualul.

Vio45 » 19 Jan : 21:17
Bună seara! Am o întrebare pentru cunoscătorii de korg pa! Am korg pa600 os sampler activ. Șterg niște instrumente din set, dar rămân acolo, chiar dacă dau sa steargă samplerele care nu sunt folosite?

joker » 19 Jan : 20:00
angelitto nu pot descarca link-ul si nici pe net nu gasesc dar am trimis email la mcmusic de unde am cumparat clapa sper sa primesc de la ei manualul

joker » 19 Jan : 19:03
Mulțumesc angelitto

angelitto » 19 Jan : 17:13
@joker, uite aici: LINK: Click aici !

sVipper » 19 Jan : 16:39
joker » 19 Jan : 14:38
salut la toata lumea! am o intrebare exista manual in limba romana pentru korg pa 300? nu am gasit nicaieri numai in engleza

CrysMM » 19 Jan : 12:52
@cdinu - in mod normal ar trebui sa respecti specificatia de 8 ohmi. Avand in vedere calitatea produsului care tinde catre entry level, posibil sa ai probleme prin nerespectarea rezistentei. Eu personal, am avut o boxa activa din asta no-name sau un nume mai ciudat, pe care am tras vreo 2 ani. Avea iesire pentru inca o boxa pasiva cu specificatia de 8 ohmi. Am mers cu boxa pe 4 fara probleme timp de 2 ani. Ce zice acolo de 8 ohmi este pentru sub, nu am gasit nimic despre iesiri. Vezi in manualul lui daca scrie ceva de cele 2 iesiri.

marukorg » 19 Jan : 12:34
Salutare

cdinu » 19 Jan : 12:33
Salut CrysMM.
Saptamana viitoare il primesc

Vonyx/skytec swa18.
Are 2 iesiri sateliti, am 2 boxe pasive de 250w, au 6 ohmi.
Sun are si 2 aamplificatoare 2/250 w.
Ms

Mihai13 » 19 Jan : 10:15
O zi buna!

valinico » 19 Jan : 09:34
Neata !

pyry » 19 Jan : 09:32
buna dimineata colegi

joker » 19 Jan : 09:08
buna dimineata baieti!

CrysMM » 19 Jan : 09:08
@cdinu - spune si tu modelul exact de sub. Are iesire pentru satelit pasiv? Daca are, respecta intocmai spefificatia iesirii.

cdinu » 19 Jan : 09:04
Salut colegi.
Am nevoie de informatii:
Subwoofer activ 8ohmi impendanta, pot sa folosesc satelit de 6 ohmi?
Multumesc .

lucianG1000 » 19 Jan : 08:26
salutare lume !

ionut74 » 19 Jan : 07:29
Buna dimineata

oki1 » 19 Jan : 07:16
Buna dimineata!

sorin77sol » 18 Jan : 22:32
Noapte buna ! ...

ZoltanKote » 18 Jan : 22:05
Angelito sambata am sa fiu liber . Am sa incarc 41 de midi sau partituri sper ca poi sa primesc si eu PERMISIUNEA LA DOWNLOAD mersi

angelitto » 18 Jan : 22:02
@ZoltanKote, nu cred ca e nimeni suparat pe tine, dar astea sunt regulile sitului. Si adminii se supun acelor reguli. Activitatea unui user care cere acces trebuie sa fie consistenta pe toate ariile dar mai ales pe aria de upload. Altfel toti ar avea acces, nu crezi? La exemplul dat de tine, la o verificare rapida am constatat ca tu ai 1 upload, iar el are peste 40. Din cate observ ai avut ”vip” cu 20 descarcari pe zi. Si mai mult de o luna. Puteai face activitate la upload daca voiai. Nu stiu ce te-a retinut. Pe celelalte arii stai destul de ok, dar nu e de ajuns. Totusi nu e timpul pierdut. Te poti pune pe treaba

ZoltanKote » 18 Jan : 21:37
@ Admin . Crezi ca e asa mare diferenta dintre eu si el? LINK: Click aici ! Plus ca eu am cotizat la site ul acesta

barbu alin » 18 Jan : 21:33
va salut

admin » 18 Jan : 21:30
@ZoltanKote, nu stiu care dintre admini ti-a raspuns, in mod cert nu eu. Insa decizia luata de acel admin pare a fi corecta, este suficient sa dai un click aici: LINK: Click aici ! si vezi... citesti frumos, ca dintr-o carte de istorie.

ZoltanKote » 18 Jan : 20:39
Salutare Admin . Ma rog pentru cine a verificat daca suntem acceptati pentru Download . E foarte interesant desi EU stiu sigur cineva caee suparat nu vrea sa ma accepte pe aici nu vreau sa inru in detalii . Am tot urmarit cine primeste accept cine nu . Interesant e ca eu : Care am si platit de cateva ori plus activitate putin mai mare decat respectivul si el a primit 2 downloaduri si mie cica Activitate Insuficienta . Deci pana la urma care sunt Criteriile ? E mai important sa vorbim a prostu si fara rost sau putin si cu cap ?

cosys112 » 18 Jan : 19:37
Salut !

cipri » 18 Jan : 19:19
Buna seara tuturor

cdinu » 18 Jan : 19:02
SALUT COLEGI .
caut doi colegi 6ase,6ase,si angelito cum ii gasesc ?

joker » 18 Jan : 18:00
buna seara prieteni!!

valinico » 18 Jan : 17:55
Salutari prieteni!

costygrek » 18 Jan : 13:53
Salutari clape.ro!

blink » 18 Jan : 12:49
salut

MarianGeorgian » 18 Jan : 11:56
Salutare tuturor

lideru » 18 Jan : 10:47
Buna dimi

Teo16 » 18 Jan : 10:02
Buna dimineta !

SYLE » 18 Jan : 08:50
AM PRIMITO SI NU AMI PLACE CUM SUNA

SYLE » 18 Jan : 08:49
BUNA DIMINEATA TUTUROR
.AM O ANTREBARE . STIE CINEVA CUM POT SA RESETEZ UN ROLAND EXR 5 ?

lideru » 17 Jan : 21:29
Rogabriel eu cred ca sa intamplat ceva cand l ai downloadat si e incomplet

rogabriel » 17 Jan : 21:19
e buna pentru un incepator lin e chiar buna cu toate ca e mac grea

unaidiu » 17 Jan : 20:50
Buna seara !!!

cdinu » 17 Jan : 20:10
angelito nu merge , cum sa iti trimi poza

cdinu » 17 Jan : 20:07
multumesc angelito !!!

george32 » 17 Jan : 19:11
Buna seara baieti

lin » 17 Jan : 18:24
Salutare națiune... Asa o întrebare. Ce imi puteți spune despre korg i3. Cîte ritmuri se poate salvat pe clapa, cum vocile suna? Se vinde cu 150 eur, face sa o cumpar, pentru un începător?

CrysMM » 17 Jan : 17:50
Incearca sa folosesti programul asta inainte de instalare. Curata eventuale reziduri de driver.

LINK: Click aici !

CrysMM » 17 Jan : 17:46
Tocmai ce am testat driverul de pe site-ul oficial pe Xp SP3, nu primesc nici o eroare. Problema este de la tine. Probbail ai vreo versiune aiurea de Windows. Pe net circula tot felul de versiuni modificate. Cauta o versiune curata cu update la zi si SP3.

rogabriel » 17 Jan : 17:32
crys am instalat win nou nout cu toate driverele incluse

CrysMM » 17 Jan : 17:29
@rogabriel - ori nu sa tras cum trebuie, ori ai probleme cu sistemul de operare, virusi, etc. Mergi cu laptopul la la un specialist si cere sa ti se instaleze pe curat Windows Xp SP3 32 biti cu toate update-urile la zi + drivere pentru toate componentele.

cipri » 17 Jan : 17:26
Buna seara tuturor.

rogabriel » 17 Jan : 15:35
imi spune ca este corupt driverul si nu se instaleaza cum ar trebuie

lideru » 17 Jan : 14:22
Da asa cum spunea si colegu scrie ce fel de eroare iti apare apoi vedem!!

CrysMM » 17 Jan : 14:20
@rogabriel - vad ca nu ne intelegem. Scrie aici exact ce eroare da, ce scrie acolo. In felul asta iti pot spune cam care ar fi problema. Erori pe PC pot fi sute de mii.

sorin77sol » 17 Jan : 14:18
Buna ziua ! ...

rogabriel » 17 Jan : 14:03
nu stiu cum sa rezolv problema

rogabriel » 17 Jan : 14:02
chestyia e ca am downloadat driverul sid e pe sit-ul roland si tot eroare imi da

rogabriel » 17 Jan : 14:01
si nu merge imi da eroare de instalare

rogabriel » 17 Jan : 14:01
am specificat am pe un laptop windous xp pe 32 de biti

rogabriel » 17 Jan : 14:00
nu cred ca e voie lideru dar nici mail nu stiu daca se poate da asteptam raspuns de la admin poate ne lasa sa rezolvam problema

lideru » 17 Jan : 13:14
Rogabriel cum ti sa mai spus driverul respectiv e pt win xp ei tu daca ai win 7 etc nu ruleaza dar ex si win 7 are optiunea sa rulezi programul in mod xp!!!

lideru » 17 Jan : 13:10
Rogabriel cu un program am putea sa intram pe laptopul tau (team wiewer)si am incerca sa rezolvam problema !!(ar fi necesar nr tau de tel dar nu stiu daca e voie sa l postezi aici)!!!!

CrysMM » 17 Jan : 12:53
@rogabriel - ce eroare mai exact. Trebuie sa dai detalii.

joker » 17 Jan : 11:50
Salutare prieteni va doresc o zi minunata




Comentarii noi


[download] Set Korg Pa3x 128mb ram - Studio Romania 2018 Posted by george_pa50 on 21 Jan : 21:58
paty23 cati bani ai dat pe set?


[download] set korg pa3x paty23 Posted by jenica35 on 21 Jan : 19:36
pty_23.set


[download] Set Korg Pa3x 128mb ram - Studio Romania 2018 Posted by StanciuC on 21 Jan : 15:23
FII MULTUMIT SI NU MAI VORBI AIUREA


[download] Set Korg Pa3x 128mb ram - Studio Romania 2018 Posted by paty23 on 21 Jan : 01:59
UN 10 PT GEST DAR E UN SET CARE NU A MERITAT BANII


[download] Set Korg Pa3x 128mb ram - Studio Romania 2018 Posted by lucianG1000 on 20 Jan : 19:40
sincer, pe mine nu m-a dat pe spate cam deloc...e slăbuț rău, chiar sărăcuț.din tot setul nu știu dacă am oprit 2 sau 3 ritmuri.stau și mă gândesc că unii chiar dau bani pe setul a [more ...]





Facebook page





Îţi place siteul ? Susţine acest site: adăugă codul de mai jos pe siteul tău.
Clape.ro



Siteul Muzicantilor

Ro2.ro - Promovare si statistici web Muzica SEO Romania Director Web Energy TopSiteuri.ro - Adauga si site-ul tau - Director web Twitter
Mobile Theme

Zuma Deluxe Sitemap